Отговори
# 360
  Лурдес На Мишел и биха БДЖ като беше на един месец.

Машинистка ли ще става
 Laughing
    hahaha Сакън, недей, че те са все във фалит  Mr. Green , а на Ненагледна разчитам да ме гледа като порасне  Joy

# 361
Добро утро.
Оле, не си питала, ама аз да си кажа личното мнение по темата за размислите и страстите ви.
Скрит текст:
Ако действително искате да потегляте на някъде - дерзайте сега, защото колкото повече порастват децата, толкова по-трудно ще е за тях. Казвам го от личен опит. Особено неприятно е, ако някое от децата или двете са силно привързани към друг член от семейството, който няма да пътува с вас или към някое приятелче. Почват едни депресии, едни кошмари по нощите  ooooh! Tired Аз бях в 4 клас, когато заминахме и не питай през какъв ад преминах. Броях, в буквален смисъл, дните до лятната ваканция, когато си идвах. Брат ми бе на три и половина, та при него драми нямаше. Проговори идеално първо на съответния език (ходеше на градина там), а после на български  Laughing, адаптира се изключително бързо и безпроблемно, създаде си среда и т.н. Аз не че не си намерих компания, по-бавно стана, но я открих. Мислено обаче все си бях в БГ, при братовчеда, с който сме израснали като близнаци и при приятелката, с която бяхме от бебешката ми количка.
Та не го мислете още дълго, а взимайте решение и дерзайте!
Ани - как е Ники? И ако не греша, кормуването ти трябва да е почти на финалната права. Кога е външния изпит пред фуражките?
Не съм - я сподели, моля те, с каква количка да дребчовците, че сме в големи триумения какво да вземем. Колебаем се между buggyboard, buggypod и количка за близнаци  newsm78
Мерки и теглилки - 12 кг и около 86-88 см.

# 362
Дотук Ева е най-ниската. Хихих. Аз съм 1,72 см., а мъжа ми - 1,88 см. Моника пък е цели 125 см. /за нейната възраст средно е 116 см./. Само Евка е изтърсачето.  Laughing
Затова пък е много сладка. Щото дребничка, ама колко много говори.  ooooh! Разпорежда се, кара се, въобще голяма командорка се извъди.
За кг. - и тя е около 11 кг., което виждам, че е при повечето деца, но за нейния ръст изглежда пухкавичка. Както каза Мис Файн - ниска и трътлеста.
А иначе за хапването - хапва си перфектно, нищо не отказва и винаги е първа на масата.

# 363
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!  Hug

Смехи, нашата количка е Джейн пауъртуин про, аз си я харесвам, въпреки, че и тя има някои кусури (като например това, че и се застопорява редовно предното колело ѝ е малък коша за багаж), но пък за толкова пари си е екстра.  Grinning Дали ще си вземете бъги под, бъгиборд или количка зависи от това колко и кога излизате и колко и кога Смехи се вози в количка. Ако все още се возите редовно, минавате дългиразстояния, няма кой да ти помага и Смехи понякога спи в количката, то си ви трябва близнашка количка, ако все още си се возите в количката, малката държи да посяда и правите големи разходки ви трябва бъгипод, а ако каката си ходи без проблем, но все пак се изморява понякога - бъгиборд. Освен това зависи и колко е послушна, защото ако има навика да бяга (както понякога прави Стоян) е хубаво да има къде да я сложиш докато ти обслужваш бебето. Малко е гадно, но на мен ми се е случвало да вържа Стоян в количката за да мога да сменя Мая или да я накърмя, или дори просто да я сложа в слинга за да мога да гоня Стоян.

За статистиката - Стоян е висок 84см (някъде) и тежи около 11кг.

Айдеее, пак ме викат!

# 364
 Никола е 86см и 11,7кг.

.. да си кажа и аз за памперса  Laughing - махнахме го преди 2 месеца. Първата седмица обърна апартамента на кенеф, втората започна да се усеща и да казва, като пак имаше гафове от време-навреме, после вече нямаше проблем  Peace

# 365
Момичета влизам да ви споделя нещо,което действа безоотказано при разстройство(лично го пробвах няколко пъти на Ники),става въпрос за чай от нар.ПРеди време майка ми ми спомена и когато Ники имаше разстройство сварих нара с корите направо,прецадих го,оставих го в хладилника да изстине малко,като студен чай все едно,малко захар и по цяло шише изпива.Вчера  пак разстройство 3 пъти,направих чая,изпи го и за сега няма нищо.Спешно търся за морето да си взема,но засега не намирам Thinking

Mamam-am,лекувай я тази твоя свекърва,аз на моята не я оставям въобще да ми се меси,щото и тя е една приказлива ooooh!

# 366
Здравейте, девойки мори 'убави! Simple Smile

Диди, мм, правилно смяташ. Остана ми само външния за пред фуражките, ама нямам дата още. Имах едни премеждия с таз таратайка - точно за последния час се строши и цяла седмица беше в сервиз и не бях карала. Съответно изпуснах първата дата за вътрешен и съответно за пред ДАИ. Сега дебна да ги накарам да ме запишат за пред ДАИ, че много време мина вече.  Crossing Arms

Иначе Николайчото си е все така. Вече 3 дена не е ял почти нищо, а това за него е абсолютно неестествено.  Tired Пие чай от лайка с мед, много малко вода и по 1-2 лъжички на ядене. Следобедно хранене май даже няма, че не яде съвсем нищо. Тъй че за кила не мога да кажа колко е, че няма къде да го премеря, ама кълките му са леко заслабнали.  ooooh! Носът му тече здраво, а кашлицата му е като на дърт пушач. И тъй с него.

Честит рожден ден да пожелая на Йованка на Бобчето и тук! Да ви е жива и здрава!!!   bouquet Hug

Прохладен ден на всички!  Hug

# 367
Илка браво на младежа - все по-бързо да напредва с гърнето  smile3501 Светлозар от седмица може да си отваря вратите и взе да влиза при баща си в тоалетната. Явно се учи, защото взе да пишка прав на пода в тоалетната, даже си държи достойнството и много се кефи  Joy
За съвети от разни "разбирачи" относно моето дете аз процедирам с приятна разсеяност - правя се че не съм чула, а ако съм на кеф казвам, че като му дойде времето ще махнем памперса, количката, бибата ..., а ако става дума за времето и отражението му върху детето си имам прост отговор: "Добре му е."  Mr. Green Случая със свеки е по-особен, че тя си знае своето и може с часове да натяква едно и също, като стига до истерии чак. MarkakEly аз за всяко нещо все й обяснявам защо така постъпвам или защо не съм съгласна с нея, ама все едно на ТВ-то говоря, та затова прибягнах до по-хард мерки  Twisted Evil При нея или пълнен игнор или по-силно викане от нейното само помага Ely-st за цикленето на паркета не се бях сетила, мислех да й кажа, че ще й го изкъртя и да си го взима  hahaha
За количката съм на мнение, че докато на детето му е удобно и не започне спокойно да върви на по-дълги разстояния, ще си я ползвам. Но нещо напоследък не я ще, та я ползваме само за по-дълги преходи, което на мен хич не ми изнася, че ми е много удобна, но пита ли ме някой   Crossing Arms Често се вози прав в нея за ужас на разни лелки  Mr. Green
Zarat тази снимка ме разсмя, но и успокои - можело и по-зле да е положението  Mr. Green
bobinka май наистина трудно се намира нар. В по-големите вериги магазини по-има шанс да се намери  Thinking
Честит рожден ден на Йована! Много щастие, здраве и късмет в живота!  newsm51

# 368
 Еййй, Бобче, ЧРД на Йованка! Да ви е жива и здрава и много да ви радва!    bouquet 

Бърди и аз съм се засилила да си взимам електронен четец, че нещо много скъпо ми излизат книгите, ама още не съм се ориентирала какъв да е точно.

Ани, хайде късмет с кормуването и по-скоро да ти дадат дата! Много е гадно това чакане!  Laughing

Мама ам, те свекървите понякога не мислят особено, ама аз моята много бързо я строявам в 2 редици, явно си имат нужда от по-хард подход. Варианта с изкъртения паркет ми харесва.  Mr. Green

Илка, браво на младежа, да продължава в същия дух!  Peace

Зарат, дано не ми се случва такова нещо, ама на чужд гръб и аз бая се посмях!  Party

# 369
  • София
Цитат
Илка, браво на младежа, да продължава в същия дух!  Peace

Младежът явно беше решил просто да ми докаже, че знае за какво иде реч, и да ми затвърди мнението, че е над тези неща!  Crazy т.е. не повтори.  Joy

Четец аз имам Кидел, най-елементарния модел, поръчахме го от Щатите от Амазон и съм супер доволна. Що книжлета изчетох! Освен това аз често чета и на самия телефон с една програмка, особено вечер докато приспивам дечурлигата, че трябва и аз да се правя на заспала, та да се кротнат.

Не съм, а ти на твоята количка сигурна ли си, че добре си завъртяла копчето на предната гума? Ние също сме с Хане - Слалом, и аз имах един период, в който предното колело се застопоряваше от самосебе си, и ходих да се оплача в Премаман, та "проблемът" се оказа, че  не съм я завъртяла до край предната врътка.

# 370
Здравейте, момичета!
Честит рожден ден, на Йована, да расте весела, засмяна и да е гордост за тате и мама! Бобче, честит празник   bouquet

За протокола Митко е 13кг и е около 88-89см. От една седмица памперс слагаме само за спане, и нямаме гафове (пу-пу), нищо особено не съм правила, сам си се отказа.
Аз също порязвам разни лелки и бабки, които се опитват да ми се бъркат, отначало процедирах с игнориране, но нещо с напредване на годините ми става все по-трудно да си премълчавам.
Ани успех на изпитите  fingerscrossed
Момичета, които имате четци, моля споделете повече инфо и мнения, че и аз съм се решила да си взема, но се чудя какъв да е, обожавам да чета, ама вече в къщи не ми стига място къде да прибирам книгите, а и нещо много солено ми излизат.

# 371
  • София
Момичета, влизам с един въпрос-молба. Детенцето на моя приятелка се нуждае отново да се върне изключително на кърма, а вече отдавна е отбито, за това

Цитат
"АКО ПОЗНАВАТЕ НЯКОЯ МАЙКА, КОЯТО ИМА НЯКАКВО КОЛИЧЕСТВО ЗАМРЪЗЕНА КЪРМА И ДЕТЕТО Й ОТКАЗВА ДА Я ПРИЕМА ВЕЧЕ БИХ Я КУПИЛА.
ОЩЕ ПО-ДОБРИЯ ВАРИАНТ АКО ПОПАДНЕТЕ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН НА КОНТАКТИТЕ НА МАЙКА ДАРИТЕЛКА НА КЪРМА С ОГРОМНА ГОТОВНОСТ СЪМ ГОТОВА ДА ИЗКУПУВАМ ДИРЕКТНО ОТ НЕЯ ВСИЧКО, С КОЕТО РАЗПОЛАГА, НА ЦЕНИ МНОГО ПО-ДОБРИ ОТ ТОВА, КОЕТО ПРЕДЛАГА БАНКАТА, ВЪПРЕКИ ЧЕ КЪРМАТА НЯМА ДА Е ПАСТЬОРИЗИРАНА, ПРОВЕРЕНА И ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ДА МЕ МАМЯТ СА БЕЗКРАЙНИ."

# 372
Ех, дано се намери кърма за бебенцето. Praynig
бобче, честита ти рожденичка! Да расте здраво и умно детенце!
Мерки - около 12 кг, 86-87 см.
Четец - Киндъл 4 - добре чете .пдф формати, дълъг живот на батерията, бърз в менютата и в интернет...Една приятелка има Киндъл 3 и вече беше веднъж на поправка, а тя е много педантична и съм сигурна, че е го е пазила много добре.
бобинка, тази отварка от нар не му ли горчи? Аз съм правила от кората и се получи толкова горчиво, че и със захар не щя да я пие. Иначе ефектът беше страшно бърз!
Моя също не яде добре. Аканията също ги разреди, та се чудя дали не гладува newsm78

# 373
 Илка, мога да попитам в Априлската тема. Много ми се иска да помогна, но аз този път изобщо не съм цедила и нямам излишъци (то оставаше и да имам при 2 кърмачета). Видях във фейсбук, че мамата е от София. А колко е голямо детенцето?

# 374
Честит рожден ден и тука на Йованка!  Hug

Мила, да за БЦЖ става дума.  Peace
Файнче, аз мисля също на малкия да сложа, сестра му има БЦЖ. Имаше по едно време подуто и мястото на убокцаното беше се надуло, но се спука и стана после нормален белег като на БЦЖ.
Аз лично предпочитам тази ваксина да я имат, едно че в България е задължителна, а и тука има какви ли не хора, откъде ли не по света, така че съм за.

Смехи, стана ми интересно, ако искаш на лични ми пиши - в коя страна сте живели и колко време?  Simple Smile

Ние ще сменяме живот и здраве общината наесен, а там в яслата се говори още по-друг език и сега очаквам малкия да проговори на 2 и половина чак.  Thinking

Мила, аз не разбрах на кой е това моминско парти? Blush Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт