Клуб на храбрата шивачка - тема 11

• 82 687
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
madame, страхотни рокли!!! Heart Eyes
Снимай якенцето, за да измислим нещо.

Achillea millefolium Ако са прави дънки и ще ги скъсяваш малко има начин  Peace Само кажи и ще ти обясня как

# 481
madame, дай снимка на якето. Вече имам няколко идеи но трябва да видя дали са приложими  Grinning

Роклите са красиви. За малката обаче ще е добре да сложиш цвят, някаква лентичка на кръста или по полата за да изпъкне.

Achillea millefolium, аз имах същия въпрос и момичетата бяха доста усложливи и идейни. Ако имаш възможност се върни някъде към края на предишната тема, там съм показала и снимка на дънките които исках да скъсявам. За съжеление още нищо не съм направила по въпроса (времето ми е кът) Blush

# 482
Момичета, почва да ми става много необходимо да си купя преса за секретни копчета, капси и прочие. Обаче не разбирам нищо. Някоя от вас има ли опит? Да ме ориентира за нещо, което става за различни размери копчета, капси и такива. Гледах в един склад една за към 50 лв, но не знам с какви екстри е.
Това как ви се струва?
http://www.ebay.com/itm/KAM-Snap-Pliers-Kit-w-Size-16-T3-CLEAR-P … sh=item27cb5f9da3
Нищо не им разбирам  Laughing

# 483
Киара и Бертичка,дънките са ми прави,но има 13 см да се подгънат.Което си е доста  newsm78

# 484
madame  много са симпатични принцеските рокли а и принцесите също  Laughing

Bertichka аз имам от клещите на PRYM ето тези http://kinkaleria.com/index.php?m=320&lang=1&category=20 … &prodid=11406 здрави са стабилни, но имат един недостътък, поне аз мисля така, а той е че с тях може да поставяш капси, рапиди, или пък тик так копчета на места които са в края на дрехата, т.е. ако трябва да поставя на джоб на яке например е много трудно защото самите клещи имат малко място да се набере плата и да стигнеш до желаното място. Още нещо за всеки размер капса или тик так копче ще трябва да имаш матрица, които малко трудно се намират, сега гледам че са пуснали на същата фирма и копчета с матрици, малко са скъпи но заради матрицата си заслужава. Иначе имам и клещи още три вида които си купих от Лидл за 10 лв. заедно с матрица за чико копче, за капси и за пробиване. Честно казано останах очарована от клещите за пробиване на Лидл,  пробвах ги на дънки и се справиха чудесно. Mr. Green ето ги и тях
За ръчните машини нищо не мога да кажа.

# 485
marrie , много благодаря! Улесни ме доста в избора. Май ще инвестирам малко повече, но поне да знам че ще ми върши работа за различни видове дрехи, чанти и прочие.
Има материи, които направо се чудя какъв вид закопчаване да сложа  ooooh!
Мисля че ще ми върши доста работа една такава преса Thinking

# 486
Ето ме и мен, купих си машина преди седмица. Пада яко шиене на чаршафи и ремонт на дрехи. Следя ви редовно вече от месеци. Преди време ви попитах за съвет за машина, Благодаря на всички мами за съветите...  bouquet

Вече посвикнах с машината и ми се иска вече да си ушия някои неща за мен, но имам въпрос какъв е принципът на поставянето на пенсовете и бастите? Интересуват ме основни положения, на какво разстояние от къде се мери, височина, широчина, спрямо талията, спрямо раменната извивка.. и т.н. Извинете ме за смешния въпрос, но съм шила като дете на куклите... 

Благодаря предварително...

# 487
Bertichka мисля че ще си заслужава инвестицията, само виж преди това как стои въпросът с матриците към дадената преса.  newsm78

Di_smile добра дошла   Laughing може би като за начало ще ти бъде най-лесно да си ушиеш нещо по готова кройка, там е отбелязано къде има пенс, плоха и т.н.  Ако искаш сама да си конструираш дрехите, е монго хубаво защото ги правиш по твоите размери, но пада голямо изчисляване и чертане след това  Mr. Green  Mr. Green

# 488
Bertichka мисля че ще си заслужава инвестицията, само виж преди това как стои въпросът с матриците към дадената преса.  newsm78
Да, да! Задължително ще поразпитам, защото все пак смятам като взема преса все пак после да мога да я ползвам и за други неща. Често шия и дебели материи и чанти и какво ли не и ще ми е нужно нещо здраво и с повече опции. Ако открия и нещо на сносна цена няма да е зле.
Благодаря все пак че ми разяснихте нещата. Отказах се от тези тип 'клещи' веднага щом разбрах, че може само по краищата да се постаят копчета.
Ще почна да издирвам и ще пиша като се сдобия с преса Peace

# 489
  • FRANCE
Благодаря за милите думи Simple Smile

Ето как изглежда якето

# 490
Голяма сладурана е манекенката Heart Eyes
На прима виста ми хрумва да залепиш или пришиеш текстилни розови цветчета, панделки или някакви сърчица. Ако имаш сръчни ръце може да купиш една текстилна контурна боя и да нарисуваш някакви розови орнаменти по цялото яке.
Според мен виж първо някое момичешко яке с подобни неща и пресъздай идеята по свой начин Hug

# 491
  • София
Бертичка, и аз имам лидълските клещи, които е показала marrie, като за 10 лв бива - капсите стават добре - поправях си един колан и се представиха достойно; но имам забележка към замбата - някакси се разминават малко, и обикновено дупката е изрязана само от едната страна, а от другата трябва с ножичка да се доизреже Naughty
Моя съвет е да си вземеш нещо по-добро от любителските замби, още повече се занимаваш професионално Peace

# 492
За якето може да сложиш пухче около качулката и ръкавите. От зад, по шева на гърба може да зашиеш реснички като каубойските или да украсиш с пайети, камъчета или пък да апликираш цветя нещо.... Дори и само едно лъскаво коланче да сложиш пак ще стане  Wink

# 493
И аз имам от Лидъл-ските и изобщо не съм очарована. Замбата ми пробива само наполовина, клещите за капси мачкат капсите, а клещите за копче се разминават и разместват предната и задната част на копчето, от което то или пада или не може да се закопчее.
Имам и такива клещи-замба, от които съм много доволна, но те са само за капси.

# 494
  • София
аз имам замба от Практикер ,която не става за нищо.

Общи условия

Активация на акаунт