ЗАНИМАНИЯ С ДЕТЕ НА ГОДИНКА И 1 МЕСЕЦ

• 21 126
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Да драсна два реда преди да сме излезли, че от неделя си отива лятото. Не, че имам нещо против да си ходи - мразя жегите, ама ще става доста хладно и ще вали...
Пупи, климатиците ми са Панасоник, много съм доволна - тихи са, много тихи, най-високият енергоспестяващ клас, а имат и допълнителна функция за пестене на енергия. Деветки за като мощност, което е достатъчно за около 30-ина кв.м. площ. Взех ги по 1300 лв. всеки. Монтажът беше безплатен. По-евтините не спестяват толкова ток, а това за мен е от голямо значение, защото ще ги ползвам едва ли не целогодишно.
Завиждам ти за яслата и така се радвам, че си уредила Лорка в такова хубаво местенце. Ех, де да имам и аз твоят късмет... Мен ме притеснява най-много адаптирането на детето. Ама кво го мисля от сега, на нас ни предстои догодина септември, когато ще се опитам направо на градина да го дам и борбата ще е жестока, най-вероятно ще се наложи да дам пари, само да го вземат. По принцип не ми се иска хич да си го давам, ама няма как - ако имах пари, щях до по-догодина да си го гледам, когато ще е на почти четири години и тогава щях да го дам и то не за друго, а за да се социализира там сред другите деца. Отплеснах се нещо на тема ясли и градини  Embarassed както и да е, успех на Лорчето  Hug
От тази вечер и аз ще слагам Митко да спи с дълъг ръкав и дълги панталонки, тази нощ като че ли му беше леко хладно. Опитах се да го завия с моят чаршаф, ама кво ти - отвива се яростно, все едно как смея да го завивам  Rolling Eyes А всичко му е малко от миналата година, ама толкова малко, че не мога изобщо да го напъхам в дрешките, а като нямам от кого да взема, ще трябва да му купувам.
Хайде приятен почти последен летен ден на всички   bouquet

# 691
Верно ли ще захлажда истински? Ура!

И ние тези дни ще взимаме климатик, за отопление в хола през зимата, дойде ни до гуша от комбинацията газова печка + радиатор, която освен че вече е скъпа, задръства, а е и опасна за вършачката.

# 692
Пупи, тези дънки й ги взех от Липненски пролетта. Скоро гледах, че пак са пуснали от същия модел. Не са скъпи - 5 или 6 лева бяха, китайски разбира се, но за пясъка са идеални. Материята не е много твърда.

Палома, писах ти на лични. Можем да пием кафе в квартала, когато искаш. Пратих ти телефона си, само звънни.

Добре, че сме на парно. Вярно е скъпичко ни излиза, но с малки деца е по-лесно така. Радвам се, че съседите в блока не искат да се изключва парното, защото иначе и ние трябваше да мислим за климатици.

# 693
  • Sunshine state
Тони,ние сме точно обратното-бяхме на парно,хубаво е,да,но много солено излиза-плащахме над 200лв. на месец зимата. #Crazy После ни връщаха от изравнителни 415лв. и си викам какво да се зорим да плащаме ток по 100лв. и парно 200лв,като може само ток.И ние мислим да си изберем по-хубав климатик,по-скъп,за да не ни излиза солено.Има такива с много ниско потребление на ток,въпросът е какъв точно.За хола ще вземем 18-ка,за да не се натоварва.Те са по-скъпи,но са и по-мощни,та ще можем и коридора да отопляваме.За нейната стая сме избрали една печка тип конвектор.Тя и без това само ще спи в нея.
Захладнява,да. Sad
Мел,и ние сме се насочили към нещо по-така за климатиците.Стискам палци да ви приемат другата година и да можеш спокойно да си се върнеш на работа.Ех,де да можехме да си ги гледаме до училище,но ... няма как.Аз взе си мисля,че и за тях е по-добре да се социализират малко.Колкото и да излизаме,друго си е да си играят с техни връстници.Тя е още много малка,но нямам избор.Подготвили сме се за много боледувания. Sunglasses

# 694
  • София
Привет!

Пупи,Мая добре ти е обяснила за климатиците, ние също сме на тази вълна,че ще сменяме климатика в спалнята 9-тка е и не върши работа когато става дума за отопление.Същия ни е и в хола,но за там е ок,че холчето ни е по-малко-Мая знае. Въобще се надявам да не достигам до нуждите на топлофикация,че сметката за миналия сезон и то не сме пускали парно през целия забележете е 900лв! и то само за ЕДНА стая-спалнята демек,че климатика не смогваше в студовете хич и пак преко сили парно+климатик едва едва се поддържаха 21-22 градуса ooooh!. Не смятам и тази зима да им плащам на тия изедници още един климатик един вид.

# 695
  • Cyprus, Пловдив
Привет!
Ние още си спим на отворен прозорец, но пускам външната щора, като от няколко нощи му слагам долнище на пижама, на горе с боди с къФ ръкав (както казва племенницата ми  Mr. Green ). Комари за цяло лято 2-3 да са ни ръфнали  Grinning
И аз се замислям все по-често за деня, в който Янис ще тръгне на ясла, в Кипър майчинството е 4 месеца, което за мен е безумно и противоречи на моите възгледи, за това и напуснах работа, за което за момента не съжалявам, да, по-трудно е финансово, но детето ми е по-важно, но ако ми се отвори възможност за работа в скоро време на този момент бих приела  Wink

# 696
Здравейте   bouquet
Като гледам всички ще минаваме основно на климатици. Пупи хубаво е да ви направят консултация за помещението предварително. Нашия хол е 18кв.м. и се отопляваме с 9-ка, но подов модел http://v-clima.com/prod.php?id=klimatici_daikin_fvxs25f_rxs25g_podov_montag  и не се зори.
За спалнята, която е 14кв.м. ще сложим този http://v-clima.com/prod.php?id=toshiba-daiseikai-6-10-skvp2-savp2-e и той се води 9-ка. в кухнята също е 9-ка, той топли и към коридора, но тази зима очаквам подобрение в температурата, защото изолирахме стената към съседите и сменихме входната врата - старата не изолираше нищо, беше желязна. А и самата кухня изолирахме - последен етаж сме и краен апартамент. Другите стаи имат и вътрешна и външна изолация с PVC дограма навсякъде.
Но при всички положения сметката за ток ще е по-поносима, като не сме с конвектор в спалнята като до сега - да не кажа, че 100лв. от сметката за ток са само за конвектора и той не е работил цял ден на 24С. Сега обаче Дидко ще си спи и следобед в спалнята и трябва да е топло.
Нашите са на парно, което почти не пускат, но те са вътрешен апартамент среден етаж, тръбите минават и е друго там.

# 697
  • UK
Здравейте!
Наистина захладнава и темата се оживи.Не мога да смогна да ви изчета.
Ани спи с къс ръкав и долнище на пижама,тук  я завивам с одеяло, в София с лятно чуеалче.Прозорците ги затварям.Тук си е доста хладно сутрин.
Ани е пощуряла от както пристигнахме,постоянно е там където не трябва и забърква поредната беля.Много е почнала да пищи ако не стане нейното.
Аз съм с две ръце за климатиците,много сме доволни.Важното е да са висок клас енергоспестяващи.

# 698
  • София
Е то на климатиците не се гледа само дали са деветки, дванадесетки и т.н.  Rolling Eyes Освен квадратурата, има значение и кубатурата на помещението (ако са високи таваните например), каква е дограмата, какво е изложението на помещението... и т.н. И по-важно е даже каква отоплителна и охладителна мощност имат от BTU. Който не е наясно, отива в магазина (или откъдето там ще купува) и иска помощ.

# 699
Тъй де тъй аз за това давам пример как уж еднакви пък са в различни помещения, заради другите параметри.
И най-ми е важно да не ме издуха от стаята, че има разни марки и модели ужасТ.Пупи по-добре някой лев повече и после разумни сметки за ток, можете да вземете и кредит енергийна ефективност и ще ви възстановят 20% от цената.

# 700
  • Sunshine state
Ние сме с изолация и със сменена дограма,източно изложение.Направо сме екстра.  Laughing
Кубатурата и Данчо каза,че е по-важна и я измери,та решихме 18-ка и гледаме внимателно потреблението и мощността. Mr. Green Ако вземем по-малък,ще се мъчи,за това малко по-голям,за да не замръзва.За парите сме готови да отделим и повече.Просто марката е голям дерт,защото едни и същи параметри,а различни марки.  Rolling Eyes За сега сме се спрели на Daikin,но не е сигурно.

# 701
  • София
Ами ние сме 100% южен апартамент, с нова дограма....и 9-ка за спалнята ни е малка...просто тя е доста просторна,не е с високи тавани...

# 702
Imame bezumen kasmet, che se vkliuchihme kam parnoto na edna leqrna za jelqzo. S vodata za zagrqvane na metalite se otoplqvat nqkolko raiona v Skopie i na mesec izlizashe okolo 60lv. Sega vdignaha taksata na okolo 80lv, plashtat se 12 meseca, dori i izvan otoplitelniq sezon (koito e 6 meseca), no si zaslujava. Nikoga ne puskame parnoto dokrai, zashtoto stava pesht, mnogo e toplo. Sashto taka slojihme smesen boiler, koito da se otoplqva ot vodata v parnoto i taka cqla zima imame vinagi topla voda, a ne plashtame nishto za neq. Ne plashtame saotvetno i tok za boilera. Ta v prodaljenie na 6 meseca smetkite za tok sa ni mejdu 20 i 30lv...
Izvinqvam se za latinicata, brat mi e preinstaliral windows-a i oshte nqma kirilica...

# 703
Здравейте,

Тони
,отговорих ти и аз,ама то не зная какво пиене на кафе ще е.На крак,тичайки след бебоците Laughing

За климатици говорите,аз не мога да помогна с нищо.

Даре,ти ще се връщаш ли в Кипър?И не само там,почти навсякъде майчинството е няколко месеца,моя приятелка в Америка е с майчинство 3 месеца.Ние тук до някъде сме късметлийки.
Мая,как е в Македония?

# 704
  • Sunshine state
Магнет,9-ка при всички положения ни е малка и трябват поне 2.Важно е и климатика да не се мъчи,защото така се прецаква много бързо и започва да дава проблеми-замръзва.За да нямаме тези проблеми,направо ще си вземем един 18-ка и така.
Мая,това с парното ми звучи страхотно.Добре са го измислили хората.Тука няма май такова нещо.. Rolling Eyes
Да, и аз щях да попитам как седят нещата при теб,Даре? Ще се връщаш ли,няма ли?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт