Клуб на храбрата шивачка - тема 11

• 82 679
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте храбри шивачки  Hug
Привет  от една прохождаща шивачка  Embarassed
то прохождаща е силно казано де  Rolling Eyes
Горд собственик съм на електрическа машина,
до сега съм шила само на ръчна и понеже се занимавам с изработката на
много неща - ръчно, започнах да се развивам и в правенето на играчки и дребни нещица
за кухнята. Виждайки как се мъча на ръчната, а и тя си е мнооого стара, мъжлето
ме зарадва  Grinning Да обаче аз сега стоя пред машината и  Shocked като индианец.
За начало ми е мъгла кой бод за какво се използва  newsm78
защо немога да си вдяна конеца с помощната вдевачка  newsm78
и все такива дребни неща, но ...
Ще съм ви благодарна ако ме насочите къде има в нета нещо като инструкции  Praynig
Машината ми е такава: http://www.home-sewing.com/epages/homesewing.sf/en_GB/?ObjectPat … /Products/JetB224

# 511
Привет. Добре дошла.
На въпроса ти - малко по-надолу в линка, който си дала са инструкциите  Mr. Green
http://www.home-sewing.com/WebRoot/Store/Shops/homesewing/4AAE/5 … _FSS224-EU%29.pdf
Енджой Peace

# 512
Рони имам същата машина.
Много лесно се вдява с автоматичната вдевачка.Ако не можеш да свалиш инструкцията за вдяване,ще ти препиша Simple Smile само кажи

# 513
Момичета, имам инструкциите!
Само, че вдяването не се получава, часта от вдевачката която трябва да влезе в дупката на иглата  - не влиза, минава от страни на нея  newsm78
Също така ми е интересно не кой шев какъв е, а за какво се използват. Не ми е ясно 1 и 2 шев за какво точно са , незнам дали ме разбирате, то и аз не се разбирам, нали и не съм запозната с терминологията  Confused

Achillea millefolium - абсолютно същата ли е машината ти, ако е така, супер! като прочетох тази част от изречението направо все едно видях светлина  в тунела Simple Smile))
Бродирала ли си на нея  Grinning

То е ясно, че с времето ще налучкам как да работя, но се притеснявам да не я счупя до тогава  Laughing

Много Ви блягодаря за бързата реакция, страхотни сте   bouquet

# 514
Да,Рони,абсолютно същата машина е .Тойота джет блек,на моята на кутията също има надпис www.home-sewing.com
На моята машина ми бяха сложили упътване за друг модел,и аз наистина се мъчих да се справя,но не успях.Отворих книжката на английски и Воала!
Първия бод се казва раковина,ако не се лъжа.Аз го наричам фестон,не знам защо.Втълпила съм си го и това е.Много е красив,използва се по краищата на салфетки и други такива неща.Аз си направих ръкавите на една тениска само пробно,с която бърша прах и се получи много красиво.Особено ако плата и конеца са в контрастни цветове.Втория бод се казва домино,той също е готин,мисля,че се води украсителен шев.
А за вдяването-сложи иглата в най-горното положение и мисля,че ще ти се получи.С колелото въртиш към теб и тя се вдига.   bouquet
Ще помоля да ме извинят момичетата за калпавото обяснение на бодовете  Embarassed

# 515
Да, и при мен е така, книжката на БГ е на съвсем друга машина.
Отворих на английски и тя е 1:1като инструкциите в сайта, но
не ми се получава това което е на страница 15 - D - 8 самото вдяване на конеца в иглата  newsm78
Иглата остава м/у двете пластинки  Sad Аз мога и на ръка да си я вдявам, но след като си имам такажа опция, защо да не я ползвам!? А и така имам чуството че машината ми е дефектна Sad
Имам и др. въпроси, но незнам дали няма да досаждам ако ги задавам Sad((

Последна редакция: нд, 30 сеп 2012, 22:29 от rony5174

# 516
Точно така и трябва да бъде.Когато иглата е между пластинките,в ухото на иглата влиза едно мъничко телче.Ти трябва да държиш конеца опънат надясно,да го :подпъхнеш: под това телче(усеща се,когато си се справила усещаш как лекичко закача) и след това да пуснеш бялото краче.Крачето отива нагоре и зад ушето на иглата се образува примка.Издърпваш и готово.
Ще се справиш,не е сложно  Wink просто трябва малко практика
Не се притеснявай да задаваш въпроси.Никой не се е родил научен,а и ние всички сме нормални хора,момичетата в темата са много мили и винаги помагат.

# 517
 newsm78 ха, май наистина е така  Shocked сега започвам да пробвам  ИИИ УСПЯХХХХХ !!!

Hug Hug Hug много благодаря за отзивчивостта, супер си  Hug Hug Hug

Последно да попитам, докато съм се сетила, с какъв конец шиеш предимно - памук или полиестер?

И извинявам се Achillea millefolium, но как да се обръщам към теб?

# 518
Еййй супер,радвам се,че си се справила.Видя ли,че не е сложно!  Wink
Шия с памук.Поне така мисля де,на допир е памук,пък дали наистина е така-не мога с точност да ти кажа.
Казвам се Нели,шиенето и за мен е тъмна индия,но с мерак всичко става.
Айде честита машина,тойотата наистина е добра, да показваш само красоти   bouquet

# 519
Нели, изключително много ти благодаря за търпението да ми обясняваш  Hug
Благодаря ти за пожеланията и дано само красоти да показваме  Hug

Пожелавам на всички лека и спокойна нощ!!!  bouquet

# 520
  • София
Моята машина не е Тойота,но и мене вдевачката ме озори първия път-добре че половинът ми показьа,свиква се LaughingИначе декоративните бидиве са за каквото си искаш-обточване,украса.

# 521
Благодаря ви момичета  Hug

Рони,честита машина и скоро да показваш красоти  Hug

madame на времето съм си правела и обувки като часовника,на тези ,които са от плат( по-меки) си шиех направо отгоре.На кожа и друг тип твърда повърхност става с лепене. Simple Smile

# 522
Момичета, видяхте ли четириконечния оверлог на Пфафф в новата брошура на Лидл? http://www.lidl-pageflip.com/bg.html?kid=eelIzl  Страница 10. Цената е 280лв. Пише, че ножчето е подвижно и може да се правят декоративни бодове като от покривна машина, не само оверлог.

# 523
Момичета, видяхте ли четириконечния оверлог на Пфафф в новата брошура на Лидл? http://www.lidl-pageflip.com/bg.html?kid=eelIzl  Страница 10. Цената е 280лв. Пише, че ножчето е подвижно и може да се правят декоративни бодове като от покривна машина, не само оверлог.

Изглежда добре и цената е много добра,оферта си е.

# 524
На мен ми се струва добра машината. Не че разбирам много но в сравнение с моя оверлог е ОК.
Аз съм си набелязала няколко оверлога много компактни ама са по 600-700лв Whistling
Някой ден...
Айде да не е празен пост, че от доста време само си пишем и нищо не показвате.

Общи условия

Активация на акаунт