Всякакви въпроси относно съдомиялните - 9

• 60 231
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
Преди няколко страници и аз писах същото.
На 15,08 си взехме Беко/ е, не помня модела.../. И аз съм я настроила на 5 степен / Добрич/,но няма и месец лампата светна..Предната Сименс караше по 4 месеца при същите настройки.

# 376
  • Балчик
Вижте сега, има една теория, която не знам колко е издържана обаче. Четох някъде, че някои модели нямат датчик за разтвора, а са настроени лампата да светва на определен интервал- примерно месец. и има за цел да ви подсети да допълните сол, а не да ви уведоми, че разтворът в действителност е слаб.
Дедо?

# 377
Здравейте! Имам нужда от спешен съвет и помощ. Пуснах си миялната, както обикновено и изведнъж отдолу започна да бълва вода. Натиснах кенсъл и я спрях. След като забърсах. Пуснах програмата за източване, която също кенселирах след минутка, тъй като водата не беше много, а и за да се уверя, че не съм сгрешила...
Проблемът е, че в момента машината не работи, само изпомпва, дисплея не свети и копчетата не работят - нито едно. Трябваше да я изключа от тока. Случвало ли ви се е такова нещо?
Приемам всякакви съвети, както и препоръки към кого да се обърна, тъй като до този момент не можах да немеря майстор, никой от познатите ми не е имал проблем с неговата миялна.
Благодря предварилено! bouquet
Здравейте, същия случаи оказа се ,че е пробита имаше дупка до филтъра залепиха я  и да чукна на дърво работи

# 378
Ще тествам докато не стане абсолютно без какпи!  Simple Smile

Поне от гела, като пипна съдовете ги усещам измити, а не слузести..  Confused

В ръководството е много забавно как пише - капките може да индикират употреба на повече сол от необходимото или по-малко гланц Grinning или некачествен препарат и веднага отиваме в параграф 22.
           Да споделя, че съм от доволните ползвателки на Бош /вградена, 45см/. За сега я ползвам само с комбинираните таблетки на Финиш и нищо друго. Справя се чудесно с тави, тенджери, филтрите на абсорбатора, НО!... едни черни прозрачни стъклени чинии вече не са така красиво черни, а са като на петна. Предполагам, че това е от таблетките. А освен това аз също се дразня на този слузест ефект и като ме хванат щурите пускам втори път миялната без препарат.  Интересува ме каква марка е вълшебния спасителен гел?
         Благодаря на отговорилите ми по въпроса на старата вярна Carad. От нея ми е останал навика да изплаквам в мивката чиниите, преди да ги заредя. Не ми харесваше да видя по филтъра нещо от остатъците. Сега с новата си позволявам да не съм тооолкова прецизна, защото просто няма нужда.
        В началото на темата някой питаше дали ни се е случвало нещо в ъгъла на миялната да не бъде почистено добре. Да, само веднъж ми се случи, но то беше на една тава, поставена в горната кошница, а в долната бях завряла точно в ъгъла една правоъгълна чаша. С две думи, подреждането не беше удачно.

# 379
До сега не съм ползвала Финиш,и май няма да ползвам поради отрицателни отзиви точно за повреда на съдове,стъкло и декорации.
Аз ползвам гел Сомат-перфект.Доволна съм.Щади съдовете,но е малко по-слаб от таблетките.
Имам винаги за всеки случай и таблетки,ако съдовете са особено мазни и има тенджери или тава, която е позагоряла.Последно взех от собствената марка на Лидл и въпреки,че ги деля /малка съдомиялна/,съм доволна.

# 380
Aз използвам основно керамични съдове за готвене и ГГ ми ги измива перфектно. Ако мия хромираните съдове, за да излязат с гланц предпочитам да обработя дъното им за секунди  с препарат за хромирани съдове, отколкото да използвам агресивни таблетки. Така не се драскат и излизат от машината в перфектен вид. Още ме е яд за първото миене, когато сложих рекламната таблетка на финиш и чистак новите си прибори - надра ми ги всичките само за 1 миене. Mr. Green

# 381
mam Tin, и аз първият път я пуснах с подарената таблетка на Финиш. Резултатът беше, че на 2 ножа и една вилица имах ръжда.  ooooh! Много е агресивен този Финиш. Даже втората таблетка от подаръка още я подмятам насам натам. После вземах разни други таблетки, но откакто пробвах ГГ, няма да ги сменям повече. Много добре си измиват и съм доволна.

# 382
Ръждата не е от препарата, а от некачествени прибори / стомана/.
На моите нищо им няма, но са си български / на Търново и Габрово / и руски / от старите /.
Хем мия с евтини препарати.

# 383
  • София
mam Tin, и аз първият път я пуснах с подарената таблетка на Финиш. Резултатът беше, че на 2 ножа и една вилица имах ръжда.  ooooh! Много е агресивен този Финиш. Даже втората таблетка от подаръка още я подмятам насам натам. После вземах разни други таблетки, но откакто пробвах ГГ, няма да ги сменям повече. Много добре си измиват и съм доволна.
Какво е това ГГ. Аз мия с праха на Финиш, и гланц Медикс. Но тавите не ми се измиват.Дори керамичната тава, която по принцип лесно се мие, и по нея остават мръсни следи, че после домивам. Има ли такъв препарат, с който да не ги мия тавите нито преди, нито сед пускане на миялната.??

# 384
На моите нищо им няма, но са си български / на Търново и Габрово / и руски / от старите /.

Какви са ти руските?Имам едни с релефни дръжки и във вдлъбнатината на релефа по-тъмно.Като оксидирането на среброто /не са сребърни  Naughty /.Не смея да ги слагам в съдомиялната и затова ги ползвам в краен случай и мия на ръка.

# 385
На мен и руски, и български (от комунизма), и испански (сегашни, скъпи) - всички ми ръждясаха. Старите съм ги прежалила за всеки ден и ги мия в миялната, но новите, луксозни, започнах да ги мия на ръка  Confused  И това само ножовете, вилици и лъжици - не!

# 386
От руските имам с релеф-разни цветенца. Не са мелхиор, неръждавейка са. Българските са ми от комунизма-старото производство на Терна / преди петко Денев/.
Нищо ръждясало нямам...Имам и няколко прости с пластмасови дръжки-испанска ширпотреба-не им помня името...И те са добре...

# 387

А как да си обясня това, че същите прибори ги мия с Медикс и Грюн Грийн и с тях не ми се появява ръжда?

Какво е това ГГ. Аз мия с праха на Финиш, и гланц Медикс. Но тавите не ми се измиват.Дори керамичната тава, която по принцип лесно се мие, и по нея остават мръсни следи, че после домивам. Има ли такъв препарат, с който да не ги мия тавите нито преди, нито сед пускане на миялната.??

Това са таблетките Грюн Грийн,  които толкова се хвалят в тази и другата тема. В Карфур ги има.  Peace 

# 388
На мен и руски, и български (от комунизма), и испански (сегашни, скъпи) - всички ми ръждясаха. Старите съм ги прежалила за всеки ден и ги мия в миялната, но новите, луксозни, започнах да ги мия на ръка  Confused  И това само ножовете, вилици и лъжици - не!
Пина, провери си испанските прибори с един магнит - ако са качествени би трябвало да не залепват за магнита и да нямаш проблеми в миялната. Моите са немски новичките, не са мръднали, като изключим първите дето ми ги надра финиша.

# 389
За да се опитам да разкрия мистерията с ръждясалите ножове ще ви споделя. Ножове от българските на Терна, китайски боклучки,  руски - по всичките се е случвало да се появят петънца ръжда в старата съдомиялна, на която принципа на изсушаване е от загрятите от топлата вода съдове и автоматично открехване на вратата. Поради повреда след приключване на работа вратата не се отваряше и влагата оставаше вътре. Ако ножовете престоят на влагата - появяват се петната. Единствено на солингена му е все тая  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт