Отговори
# 435
freaky02 , браво на вас! Добре дошла в синия отбор!  Joy Айде сега си отдъхни.
Brayda , напълно те разбирам за работата, но в тея жеги аз лично предпочитам да съм в офиса на климатик. Двете седмици вкъщи ми се видяха адски дълги, имах време да мисля за всякакви лудории и да се вкарам във всякакви филми.  Rolling Eyes Те хората са си на работа, навън е адска жега и за разходки не става, та по-добре да уплътнявам времето с работа.  Laughing Е, след някой друг ден сигурно ще пея друга песен, ама...
Аз с нетърпение си чакам ФМ в четвъртък. Снощи човечето много ме зарадва, като легнахме се разшава порядъчно, даже таткото за втори път усети побутванията.  Grinning Днес също се обажда от време на време, та ми е малко по-спокойно.  Rolling Eyes

# 436
Честито на всички за успешните прегледи и хубавите резултати. Честито и за малкия мъж на freaky02   bouquet
Нямам търпение за втората ФМ при Славкова и аз, но е далече все още. А така искам да видя малкия шомпъл и гащите му Simple Smile Иска ми се и да го усещам вече, но все още е рано явно.

# 437
саммо да ви кажа др.Славкова е много печена! Обяснява всичко много подробно!Мисля и за другата ФМ 28-30 г.с. пак да си запиша часа при нея! Simple Smile

# 438
Момичета, излагате се- никаква активност няма, от 29-ти юни я влачим тази тема. Я да се стягате  Wink !

# 439
Включвам се и аз .Другата седмица в края сме на ФМ при Димитрова във Фемина и вече губя търпение.На първата ФМ ми казаха момче ,но беше много рано,после наблюдаващата ме лекарка ми каза ,че евентуално е момиче ,та да видим.Най-много наблягам в момента на здравословното хранене.Старая се да ям разнообразна и пълноценна храна,но ми е трудно в тези жеги.В началото на 4-ти месец пих витамини за 10 дни ,но после ги спрях по препоръка на лекарката ми,а фолиева спрях да пия още в края на третия месец.Вие пиете ли фолиева киселина все още?И успявате ли да се храните пълноцено?
Оупс забравих ,че бях писала ,че стрептококите са ми се появили отново ,но не -оказаха се ентероколи - за добро или лошо.Излиза ,че много жени по време на бременност имат проблеми с бактерии и гъбички ,тъй като имунната система е много слаба и това е предпоставка за тяхното развитие.Вие какво знаете по въпроса?

# 440
Момичета почнаха ли да ритат бебоците ви? Докато бях в болницата си го усещах много често и силно вече, но днес ме изписаха и от тогава ни вест от бебка Sad

# 441
  • California
vzlateva, аз също не го усещам всеки ден. На този етап от бременността е нормално - не се притеснявай!
Все още им е широко на бебчовците, за това не усещаме движенията им всеки път. По-натам като им отеснее, вече няма да е така Simple Smile

# 442
  • София
Добро утро мами!

Радвам се, че сте доволни от Славкова, това ме прави малко или много щастлива, че я избрах да ми следи бременността! Наистина е много печена и е реалистка относно всяко едно нещо за бременните.
На мен ми беше споменала, че сега на 20-ти като се видим за ФМ ще пускаме пак изследвания - аз не знаех, че трябва, мислих си, че чак преди да родя пак ще пускаме? На вас какво са ви казали?

А за бактериите и гъбите - да и аз лекувах. Сега като ми вземе секрет ще си покаже имам ли ги още (както предполагам) или Гинопеварила ми ги е излекувал. Лекарката ми обясни, че няма да намеря разлика, дори и да са се махнали гъбичките, защото през цялата бременност ще си имам леко течение.

Аз бебето го усещам почти всеки ден, но има дни, които ми минават много забързано и нямам време да седна и да се успокоя за да го усетя! При мен се усеща само ако съм седнала и леко гърба ми е по-назад от нормалната седнала стойка! Като легна не помръдва бебето... та ако деня ми е минал много набързо и не съм сядала за много време, не съм усетила и бебето. Все още ритничетата са слабички и ми трябва концентрация и спокойствие, за да ги усетя.... След 2-3 седмици сигурно и ще ни будят със силен шут в корема  Heart Eyes  Heart Eyes

А за активността - аз нямах търпение да си пиша много често с вас пак, защото от работата можех да пиша, но някой ми е взел устройството за безжичния интернет, а от Лан кабела IP-то е забранено за писане в bg-mamma  и вчера ви писах от телефона! Днес обещаха да ми го върнат, ако ли не в обедната почивка отивам да купя едно такова устройство! Аз направо се изумих като разбрах, че моя компютър в офиса - има 4 процесора и незнам си колко много RAM памет, а няма wireless.... това ме изуми!

А да питам мамите, които вчера са били на ФМ - нали казахте, че бебетата ви вървят малко по-напред, та въпроса ми е - от самото начало ли вървяха по-напред или са дръпнали през последните седмици?

# 443
Добро утро мами!

Радвам се, че сте доволни от Славкова, това ме прави малко или много щастлива, че я избрах да ми следи бременността! Наистина е много печена и е реалистка относно всяко едно нещо за бременните.
На мен ми беше споменала, че сега на 20-ти като се видим за ФМ ще пускаме пак изследвания - аз не знаех, че трябва, мислих си, че чак преди да родя пак ще пускаме? На вас какво са ви казали?

А за бактериите и гъбите - да и аз лекувах. Сега като ми вземе секрет ще си покаже имам ли ги още (както предполагам) или Гинопеварила ми ги е излекувал. Лекарката ми обясни, че няма да намеря разлика, дори и да са се махнали гъбичките, защото през цялата бременност ще си имам леко течение.

Аз бебето го усещам почти всеки ден, но има дни, които ми минават много забързано и нямам време да седна и да се успокоя за да го усетя! При мен се усеща само ако съм седнала и леко гърба ми е по-назад от нормалната седнала стойка! Като легна не помръдва бебето... та ако деня ми е минал много набързо и не съм сядала за много време, не съм усетила и бебето. Все още ритничетата са слабички и ми трябва концентрация и спокойствие, за да ги усетя.... След 2-3 седмици сигурно и ще ни будят със силен шут в корема  Heart Eyes  Heart Eyes

А за активността - аз нямах търпение да си пиша много често с вас пак, защото от работата можех да пиша, но някой ми е взел устройството за безжичния интернет, а от Лан кабела IP-то е забранено за писане в bg-mamma  и вчера ви писах от телефона! Днес обещаха да ми го върнат, ако ли не в обедната почивка отивам да купя едно такова устройство! Аз направо се изумих като разбрах, че моя компютър в офиса - има 4 процесора и незнам си колко много RAM памет, а няма wireless.... това ме изуми!

А да питам мамите, които вчера са били на ФМ - нали казахте, че бебетата ви вървят малко по-напред, та въпроса ми е - от самото начало ли вървяха по-напред или са дръпнали през последните седмици?

Добро утро мацки! И аз не усещам беба, а вече би трябвало Sad(( тръпна в очакване. Докога беше нормално да я усетя.........
Относно това, че вървим с няколко дни напред, то си е от самото начало , поне при мен. с 3-4 дни се движим напред още от първите прегледи.

# 444
при мен се получи така че на ЖК ми казаха че бебето било мн малко,(тогава бях 18и6 г.с.) че отговаряло на 18 сед.,а няма и седмица по късно - вчера ми казаха че вс. е ок и  сме даже 1 седмица напред! чесно казано аз вярвам на славкова,хич не съм доволна от тази която ми води бременоста!

# 445
при мен се получи така че на ЖК ми казаха че бебето било мн малко,(тогава бях 18и6 г.с.) че отговаряло на 18 сед.,а няма и седмица по късно - вчера ми казаха че вс. е ок и  сме даже 1 седмица напред! чесно казано аз вярвам на славкова,хич не съм доволна от тази която ми води бременоста!
Звучи успокоително Simple Smile Аз сега се връщам от ЖК и там втори път ми казват, че бебчо е с 6 дни назад  Sad

# 446
спокойно и аз се шашнах малко , но от вчера вече няма никакви притеснения!иннтересното е че вообще не ми личи и никой освен наще незнае и никой от приятелите ни не е забелязъл! хаахха

# 447
  • Пловдив
И аз все още не усещам бебка. Кажете нещо срещу газове и запек. Хемоглобина ми беше нисък и док ми даде да пия желязо, но от него получих ужасни газове и запек ... чак помислих, че апендисита ще ми се пукне.

# 448
  • София
Аз против запек всяка вечер пия Дуфалак, а с/у газове от време на време получавам и пия еспомизан!
И двете неща са безвредни за бременни!

А за усещането явно при всеки е различно! Аз хем съм дебеличка и почнах да усещам бебето още от 12-13 седмица но като размърдване на червата само, докато сега редовно усещам побутване, като потрепване на мускул!

А тези които са минали 17-та семдица и още не са го усетили, може просто да не са обърнали внимание, а то да си побутва и да си казва Simple Smile Аз за да го усетя трябва да съм на тишина и спокойствие и да се съсредоточа към корема ми Simple Smile Но чеотх и темата "Кога усетихте бебето за 1-ви път" и много мами са го усетили след 21-ва седмица, така че има време Simple Smile

п.п. вече имам устройство и ще ви спамя когато имам време ;0) Да изпишем темата Simple Smile

# 449
аз го усещам от 18 г.с.,но не съм обръщала внимание,защото беше все едно ми пулсира корема,а от 19-та г.с. си го усещам повече

Общи условия

Активация на акаунт