Нашите кухни - тема 44

• 78 908
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Бугабу, нашия шкаф на мивката е 93см, но нашата мивка е двойна. Наистина много място в него за какво ли не, но за по-голяма кухня - в кухня с вашите размери е наистина разточителство на място.  Thinking Отрязваш 20см от шкафа на мивката и го добавяш към чекмеджетата, за да имаш големи чекмеджета.  Peace А за цветовете - ако интересът ти към тях се е задържал трайно за по-дълъг период от време, може би това са вашите цветове.  Peace Ще се получи много добре вашата кухня, нямам търпение да видя крайния резултат и цветовете. (лилавото ми е слабост и лилавите кухни ми харесват, ама не у нас  Wink )

# 601
  • Раковски
 При едно добро изчисление на мястото за тръбите шкафа за мивката може да се направи с чекмеджета (големи или малко зависи от мястото), не със скъпия механизъм на блум а с всеки обикновен механизъм бил той с плавно затваряне или с ролков водач.
цък

# 602
Ето още един вариант за чекмеджета под мивката.

Много приятни цветове в кухнята от твоя линк, shadowman.

# 603
  • Пловдив
bugaboo,
а kaindl  (харесах си техен фурнир)?

Цитат
Shellman бяха добри до преди 3-4 год, сега я карат много 'икономично'.

Кайндъл аз съм ги запомнила основно с фурнирите, по изложения съм виждала страхотни техни неща с фурнир. Доколкото знам имат и някакви фурнировани плочи, които са абсолютно завършени и се кроят като ПДЧ плоскости, тоест не е необходима друга обработка.

Шелман я карат икономично, защото нямат всяка година нова колекция от по 20 цвята, а примерно с 5. По отношение на качеството смея да твърдя, че все още са си ок.

И на мен много ми харесаха цветовете и изгледа на кухнята, показана от shadowman . Обаче това е точно от типа кухни, които изглеждат чудесно на картинка и в изложбена зала, но в реалния живот изобщо не са практични.

# 604
annie13 Ами аз отидох в фирмата след като бях  мислила всякакви варианти за разположение и накрая отделих този, който е най-удобен според мен. Съдомиялната в момента е от дясно на мивката(в момента е само шкаф и държа тенджери там). А аз я бях сложила от другата страна на колоната с ревизионния отвор, защото и там има изводи за вода, я за пералня я за съдомиялна. В фирмата казаха, че е по добре да е  до миялната и са прави. Сега в момента имам една сложна система от разни тръбички, който връзват малък бойлер, съдомиялна и смесител. Това за мен е малък ужас. навсякъде където съм живяла винаги е иамло някакви течове и влага точно в този шкаф под мивката. И така изхвърлих скара и партигрил, защото корозираха и ръждясаха. И в такъв шкаф обикновенно нищо не държа. Силно се надявам да нямам и тук такива проблеми след време, че баш там е онзи механизъм за бутилки. За сега е тип топ. Но все пак са 5 тръбичките за насам и натам.
Иначе чекмеджета под мивката е много готина идея.

Малко се отклоних. Та в Диалог ми направиха 3д проект спрямо това, което им бях занесла, като разположение на ел. уредите и местата на шкафовете. Не бях мислила въобще какви да са шкафовете(вертикални или хоризонтални)....казах да е комбинирано и от двата вида. Те направиха проекта и аз почти веднага го удобрих. Само в началото преобладаваше белия цвят, аз просто реших да разменя местата на зелено и бяло. Иначе знаех, че не искам стъклени шкафове и никакви открити етажерки.
Цветовете сама си избрах, докато имаха друг клиент. Само за бялото се колебаех, но ми показаха, че имат подходящо пдч за корпусите на шкафовете, именно  с сегашния бял цвят и така се реши.
Плота и гърба са еднакви. Предложиха ми го като вариант и на мен ми хареса. Изчистен е, един грапавичък. Сега осъзнах че ламината е същия цвят като плота.
Иначе се вижда, че съм гледала да има цветови баланс...кафяво, бяло, зелено, кафяво...да не се натрупва някъде само светло или тъмно и отделните ивици да се отличават. Първо щеше да е бяла стената, после лилава и накрая реших да е кафяво.
Иначе вратичките на горните шкафове отвътре са зелени и са мат.
Предлагат и да си избереш от скала,  цвят който го няма като мостра в магазина и да боядисат с него.

Последна редакция: пт, 03 авг 2012, 10:54 от dalil

# 605
  • Раковски
МДФ с фурнир от роси  http://www.rosi.bg/furnirovani/118.

# 606
shadowman и аз много харесвам кухнята:) Супер е като цвят и композиция

# 607
bugabaoo защо мислиш че тези кухни не са практични.

# 608
bugabaoo, мерси много Simple Smile

shadowman, тези фурнири на Роси какви се водят? (аз няма лично да ги купувам на плсокости Simple Smile

# 609
  • Пловдив
Защото стават на пръсти и лекенца дори само да въздъхнеш около тях  Wink
Аз лично не съм най-блестящата домакиня, с което не се гордея, но не се и срамувам. Винаги се сещам за поне 500 неща, които мога и предпочитам да направя, преди да се втурна да чистя и ужасно би ме дразнило и товарило да им слугувам на тия шкафове. Вариантът на Далил обаче само с горни гланцови шкафове е ок, защото те се ползват и съответно пипат по-рядко.

# 610
  • Варна
bugaboo и на мен третия вариант най ми допада. Ако можеш да се отървеш от микровълновата ще бъде добре. И аз искам да разкарам моята, но живеем със свекърва ми, тя я купи и по често я ползва и трябва да се съобразя с това. А за да имаш повече пространство на плота, мислила ли си за изтеглящ се такъв http://www.kitchensource.com/im/ha-505.70.200-s3.jpg. Незнам дали ще е достатъчен за точене на баница, но поне да си нарежеш салатата става  Mr. Green
С моята кухня все още съм до никъде. За моите 3,5 квадрата кухня от ПДЧ, с ПДЧ цокъл и без никакви екстри ми искат толкова пари, колкото и кухня с повече шкафове от МДФ, с чекмеджета с плавно затваряне, отцедник и др. екстри. ooooh!

# 611
  • Раковски
shadowman, тези фурнири на Роси какви се водят? (аз няма лично да ги купувам на плсокости Simple Smile
[/quote]

Това са МДФ-ни плоскости с 1 мм (фурнир) истинско дърво, тези материали се байцват/лакират все едно са си дърво.

# 612

Това са МДФ-ни плоскости с 1 мм (фурнир) истинско дърво, тези материали се байцват/лакират все едно са си дърво.
[/quote]
Добре де, като си поръчвам да кажа оттам да ги вземат?Simple Smile Май няма да стане ...

# 613
  • Раковски
Трябва да стане, имат складове в доста градове (по-големите).

# 614
Ще питам, но предполагам ще зависи дали изобщо ги ползват и имат такава практика на работа. Тенкс!

Общи условия

Активация на акаунт