Всякакви въпроси относно съдомиялните - 9

• 60 195
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
  • Балчик

Интересно ми е защо хванаха ръждичка някои от приборите и тенджерите. Дали е защото са стоели със солта и неизсъхнали (на затворена вратичка) цяла нощ. Солта нещо да ги е разяла .....или и приборите ми не са читави....  Embarassed размишлявам си.

Да, възможно е да е от излишък на сол + допир на различни метали. Обсъждали сме го това. Не оставяй в кошничката да се допират един до друг различни метални прибори.

Освен това сол сипвай само непосредствено преди да пуснеш машината. Не я оставяй с изтекъл в нея солен разтвор.

Последна редакция: пт, 02 ное 2012, 06:22 от Джемма

# 511
Здравейте! Имам въпрос - необходимо ли е наистина освен електронно, солта да се настройва и ръчно. На моята Беко, ръчната настройка, мисля е на лявата стена на миялната. Има един кръг и нещо като пръстен и на двата полюса има цифри - 0 отгоре и 1 отдолу, но по никакъв начин това колело не мога да го завъртя. Фабрично ми стои повече към нула, а водата ми е твърда и просто искам да го сложа поне на средно положение. Помагайте! Simple Smile

Аз имам Беко за 10 комплекта-настройката на солта е само ръчно-с натискане на комбинация от бутоните-пише го в упътването.Кръгът с пръстена е за гланца.

# 512
Няма никакво ръчно настройване на солта на Беко-то. Долу в ляво си е резервоара и 0 и - означават отворено/затворено.
Регулирането е с бутоните.

# 513
Здравейте, момичета!
Явно се е получило недоразумение, тъй като не става въпрос за гланца и за резервоара на солта, който е на долната част на миялната вляво. Аз говоря за нещо друго - има един кръгъл отвор с нещо като пръстен, който се намира  на  лявата страница отвътре на машината, на около 40 см от дъното й.

# 514
  • Балчик
За това говориш нали?

Моето много лесно се завърта.

# 515
  • UK
Момичета, дайте съвет  bouquet
купих препарат за почистване на съдомиялната нa Зомат. Пише да се сложи цялото и аз го сложих newsm78 пуснах на пълна програма, отварям и вътре пяни, пари ужасия ooooh! ... Пуснах още 2 пъти поотделно, пак на пълна програма, е няма и няма, пяната си стои и това е ooooh! Какво да направя? Колко пъти да я пускам така, без препарат и като виждам, не е кой знае, колко по-чиста пък  с него Thinking

# 516
  • Paris, France
купих препарат за почистване на съдомиялната нa Зомат. Пише да се сложи цялото и аз го сложих newsm78 пуснах на пълна програма, отварям и вътре пяни, пари ужасия ooooh! ... Пуснах още 2 пъти поотделно, пак на пълна програма, е няма и няма, пяната си стои и това е ooooh! Какво да направя? Колко пъти да я пускам така, без препарат и като виждам, не е кой знае, колко по-чиста пък  с него Thinking

Такава пяна са получава в силно кисела среда. Пускането без препарат е безсмислено в този случай. Явно в машината не е имало достатъчно котлен камък който да неутрализира киселината от препарата. Съветвам ви да я оставите да изсъхне на отворена врата и при следващото миене да сложите малко повече прах или гел (не таблетка). Ако не разполагате с такива, някакъв бикарбонат, сода, например, добавен към обичайната таблетка в количество около половин чаена лъжичка на обичайната програма върши същата работа. Колкото е по-евтин и скапан праха толкова е по-алкален за разлика от марковите нови пълни с ензими прахове. Ако много ви дразни пяната може да пуснете най-краткия цикъл, изплакване, например със около чаена лъжица бикарбонат и да намалите гланца на минимум.

Някой знае ли как се чистят петна от ръжда по вътрешната част на врата на миялна и малко по филтъра? Машината е нова, в гаранция, оставена чиста затворена в продължение на 2 месеца поради което се е появила ръжда. Посъветвах собственика да изчака, защото не съм сигурна, че гаранцията ще покрие точно тези щети. Благодаря.

# 517
  • Пловдив
Изобщо не би трябвало да ръждясва, това е неръждавейка. Неръждаема стомана. Ако ръждяса - материала е некачествен.

# 518
  • Балчик
Ръждясва от солта.

# 519

[/quote]
Да, Джемма, за това говоря, но моето се опъва и не ще

# 520
Няма никакво ръчно настройване на солта на Беко-то. Долу в ляво си е резервоара и 0 и - означават отворено/затворено.
Регулирането е с бутоните.

Така де.Това съм казала и аз-ръчно,с натискане на бутони Laughing.

# 521
  • Балчик

Да, Джемма, за това говоря, но моето се опъва и не ще

[/quote]

При мен става лесно- пъхаш си пръстите в тези пластмасовите преградки, които образуват триъгълничетата и завърташ. Нито наляво, нито на дясно ли не ще? На коя степен ти е сега? При мен има 0 и 1 , моето според теста е настроено на 1. Но пък не ще да се настрои електронно, според описанието на книжката- нищо не става и съм го оставила така.

# 522
Нито наляво, нито надясно не ще. Електронно съм я настроила на 4. А на това колело си е фабрично по към 0.

# 523
  • UK

Такава пяна са получава в силно кисела среда. Пускането без препарат е безсмислено в този случай. Явно в машината не е имало достатъчно котлен камък който да неутрализира киселината от препарата. Съветвам ви да я оставите да изсъхне на отворена врата и при следващото миене да сложите малко повече прах или гел (не таблетка). Ако не разполагате с такива, някакъв бикарбонат, сода, например, добавен към обичайната таблетка в количество около половин чаена лъжичка на обичайната програма върши същата работа. Колкото е по-евтин и скапан праха толкова е по-алкален за разлика от марковите нови пълни с ензими прахове. Ако много ви дразни пяната може да пуснете най-краткия цикъл, изплакване, например със около чаена лъжица бикарбонат и да намалите гланца на минимум.

Някой знае ли как се чистят петна от ръжда по вътрешната част на врата на миялна и малко по филтъра? Машината е нова, в гаранция, оставена чиста затворена в продължение на 2 месеца поради което се е появила ръжда. Посъветвах собственика да изчака, защото не съм сигурна, че гаранцията ще покрие точно тези щети. Благодаря.
Благодаря за съвета! Почистващият препарат иначе е най-доброто на пазара, откъм уж качество и цена!  bouquet Но и аз имах предвид препарата, който се използва за почистване на самата съдомиална машина, не на съдовете в нея!

# 524
  • Пловдив
Пак съм аз с въпрос за размера на съдомиялната Simple Smile
Преследва ме лошият късмет все някой милиметър да не достига, но не се отказвам още- ще премеря и проверя всичко, пък дано късметът все пак е на моя страна.
Та- оказа се, че на дълбочина в долната част на шкафа има една дъска, която крепи шкафа и която взема около 2 см. от дълбочината.
ВЪпросът ми е следният- размера на дълбочина го дават 60см. Но отзад ще има все пак и маркучи- колко точно ви е разстоянието от крайната част, където са маркучите до предната част на съдомиялната?
Проблемът при нас и на дълбочина е, че ако излезе многи напред съдомиялната, няма да може да се отваря фурната Sad ...

Общи условия

Активация на акаунт