Да си тръгна или не...?

• 24 582
  • 280
  •   1
Отговори
# 75
тук не става въпрос за последния лев тук става въпрос за колкото могат да отделят а те до сега нищо не са дали как да ви кажа НИЩО 0. Не става въпрос защо ходят на море и т.н ТЕ НЕ СА ДАЛИ НИЩО НИТО 1 ЛЕВ
 А ти кой си че да държиш сметка къде ще си харчат парите ?
  Да не би да им ги изкарваш или даваш ти ?
  Жена ти ли накара твоите родители да ви помогнат финансово?
  Утре когато бебето се роди , ще броиш ли колко пъти твоята майка е помагала в отглеждането му , колко пари е похарчила за внучето и колко е правила тъща ти ? Сега забраняваш достъп до апартамента за родителите на жена ти , утре със сигурност ще им забраниш и достъп до внучето им . Защото твоите родители са му купили подарък за 100 лв примерно , а родителите на жена ти са похарчили 10 лв за внучето и 90 лв. за себе си  ooooh!

# 76
Ооо, господина много бързо ще се усети, че ако държи настрана нейните родители, ще трябва само неговите мама и тате, и той, да купуват дрехи, обувки и прочее за детето.Не може така, как ще плаща разходите по бебето от своя джоб! Crossing ArmsЛеле, какво ги очаква от тук нататък-наште купиха количката и леглото, а вашите-една залъгалка, аааамаха.
И понеже още не сте стигнали до този момент- никой не е длъжен да обзавежда детската стая.Детето е ваше и отговорността за отглеждането му-също.Ако някой реши да подари нещо-ок, но НЕ Е ДЛЪЖЕН!

# 77
Детето е ваше и отговорността за отглеждането му-също.Ако някой реши да подари нещо-ок, но НЕ Е ДЛЪЖЕН!
А, как нали внучето ще носи фамилията на неговите родители. Значи е тяхно и трябва да го издържат.

# 78
Детето е ваше и отговорността за отглеждането му-също.Ако някой реши да подари нещо-ок, но НЕ Е ДЛЪЖЕН!
А, как нали внучето ще носи фамилията на неговите родители. Значи е тяхно и трябва да го издържат.
Хахахах, наистина, не бях се сетила за това. Simple SmileА ако авторката носи фамилията на мъжа си, също трябва неговите родители да я издържат.Нейните родители вече нямат ангажимент към нея и имат право на почивки, телевизори и прочее Wink.

# 79
  • София
    Снеже Peace
     snow_angel, разбира се че не трябва да бързаш.
     Дано греша, но ми се струва, че и след три години съвместен живот, вие двамата все още не сте се почувствали като "нашето семейство", различно от това на родителите ви. А това е важно за бъдещите ви отношения. Приоритети, отношения, вземане на решения трябва да са съобразени първо с вас двамата. Родителите - малко встрани.
Може да звуча песимистично, ама след като три години не са им стигнали да се почувстват като семейство и самостоятелно домакинство, колко още ще са им нужни. Не тръгнат ли нещата още в началото, после рядко има хепи енд.

# 80
Рото ето ти малко факти:
1. Омъжена съм и засега нямам сериозни проблеми в брака така че не попадам в групата на самотните подкрепящи се. На твоята възраст съм. Разбирам се с родителите си и особено с майка си- много сме си близки и си говорим понякога по 2-3 пъти дневно.
2. Започнах да работя още в 3-ти курс на университета. Моментално забраних на майка ми да ми праща пари. След дълъг спор, че се чувствала неполезна тя спря да ме издържа.
3,Имаме семеен апартамент, купен на кредит. Нямам спомен родителите на мъжа ми да са ни давали пари на ръка. Нашите ни дадоха някаква сума като подарък, която беше капка в морете в сравнение с целия разход. Беше ми ужасно неудобно да ги взема, но нашите настояха твърдо. Иначе нито ги исках нито ми трябваха- щяхме да се оправим и без тях.
3. Съпругът ми има по-малък брат. Когато стана студент директно предложих на съпруга си ние да го издържаме, защото имаме по-големи възможности от родителите му (той обаче отказа)
4. Съпругът ми доскоро имаше мотор, който не е ползвал от години и стоеше в гараж в родния му град. Тази година го продаде. Аз настоях да даде парите от продажбата на майка си, за да компенсира това, че няколко години тя му е плащала данъка.
5. Вуйчо ми като е бил тийнейджър  е поискал от дядо ми да му купи мотор. Дядо ми се е съгласил само ако вуйчо ми работи цяло лято на полето като общ работник и събере поне половината сума. Така и е станало. Намирам това за много възпитателно и напълно подкрепям.
6. Отказвам всякаква парична помощ от родителите си, въпреки че те редовно настояват. За да плащаме кредита преди майчинството работех на 2 места по 10-12 часа дневно.  
7. Опитвам се да заделям в една сметка малко пари за родителите си за времето когато ще спрат да работят и ще останат само на пенсия. Смятам да направя същото и за родителите на съпруга си, но те са по-млади и има време.
8. Намирам искането ти КОИТО И ДА БИЛО РОДИТЕЛИ да помагат финансово за инфантилно. Вие сте големи хора - работете спестявайте и най-важното - простирайте се според чергата си. А тя явно не е малка. Щом майка ти работи на 2 места за да ви помага грешката е в твоя телевизор. Жената сигурно е на възраст - време и е да си почива и да спестява за старините си, които в БГ са трудни, а не да се притеснява дали децата и се оправят финансово или не.

# 81
-и как твоето мъжле се хакна тук в темата-ти да не би да му показа какво сме написали и как те подкрепяме,а той взе,че се регна,за да се защити newsm78
Стига да има положителен ефект няма значение.
може и да съм черногледа,но бих добавила-стига да е истина,няма значение Peace
Стига да е истина кое?
Стига да е истина цялата тази история-сори ,че така мисля,но из форумите сме се нагледали на какви ли не истории,къде истински,къде не Peace
Може би е било добра идея да му покажеш какво сме отговорили и посъветвали,дано му помогне да се осъзнае на къде вървят нещата.Естествено,че не трябва да се действа прибързано,но при твоето положение най-добрия вариант е да заровите томаховките,за да си износиш бебчето на спокойствие.Както са казали преди мен-първо да се роди живо и здраво,пък после си решавайте проблемите-кой дал,кой взел и тн Peace
И разговорът със свеки е добър вариант,стига да смяташ,че ще те изслуша и ще разбере какво й говориш.

# 82
Ако всичко това е истина, хубаво е, че се включиха и двамата в дискусията. Най- малкото му вкарахте мисли в главата на момчето- бъдещия татко. Сигурна съм, че не става въпрос само до пари. ТЕ, като че ли усещатат една незаинтерисованост от страна на родителите на snow_angel , видиш ли тя е "чужда стока". Това обижда и нея, и него. Неговите родители са всеотдайни, нейните- не са. Е, и ? Да ги отпишат ли ?  
Аз живея в такъв брак вече почти 35 г /тридесет и пет г./ Родителите на съпруга ми осигуриха, всичко, включително и апартамент на семейството ни. До нашия - е тяхния, т.е. и той е наш  Wink. Никога, , никога, никога, дори за миг, не са правили тънки сметки кой, колко дал! Напротив, докато бяха живи родителите ми, винаги сме ги посрещали, като най- скъпи и близки гости. Приеха ме за тяхно дете, но и много ме кастреха, докато вляза "в пътя", все пак бях на 18.
Не мислете, че ръся сега "боза и халва", имало е страшни кризи, скандали, раздели  и сдобряване в семейния ни живот, но не и за пари. Децата ни са на 34 г и на 26 г. и ако някой /зет, снаха/ не ни допусне, и се налага да чакам пред входа, като пич, да слезе дететето ми да го видя или и внучето, значи ще ПУЦАМ!!! Слава богу, за зетчето съм душичка . Снахичка, още нямам.
С две думи, всичко ще си дойде на мястото, с течение на времето. Не ви съветвам да се разделяте. Раждайте децата си, отглеждайте ги и разчитайте на тези които са ви заявили подкрепата си. Другите,  да са добре дошли!

# 83
е това ,че не знаеш дали ще се класираш в челната петорка ме разби newsm78 ми то аз такъв не бих го търпяла,мисля,че твоят човек има нужда от професионална помощ,лично аз в момента,който ми каже да не пускам родителите си в собственото ми жилище,вратата и шут навън,дори и да са милионери не са ти длъжни,ама с нищо,и аз давам на моите родители пари да ходят по почивки и ги глезя,а не те на мене,и тоя човек грам ли не мисли за тебе и детето ти,че е тръгнал да те тормози и занимава с тези глупости,а и още нещо,повечето от нас тука не сме изоставени мами,а жени изхвърлили мъжете си,малко или много приличащи на твоят убавец,дет не знае сърби ли го ,боли ли го Simple Smile

# 84
И те не са съвсем невинни, в интерес на истината, купиха си нов телевизор, сега ще ходят за 5 дена на море. И то като знаят, че имаме нужда от всякаква финансова помощ, защото след като дадохме всичките си спестявания за апартамента, сега нямаме никакви пари за обзавеждане...
Ужас...това твое лично мнение ли е или твоичкият се е постарал да ти го набие в главата в този вид? ooooh! Не били невинни ... да, вярно, не са невинни, тези хора здраво са оплели конците с възпитанието ти... прочети го още веднъж и се замисли- възможно ли е това да е изказване на голяма жена, решила да създаде семейство и даже ще става майка вече.
Сори, не искам да те нападам или обиждам, само искам да се осъзнаеш и да не се оставяш да те манипулирa така мъжът ти...Не можеш да държиш сметка на родителите си, че ще си купят нещо, а ти нямаш обзавеждане още...отвратително звучи... не може сега всички да спрат да живеят, защото мамините дечица решили, че им е време за апартамент и за обзавеждане. Ами като сте нямали пари е трябвало да изчакате докато заимате, щото съвсем не е задължително човек да има собствен апартамент на двайсет и няколко години, че и хоп-троп веднага да бъде обзаведен, докато мама и тате се лишават от всичко възможно. Я се осъзнайте малко, и двамата, родители ще ставате, а очаквате някой на вас да ви дава непрекъснато Confused Време е да разберете, че родителите не са ви длъжни да ви дават до пенсия. Отгледали са ви, дали са ви образование...какво искате още?
Щели да ходят 5 дни на море, вместо да купят на зетя холова гарнитура и трикрилен гардероб - скандал и престъпление Laughing
Понеже темата е "да си тръгна ли" аз бих ти отговорила- да тръгни си. Сигурна съм, че ще намериш достоен човек, който ще те уважава, заради теб самата, а не заради това, което са дали родителите ти. И ще трепери над теб, когато носиш детето му, а няма да те обвинява в излежаване, има и още много други предимства, няма смисъл да изброявам. Защото съм сигурна, че твоето мислене е съвсем друго, обаче той толкова ти е набивал в главата, че "трябва да дават", че и ти вече си се объркала...Как виждаш живота си след 10 години с този човек? Натякванията няма да станат по-малко, апартаментът може и вече да е обзаведен, но пък ще трябва ремонт...ще имате деца, които също ще струват пари...ще има и други ядове освен парите...наистина ли мислиш, че ще можеш да посрещнеш всички трудности в живота с този мърморко, който си мисли, че всички са му длъжни? Който е убеден, че само той и неговите родители правят нещо, а всички други мързелуват...Изборът е твой Peace

# 85
Много неприятна ситуация. Аз бих се изнесла, докато той е на работа. Или поне бих си поприготвила багажа, докато него го няма. Така по-лесно ще си тръгна...
Добре ли е този човек изобщо?! Според мен никой мъж, изобщо никой човек не дрънка такива генерални неща, ако не ги мисли наистина. Дано не съм права! Странна е тази история. Не е нормално да ти тресне тези новини ей така (имам предвид думите му, че родителите ти нямали място в дома ви!) - Аз бих го приела много сериозно и бих се махнала оттам, но ти си познаваш човека най-добре.
П.П. Добре, че нямате брак.

# 86
  • Fort Worth, TX
Едно ще ти кажа такъв тип мъже не се променят.Щом сега като си в болнични ти казва, че нищо не правиш какво остава за след като родиш.Когато се роди детето и го гледаш пак ще ти казва същото.Пак ще има скандали , че не правиш нищо, че по цял ден мързелуваш.Обидно ти е , но опит ти казвам, че  с такива дребни душици като твоя е труден живота.Не мога да ти кажа какво да правиш, защото това е само твое решение.

# 87
За сверка на господина
1. Не съм разведена
2. Разходите винаги сме си ги поемали основно ние. Ако някой помогне се нещо - лошо няма!
3. И сватбата сами си платихме.
4. Когато си купувахме жилище, отидохме при родителите си да ги помолим за УСЛУГА, не за ПАРИ. Услуга при която апартамента щеше да ни се върже по-евтино (и изразяваща се в това да заложат техните апартаменти за 2-3 години, а ние да изплащаме с този заем жилище на зелено) По една или друга причина никой не успя да откликне на тази ни молба и си купиш ме готово жилище, което ипотекирахме в полза на банката. Заема го плащаме сами. Поканихме и двете семейства да им покажем жилището и то не е забранена зона за никой.
5. В труден за нас момент баща ми пое за известно време изплащането на апартамента. За което сме му безкрайно благодарни!

Почти залагам че си сам син, само дете ... обикновено те придобиват това чувство че всичко трябва да е за тях и всичко им се полага.

А иначе за мен е в сила максимата, че един мъж трябва къща да построи и дърво да посади .... и хич не ми допадат "модерните" изпълнения, като твоите или като на един хубостник дето беше вкарал 2 на тъщата си да се изнася от апартамента, щото разбираш ли тяхния бил по-добър и в него щял да си гледа децата ...  ooooh!

И събери някой и друг лев и прати родителите си на почивка! Или да обиколят малко Европа! Точно сега преди раждането на внучето им е удачен период. Заслужават го хората, не мисли само къде да вложиш парите им.

Не е лесно, на никой не му е било лесно, а и никой не е казвал че ще е лесно. С детето ще стане и по-трудно. Семейството и децата са отговорност, към която се пристъпва при необходимото ниво на зрялост и на жизнен стандарт (поне според мен) А не са повод да отръскаш родителите.

Успех и дано ти дойде акъла в главата!

# 88
  • София
Още първият пост в темата ме втрещи.
snow_angel, очевидно родителите ти са ти дали добро образование и, не бих се учудила, ако са ти помогнали да си намериш добре платена работа.
Ако съм права, не виждам какво може повече да очакваш от тях.
На твое място бих си тръгнала. Не заради парите или родителите, а заради отношението.
Да се чувстваш пренебрегната и някакви вещи като кола, компютър или жилище да са по-важни от теб, не разбирам какво правиш още при този егоист.

# 89
Аз мисля, че мъжът на авторката просто е спрял да я обича, звучи гадно, но според мен това е причината, която се крие зад поведението му.
И ако реши да остане с него, да си знае от сега, че я очакват още много подобни сцени от този човек и за в бъдеще...
За съжаление, в една връзка/брак единият винаги обича повече...

Общи условия

Активация на акаунт