Всякакви въпроси относно съдомиялните - 9

• 59 777
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
  • Балчик
В крайна сметка всеки сам си решава какво да прави с уредите си. Peace

# 181
В какъв смисъл в пречистването? Утайка на кое  Embarassed
И явно има още някаква съставка, щом не е 100% newsm78

# 182
  • Пловдив
Няма вещество, което да се продава 100% чисто, максимум е 99,99% - това е супер прецизна чистота. Така, че според мен 99% сол си е сол.

В крайна сметка всеки сам си решава какво да прави с уредите си. Peace
Ми да Simple Smile

Какво се очаква да се случи с миялната като си сипвам готварска, морска и прочие сол от 80 стотинки? Да знам.

Последна редакция: нд, 05 авг 2012, 18:33 от Янтра

# 183
  • Балчик
Вече казах, а за морската- за отрицателно време ще се натрупат боклуци в йонообменника ти. Laughing
Освен това специалната се разтваря по-добре от обикновената,кристалите са по-едри. Peace

# 184
  • Пловдив
Добре, пак питам - за какво служи тоз йонообменник?!?! Тоест ако по принцип се ползват препарати тип 3в1 йонообменника практически не участва.
И ако миялната не си влошава работата какво да мисля аз?

А от специалната има и с едри кристали и с дребни.

# 185
  • Балчик
Добре, пак питам - за какво служи тоз йонообменник?!?! Тоест ако по принцип се ползват препарати тип 3в1 йонообменника практически не участва.

А от специалната има и с едри кристали и с дребни.

Абе който каквото иска да прави с машината си, все ми е тая на мен. Crazy
На мен лично йонообменника ми трябва!

# 186
От всичко обяснения, + това че сме с мека вода, взехме решение, че ще ползваме обикновена сол.
Сори, не видях убедителен мотив  Mr. Green

# 187
Джемма, кошниците са сиви. А цената на двете нови е равна на половината от сумата, платена за самата миялна. Стори ми се редно да си задам въпроса струва ли си.
На пакета кухненска сол, който имам в момента, пише 100% натриев хлорид. На пакета сол за миялната също пише 100% натриев хлорид,  но пише и при поглъщане да се потърси незабавно лекарска помощ.
Морската сол е доста по-дребна от тази за миялни, не се ли разтваря по-бързо? По-евтина е, но се налага по-често сипване. Нещата не се ли изравняват?

# 188
...
Морската сол е доста по-дребна от тази за миялни, не се ли разтваря по-бързо? По-евтина е, но се налага по-често сипване. Нещата не се ли изравняват?

Няма разлика при нас.
Мъжът ми пробвал, ама аз чак сега разбрах  Mr. Green

# 189
При положение,че специалистите в темата казват да не се ползва морска сол,при положение,че специалната сол е 2-3 лв. и се слага веднаж на 2-3 месеца / а може и по-рядко/, нужно ли е човек да рискува,за да спести 50 ст. на месец?

# 190
Българите сме евтини на брашното и скъпи на триците и това си е!

# 191
  • Пловдив
Колко често слагаш сол зависи от това колко често ползваш миялната и на колко е настроена. Аз слагам по един килограм на две седмици.

Мда, сигурно съм евтина.

# 192
Българите сме евтини на брашното и скъпи на триците и това си е!

Не. Просто не обичам да ме правят на маймуна и да ми продават едно и също нещо на тройна цена  Simple Smile

При положение,че специалистите в темата казват да не се ползва морска сол,при положение,че специалната сол е 2-3 лв. и се слага веднаж на 2-3 месеца / а може и по-рядко/, нужно ли е човек да рискува,за да спести 50 ст. на месец?

Специалистите в темата не казаха нищо конкретно. Дори не стана ясно каква е разликата в състава. Може би, защото просто няма такава  Simple Smile

# 193
1 кг на две седмици е 2кг на месец - на мен при същото натоварване на месец ми отива 1 кг сол за съдомиялни от Карфур, която е 1,50лв  Едра, хубава, евтина - продава се в пакети по 4 х 1 кг. Един голям пакет ми стига за 4 месеца.
За какво маймуноправене говорим?

# 194
При нас няма разлика в разхода. Може би, защото водата е мека. Мъжът ми е пробвал и засекъл, без да ми каже.
Обикновената сол ни е 70 стотинки, солта за миялна е 2 лв., най-евтината около нас.

Общи условия

Активация на акаунт