Нашите кухни - тема 44

• 78 917
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
И на мен ми се виждат малко шкафовете, но това е положението. В ляво е вратата на терасата, в дясно е вратата за кухнята. Хладилникът ще е изнесен на стената, която се пада от дясната страна на входната врата и от него до края на стената ще има пуснат шкаф тип бюфет, в който също ще мога да побера някои неща. Спазено е правилото хладилник, мивка, печка, обаче си е тясно. Коминът е там, където е предвидена печката. Аз също исках да я изтеглим максимално в ляво, обаче майсторът ми го обясни логично и се съгласих с него - ще почна примерно да пържа риба, от едната страна си слагаш суровата, от другата готовата, брашното трябва да си сложиш също някъде и т.н. Тоест, при възможност е хубаво да има място и от двете страни, макар и от едната да е по-малко. Иначе аз предлагах предвидената колона да е в лявата страна. Шкафът, който е до печката е изтеглящ се с механизъм за бутилки, подправки и т.н.,  а двата шкафа от двете страни на аспиратора са направени с тоя размер за да са що годе симетрични. Общо взето няма голяма възможност за импровизации и това са вече 5тите визуализации, които ми прави и все съм на положение: Абе, не знам как е, ама не е така.  Mr. Green И на мен ми се иска повече работна повъхност, ама не мога да измисля къде да бъде. Накрая ще изхвърля микровълновата, ще го пусна и в дясно плот до края и готово.
Дългият горен шкаф е с ширина 1,20, доста ми се струва на мен, а мъжа ми каза, че го намира ужасен и обикновените шкафове му се струват по-хубави, пък ако ще и тия дългите да били най-най-модерни.
Това, което си показала, е хубаво, но при нас няма как да се случи, иначе и мъжа ми искаше нещо подобно, но го гледахме, мислихме, нагъчкано ще стане.
И като си помисли човек, че тръгнахме от идеята само да преустроим наличната кухня за нашите уреди ... в голям филм се вкарах  Rolling Eyes

# 586
  • Пловдив
Поръчахме нашата кухня, но има още неща за избиране. Плотът ще бъде от черен технически камък. Мислим и мивката да е подобен цвят, но не знам каква марка да бъде и кои модели са подходящи за техническия камък.  Дайте идея  bouquet

# 587
Dalil,поздравления за кухнята!Със здраве да си я ползваш,много ми хареса!
Относно закоп4алките за врати,да ти препоръ4ам икейските http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/80108935/ !Няма нужда да се пробиват шкафовете,директно се залепват и наистина нямат отваряне.Вкъщи,който възрастен се опитал да отвори шкаф,без да знае,как работи механизмът,той не е успял Grinning Така ще може да си ползваш шкафа за подправки,който и мен ме грабна, и не само де Grinning

Тереза,и твоята кухня също много ми хареса!Евала за труда ви  bouquet Като знам и при нас,за какви суми става на въпрос,доста ще се замисля,дали и ние да не минем по вашия път Grinning Моят мъж,в ергенската си квартира си беше направил една така,4е опит ве4е има Grinning

Да, това е единия вид закопчалки за врати, но имаше и друг ми се струва, който много прилича на другата снимка, която пуснах, от варианта, който се закрепя вътре в самото чекмедже или шкаф.

Благодаря за милите думи, определено не съжаляваме, че сами си направихме всичко. Получи се чудесно и сме доволни от резултата. Макар че не препоръчвам на всеки сам да се захваща, особено ако не го бива в такива неща. Някои могат, други не - няма нищо лошо в това човек да си поръча и монтаж, особено ако цените го устройват. Тук цената на труда е безумно висока и просто не познавам човек, който да не си е монтирал сам кухнята. За нас най-удачно беше сами да си направим всичко и да дадем спестените пари за удоволствие, отколкото да се изхвърляме с монтаж на такава цена. А и си много права като написа, че на някои им доставя удоволствие да си направят сами.  Sunglasses

Магикос, не разбрах точно кое те притесни - че ще ви взема хляба ли?  Joy Оказва се, че има интерес и към "направи си сам" проектите, защо толкова ви тревожи? Като гледам имаше и интерес към нашата кухня от някои потребители, така че не съм си писала сама.  Laughing Използвахме част от отпуската за това, което си беше наш избор - свободно време, не е откраднато от работното.  Wink За застраховките си частично прав - затова и електротехник свърши ел.частта от ремонта, а водопроводчик свърза мивката и съдомиялната и никога не бих препоръчала човек сам да си прави тия неща - ще стане пожар, ще стане теч и после сам си си виновен. Но застраховката на самите шкафове и на техниката не се влияе от това дали ние или някой оторизиран ги е монтирал, тя така или иначе не покрива монтажа, а качеството на самия продукт. Не знам в България как е, тук е така. Отпуската ни по никакъв начин не се наруши, дори напротив - спестените пари са именно за по-разточителна почивка, която с поръчан монтаж щеше да е по-трудно осъществима. Не сме скапани от работа изобщо, защото всичко си направихме с удоволствие и относително бързо с добро предварително планиране.  Sunglasses Някой, който е принуден поради липса на средства и в същото време изобщо не му се удават такива неща, не просто ще е скапан от умора, ами и ядосан, изнервен и ще си скубе косите. Нашия случай не е такъв и затова многократно написах под една или друга форма, че това не е вариант за всеки.  Wink

Шанта, тя кухнята е готова вече, обаче вече се чудя дали още една снимка от нея в темата няма да доведе до нервни кризи у някои потребители.  Laughing Wink Наистина, хора, успокойте се, каква е тази драма?

Скица, аз пак не разбрах кое точно те притесни? Не съм си писала сама в темата, а е имало интерес. Не съм единствената, която си прави кухнята сама, тогава защо тези атаки към мен? Пиша, други отговарят, искат снимки, темата върви. Ти ли определяш кой за какво да пише и да не пише?

papi6, рони, nelina_london ако знаех, че нашата кухня ще доведе до такива нерви някои потребители, може би не бих писала изобщо в темата, че да им го спестя.   bouquet Надявам се сега да се успокоят, кухнята е готова. И ако реша да пусна снимки от крайния резултат, изрично с големи букви ще предупредя, та който не иска, да не отваря линковете.  Crazy Mr. Green

Нелина, хубави са цветовете, много "бозави" - каквито харесвам и аз.  Flutter

Бугабу, мисля, че добре се е получила скицата ти. Най-много ми допадна последния вариант, снимка 12. С високия шкаф с микровълновата губиш 50-60см работен плот, помисли си дали си струва? Един вариант е да замениш високия шкаф с горен и долен и да сложиш микровълновата в горния. Това в случай, че няма да ви идва много високо така, не знам колко сте високи и на каква височина ще са ви горните шкафове. Wink  Не "кради" от работния плот, защото ще сложиш кафеварка, ще сложиш кухненски робот, ще сложиш нещо друго и отиде мястото.

П.П. Да добавя - за техниката пише, че оторизиран трябва да го инсталира, но когато става дума само за пъхане на фурната в шкафа и включването на щепсела в контакта, мисля, че няма нужда да викаме техник за това.  Wink Но който иска, да вика и да се изръсва с няколко хилядарки за гореописаните действия.  Laughing

Последна редакция: чт, 02 авг 2012, 18:15 от Teresa of the Faint Smile

# 588
Bugaboo - ако можеш без микровълнова, третият вариант за мен е най-оптималният. Само виж при него, че ширината на двата горни шкафа, които са между аспиратора и витринажа, не е същата като на долните /тези под тях/ и според мен така ще се губи симетрията!

# 589
  • Пловдив
Teresa, не мога да разбера какво им се обясняваш толкова защо сте си направили кухнята сами. Аз лично много искам да я видя вашата кухня и ще се радвам ако се решиш да качиш снимки.  Hug
У нас досега майстор не е влизал никакъв. Всичко сме си правили ние с помощта на бащите ни. Всички са със златни ръце и могат всичко /фаянс, изолация, мебели, ВиК, ел.инсталации/. Никой не може да ме накара да дам и една стотинка на майстор при това положение. Ако искам цялата си отпуска ще си правя ремонт....
Моята кухня е правена преди 6 години и спокойно си пиша в темата...

bugaboo, от предложените варианти най ми допада третия, но трябва да се направят някои корекции според мен.  Peace

# 590
Ket_G, предния пост беше последния от мен по въпроса и се надявам с него да са се изяснили нещата.  Peace
Браво на сръчните ви бащи, и моя баща беше със златни ръце като вашите, може от него да съм наследила нещо.  Wink Може и да пусна снимка от крайния резултат след като драмата в темата престане, но на този етап ще е наливане на масло в огъня в конфликта (който така и не ми стана ясно кому беше нужен) и в името на мира в темата няма да го правя.  Wink

Бугабу, имам един-два въпроса по третия проект - колко е голяма мивката и самия шкаф под мивката? Прилича ми на двойна мивка, 80см шкаф? Или просто мащабите не са точни в скицата? Просто се чудя колко широки са шкафовете на третия проект в сантиметри.  Thinking

# 591
bugaboo аз с лека ръка бих изхвърлила микровълновата. Аз съм от тия дето смятат, че са вредни. Нямам и никога няма да си купя. Не е нещо незаменимо.

# 592
  • Раковски
 Аз не харесвам плотовете и ПДЧ-то на кроношпан  и ако ще правя нещо в нас ще ги отсвиря. Не пиша за цветовете а за качество, ся не казвам, че няма да издържи години, но пък има и по-добри ПДЧ-та на пазара + плотове.

# 593
  • София
Аз не харесвам плотовете и ПДЧ-то на кроношпан  и ако ще правя нещо в нас ще ги отсвиря. Не пиша за цветовете а за качество, ся не казвам, че няма да издържи години, но пък има и по-добри ПДЧ-та на пазара + плотове.

Подкрепям го с две ръце.
Сменете ПДЧ-то и плота като марка за да не се ядосвате после.
Разликата не е толкова голяма в парите.

# 594
  • София

Подкрепям го с две ръце.
Сменете ПДЧ-то и плота като марка за да не се ядосвате после.
Разликата не е толкова голяма в парите.

Споделете!,Кое ПДЧ е по-качествено?Може и на лични,да не е реклама!

# 595
  • София
Здравейте и ние приключваме вече с много дълъг ремонт и се ориентираме към мебелите. Попрочетох темата, но не цялата (а със сигурност ще прегледам и предишните). Бих искала да питам по-опитните няколко неща (извинявам се, ако вече е отговаряно на такива въпроси)
В една от фирмите (засега фаворита ни), ни предложиха HPL плот, някой има ли представа дали при него има по-голяма вероятност от нараняване и евентуално "раздуване" от влагата?
Колебая се дали да сложим фаянс или стъкло за гръб, стъклото безопасно ли е зад котлони?
Тези,които имат мебели с МДФ поне 0т1-2 години - фурнир, гланц - надраскжат ли се лесно, трябва ли много да се пазят (имам малък син терминатор и със сигурност ще се възползвам от препоръката за закопчалките).
Някой има ли преки впечатления от Евромебел или Диалог-А (не Диалог, за които има много,  много писано).
dalil - страхотна е кухнята ти - заради нея май пак ще посетим Диалог Simple Smile. Тяхна ли е идеята за цветове и дизайн или твоя?
Аз не си падам особено по гланца, предпочитам мат и там реално никакъв вариант за МДФ не ни предложиха. Изборът на фурнири също беше ограничен  Confused. Иначе си личи, че са професионалисти.
Благодаря предварително, мисля, че ще ми помогне много споделеното тук.

# 596
annie13, боядисан МДФ мат.
Фурнир ми харесва повече, но там наистина няма избор на цвят.

# 597
  • Пловдив
Работила съм в една от големите фирми за продажба на материали и машини за мебели и съм наясно горе-долу за какво става дума относно материалите.  Peace За Кроношпан разбирам много добре какво имате предвид, но много харесах това лилаво на живо и никоя друга фирма не го докарва същия цвят, след това пък сравнявах мострите си с всички налични плотове, които са над 60 вида във фирмата и пасна най-много с този и един друг италиански, но повече с Кроношпанския. Иначе се бях залепила като муха на мед за един нов плот на Дуропал, който изглежда като надраскан и състарен, но сивото му е в друга гама, различна от моята и уви, наложи се да го заменим. Лилавото е като акцент, няколко вратички, ако направи проблем - ще ги сменям. Корпусът и долният ред вратичките ще са си от Шелман, там качеството е ок, смятам. Виж плотът ме притеснява сериозно, обаче не успях да намеря друг по-подходящ. Висях 4 часа на 40 градуса да сравнявам мостри и да се опитам да харесам нещо друго като декор и да сменя изцяло всичко - не става, лепнала съм се на тия цветове и някак не мога да си освободя главата за друго. Примерно гланцовите плоскости са ми много красиви, харесвам ги по снимки и в на хората домовете, но в моя дом не си ги представям.
За качествено ПДЧ всички ще запеят в един глас - Egger Simple Smile  Принудена  съм да се присъединя към хора, то е достатъчно да видиш две мостри отрязани и некантирани и да сравниш плътността и качеството на ряза и ще ти стане ясно, уви, макар че имат много богата колекция, все пак някои декори ги има само при други фирми Wink
На третия проект шкафът за мивката е пуснат 80 см, иначе тя е единична, но голяма и се събира в шкаф 60 см. Ще го намалям, категорично, не ми е нужен толкова голям шкаф точно пък под мивката. Освен това ми липсват и големите чекмеджета, на които много държа. Аз по принцип исках долу да пусна само чекмеджета, обаче няма да има как да се изваждат в десния край заради касата на вратата, та отпадна като вариант. Като цяло възможностите са ми силно ограничени. Нещо и аз не мога да възприема колоната и все повече клоня към изхвърляне на микровълновата. Досега ми трябваше, защото стерилизирах шишетата на малкия, но вече спрях и не ми е толкова належаща.
Относно плота, понеже непрекъснато мрънкам, че нямам плот и работна повърхност, мъжа ми изкоментира, че само гледам как да си създам още място за натурии и едва ли като си направя по-голям плот изведнъж ще почна да точа баница всеки ден.  Mr. Green Не, че изобщо съм точила някога, но и той е човек, нека помечтае  Flutter

# 598
bugaboo,
а kaindl  (харесах си техен фурнир)?

Цитат
Shellman бяха добри до преди 3-4 год, сега я карат много 'икономично'.

# 599
  • Раковски
Здравейте и ние приключваме вече с много дълъг ремонт и се ориентираме към мебелите. Попрочетох темата, но не цялата (а със сигурност ще прегледам и предишните). Бих искала да питам по-опитните няколко неща (извинявам се, ако вече е отговаряно на такива въпроси)
В една от фирмите (засега фаворита ни), ни предложиха HPL плот, някой има ли представа дали при него има по-голяма вероятност от нараняване и евентуално "раздуване" от влагата?
Колебая се дали да сложим фаянс или стъкло за гръб, стъклото безопасно ли е зад котлони?
Тези,които имат мебели с МДФ поне 0т1-2 години - фурнир, гланц - надраскжат ли се лесно, трябва ли много да се пазят (имам малък син терминатор и със сигурност ще се възползвам от препоръката за закопчалките).
Някой има ли преки впечатления от Евромебел или Диалог-А (не Диалог, за които има много,  много писано).
dalil - страхотна е кухнята ти - заради нея май пак ще посетим Диалог Simple Smile. Тяхна ли е идеята за цветове и дизайн или твоя?
Аз не си падам особено по гланца, предпочитам мат и там реално никакъв вариант за МДФ не ни предложиха. Изборът на фурнири също беше ограничен  Confused. Иначе си личи, че са професионалисти.
Благодаря предварително, мисля, че ще ми помогне много споделеното тук.

HPL-a е наименованието на покритието на плота, всеки е с такова покритие, въпроса е в неговата дебелина, по стандарт е към 0.8 от милиметъра (доколкото помня), но на някои или е по-дебел или пък на други е по-тънък. Тези плотове са от ПДЧ и вероятността да се раздуят е ако не бъдат "запечатани" добре. Ако сложите фаянс може да избегнете водобранната лайстна, стъклата ги закаляват (може би завиди от вида стъкло). Фурнирован МДФ има наколко варианта но един абанос е значително по-скъп от дъб-а да кажем.

Общи условия

Активация на акаунт