Бебеправене - тема 6!

• 24 806
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
Ами за килограмите е така,но аз не знаех,че ще започнем да правим бебе.Все ми се виждаше някак си по нататък във времето,ив се си казвах-има време,все ще ги сваля.И моя като ми предложи да бебеправим и бях на седмото небе.Аз в момента се ограничавам максимално,но то свалянето става с месеци,да не кажа години.И трябва да чакам 1-2 години да сваля 20кг да кажем и я се оправя,я не.И дотогава може и да не стане.Мои приятелки,все ми казват,ще стане и така,имай търпение.Ми ще стане ама ако си лежиш,и не вземеш мерки,може с години да не стане.Проблема може да е минимален,но иска внимание.
Само затова мисля,и май ще  Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy

# 721
Хайдеееее,  и аз стискам палци и се вълнувам! Simple Smile Нямам търпение някой да се похвали Simple Smile

Аз си направих тест Престо 4 дни преди цикъл и е отрицателен. Освен това започна да ме боли и корем както преди да ми дойде и се записвам за нечакащите в август Simple Smile Поне вече не рева, което си е пак някакъв емоционален напредък от моя страна Simple Smile

nelinina - Здравей и късмет! Simple Smile

# 722
Стимулацията според мен не е решение, едно е , че я е тук мъжа ти, я не....другото е, че като те наблъскат допълнително с хормони ще качиш още, която и жена да хванеш на стимулация и ямпиташ ще ти каже,че качва. Стимулация може да се прави най- много два три пъти през живота, иначе има риск от изчерпване на яйчниковият резерв. Стимулация задължително се прави след ПЪЛНИ хормонални изследвания и изследване за проходимост на тръбите.

Най - добрият вариант е да се установи кой хормон не е в норма и защо. Възможно е да пълнееш и да имаш проблем с фертилността и заради щитовидният хормон. Действай да сваляш кг и да се търси кой хормон не е в норма.  Peace

# 723
Стимулацията според мен не е решение, едно е , че я е тук мъжа ти, я не....другото е, че като те наблъскат допълнително с хормони ще качиш още, която и жена да хванеш на стимулация и ямпиташ ще ти каже,че качва. Стимулация може да се прави най- много два три пъти през живота, иначе има риск от изчерпване на яйчниковият резерв. Стимулация задължително се прави след ПЪЛНИ хормонални изследвания и изследване за проходимост на тръбите.

Най - добрият вариант е да се установи кой хормон не е в норма и защо. Възможно е да пълнееш и да имаш проблем с фертилността и заради щитовидният хормон. Действай да сваляш кг и да се търси кой хормон не е в норма.  Peace

Нали си правих изследвания скоро.Единствено прогестерона беше нисък.А за стимулацията не е решение-но ако нямам наистина О няма друг вариант.Моята братовчедка беше почти 1 година на стимулация и все не ставаше,не ставаше,ама накрая взе,че стана и скоро ще ражда.И хем тя имаше поликистоза,а аз нямам.Аз може с години да не отслабна.Колко жени познавам с наднормено тегло и пак раждат здрави бебета.Опасно си е,едно,че ставаш като слон,кръвно и т.н.
Ще изчакам още малко и ще говоря с гинеколога ми.Няма смисъл да чакаме и да стреляме на сляпо.
Никога не съм мислила като по-малка,че ще бъде трудно.Как едни хващат от въздуха,и правят аборти после,а други искат,искат и не става.Поне Бог като дава О,да дава на всички.Ядосвам се вече.Преди като бях със 30кг по-слаба,пак нямах нормален цикъл,и ме сънямва,че и да сваля ако ще 50 дали ще се оправи всичко.Преди 4 години бях наистина по-спаба,може би с 30кила по-малко.Е,цикъл нямаше.Пак нисък прогестерон,всички други хормони в норма.Иначе цикъл си имах нормален,но просто в един момент стана нередовен,после липсваше с месеци,и така докато не тръгнах по доктори.

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 10:12 от pretty_shineee

# 724
Шайни, не се коси с такива въпроси, то и овулацията не е решение, виж ме мен, точна съм като часовник, нямам и един цикъл без овулация....и какво от това. Шанс е всичко и няма виновни. Важно е да се подходи много професионално в случая, защото става въпрос за репродуктивен проблем и тук играят много фактори- хормони, психика, физика и трябва да се действа много внимателно и след пълни изследвания, стимулацията е наистина много агресивен подход импроцедура.

# 725
Наистина е така.Психиката също е важна.Аз все мисля,как ще е ,какво ще стане.Ето сега пак така.Като почна да мисля и да се  ядосвам,сърцето ми се разхлопва,почват да ме обливат едни вълни и ставам нервна.

# 726
Шайн. Аз пак да кажа:

Не си изваждай изводи преди да имаш пълна графика от начало до край на МЦ. Прибързваш. Както казах по-рано, цикъл с цикъл не си прилича и понякога овулацията идва по-късно поради ред причини. Може този месец да ти закъснее овулацията и съответно цикъла да дойде по-късно. Трябва да спазваш правилата за мерене на базалната температура.
1) Мери на едно и също място
2) Мери по едно и също време
3) Дръж термометъра ако искаш и 15 минути - принципно знам, че дигиталните се изключват след 30 минути и запомнят последната измерена температура. Поне моя е така.
4) Мериш с един и същ термометър от началото на МЦ до края!
5) Трябва да имаш минимално 3 часа НЕПРЕКЪСНАТ сън, т.е да не си ставала от леглото, да не си пила вода, правила секс, говорила и т.н

Не знам до колко ми взимаш коментарите под внимание, но само да спомена, че първия месец в който мерих БТ, от мерак да забременея, предполагаемата овулация закъсня и ми беше чак около 33ти ден, съответно ми дойде на 45ти ден.

Повече няма да коментирам, дано всичко е наред при теб.

# 727
Въпроса, че при нея дори да закъснее, няма как да се разбере, защото тя е на дуфастон от 6-7 дни. Така, че дори да е късна овулацията и тя като започне дуфастона по- рано е подтиска.

# 728
  • Варна
pretty_shineee

Извинявай, че се намесвам, но какви изследвания си направи?
Всички на щитовидната, обременяване с глюкоза, пролактин? Ако си правила само гклюкоза, ако не е под 5.5 единици, независимо, че горната граница обикновено към 6.3  вече е притеснително и може с Метформин или лекарства от сорта да се повлияят килограмите, а от там и овулацията.
Просто това са много килограми за толкова малко време, а не вярвам да си качила само от храната.

Аз съм от тези с вероятни проблеми СПКЯ и преди години инсулинова резистентност за година свалих повече от 12 килограма, а като цяло през последните години почти 20кг и винаги има вариант. В момента засичам Ову, независимо, че предполагат че имам СПКЯ.

# 729
Нали уж дуфастона и се изписва, за да стимулира ову?  Thinking

Мисълта ми беше, че тя започва да мери по никое време, вижда някакви стойности, които я са нормални за нейния организъм я не, шашка се и става още по-зле. Просто се опитвам да и дам малко надежда и да и обясня, че без да има пълна графика, не бива да си вади изводи.

П.С Хората дори препоръчват да се мери 3 поредни месеца, за да има по-точно разгадаване на тези графики.

# 730
Шайн. Аз пак да кажа:

Не си изваждай изводи преди да имаш пълна графика от начало до край на МЦ. Прибързваш. Както казах по-рано, цикъл с цикъл не си прилича и понякога овулацията идва по-късно поради ред причини. Може този месец да ти закъснее овулацията и съответно цикъла да дойде по-късно. Трябва да спазваш правилата за мерене на базалната температура.
1) Мери на едно и също място
2) Мери по едно и също време
3) Дръж термометъра ако искаш и 15 минути - принципно знам, че дигиталните се изключват след 30 минути и запомнят последната измерена температура. Поне моя е така.
4) Мериш с един и същ термометър от началото на МЦ до края!
5) Трябва да имаш минимално 3 часа НЕПРЕКЪСНАТ сън, т.е да не си ставала от леглото, да не си пила вода, правила секс, говорила и т.н

Не знам до колко ми взимаш коментарите под внимание, но само да спомена, че първия месец в който мерих БТ, от мерак да забременея, предполагаемата овулация закъсня и ми беше чак около 33ти ден, съответно ми дойде на 45ти ден.

Повече няма да коментирам, дано всичко е наред при теб.

Благодаря за съветите,ще взема това под внимание.
Благодаря и на Звезден прах  bouquet  bouquet  bouquet

Ще меря сега известно време.Рано е наистина да се каже.Възможно е и да ми е по-късно О.Ето снощи както си лежах и ще заспивам,такова пробождане в левия
т яйчник имах,та чак се стреснах.И сега пробождане и болки в кръста.Затова,че ще изчакам сега,ще меря.Ще дам максимално всичко от себе си до ноември-декември да сваля килограми.Мисля,че ще има резултат до тогава свалени кг.Пак ще са ми в полза,колкото и да са.

# 731
Нали уж дуфастона и се изписва, за да стимулира ову?  Thinking

Мисълта ми беше, че тя започва да мери по никое време, вижда някакви стойности, които я са нормални за нейния организъм я не, шашка се и става още по-зле. Просто се опитвам да и дам малко надежда и да и обясня, че без да има пълна графика, не бива да си вади изводи.

П.С Хората дори препоръчват да се мери 3 поредни месеца, за да има по-точно разгадаване на тези графики.

Hug Hug Hug Така е да.Трябва да имам поне 1 месец мерене на БТ и пълна графика за да кажем.

# 732
И Шайн.
Най-важното, не превръщай нито бебеправенето, нито свалянето на килограмите във фикс идея, имай ги като цел. Ти си много млада още, няма за къде да бързаш.  Wink
Пробвай се да си спокойна и да се наслаждаваш на живота. Всичко малко по малко ще си дойде на мястото.
 Hug

# 733

lillylu Hug Hug Hug
Дано.Понякога ми е много тъжно.Може би прекалено много мисля и се вкопчвам в нещата.Благодаря ти. cry

# 734
Момичета, теста е отрицателен.  Предполагам, че скоро ще ми дойде,  макар и с 4-5 дни закъснение.  Жалко  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт