Отговори
# 390
Здравейте прекрасни мами!
Не съм писала отдавна, но имах малки неразположения и едно доста дълго и изморително пътуване, но долу-горе през цялото време съм следила какво се случва и много се радвам, че голяма част от мамите вече  знаят пола на бебенцата си. Днес бях на консултация и доста се поуспокоих след последните ми болежки. Резултатите от изследваният ми са ОК. Прегледът на УЗ показа едно доста раздвижено бебче с по пет пръстчета на ръчичките, които през цялото време нещо ръкомахаха, нормално действащи органи и тегло 200 гр. Тъй като нямам 100% потвърждение на пола затова все още няма да обявявам какъв е цветът на нашите гащи. В понеделник съм на БХС 2 и се надявам тогава да се види по-добре.
Не помня темата за кърменето дали беше тук, но искам само да отбележа, че въпреки, че кърмих много малко време за мен това бяха най-прекрасните дни, най-прекрасното време. Въпреки хилядите неща, които правих, за да имам кърма тя все не достигаше и ми се налагаше да дохранвам. Лошото дойде, когато ми се наложи операция по спешност в 38-ден след раждането и кърмата ми съвсем спря.  Не искам да ви казвам колко тежко го изживях. Не знам какво е следродилна депресия, но мога да кажа, че депресията заради спирането на кърмата ми толкова рано ми се отрази доста зле. Още повече, че имах чувството, че точно в този момент отвсякъде край мен се говореше за ползите от кърменето, което допълнително ме стресираше и натоварваше психически. Слава Богу, благодарение на семейството ми и прекрасното бебче, все пак успях сравнително бързо да се съвзема. Надявам се този път да е по-различно. В смисъл да имам повече кърма и да мога да кърмя по-дълго време. 
И искам да отбележа, че понякога прекаленото говорене и натрапване на темата за кърменето не е най-добрият начин да накараш някого да кърми. Все пак това е въпрос и на личен избор. И ние трябва да уважаваме този избор. Защото иначе наистина е много тежко за тези, които искат, но не могат да го правят.
Извинете ме дългия постинг. Обещавам друг път да съм по-кратка.
Приятни почивни дни, въпреки неприятната жега!

# 391
Момичета,
току-що говорих с клиниката и ми казаха, че Марков си е променил плановете за отпуска.
 Имаше свободни  часове за него и за първите дни на август, както и след 20-ти август, така, че някой закъснял със записването ,като мен  Heart Eyes, може да се възползва  Grinning

# 392
  • на земята
Супер ,че има часове,но все пак те трябва да се съобразени с това кой,в коя седмица е ,втората ФМ си има срокове кога да се прави,да не забравяме това защото е важно!!!!  Mulan,напълно подкрепям поста ти,всеки сам решава сам за себе си да кърми ли или не ,и не зависи отникой дали ще има кърам или не,натрапването не е от полза ....))))  bouquet

# 393
  • София
Добро утро на всички! От снощи съм вече в София!
Изчетох ви едно хубаво, сега съм в крак с нещата! Все повече бебета вече имат пол, а и изследванията са добре, Златенцето се оправя което е супер!

Ние вчера като се прибрахме и какво да видим по средата на хола:
Meчтания от мен бебешки шезлонг Nuna Leaf

.... направо онемях! Бяхме оставили ключовете за апартамента на един наш приятел, за да се грижи от време на време за цветята и рибите ми и той ни изненадал! Направо това е най-прекрасния шок за мен  Blush  Heart Eyes Още не смея да го прибера в кашона, толкова е красив! Но днес го прибирам да чака своята бъдеща ползвателка Wink

В понеделник съм на работа вече... тази отпуска се научих да спя... вижте по кое време се измъквам от леглото! Незнам как ще ставам рано, а и тези жеги ме задъхват, не мога хубаво да дишам... много обилно се потя.. незнам при вас как е! Къпя се по 2-3 пъти на ден, а в работа няма да мога! Дано се справям!

Корема ми е пораснал много - един такъв кръгъл и голям като топка Simple Smile Вече доста блузки от леко широчки ми станаха по-прилепнали на корема! А стария ми бански не ми стана горницата...
И всичко това, вместо както на моята приятелка да я стряска, че пълнее, дори при мен ме радва, защото си усещам и бебето и знам че е там и че има мнооого място да си шава в големия ми корем  hahaha

# 394
ехааа Брайда страхотен е този шезлонг!! браво на вашия приятел  Laughing чак такива подаръци аз не очаквам от наши приятели  Laughing Laughing кога ще качиш снимка да те видим и теб с коремчето само казваш колко е пораснал?
Mulan Радвам се, че всичко е наред с бебо и ти пожелавам скоро да разбереш какво е  Hug
incomplete честито мъжле! emzi добре дошла в отбора на мадамите! честито и на теб!  stork-boy stork-girl
Аз вчера си харесах още една количка  Mr. Green ето я: http://sladurite.com/product/4212/muum-matriks-lilava.html и.. още нещо си харесах  Laughing това гнездо: http://sladurite.com/product/510/gnezdo-6-v-1-lisiche.html

# 395
  • София
*iN eterNo neL Cuore* - първоначално и аз бях харесала тази количка, но се отказах от нея с пълна сила като вдигнах коша за новородено, който е и стол за кола - тежи адски много! Аз повече от 5мин без бебе вътре не мога да го нося въобще а камо ли с бебе около 5кг! А към тази количка друг стол за кола за малки бебета не става! Иначе на външен вид е много хубава!

# 396
 количката е страхотна! и аз искам такава с кош за новородено , но започвам да си мисля че няма къде толкова да го изкарвам зимата , а до пролета ще  го използвам само 1 2 месеца! но съм си наумила и аз ще зимам нещо такова - живот и здраве!   bouquet

# 397
Здравейте момичета, не съм се включвала от много отдавна, но просто не ми остава време да изчета и се намеся компетентно. А и по въпросите с бг-лекари, болници и т.н. не съм наясно и не мога да допринеса изобщо. Но ми е интересно да чета и сравнявам практиките с тукашните.

Сега поне успях да прегледам последните теми и реших поне да се отчета Simple Smile

Нашите гащи засега също се очертават сини  stork-boy, на първата ФМ лекарката ни каза 90%, което доста сигурно ми звучи. Но все още тая малки надежди, че ще се окаже (като при Brayda например) все пак момиченце. Не че е важно, но някакси имам чувството, че по-лесно с момиче ще се справя (нали поне знам по себе си как функционира Simple Smile)

Иначе в момента сме се юрнали да търсим ново жилище, убедих се, че с нашето двустайно няма да се справим и предпочитаме сега да я свършим тази работа, отколкото по-късно с бебе да обикаляме. Очертава се обаче сложно търсене, ние много сме се разглезили със сегашния ни апартамент и ни се иска да си вземем също толкова хубав (само с една стая отгоре) в същия квартал, ако може и за същите пари  Grinning Стискайте ни палци!  Praynig

Не знам иначе при вас как е, но аз напоследък даже забравям, че съм бременна. Първите месеци беше голямо вълнение, а и с това прилошаване и с киселините нямаше как да се забрави, но сега вече отминаха симптомите, аз посвикнах и с мисълта и като че ли се уталожи вълнението. Сигурно като порасне още малко коремът и почне да пречи, пак ще напомня постоянно, че има живущ вътре.

Извинявам се за дългия пост, ще се опитвам да се включвам вече по-често, че да не стават такива излияния.  Hug

# 398
Здравейте мами, и аз не се включвам много редовно, но това е защото малко го закърших Sad тъкмо ми дадоха болничен и щях да си почивам вкъщи с вас и взеха че ме приеха в болница и си лежа и скучая Sad чак днес мъжът ми ми донесе лаптопа и ще съм на линия. От едно известно време пишкам чиста кръв... УЖАСИХ СЕ КАТО ГО ВИДЯХ. Имах в урината ацетон и белтък и една седмица ме наливат с разни разтвори. Изолираха някаква бактерия за която ми вливат антибиотик Sad Днес ме видя уролог и се оказа че имам някакво образовани в пикочния мехур, така че в понеделник ме прехвърлят в Александровска болница Sad много съм нещастна

# 399
Забравих да кажа, че момченцето вече е момиченце, така че ще мислим женски имена:)

# 400
  • София
vzlateva - това което ти се случва е ужасно! Дано да се оправиш по-скоро и бебката ти да е добре!  Hug Сигурно е много скучно и притеснително да си в болницата! Приемай, че там бебето и ти сте в безопасност и добре че има интернет малко да се разнообразяваш и да си четеш  Hug
Пожелавам ти бързо оздравяване  Praynig

Ааа и честито за смяната на гащите Simple Smile
Аз име вече съм измислила и много много се радвам! Сега остава само на 20-ти да се потвърди и вече ще си имаме кръстена от сега мома Simple Smile

Последна редакция: сб, 14 юли 2012, 22:21 от Brayda

# 401
Brayda, страхотен приятел имате! Шезлонга е много добър и като знам колко е приложим, пожелавам да си го ползвате със здраве и на малката сладурка да й бъде любим!

vzlateva - много са неприятни проблемите с бъбреците, но и аз мисля, че е по-добре сега да си под наблюдение и всичко ще бъде наред! Знам колко е неприятно да си в болница, и аз изкарах 10 дни в началото на бременността. Опитай се обаче да си максимално позитивна, общувай с позитивни и слънчеви хора и надявам се скоро да пишеш, че вече си вкъщи и всичко е наред Peace

Ida33 - на мен понежи ми е доста напреднал корема, и постоянно ми се напомня, че съм бременна - болят ме яйчници отвреме навреме, трудно ми е със спането, навестяват ме контракции. Въпреки всичко, гледам да се усмихвам повечко и да намалявам влиянието на стреса. Чакам моренцето през Август с нетърпение, както и да си гушкам малката сладурка, която сега е при баба и виждам рядко.

# 402
  • California
vzlateva, стискам палци скоро да се нормализират нещата при теб!
И честита смяна на пола на повечето бебчета Simple Smile
Сега разбирам защо тука се дърпат повечето лекари да казват пол ако си под 17-20 седмица.
Като гледам почти на всички мами са им казали грешно - просто в 12-15 седмица си е много рано. Така че какъв е смисълът  newsm78

# 403
Момичета,
току-що говорих с клиниката и ми казаха, че Марков си е променил плановете за отпуска.
 Имаше свободни  часове за него и за първите дни на август, както и след 20-ти август, така, че някой закъснял със записването ,като мен  Heart Eyes, може да се възползва  Grinning

Добро утро на всички:))))

Усмивчица-28 благодаря ти, в понеделник сутрин ще ми е първа работа да си запазя час (дано да има)  Praynig

Хубав ден пожелавам и се пазете от жегите, днес дават да е един от най-горещите дни м/у 38-42 градуса  ooooh!

# 404
vzlateva ужас!наистина те разбирам какво е , но спокойно!там бебето нсе наблюдава тача чее по-добре!
Честито всички със сменен пол,дано това да е окончателно! Ако не е тайна споделете някой имена,които сте харесали! Аз много съм харесала Никол или Никола , на таткото ни е ужасно капризен и не дава и дума да се каже-нищо не му харесва! Това май ще ми се окаже голям проблем!  Hug Money

Общи условия

Активация на акаунт