Всякакви въпроси относно съдомиялните - 9

• 59 686
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Джемма, благодаря за подробното обяснение. Намерихме и едно упътване за Англия на подобен модел и успяхме да настроим тази система. Само където бях изхвърлила лентичката веднага след пробвата и я настроихме по спомен на 3а степен. В Пловдив сме и малко ме учуди показателя на лентичката, очаквах по-висока твърдост. Дали продават някъде такива лентички, за да направя още един тест...  newsm78

Никой ли не е ползвал тези таблетки на Frisch & aktiv?

Аз също смятах, че в Пловдив е най-твърдата вода, но се оказа, че не е така по публикуваната на 1-ва страница карта. Не помня точно на колко съм настроиламоята машина, но беше около средата на скалата.

ГГ може да намериш директно в магазина навносителя, намира се на колелото на ул. Богомил, на партера на средно нова кооперация -- има два магазина за перилни и почистващи, на диния пише Freshactiv.

# 646
  • Балчик
Тестове има в зоомагазините, където се продават рибки.

# 647
  • Пловдив
енито, благодаря за споделения опит за таблетките. Моито са 5в1. Снощи пуснах съдомиялната с тях, всичко се е измило перфектно, чашите нямат петна. Засега ще карам с тях.

bisserina знам го магазина, защото живея наблизо. Но ние взехме миялната в събота следобяд, а те са до 14 часа и затова се насочих към Карфур. Има ли разлика в цената на ГГ в техния магазин и в Карфур?

Джемма , благодаря за насоката, ще потърся там.

# 648
На първо четене виждам,че няма аквастоп /защита от преливане/. Аз лично държа на тази функция.

Доколкото знам, аквастоп може да се монтира и отделно към крана.

Може, да.

Ние бяхме двама с 45 см миялна, стигаше ми, много рядко съм пропускала дни да не я пускам. После се родиха децата, абсолютно всеки ден я пусках, даже по някой път и по два пъти. Преместихме се в къща, взех си 60 см, защото имам голяма кухня. Всеки ден я пускам, събота, неделя и по два пъти понякога. Така че не си мисли, че е толкова голяма. Това съвет, ако все пак искаш.
Сега съм с Бош, не бих казала, че е с нищо повече от старото ми Беко. По нищо не я превъзхожда.
Естествено, че искам съвет, нали затова съм тук, да ми помогнете да избера, май ще взема 60 см. наистина.
Много ви благодаря, златни сте, направо ми спестихте дни наред чудене и избиране.
Тази: http://www.technopolis.bg/b2c/details/680483/P11100501/Sadomiyal … a-BEKO-DFN-6837-S ?
Или тази: BEKO
А всъщност трябва да гледам 12 или 13 комплекта, аз така го разбирам, 10 комплекта са тесните, правилно ли съм разбрала?

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 13:10 от Анонимен

# 649
Точно така. 45 см са за 9 или 10 комплекта, а 60 см за 12 до 14 комплекта.

# 650
  • Русе
Нощна птица, еднакви са ти линковете, виж ги оправи да ги видим и двете.

# 651
Ми не са еднакви, едната е на цена 589, а другата - 629 лв...  newsm78
Ето пак: Beko 6833 S Silver
и
Beko 6837 S

А някакъв Аристон, например този Ariston ?

# 652
  • Русе
Извинявай, три пъти гледах и явно все един линк съм цъкала Simple Smile.
BEKO DFN 6833 S, разбира се, по-икономичен е все пак, а разликата в цената е минимална.
Аристона е 45 см, а доколкото разбрах реши, че ще е 60 см.

# 653
енито, благодаря за споделения опит за таблетките. Моито са 5в1. Снощи пуснах съдомиялната с тях, всичко се е измило перфектно, чашите нямат петна. Засега ще карам с тях.

bisserina знам го магазина, защото живея наблизо. Но ние взехме миялната в събота следобяд, а те са до 14 часа и затова се насочих към Карфур. Има ли разлика в цената на ГГ в техния магазин и в Карфур?

Джемма , благодаря за насоката, ще потърся там.
portokalche,  и аз ходя в техния магазин, защото имат много повече неща, отколкото във веригите. Макар че Карфур ми е удобно, защото пазарувам там други неща. Цените са горе-долу еднакви.

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 16:22 от енито

# 654
Пробвала съм таблетки за по-добро съхнене, но нямат ефект върху тефлона и пластмасите  #2gunfire

Nevena Virolan , при мен имаше страхотен ефект, всичо е сухо, но не са екологични и сега се двуомя.

# 655
  • Paris, France
Ми не са еднакви, едната е на цена 589, а другата - 629 лв...  newsm78
Ето пак: Beko 6833 S Silver
и
Beko 6837 S

А някакъв Аристон, например този Ariston ?

Разликите между по-евтиното и по-скъпото Беко са в нивата на шум (45 срещу 43 децибела) , консумацията на вода (13 срещу 10литра) и тази на ток ( 1.05 срещу 0.93 кв). Щом по-скъпата поема един комплект повече би трябвало да има някакви екстри като разделяща се кошница за прибори или допълнително чекмедже, но няма снимка на вътрешността.

Майка ми има като тази само, че в бяло:http://www.technopolis.bg/b2c/details/680483/P11100501/Sadomiyalna-BEKO-DFN-6837-S и е доволна.

Шумът се увеличава двукратно на всеки 2 децибела, но миялната на майка не е кой знае колко по-шумна от моята, която е 43 дб.

Икономията на ток е минимална и няма да я коментирам, на вода, хм, де да знам. От една страна икономия от 3 литра (тази икономия е само на еко програма и ще усетиш разлика само на нея) е добре, но не се усеща.

Мисля, че и 40 лева разлика не е кой знае какво и аз бих огледала вътрешността и бих взела тази с повече чекмедженца и такива екстри. И двете машини са много хубави. Мисля, че бих взела скъпата Беко ако сега купувах машина.

Показаният Аристон е тесен, за 10 комплекта, няма горен душ нито 2 перки на горната кошница. Мие добре, между другото, но е 2 пъти по-шумен от евтиното голямо Беко и 4 пъти по-шумен от скъпото. И на тази цена не си заслужава.

Успех   bouquet

Nevena Virolan , при мен имаше страхотен ефект, всичо е сухо, но не са екологични и сега се двуомя.

Нищо не екологично няма в специалните за досушаване. Просто има повече спирт в тях. Ако самите таблетки не са еко. Емииии, не знам. Моите може би не се доизсушиха, защото пускам и гланц. Трябва да пробвам само таблетка.

Имам познати, които доливат етанол в отделението за гланц и увеличават степента на гланца и наистина всичко излиза сухо, но не е така лъщящо като от гланца на Рейнет а и на мене не ми е проблем. Аз спирам машината след последното плакнене и отварям широко вратата. Така изсъхва и машината и до сутринта всичко е сухо.

# 656
  • Пловдив

Не съм купувала от Карфур, но когато съм търсила там, никога не съм ги намирала. Между другото, и при вносителя няма в момента ГГ, чакат доставка в петък, предполагам, че другата седмица вече ще се отвори кранчето, че и на мен ми останаха само 4, трябва да изкарам с тях...

# 657
  • Варна
pinko отдавна май не се е включвала в темичката. Ако четеш, сподели какво стана с машинката, отстраниха ли проблема?

# 658
Аристона не съм видяла, че е малък, моя грешка.
Да, реших се на по-голяма, не беше трудно да ме убедите. Кухнята не сме я правили, като й дойде времето ще намаля броя на долните шкафове просто, ако се наложи, и туй то.
Ще видя сега още модели на цената, която ме интересува, и пак ще ви пратя. Горе долу разбрах какво да гледам, много ви благодаря!   bouquet
Ето един Ariston Hotpoint , който е голям, обаче нивото му на шум е 48 дБ, което май излиза много, при положение, че за мен това е фактор номер 1.
и Beko DFN 100X , даже и отложен старт няма, неясно защо цената му е толкова по-висока от на другото Беко, което коментирахме.

Последна редакция: чт, 29 ное 2012, 10:21 от Анонимен

# 659
  • Paris, France
Ето един Ariston Hotpoint , който е голям, обаче нивото му на шум е 48 дБ, което май излиза много, при положение, че за мен това е фактор номер 1.
и Beko DFN 100X , даже и отложен старт няма, неясно защо цената му е толкова по-висока от на другото Беко, което коментирахме.

Аристона е хубав ако децибелите не те притесняват. Показаното Беко е скъпо, защото е на практика безшумно. Аз моята, която е около 43 децибела не мога да я чуя а това Беко е 42 децибела. На мене тези с 8 програми ми харесват повече. За шума - всичко 45 и под него се ядва.

Общи условия

Активация на акаунт