Отговори
# 705
angels_zg Честит нов дом! Само хубави неща и радости да спохождат теб и семейството ти в него!

puphi Пък и какво като отидете на ФМ и ви кажат,че има проблем няма да и обичате бебчо ли..?!

ако недай си Боже се установи проблем с бебето при ФМ, най -малкото ще си информирана и ще имаш избор. Ако е несъвместим с живота, може майката да прекъсне бременността, ако след лекарска намеса проблема е разрешим, то тогава ранната диагностика е изключително важна. Щом предварително се знае че бебчо има някаква малформация при раждането, е възможно да се осигури екип който да го поеме и да започне незабавна операция, преди да са засегнати и други органи.
Мога да дам и конкретни примери с наши познати, при едното семейство бебчето беше със порок на сърцето и при изваждането му веднага започнаха да го оперират, сега се радват на здраво детенце.
Други четири приятелски семейства спестиха от прегледи, и за огромно съжаление едното бебче загина седмица след раждането а останалите три са трайни увреждания, като на две от тях можеше да се помогне ако бяха диагностицирани навреме
аз днес минах поредната ФМ и съм изключително щастлива бебчо е добре, развива се като по учебник за една седмица е наддал 40 гр. и е много сладък прилича на другите ми деца същото носле и муцунка

Aera желая ти от сърце хубави резубтати от прегледа

# 706
  • София
sinapovaaya, би ли се разровила да ми кажеш къде си ходила на такива готини курсове, че с къпане, разиграване на раждането (с кукла). Много готино ми звучи това, което описваш за тези училища

# 707
Привет, мамчета! newsm51
Много ви изтървах.Надявам се всички да сте в добро здраве и малките съкровища да се развиват чудесно.Пожелавам ви много усмивки и добро настроение и се връщам да ви почета малко. :hug
Само да добавя, че ние вече сме 540 гр., а мама е с 7 кг отгоре.Доста съм подута и дори крайниците ми отичат, но няма как като съм зад бюрото по цял ден.Поздрави!
избрахме и поръчахме детската стая - мебели Арбор- Асеновград.
http://www.arbor-bg.com/

# 708
Пуфи, аз писах, че ям червени боровинки.Аз си ги купувам от Т-Маркет, но ги и ма и в магазина срещу нас.
Надявам се, че изследванията ми утре ще са добри. PraynigИначе миналата година имах Ешерихия коли и беше много неприятно - по едно време започнах да пишкам кръв, много ми пареше....абе страшна работа.Изписаха ми Полижинакс за 14 дни и после се бях изчистила. Да не дава Господ повече подобни неща.
Аз също съм на 24, но предпочитам да си ходя на изследванията. Обичам да съм наясно със случващото се с бебо и с мен.
Анджелин Симон, много е сладка!

# 709
  • Варна
Angelin Simon, много хубави детски мебели на тази фирма, честито!

Деиза, аз пък точно вчера на кафе с леля разсъждавах как само преди 30-ина години на една майка цялото съзнателно време е минавало в пране на ръка (това по мое бебешко време), миене на съдове, преваряване на вода и т.н. Ясно помня куповете тензухени пелени, които се сгъваха и се слагаха между крачетата - всяка сутрин нов куп за гладене (това по време на сестра ми). Ами по-далечна разходка или гости с кола - не може Naughty, само ако още някой има да носи бебето (столче за кола не съществуваше). Ей такива работи си мислех и благославях всички придобивки, които ни дават възможност да запазим що-годе социалния си облик и занимания.... Но съм адски съгласна с теб, че новоизплюпените мами са най-благодатният таргет за продажба на всякакви шарени, слааааадички, "полезни", "развиващи", "спестяващи време" и т.н. НЕЩА....с които си изпразваме джобовете, задръстваме си къщите и съзнанието. Истината е нейде помежду.... в първо да мислим (ама наистина, а не просто копирайки 10 познати, 100 реклами и 1 форум) и после да купуваме Crazy
Олееее, днес съм особено досадно-философки настроена май, нещо много ми дойде свободното време.
Сори Embarassed, целувки

# 710
ей, графоманкиии Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Докато ви изчета и хоп нови две страници  Mr. Green
Първо да се отчетем - вчера бяхме на ФЕ при Спасов от Фемина и съм страшно доволна - човека е истински професионалист ....гледа ни, мери ни половин час, говори на бебето, а тя беше невероятно палава и му бягаше през цялото време ...тъкмо да хване размерче на сърцето и хоп - ръчичка  Joy най накрая се убедихме, че е девойка - успяхме да и видим интимните части, та няма спор вече - женско ще е  Simple Smile Единствено един от размерите не беше съвсем в норма, но ще го наблюдаваме, засега не било притеснително или опасно.
Да споделя на тиливанили относно притесненията преди няколко странички за кистичките - мила, нашата бебка имаше същите кистички и въпреки уверенията на доки се притеснявах ужасно...но беше напразно - на следващия преглед (след 3 седмици ) бяха изчезнали и на ФМ нямаше и спомен от тях....така че, споко, наистина:hug:. И нашето бебе е с 4 дни разминаване по термин изчислен по ПРМ, но аз изобщо не се учудвам - имам далеч по-дълъг цикъл от 28 дни  
angels_zg, честита ви нова "къща" и от мен - само хубави моменти да изживеете там Simple Smile
puphi, и аз като първескиня се притеснявам ужасно много за много неща, но пък силно вярвам, че ще се справя...и аз не съм и чувала за половината неща, които се дискутират тук, но нали затова сме тук - да споделяме и черпим опит и знания  Hug важното е силно да вярваш в себе си и в добрата развръзка на събитията...Има много време още - ще прочетем много книги и ще се подготвим за предстоящото събитие както трябва   bouquet
Накрая на поста си ще ви споделя статията, която прочетох днес и ме накара да се замисля над много неща - приятно четене Simple Smile
http://-spam070-/2012/07/10/%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD … %B8/#.T_1_jZHsqcw

# 711
  • София
мамита, излезнаха ми резултатите от лабораторията, но утре ще могат да ми ги разгадаят, моят лекар нещо не го бива да борави с пощата .. помогнете да ги разшифровам плиз  Embarassed ще напиша само подчертаните стойности, явно тези, които не са в нормата:

RBC - 4,02 (норма 4,20 - 6,30) до колкото разбирам показва анемия?
HEB - 116 ( норма 120 - 180) това е хемоглобина, пак ли показва анемия, или нещо друго е значението му?
CHC - 298 (норма 310 - 360) това не можах да го разгадая изобщо.

за урината и микробиологията имам това:

http://files.mail.ru/Q330HM

# 712
  • Варна
Плежър, пушка си. (ама това за урината не мога да го разчета) 116 Хб е съвсем в реда на нещата за този срок от бременността (от леко понижение Хб идва и намалената концентрация на еритроцитите). Обяснението за анемията в 5-7 месец от бременността е, че се увеличава количеството кръв, като първоначално това става за сметка на течната съставка, а на костния мозък е нужно известно време да се адаптира с по-голяма продукция на клетки - т.е. настъпва "разреждане" на кръвта.
Аз наскоро ви се оплаках, че моят Хб е 100 и пия желязо Sick Нали съм сред първите по седмици бременност. Дано по-малко от вас ме последват... но ще има и други със сигурност, няма начин, това все пак са обичайни неща

# 713
  • В къщурката на хълма на феите
Плежър CHC e corpuscular hemoglobin concentration или на български концентрация на хемоглобин в еритроцитите Peace

# 714
Здравейте мамчета Simple Smile надявам се всички да сте добре...аз отдавна не съм влизала и съм пропуснала доста неща   love001 бременноста ми протича много добре...(пу пу да не ми уруки) желая го на всяка от вас да  се развива добре и без проблеми Simple Smile За сега нашето бебче е момиченце ,ама сега на 17-ти съм на консултация и Доки каза,че ще видим дали не сме станали момченце защото имаше 2 седмици в който могат да слязат тестиси Simple Smile Иначе и на моренце ходихме,даже бебчо тогава прорита Simple Smile така се раздвам сега на всяко ретниче..толкова е готино усещането Simple Smile  love001 Two Hearts
Лека бременност на всички и се пазете в тия жеги Simple Smile

# 715
  • Пловдив
Здравейте прекрасни ноемврийски мами Simple Smile Най- накрая се наканих да ви пиша и аз. Чета ви от самото начало, след малко се връщам да допрочета и последните странички, които ми остават. Живея в Редута. Термин -22.11 със  stork-boy , първа бременност. Всичко върви добре при мен, днес бях на фетална при д-р Димитров. Не съм купувала нищо още за бебо, а и не съм гледала по магазините. Много прегръдки за всички и по- малко притеснения пожелавам.

# 716
Здравейте момичета! Аз сега се връщам от преглед. Добрата новина, е че тестът за риск от преждевременно раждане е отр., ноооо шийката се е скъсила доста. Другата седмица отново съм за мерене и ако се е скъсила още ще ми правят серклаж.  Cry Каза ми също, че някакъв сегмент от матката леко се е отворил.  Rolling Eyes Също така ми изписаха желязо, защото хемоглобинът е паднал. Каза ми и да ям по-малко въглехидрати, защото освен моите +3 кила и нещо си на бебето се е качило прекалено много. Почти се разревах на прегледа. Много ми е криво.  Cry  
Благодар ви за стиснатите палчета.   bouquet

# 717
Aera дай боже всичко да се оправи...не мисли постоянно за това  защото това  също си оказва влияние..мисли позитивно ...стискам палци всичко да се оправи мила  newsm17  love001 smile3503

# 718
Аера, нали бебо е здрав?!Мисли позитивно, САМО позитивно!!!
Аз току що намерих форум тук в БГ Мама, който се казва "Подсъзнанието може всичко". Досега четох някакви позитивни утвърждения.Наистина сега се чувствам много добре и от известно време се старая да си повтарям разни работи преди да заспя.Ако има заинтересувани, наистина точно в този период имаме нужда от повече позивитивизъм.
Честито на новодошлата мама.Лека и безпроблемна до финала!!!!

# 719
Норичка, дай линк, моля.
Аера, всичко ще е наред, мисли положително.
Аз започнах да се замислям за ФМ. Иначе, гледахме кръвотока, слушахме го, пуска ни да чуем сърцето на бебето, каза, че всичко е наред, пъпната връв е добре, ама пък на преглед за 15 мин не знам дали успява да види всичко. ФМ колко трае?

Общи условия

Активация на акаунт