Ваканцията на Седми за осми

• 61 296
  • 765
  •   1
Отговори
# 120
  • гр. София
На мен ми е по-интересно някой да излезе и да си признае, че без школи и/или частни уроци е успял да се нареди в алеята на славата.
Ние също сме от тези без школи и частни уроци. На края на годината останах като втрещена от резултатите ѝ. Детето изкара 5.552-БЕЛ и 5.821-Математика. Ама през годината явно е залягала над уроците, въпреки упреците от моя страна -от рода на "все на компютъра висиш..."; "отворени само за красота ли ги държиш..." и т.н. и т.н.  Blush

Браво на детето!!! Това наистина е личен успех!!!  newsm10

P.S. Явно няма да има среща за отпразнуване завършването на кампанията ..... newsm78

Последна редакция: чт, 05 юли 2012, 16:19 от Leila

# 121
На мен ми е по-интересно някой да излезе и да си признае, че без школи и/или частни уроци е успял да се нареди в алеята на славата.
Ние също сме от тези без школи и частни уроци. На края на годината останах като втрещена от резултатите ѝ. Детето изкара 5.552-БЕЛ и 5.821-Математика. Ама през годината явно е залягала над уроците, въпреки упреците от моя страна -от рода на "все на компютъра висиш..."; "отворени само за красота ли ги държиш..." и т.н. и т.н.  Blush
Браво на детето!!! Това наистина е личен успех!!!  newsm10
Hug Благодаря!

Браво и от мен. Малко деца могат да се похвалят с такива резултати, и то без уроци.   bouquet

# 122
ЕлиХ, математическа гимназия ли си завършила?

Ще ти пусна отговор на ЛС, да не спамя темата.

# 123
Наистина е възможно да се изкарат добри оценки без допълнителни уроци и курсове, но много зависи от учителите по тези предмети  и разбира се от самите деца. Истината е , че при нас ВСИЧКИ знания бяха получени от частните уроци по БЕЛ ( в училище, въпреки шестиците, които изкарваше синът ми, знанията си бяха на  нула - никога не са правили преразказ, никога не са имали каквото и да било домашно).
По математика беше малко по-добре, но не много. Няма да казвам кое е училището, но не е в София.
Е, и моето дете не е толкова амбициозно, че да работи само, без да се изисква от учителите....само ние родителите натискаме, разговаряме, мотивираме. Така че ние не бихме успели без допълнителната подготовка.

# 124
Наистина е възможно да се изкарат добри оценки без допълнителни уроци и курсове, но много зависи от учителите по тези предмети  и разбира се от самите деца. Истината е , че при нас ВСИЧКИ знания бяха получени от частните уроци по БЕЛ ( в училище, въпреки шестиците, които изкарваше синът ми, знанията си бяха на  нула - никога не са правили преразказ, никога не са имали каквото и да било домашно).
По математика беше малко по-добре, но не много. Няма да казвам кое е училището, но не е в София.
Е, и моето дете не е толкова амбициозно, че да работи само, без да се изисква от учителите....само ние родителите натискаме, разговаряме, мотивираме. Така че ние не бихме успели без допълнителната подготовка.

За миг си помислих, че децата ни са учили в едно и също училище.  Но за съжаление навсякъде има неработещи училища и учители. Нашето е в София 138СОУ което преди години беше много добро.

# 125
  • София
Запис в новата темичка и весела заслужена ваканция на всички! За протокола - записан надлежно още на първо класиране младеж в ПГ по КТС (УКТЦ) в Правец Simple Smile

Това какво е?  newsm78 newsm78

# 126
Запис в новата темичка и весела заслужена ваканция на всички! За протокола - записан надлежно още на първо класиране младеж в ПГ по КТС (УКТЦ) в Правец Simple Smile

Това какво е?  newsm78 newsm78

Щом е Правец, какво може да е!?

# 127
  • София

Това какво е?  newsm78 newsm78

Професионална Гимназия по Компютърни Технологии и Системи, в град Правец. Също като ТУЕС е  към  ТУ София.

Последна редакция: чт, 05 юли 2012, 17:36 от eine in Rente gegangene Nixe

# 128
  • София
Като си говорите за тия квоти, се сещам, че по мое време нямаше квоти, а пък в нашия клас във ФЕГ момичетата бяха съвсем малко повече от момчетата. То вярно, че откакто съм завършил, човешкият вид еволюира в най-ръзлични посоки, ама чак пък толкова...А иначе съм раздовен в момента, понеже имам син, а отскоро и дъщеря.

Не знам кое е твоето време, но по мое време в 1 АЕГ (то и нямаше втора тогава) имаше квоти и бахме по равно.

И в немската беше ЕДНО време така  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 129
  • София
Поднасям моите адмирации за г-жа И. Каракочева по БЕЛ и г-жа Р. Блянгова по МАТ и прекрасната организация на г-жа Ушатова създала в школа Регалия.    bouquet

newsm10 newsm10 newsm10 за школата. Наистина страхотна организация и разбиране от страна на собствениците!  Hug Hug Постигнахме каквото целяхме заедно  Peace Peace

# 130
  • София

Това какво е?  newsm78 newsm78

Професионална Гимназия по Компютърни Технологии и Системи, в град Правец. Също като ТУЕС е  към  ТУ София.

Така си и помислих! Имаме си още едно дете в отбора!  Hug Hug

# 131
И аз да се отбележа - 35 СОУ - ФЕ, РЕ, И /момиче/
Има ли някой приет там, защото не смогвам да чета винаги всичко, много бързо се пише в темата.

# 132
  • София
Мили дами,
бих искала да попитам нещо. В другите гимназии, да ги наречем - обикновени, разказвателните предмети в 9,10,11,12 клас на какъв език се учат.
Интересуваме например 30 СОУ. В 8 клас ще учат ИЕ 18 часа седмично /първи език/.  В 9,10,11,12 ще учат  ИЕ 4 часа седмично, но никъде в сайта не е упоменато разказвателните предмети на какъв език ще се преподават. Как стоят нещата в останалите училища?
Ето, това е разликата м/у училище с интензивно изучаване на език и ЕГ. ЗА да се води едно училище ЕГ, доколкото си спомням поне  3 предмета в 9 и 10 клас трябва да се изучават на съответния език.

# 133
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Мили дами,
бих искала да попитам нещо. В другите гимназии, да ги наречем - обикновени, разказвателните предмети в 9,10,11,12 клас на какъв език се учат.
Интересуваме например 30 СОУ. В 8 клас ще учат ИЕ 18 часа седмично /първи език/.  В 9,10,11,12 ще учат  ИЕ 4 часа седмично, но никъде в сайта не е упоменато разказвателните предмети на какъв език ще се преподават. Как стоят нещата в останалите училища?
Anita71, в 30 СОУ аз ги тормозя с "Психология и логика" в 9 клас на испански; в 10-ти клас с "Етика и право",а в 11-ти клас с "Философия"  Joy Направила съм им едни тетрадки с уроците по планове и обяснения (на испански, а в час четем и обясняваме, и на български ...) и ... полека - лека, колкото поддават - четат, превеждат ... Абе, остава им нещо Simple Smile Много им е трудно, но се справят ...
Билингвистични учебници по моите предмети няма и съм им направила нещо като помагала: по всички дисциплини съм им разработила плановете по учебни единици с обяснения на испански (получиха се едни тетрадки с по о/о 60-80 страници - после ги подвързаха със спирала децата и м/у всяка страница си оставиха и по 1 празен лист - на него пишат и плановете на български, и си правят упражненията ... добре се получава). Не претендирам, че е най, но е добре - разбират материала, а и имат много понятия и знания и на испански ... Е, не мога да ги подготвя като в 164-то или 157-мо, но тези, които имат желания се справят отлично Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 юли 2012, 18:51 от la vida loca

# 134
  • София

Така си и помислих! Имаме си още едно дете в отбора!  Hug Hug
[/quote]

Мдам, и трябва да призная, че като разгледахме училището и особено лабораториите, направо ми идеше и аз да се запиша там.  Laughing  Преподават им 3-ма професори, 2-ма доценти и 5 главни асистенти от ТУ, в това число деканът на ФКСУ. А като видяхме резултата от миналогодишната матура по математикаааа... (5,44 при 76 явили се, само 4 стотни под тоя на СМГ) Изобщо, добър избор направи детето.

Общи условия

Активация на акаунт