Проблем с наемодатели

• 13 539
  • 102
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
Всъщност намесата на брокера я пропуснахме. Би ли трябвало да е арбитър в договора след като е изготвен от него?

# 46
  • където ми харесва
Адел, говорим за 6 годишна пералня без доказана злоупотреба с уреда.
За мен тази машина отдавна си е изпяла песента. Аз напоследък смених уреди, които са купени чисто нови преди 2 години. Сега си научих урока и новите ги купих с удължена гаранция от 5 години, за което платих малка сума отгоре. Сори, но не може да строиш къща от слама и плюнки и да се чудиш що пада при най-малкия полъх на вятъра.

Не говоря за случаи, когато има злоупотреба по невнимание.
Но какъв им е зорът на наемателите сами да си повреждат уреда?
Ами, моята пералня е на 15 години-здрава е.
На свеки пералнята е на 7, до сега не се е повреждала.
Но и самата авторка каза, че тази повреда може да се случи на чисто нова пералня, тоест тази щета не е причинена от  възрастта на уреда, или прекаленото му използване, преди да влезе в употреба от наемателите. Никой няма зор да си троши уредите, но се случва от невнимание, или неправилна употреба да го потрошиш сам.

# 47
Добре де, разбрахме, че ти си цакаш наемателите с ремонтите, дай сега замълчи и да чуем и другата страна. Сиреч, тези, които сами си поемат ремонтите на уредите, които предоставят под наем, заедно със жилищата си. Анкетка за наемодатели?
За мен е наглост, да искам от наемателя да ми плаща пералнята. Ми нали като се изнесе, тази пералня остава за мен? Искам или не искам аз да имам пералня в апартамента си? При положение, че се дава под наем обзаведен, искам. Значи, в момента, в който се счупи, купувам следващата. Ако тя не иска да има пералня, да вземе да смъкне наема, 10 лева, 10, с тях ще си покрият част от изплащането на тяхната си пералня.
И аз съм търсила апартамент с пералня, ама не такава, която взима дава и след 10 дни ще трябва да си купувам нова. Не желаех да си купувам, исках покупката да стане когато се нанеса в мое жилище, което подозирах, че ще стане скоро, за да не местя уреда. Не виждам нищо неясно. Който си има мебели, си наема необзаведено жилище....  ooooh!

# 48
  • I want it all and I want it now.
Била съм и от двете страни. Като наемодател ремонтите са за моя сметка. Имаше и случай да им купуваме и матрак  Joy

# 49
Каква марка е пералнята? Ако е някаква боклучава марка, може да е нормално да се развали за толкова време. Тогава кой е виновен?
Пералнята ни в стария апартамент е Whirlpool с предно зареждане - ние я ползвахме 8 години, наематели я ползват вече 3-та година, не се е разваляла.
Според мен най-разумното решение в случая е купуване на нова пералня. Който я купи, негова е.   Grinning

# 50
  • където ми харесва
Нощна птица, защо подяволите реши, че си цакам наемателите? При положение, че съм написала точно обратното, ама хайде, ще замълча. Явно мнението на наемодателя никога не е важно.

# 51
  • Бургас
Каква марка е пералнята? Ако е някаква боклучава марка, може да е нормално да се развали за толкова време. Тогава кой е виновен?
Пералнята ни в стария апартамент е Whirlpool с предно зареждане - ние я ползвахме 8 години, наематели я ползват вече 3-та година, не се е разваляла.
Според мен най-разумното решение в случая е купуване на нова пералня. Който я купи, негова е.   Grinning
Аристон- с горно зареждане. Марката няма значение и най-скъпите уреди дават дефекти на село имаме Перла която е пушка, а не си знае годините ...
Проблема е в хазяйката, чвно не е наясно , а и не и е било обяснено какви са и правата като наемодател и за това се стигна до тук. Очаквала е да си дърпа чисти пари без никакви ангажименти към нас, а да не споменавам, че предпочете да се наричаме нейни познати, а не наематели, защото не и се занимава с данъци....

# 52
Не ми се натяква, но затова е хубаво договорите за наем да са изрядни - с ППП, регистрирани в НАП и т.н. Защото възникват ей такива проблеми от битово естество, после се получават ненужни дрязги и не е ясно чия е отговорността.

# 53
Ремонтите по обзаведен апартамен са за сметка на наемодателя.

# 54
Ами, трябвало е да си направите един приемо-предавателен протокол, за да се знае какво има в квартирата ви и в какво състояние е. Това листче, на което е описано всичко-от душа в банята, през печката в кухнята, до матрака в спалнята, и състоянието им, е много полезно в такива случаи.
Така че, днеска се хванете с хазяйката и направете един такъв-с всеки уред, шкаф, батериите на чешмата даже, гардероби, рафтове, абе всичко. И минавате, проверявайки всичко как работи, дали не е счупено някъде и прочие. После се подпишете отдолу с днешна дата и да се знае.
,
Към авторката ,направете го този протокол. Защото и за напред ,може да имате и др. проблеми с жената.  Peace Винаги ,всичко е хубаво да е описано в договора.

# 55
  • Бургас
Ами, трябвало е да си направите един приемо-предавателен протокол, за да се знае какво има в квартирата ви и в какво състояние е. Това листче, на което е описано всичко-от душа в банята, през печката в кухнята, до матрака в спалнята, и състоянието им, е много полезно в такива случаи.
Така че, днеска се хванете с хазяйката и направете един такъв-с всеки уред, шкаф, батериите на чешмата даже, гардероби, рафтове, абе всичко. И минавате, проверявайки всичко как работи, дали не е счупено някъде и прочие. После се подпишете отдолу с днешна дата и да се знае.
,
Към авторката ,направете го този протокол. Защото и за напред ,може да имате и др. проблеми с жената.  Peace Винаги ,всичко е хубаво да е описано в договора.
Съгласна съм, но какво да пишем в този протокол. Тя казва: Аз с ремонти няма да се занимавам!, ако го направим и се прецака нещо друго да и подменим всички уреди с нови ли, а тя да си щрака с пръсти с чистите пари от наема. Ако имаше закон да и го тръсна на масата, пък тогава да си говори каквото си иска.

# 56
  • където ми харесва
Е, как какво да пишете-казах ти, описва се всичко, ама абсолютно всичко...
Примерно:
Кухня:
хладилник-1 брой, състояние-добро.
Фурна (с 2/4 котлона)-1 брой, състояние добро.
Микровълнова фурна-1 брой, състояние добро.
Килим (примерно де, не знам с каква настилка сте)/балатум-1 брой, състояние добро/сравнително добро.
Баня:
тоалетна чиния-1 брой, състояние добро.
Вана-1 брой, състояние добро...
И минавате през всички стаи и описвате всички налични предмети, мебели, уреди, настилки и прочие.

# 57
И като напише днес "хладилник - 1 брой, състояние добро" и той утре вземе, че се развали, и какво Laughing Пак същите спорове, водещи доникъде.

Във всеки договор за наем има точка, коя страна кои разходи поема. Във вашия какво пише?

# 58
  • Бургас
И като напише днес "хладилник - 1 брой, състояние добро" и той утре вземе, че се развали, и какво Laughing Пак същите спорове, водещи доникъде.

Във всеки договор за наем има точка, коя страна кои разходи поема. Във вашия какво пише?

Нищо, пише кога трябва да се плащат наемите, предизвестие за напускане и такива общи неща.

# 59
Договора е хубаво да го направи нотариус и да са включени и точки: Права и задължения на Наемодателя и Права и задължения на Наемателя. Вътре са описани и ремонти и всичко. Особено,когато е нотариално заверен е идеално. Другият път не е лошо да се направи.  Peace
Не е зле да разпитате съседите и хората наоколо и да се преместите. Вече на новото място ще си подпишете договор и т.н.  
Ето един пример Tук

Последна редакция: пт, 29 юни 2012, 16:09 от Syn

Общи условия

Активация на акаунт