Всякакви въпроси относно съдомиялните - 9

• 59 782
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
Точно Дедо се убива да обяснява как ИМА разлика между солта за миялни и обикновената сол. Аз разлика не виждам и ползвам обикновена сол.

Разликата е в пречистването, обикновената ще ви даде утайка с течение на времето. А йодираната доколкото знам изобщо пък не е подходяща за миялната, да ме поправи Дедо ако греша.

Брех, три страници дискусии. Харесвате ми Hug
Човече,
аз не живея във форума, за да отговоря веднага конкретно. Но се радвам за въпроса.
Янтре,
убивам се, защото ми е кеф да съм полезен. Другата ми крайност е, че се убивам да съветвам да се намаля потреблението, купуването и харченето. Не вярвам да не си забелязала, защото сме се срещали и в еко-темите? Та двете неща ме формират като измислен герой Joy
Но да се върна на солта. Това е натриев хлорид и никоха не е 99%.Въпросът не е в добавения 1% в тази за миялна, а в състава на останалите. От думите разбрах, че не знаете много за солта. Има 4 вида сол на пазара. Тази, която наричате обикновена е готварската. Тя е преработена многократно, изнесени са доста минерали и са внесени други вещества. Променена е кристалната й решетка. Неподходяща е за миялни, защото саламурата от нея не е тази, която е необходима за поддръжка на живота на смолите в йонообменника, а напротив.  Друга сол е морската. Тя е пълна с примеси, поради особености на процеса на добиване. Също неподходяща, независима, че изглежда едра. Трети вид е каменната сол. Процесът на добиване я оскъпява, но тя е най-подходяща за миялната.
Не разбирам защо се втурваме в състав, пазар и лъскави опаковки, икономии, за да преценим кое колко струва. Защо се чувстваме прецакани, че създателите на йонообменника са казали -задължително да се слага от тази, по-скъпо добитата сол, без да обясняват на бг-мама защо. Laughing
Съставът е еднакъв, приложението - не. На тази за миялна изрично пише да не се използва за храна, нали?
Колкото до йонообменника. Да, хубаво е да се поддържа в изправност и не е скъпо. Таблетките Х в 1 вече са търговски трик, за който трябва да помислите.
До скоро Hug

# 196
  • Балчик
А, ето Дедо, чаках да го обясниш по-добре. Peace

# 197
Дедо, изчерпателен както винаги. Минавай по-често Hug
По въпроса ще доуточня. В сравняеми състави, ако има до 10% разлики, то те се приемат за сходни. Правилно казахте, че няма 99% чист продукт, на опаковките се пишат глупости. И аз мисля, че оскъпяването идва от създаването и обработката на солта за миялни, както и от функциите на използване. Това е един вид техническа сол. Правете ралика, моля. В моя случай купувам качествена сол за 2 лв. на килограм. В район с твърда вода машината ми ползва 2 килограма за 2 месеца. Преценила съм, че 2 лева на месец ми е възможно и си спазвам инструкциите.

# 198
Енито, Карфур от скоро имат  тяхна марка - едра сол за съдомиялни - голям пакет от 4 пакета по 1кг е 5,80 Peace

# 199
  • Пловдив
До тук става дума за живота на йнообменника, сори, ама моя и без това явно отдавна си е заминал, продължавам си със наподходящата сол.

# 200
Енито, Карфур от скоро имат  тяхна марка - едра сол за съдомиялни - голям пакет от 4 пакета по 1кг е 5,80 Peace

да, видях я, благодаря ти за напомнянето. Но аз по принцип избягвам собствените марки, че почти винаги са с по-ниско качество и съм се лъгала. Също и големи опаковки не купувам, особено сол, която е хигроскопична. Трябва да търся сухо място за дълго съхранение, а това ми усложнява домакинството:hug:

# 201
Аз купувам вече два пъти, според мен е доста добра, ние си я делим с една приятелка, точно за да не ни заема място. Но те са 4 отделни кутии, добре затворени, така че няма проблем със съхранението.

Последна редакция: пн, 06 авг 2012, 11:30 от mama Tin

# 202
И аз купувам Карфурска сол, оня ден купихме за 3-ти път опаковката 4х1кг. Да, в 4 отделни кутии са, никакъв проблем. А сме във Варна, на 100м от морето, голяма влага е около нас.

# 203
Случайно попаднах на темата ви и след като имам проблем с миялната си , ще задам въпроса си.Малко ми е неудобно, защото като ви чета, то аз направо съм невежа.
Миялната  е Мидеа и то стара на 8-9 години, от няколко години ползвам таблетки всичко в едно, без допълнително добавяне на сол, така ме посаветва техника в сервиза(обадих се да попитам), от вас разбирам, че е грешка.Миялната ми мие постоянно и не спира, може така и 24 часа.

# 204
  • Балчик
А какъв всъщност е въпроса? Grinning

# 205
  • София
явно е повредена и мие по 24 часа, ама за това към сервиз е добре да се обърне  Rolling Eyes

# 206
...
аз не живея във форума, за да отговоря веднага конкретно. Но се радвам за въпроса...

Е, можеше да го напишеш и първия път и да си спестиш доста време Simple Smile

В крайна сметка ще слагаме натриев хлорид, а какъв, въпрос на избор  Whistling

# 207
явно е повредена и мие по 24 часа, ама за това към сервиз е добре да се обърне  Rolling Eyes
Точно това е.
Някой имал ли е подобен проблем и какво му е струвал ремонта?

Последна редакция: пн, 06 авг 2012, 13:48 от vilka 43

# 208
Имам спешен проблем с миялната си... Нямаше ни няколко дни и майка ми е сложила солта в отделението за гланц  #Crazy Тя е на 70+ и не ми е разбрала обяснението явно. Сега то е пълно със сол и не знам как да я извадя от там. Цялата работа стана ясна след като по няколко лъжици и чаши намерих нещо като тънък сиво-бял филм. Пускана е 2 пъти от тогава. Как да извадя солта и дали машината се е развалила?

# 209
  • Балчик
Че как е насипала сол през този малък отвор? Сигурна ли си? Нямам представа дали се разглобява, по-точно как се разглобява резервоарът за гланц, а другото за което се сещам е продължително и неикономично- да пускаш миялната докато отмие солта. Шани или Дедо ако могат да се включат, ще дадат по-адекватен съвет.

А ти как си обяснила, като свата резервоара са на съвсем различни места и не могат да бъдат сбъркани. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт