Пейпал - помощ! - 7-ма тема

• 52 856
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
  • София
А аз се чудя защо като плащам с Пейпал ми излиза толкова скъпо.
Връщам се да чета как да настроя по курса на банката. Вече две год. си плащам по курса на Пейпал.

# 181
В електронното банкиране, срещу изтеглените пари има основание за теглене. Кодът е там. Пише нещо от сорта Paypal Expuise XXXX, където хиксовете са кодът.

Я, чакай малко. Ти се регистрира в Пейпал и ти блокираха 1 долар, нали?
А нареди ли верификация на картата и имаш ли изтеглени 1.50 евро?
На ПИБ специално,в SMS-са за изтеглените 1.50 евро го има кодът.Аз съм верифицирала карта така,без да чакам изобщо.

# 182
http://prikachi.com/images.php?images/843/5184843R.jpg - така изглежда в банкиране на ЦКБ, там на мястото на червеното е кодчето, друго позатрих сакън някой хакер да не ми вземи ценните 20на лв в картата  Blush

Смяната на курса за смятане става или по начинът описан от Алекс1 в първия пост на темата или така при самото плащане, защото за някои карти не дава по първия описан вариант:

http://prikachi.com/images/685/3699685u.jpg

http://prikachi.com/images/686/3699686F.jpg

http://prikachi.com/images/687/3699687x.jpg
Не е необходимо при всяко плащане, настройките са запомнят, но от време на време бива да се проверява Wink и да са отметките на правилна позиция.

# 183
  • София
Разбрах, още веднъж много ти благодаря. Hug

# 184
  • София
Здравейте да ви питам нещо, че не съм попадала в такава ситуация, платих в Ebay с paypal, но 7 дни след плащането се оказа че нямало наличност и продавача ми връща парите,  ето и мейла:

Hello

Tinkerpot Care (tinkerpotcare@hotmail.co.uk) has issued a full refund for your payment.

Message from merchant: I can only apologise - I returned from holiday to find that my sister-in-law had sold a large volume of stock to a baby goods shop. I tried to negotiate however the transaction had taken place whilst I was away. Please accept a full refund

----------------------------------------------------------------
Original payment details:
----------------------------------------------------------------

Date payment sent: Aug 13, 2012
Amount: 138.98 GBP

Thanks,

PayPal

Това ми се прати на 22.08, в Pay Pal статуса е следния

Original Transaction
 Date    Type    Status    Details    Amount
 Aug 13, 2012   Payment To Tinkerpot Care    Completed    Details   -£138.98 GBP

Related Transactions
 Date    Type    Status    Details    Amount
 Aug 13, 2012   Charge From Credit Card    CompletedYour transfer from your credit card to your PayPal account is complete.Your transfer from your credit card to your PayPal account is complete.    Details   361.65 BGN
 Aug 13, 2012   Currency Conversion    Completed    Details   -361.65 BGN
 Aug 13, 2012   Currency Conversion    Completed    Details   £138.98 GBP
Aug 22, 2012              Refund                Removed              ...          £138.98 GBP

но още пари по картата нямам, нитов баланса на PayPal, може ли някой да ми каже какво значи този статус и ще си получа ли парите.

Благодаря ви много    bouquet

Последна редакция: пн, 27 авг 2012, 15:11 от Sunny9

# 185
  • София
А до като пишех тук получих този мейл

Hello

The refund sent by Angela Armstrong (tinkerpotcare@hotmail.co.uk) did not clear from the sender's bank. You have not received funds for this payment in your PayPal account.

Please contact Angela Armstrong regarding this refund.

Според вас ще си получа ли някога парите Sad

# 186
Sunny9, явно продавачът няма толкова пари в сметката си, затова е отменен рефънда. Свържи се с продавача и му обясни какво си получила. Питай го кога да очакваш парите. Ако не можеш да се разбереш с него - отваряй кейс за неполучена стока и парите ще ти бъдат върнати. Срокът за отваряне на кейс е 45 дни от датата на плащане.

# 187
  • София
Благодаря ти Aia, писах му, ако до 1-2 дни не ми отговори, ще направя така както ми каза.

# 188
  • Пловдив
Здравейте, спечелих търг в ибей, но на продавача му се досвидя и не ми изпрати спечеленото. Това беше на 11.07. На 11.08 пуснах диспут, който ескалирах на 17.08 От тогава ни вест,ни кост нито от него,нито от Пейпал. За пръв път ви е и незнам какви  са сроковете,но гледам,че вие по-бързо си получавате паричките. Аз ли нещо бъркам или си има срокове за изчакване? Благодаря!

# 189
  • cloud number 9
Искам да си извадя виза електрон за регистриране в пейпал... спряла съм се на райфайзен банк. Имал ли е някой проблеми с регистрация на тяхна карта?

# 190
Бе точно с тяхна карта не те съветвам, че имат такса при връщане на пари през Пейпал и то не малка.
Спри се на друга банка - примерно ПИБ.

# 191
Не е точно по темата, но понеже се спомена Райфайзен да питам и аз. В Пейпал съм регистрирала Виза Електрон на Райфайзенбанк. Всеки път като пазарувам ми вземат такса превалутиране. Продавач ми върна паричките - пак такса.
Независимо дали през Пейпал пазарувам или направо, винаги имам такса превалутиране. Ползвах два пъти карта на друга банка - нямах такива такси.
Попитах ги защо  е тази такса, а те ми казаха, че са променили някакъв закон/ не знаеха кой точно/ и всички банки имали такава такса.
Аз ли нещо бъркам, или банката ме баламосва?

# 192
nellli

сега проверих си акаунта в банката - няма никаква такса превалутиране, банката е ДСК.
 Да не би нещо не си сменила в самия пейпал за да ти таксуват по курса на банка?

# 193
Да и аз точно през ДСК нямах такива такси.
Не е само през Пейпал тази такса.
И самолетни билети като купувам  и в айхерб като пазарувам, че и на сина куриерската услуга за пращане на дипломата от чужбина като плащах все имам такса превалутиране.
Няма значение дали ползвам Пейпал, или плащам директно с картата все си я има тази такса.
Някаква Райфайзенска глупост  ще да е сигурно.

# 194
И аз нямам никакви такси, на ОББ съм. Затова посъветвах момичето да си извади карта на друга банка.

Общи условия

Активация на акаунт