Всякакви въпроси относно съдомиялните - 9

• 60 216
  • 759
  •   1
Отговори
# 435
Мога ли да сложа в миялната керамичен тиган? Дали ще му стане нещо на покритието? Страх ме е да не се обели нещо... Че ми е много скъп  Laughing

# 436
  • Балчик
Нищо му няма, моя си го мия там, имаше си знак, че може да се мие.  Но някъде в нета четох, че не се препоръчва често да се мие в миялна. Той всъщност много лесно се мие на ръка, но аз съм мързелива и го бутам в машината. Simple Smile

# 437
  • UK
Мога ли да сложа в миялната керамичен тиган? Дали ще му стане нещо на покритието? Страх ме е да не се обели нещо... Че ми е много скъп  Laughing
Някой пускал ли в в съдомиялна чекмеджето за прах на пералнята? Понеже има на него някакви картинки досега не съм посмяла.
Ами, най-добре го измийте на ръка и под течаща вода, аз така правя! Препаратите за миалната машина са по-силни и водата е по-гореща ...

И аз ги мия там, но вижте на вашия дали има съответен знак затова, че знам ли newsm78

# 438
Имам миялна на Беко,но нещо не мога да се справя с нея. Нова е, ползвам я отскоро. Има конденз по вратата и капки по самите кошници за съдовете, а на дъното на чашите си има вода, както са си обърнати отгоре.Половината ми прибори ръждясаха. Само гланц не съм сложила. Отворих да си видя солта ,но тя пък не беше напълно разтворена. В солта ли е причината, в гланца ли? Плзвам таблетки всичко в едно, нещо й куца на тая миялна или аз нищо не разбирам. Не разбирам откъде да й настроя солта.Живея в Бургас.
 Моля,ако някой може да ми каже поне за конденза !

Благодаря!  bouquet

# 439
Имам миялна на Беко,но нещо не мога да се справя с нея. Нова е, ползвам я отскоро. Има конденз по вратата и капки по самите кошници за съдовете, а на дъното на чашите си има вода, както са си обърнати отгоре.Половината ми прибори ръждясаха. Само гланц не съм сложила. Отворих да си видя солта ,но тя пък не беше напълно разтворена. В солта ли е причината, в гланца ли? Плзвам таблетки всичко в едно, нещо й куца на тая миялна или аз нищо не разбирам. Не разбирам откъде да й настроя солта.Живея в Бургас.
 Моля,ако някой може да ми каже поне за конденза !

Благодаря!  bouquet

намери настройките за солта и увеличи ако в Бургас е варовита водата. За колко време не ти се стопила солта? Сложи гланц и направи на средна дозировка. Пробвай да купиш други таблетки, макар, че като имаш сол и гланц не знам ефекта. Отваряй вратичката като свърши програмата за да излезе парата. За друго не се сещам. Нека още някой даде съвети.

# 440
Може би за 1м и половина ползване, солта си стои на бучки. Купих я от лидъл. Вчера бърках с една лъжица да я разтворя, но пак не стана, стои си на бучици.

# 441
Може би за 1м и половина ползване, солта си стои на бучки. Купих я от лидъл. Вчера бърках с една лъжица да я разтворя, но пак не стана, стои си на бучици.

1 месец и половина е нормално, но не трябва да е на буци, трябва да е на кристали. Уф, те на Лидл нещата малко са Stop Но конденза не е само от солта, виж и другите неща

# 442
Забелязвам, че при мен солта свършва много бързо. Има-няма 30-40 дни и трябва да зареждам резервоара. За това време миялната я пускам ок.35 пъти- ползвам най-интензивната програма /и като време и като температура/. Водата при нас е твърда.
Нормално ли е това?

# 443
  • Русе
Е, солта зависи от настройките колко бързо ще свършва. На чашите вода може да има на дъната отгоре, ако са нещо хлътнали, приборите може да ръждясват от много неща, включително от некачествени материали. Според мен си сложи гланц, но настройките и на солта зависят от варовитостта на водата.

# 444
Забелязвам, че при мен солта свършва много бързо. Има-няма 30-40 дни и трябва да зареждам резервоара. За това време миялната я пускам ок.35 пъти- ползвам най-интензивната програма /и като време и като температура/. Водата при нас е твърда.
Нормално ли е това?

какава сол ползваш и колко кг поема? При мен в Пловдив свършва след около 50 пускане при  килограм зареждане. Мисля, че температурата и времето на програмите не играят при солта, а количеството вода за наливане. При по-дълга програма може да имаш някое изплакване повече. Но и аз пускам доп.изплакване, макар да ползвам еко-препарати.

# 445
Аз нямам настройки за сол,само за гланц.Но гланц почти не ползвам.  Миялната ми е 15 годишна,с програматор, без грам електроника! Нямам ръждясали прибори,нито бяло по дъната на чашите.
Обичайно ползвам сол марка Карфур- тя е доста едричка, резервоарът събира ок. 1,5-1,7 кг от нея.
Последните 2 пъти слагам някаква/взета от Одрин/- ситна , сипах  ок 2,5-2,7кг ,за да се напълни !
Но без значение едрината- солта свършва за едно и също време .
Може би количеството вода е наистина- писах, че ползвам най-интензивната програма ,която е и най-дълга+ с доп. налягане на водата/ако това е свързано и с доп.разход на вода/.

# 446
Нормално ли е това?

При мен е същото, а съм в София

# 447
Имам миялна на Беко,но нещо не мога да се справя с нея. Нова е, ползвам я отскоро. Има конденз по вратата и капки по самите кошници за съдовете, а на дъното на чашите си има вода, както са си обърнати отгоре.Половината ми прибори ръждясаха. Само гланц не съм сложила

И аз съм с Беко и имах същия проблем. Съвсем мокро беше всичко, докато не сложих гланц -  отделно, комбинираните таблетки не помагат. Сложи си гланц отделно и пиши какво е станало. Аз сериозно се бях шашнала, от всичко течеше вода като ги вадя, но сега всичко е ок.

# 448
Това, с влагата по стените на машината ,кошницата и чашите, и при мен го има след отваряне/моята няма функция"изсушаване"/,но 15-20 мин. след това всичко е сухо,без бели капки и ръжда. Вътре стените светват, посудата също.
 Задържа се вода само ,ако има някакви вдлъбнатини по съдовете.
Гланц почти не ползвам.

# 449
Здравейте, купих си съдомиялна ELECTROLUX ESF66030X от магазин за уреди с козметични дефекти, само, че няма книжка и не знам как да я използвам. Може ли да ми дадете сайт от където да видя, рових се в гугъл, но не помня сайта за инструкции за употреба. Много ви благодаря! Хубав ден  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт