Ако бях облак /Bir Bulut Olsam/ - тема 2

• 65 763
  • 768
  •   1
Отговори
# 435
Anista,много си права в поста си , лично за мен АБО е и ще си остане уникален като начин на преставяне на историята, с тези разкази в началото на всеки епизод, с уникалната музика  и актьорска игра, които ме караха да гледам пак и пак и да нямам насита
КВФ е уникален с многобройните специални моменти, които ни караха да връщаме назад лентата само за да видим един поглед,как държат ръцете си, да чуем какво са си казали К и Ф, да усетим чувствата им
Тези два филма ми харесаха и с динамиката,че не бяха  бавни/пуснете си Аси и ще разберете какво имам предвид/ , нямаше някакви влудяващи повторения на изречения, да ти говорят 5-10 минути  и накрая нищо да не са си казали
Всички изречени думи  имаха смисъл

# 436
Ейй,много тежък този 15 еп.-в психиятрията  Weary
А Енгин няма нужда от реплики-очите му говорят,и лицето и тялото

# 437
  • Разград

# 438
  • Разград

# 439
  • София
Аз мисля,че всичко е въпрос на вкус,относно външния вид /актьорската игра е ясна,всички я харесваме/.
Някои харесват спретнат европейски стил,други пък /такива като мен/ не особено суетни мъже,които не държат на перфектно облекло.Въпрос на вкус,наистина.
Честно казано,не вярвах,че ще го кажа,но  в Енгин много ме привличат именно тези анадолски черти-типичен ориенталец, а в същото време съвременен интелигентен мъж. Обичам такива противоречия,някак ме запленяват. Екзотична и интересна комбинация се получава.

Чета,че някои момичета харесват сериала до първите 10-15 серии /обаче вече не помня,къде го четох и в коя тема  newsm78 Laughing, за да цитирам/. А за мен от 13 серия нататък сериалът стана още по-интересен и завладяващ. Мерал успя да ме омагьоса напълно...Сега го прави и във ВВ.
Отново й се покланям пред невероятния талант   bouquet! Тази жена е трябвало да пише книги и да създава много подобни истории...

# 440
  • Варна
Ейй,много тежък този 15 еп.-в психиятрията  Weary
А Енгин няма нужда от реплики-очите му говорят,и лицето и тялото

За мен тук се вижда на 100 % таланта му.Без да продума и една дума,той те кара да му влезеш в душата.Сърцето ми се късаше за него.Това изражение и този празен поглед никога няма да ги забравя   #Crazy
Идеше ми да убия доктора,дето го вкара там Mr. Green
http://www.youtube.com/watch?v=ucmQvzBz33A&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=ucmQvzBz33A&feature=related

а сцената с новородената Нар е....думите не стигат.....невероятна

# 441
Момичета, здравейте!
На 21 еп. съм и този път се вцепених (годежа на колежката на Нарин). Възможно ли е такова нещо да се случи в 21 век ???  smile3511

# 442
  • София
Момичета, здравейте!
На 21 еп. съм и този път се вцепених (годежа на колежката на Нарин). Възможно ли е такова нещо да се случи в 21 век ???  smile3511
Мисля се,че да.За съжаление...
Дори преди време бяха постнали една статия с новина за наскорошно масово убийство по време на годеж.

http://www.marica.bg/show.php?id=3843

# 443
Момичета, бих искала да споделя нещо с вас  Hug

Знам, че тук пишещите са малко, но какво от това - тонът е добронамерен, приятелски, аргументиран. Освен това всички сме наистина ценители на този уникален сериал, а не просто си дрънкаме празни приказки по форумите да ни минава времето.

Казвам това по повод на масираната помия, която се лее в последните дни по адрес на АБО в темата за КВФ, което е, меко казано, грозно и елементарно. На такива глупости се начетох, кой бил овца, кой бил тъп и прочие...Сигурно не само на мен ми е направило впечатление, обикновено си премълчавам,  обаче сега ми се стори прекалено.

Абсолютно съм сигурна, че дори и на редовните пишещи в онази тема им дойдоха в повече 'мъдрите мисли' и откритата агресия към АБО, ама те на какво ли не са се нагледали, та вече им е все тая. Истинско удоволствие е човек да чете всякакви мнения, не само захаросани, но когато те са интелигентно и аргументирано поднесени, не на махленско ниво. Затова съм истински благодарна на всички пишещи тук за премерения и интелигентен тон и затова, че все още влизам в този подфорум и тази тема с удоволствие   bouquet

# 444
# 445
Да, за Нарин се казаха доста лоши неща в Преди ...КВФ 144,
Нарин е показана точно както е искала Мерал Окай, те са били наясно с гласа и, и ако са искали лесно е можело да я дублират, както това е правено в други филми с други актьори.
Не мога да се съглася, че е проста,това, че много не говореше не означава, че няма интелект, просто тя ни бе показана като едно момиче от многото , които живеят там ,в този край.
„Спряха ме от училище...”Ами ние видяхме как повечето от момичетата ги спират от училище още преди 8 клас /1 еп/, то в училището почти нямаше момичета.И Нарин би искала да учи, но повечето от жените в този край имат такава съдба.
Малко са жените като адвокатката Дияр или учителката , които са били подкрепяни от семействата си и са се изучили.Там считат образованието за ненужно, като се очаква жената да си стои в къщи и да гледа децата и дома.
Според мен образованието не винаги е равно на интелект.
Самото държание на Нарин, премерено, може би меланхолично се дължи на възпитанието,което тя има, да уважава по-възрастните, да не им противоречи
Преди  известно време и аз казах доста осъдителни неща за Нарин

# 446
Нарин и в мълчанието си показваше емоции, чувства и сила. Дори само с поглед изговаряше всичко, което и беше на сърцето.
А и не ми направи впечатление гласът и да е чак толкова ужасен, колкото го описват.

# 447
Момичета, бих искала да споделя нещо с вас  Hug

Знам, че тук пишещите са малко, но какво от това - тонът е добронамерен, приятелски, аргументиран. Освен това всички сме наистина ценители на този уникален сериал, а не просто си дрънкаме празни приказки по форумите да ни минава времето.

Казвам това по повод на масираната помия, която се лее в последните дни по адрес на АБО в темата за КВФ, което е, меко казано, грозно и елементарно. На такива глупости се начетох, кой бил овца, кой бил тъп и прочие...Сигурно не само на мен ми е направило впечатление, обикновено си премълчавам,  обаче сега ми се стори прекалено.

Абсолютно съм сигурна, че дори и на редовните пишещи в онази тема им дойдоха в повече 'мъдрите мисли' и откритата агресия към АБО, ама те на какво ли не са се нагледали, та вече им е все тая. Истинско удоволствие е човек да чете всякакви мнения, не само захаросани, но когато те са интелигентно и аргументирано поднесени, не на махленско ниво. Затова съм истински благодарна на всички пишещи тук за премерения и интелигентен тон и затова, че все още влизам в този подфорум и тази тема с удоволствие   bouquet

newsm10  202uu напълно споделям Simple Smile

# 448
  • Разград

# 449

Нарин напълно оправдано не пожела Мустафа и неговата така наречена любов.
Епилепсията е болест да, но по закон лицата, страдащи от нея са невменяеми, а невменяемостта сама по себе си е неспособността на лицето да разбира свойството и значението на постъпките си.
Така че, лично аз оприличих Мустафа за луд. Или поне на него така му изнасяше.
Когато обичаш някой с поведението си, ще се стараеш най-малкото да не го затрудняваш. А той правеше само това. И после как Нарин да се влюби в него? Какво да му заобича?
Докато Сердар беше друг. За разлика от Мустафа и учителя, които издевателстваха над тялото и душата и, той беше нейната свобода. Той и даде криле, на които да полети и през цялото време и беше невероятна опора. Той изобразяваше онази мисъл, че любовта винаги е търпелива и добра, не е егоистична и груба, ревнива или суетна и винаги е готова да прости, да се довери, да се надява и да понесе каквото и да е. Беше първия човек в нейния живот, който не се опита да я нарани, а да я разбере и спаси. Излъчваше толкова благородство и сякаш беше ангел.. Ангела на промяната и новото начало, на окрилените чувства, на мечтите, които я накара да последва.
Да, не и каза навреме за чувствата, които изпитваше към нея, но и ги показваше непрестанно. А Мустафа и повтаряше колко много я обича и веднага след това я нараняваше.
Много ме хвана яд за финала. Жалко, че не им дадоха повече време заедно, но сериала беше за Нарин и за дългият път, който имаше да извърви, докато се превърне в уверена млада жена. Ако не беше Сердар нищо от това нямаше да се случи. Той и даде много повече от чувства - вяра, надежда. Научи я да стои изправена на крака. Затова и може би смъртта му беше символ на нейната сила и възможността да продължи сама.
Може да звучи клиширано, но вярвам, че някои хора идват в живота ни с причина. Помагат ни да израстнем, да бъдем по-добри, да се научим на нещо ново, оставят отпечатък. От нас зависи дали ще ги допуснем и дали ще позволим на самите себе си да започнем новото. След като ни напуснат.. отново избора е наш - дали ще се върнем в началото или ще продължим променени. Такава беше ролята на Сердар.
Също така не одобрих лицемерието в думите на бащата на Мустафа, а и неговите собствени - "Моят приятел Сердар". Какъв приятел бе, ненормалнико?
Освен това не одобрих и постъпката на майката на Нарин - според мен не трябваше да казва на Мустафа, че детето е негово. Не съм жестока, знам, че децата трябва да имат двама родители, но видях какво е родителството на Мустафа. Гледаше и говореше с дъщеря си, но сякаш не на нея, а на Нарин. Любовта му не бе любов, а фикс идея, мания, обсебване. Дори начина на зачеване на това дете, за него да беше акт на любов, то за Нарин беше мъчение. Видяхме и колко време се колебаеше как да постъпи след това. Така че, много ме разочарова майката на Нарин. След всичко, което преживяха заради него, да му каже истината.
Но както и да е, самото послание на сериала беше по-важно от този факт.
Flo, smile3525  Hands Clap yesyes

[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт