Всякакви въпроси относно съдомиялните - 9

• 60 242
  • 759
  •   1
Отговори
# 390
За да се опитам да разкрия мистерията с ръждясалите ножове ще ви споделя. Ножове от българските на Терна, китайски боклучки,  руски - по всичките се е случвало да се появят петънца ръжда в старата съдомиялна, на която принципа на изсушаване е от загрятите от топлата вода съдове и автоматично открехване на вратата. Поради повреда след приключване на работа вратата не се отваряше и влагата оставаше вътре. Ако ножовете престоят на влагата - появяват се петната. Единствено на солингена му е все тая  Laughing

И що му е все тая на солингена - щото е от качествена сплав, без значение от начина на сушене Peace Всичко си е от качеството на приборите, а не от машинките.

# 391
Вижте сега, има една теория, която не знам колко е издържана обаче. Четох някъде, че някои модели нямат датчик за разтвора, а са настроени лампата да светва на определен интервал- примерно месец. и има за цел да ви подсети да допълните сол, а не да ви уведоми, че разтворът в действителност е слаб.
Дедо?

Точно така, Джема.
Истина е теорията, но се отнася за стари модели. Допреди 20 години машините с йонообменник са били дори без индикатори. Ни за сол, ни за гланц. Аз имам такава и не я сменям  Wink После слагат лампичка, но не на време, а на брой пускания. Накрая слагат датчиците и индикатора. Според мен е развитие, улеснение за потребителското ни разглезено мислене  Laughing

По конкретния казус - за модел, закупен последните 1-2 години, ми се вижда неприемливо да има по-старата технология с лампичката. Турският производител да не се майтапи с нашия пазар нещо?

# 392
Вижте сега, има една теория, която не знам колко е издържана обаче. Четох някъде, че някои модели нямат датчик за разтвора, а са настроени лампата да светва на определен интервал- примерно месец. и има за цел да ви подсети да допълните сол, а не да ви уведоми, че разтворът в действителност е слаб.
Дедо?

Точно така, Джема.
Истина е теорията, но се отнася за стари модели. Допреди 20 години машините с йонообменник са били дори без индикатори. Ни за сол, ни за гланц. Аз имам такава и не я сменям  Wink После слагат лампичка, но не на време, а на брой пускания. Накрая слагат датчиците и индикатора. Според мен е развитие, улеснение за потребителското ни разглезено мислене  Laughing

По конкретния казус - за модел, закупен последните 1-2 години, ми се вижда неприемливо да има по-старата технология с лампичката. Турският производител да не се майтапи с нашия пазар нещо?
Благодаря, че се включваш по нашия проблем. Моето АЕГ е купено преди 2 месеца, от магазин за уреди с транспортен дефект от Германия. Самата машина нямам представа къде е произведена, но като рових из нета я намирах само по немски сайтове. Всичко и е идеално засега, пу пу. Само тази сол дето заминава за няма и месец. Всъщност за 2 месеца 3 пъти сме слагали по една кутия сол. Да не би защото и електронно е настроена на макс и механично да дърпа 2 пъти повече...

# 393
Здравейте, имам нова миялна-AEG,малка, свободно стояща.Нямам опит с тая техника, но още от първия опит забелязах, че не суши абсолютно, според моите представи. самата машина е в конденз, а по съдовете се стича по някоя капка. Пратиха я на сервиз и ми я върнаха с констатация, че нищо и няма, но аз като се допитвам до приятелки се оказва, че техните сушат напълно.ако някой е по-вещ от мен да ми отговори има ли значение, че класът на сушене е B, a не А.

# 394
kruchkata, с какво миеш? Имаш ли допълнително зареден гланц и на каква степен е настроен?
При мен остават мокри следи в зависимост от съдовете. Примерно вдлъбнато дъно или разни кутии, на които ръбовете са им подвити навън.
Класът според мен касае енергоспестяването, а не ефективността на програмата.

# 395
  • Балчик
Напротив, класът на сушене касае изсушаването, а не енргопотреблението. И да, има значение,че  е клас Б, не очаквай чудеса. Според мен си суши добре, щом казваш, че има тук-таме някоя капка по съдовете. Вътре по машината конденза какво те притеснява? След края на програмата оставяй вртат отворена за половин час и всичко ще е изсъхнало. Всичко си е в реда на нещата за такъв клас и вид машина. Simple Smile

# 396
Все си мился, че уредът, който е клас "А" харчи минимум ток за максимум работа, която върши. Респективно клас "Б" има по-ниска енергийна ефективност. Може и аз да живея в заблуда, но означава ли това, че хладилник клас "Б" не си върши качествено работата?

# 397
  • Балчик
Класът за енергопотребление е отделен от този за сушене. Виж добре характеристиките. Peace какво според теб означава клас три пъти А или А/А/А? Обикновено първоизписаното е за електроенергия, второто за сушене, третото за разход на вода или качество на измиване.  Peace

Сушенето също, когато е А суши най-добре, Б е по-зле от А и т.н Wink надявам се разбра какво имам предвид.
Хладилниците нямат нищо общо с миялните, те имат друго предназначение и друго устройство.

# 398
Пускам миялната обикновено през нощта, по някое време като ставам само я изключвам и я отварям, по-скоро открехвам, като не вадя чиниите. Вадя и ги подреждам на сутринта.
Но така отворена ми стои примерно 4-5 часа, това дали е проблем?

# 399
  • Балчик
За какво да е проблем? newsm78

# 400
Джемма, имаш право!  Peace

# 401
Пускам миялната обикновено през нощта, по някое време като ставам само я изключвам и я отварям, по-скоро открехвам, като не вадя чиниите. Вадя и ги подреждам на сутринта.

Simple Smile Ами все ми се струва, че тъй като цялата електроника е на вратата, тя не трябва да стои много време отворена.

# 402
  • Пловдив
Ами все ми се струва, че тъй като цялата електроника е на вратата, тя не трябва да стои много време отворена.
Нашата винаги е леко открехната с цел да се проветрява и да не замирише на Sick

EDIT: И на пералнята вратичката стои постоянно отворена.

# 403
Ами все ми се струва, че тъй като цялата електроника е на вратата, тя не трябва да стои много време отворена.
Нашата винаги е леко открехната с цел да се проветрява и да не замирише на Sick

Това не е удачно. Препоръките са да стои открехната ако е пълна с чисти съдове. Ако са мръсни или е празна, трябва да е затворена.

# 404
  • Балчик

Simple Smile Ами все ми се струва, че тъй като цялата електроника е на вратата, тя не трябва да стои много време отворена.

Аха, чудих се дали за съдовете мислиш, че е проблем

Общи условия

Активация на акаунт