Пейпал - помощ! - 7-ма тема

• 52 365
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, по сметката в PayPal имам някакви 1.15 лири, как мога да ги използвам за нещо?  newsm78 Трябва ли да е на същата стойност или мога да ги добавя към друга по-голяма сума и остатъка да е от картата? И изобщо как да платя с тях?  Rolling Eyes
Просто чак сега обръщам внимание и си викам айде да нямам излишъци никъде...  Laughing

# 91
  • Бургас
Алекс, много ти благодаря!  Hug Успокоих се. Grinning

# 92
Момичета имам две питания за пейпал.

Направих си 2 поръчки  в Ларедут които платих с Пейпал. Оказа се че два артикула са ми свършили и са анулирани, но парите за тях са били изтеглени. Междувременно аз бях без нет седмица и ларедутците са си самопоръчали тези артикули с плащане при доставка, а Францето взели че приели доставката и я платили даже. И за това двойно плащане аз разбирам сега като си засичам сметките.
Какво да направя, реално са си изтеглили 4 +2 евро за анулираните артикули. Идея си нямам на кой и какво да пиша.

Докато проверявах това преди малко, пуснах нова поръчка за 20,34 евро. Вчера си верифицирах картата и в акаунта имаше 1,50 евро. От картата са изтеглени 20,99 евро и в крайна сметка ми дава че съм платила 22,49 евро на ларедут, при положение че аз съм ауторизирала 20,34евро за плащане.
И тук какво да правя?

Original Authorization
 Date  Type  Status  Details  Amount
 Aug 6, 2012 Authorization To La Redoute  Completed  Details -€20.34 EUR 

Related Transactions
 Date  Type  Status  Details  Amount
 Aug 6, 2012 Temporary Hold  Placed
PayPal has placed a temporary hold while we're reviewing it. We'll contact you shortly with further information.PayPal has placed a temporary hold while we're reviewing it. We'll contact you shortly with further information.  Details -€1.50 EUR 
 Aug 6, 2012 Temporary Hold  Removed  Details €1.50 EUR 
 Aug 6, 2012 Charge From Credit Card  Completed
Your transfer from your credit card to your PayPal account is complete.Your transfer from your credit card to your PayPal account is complete.  Details €20.99 EUR 
 Aug 6, 2012 Express Checkout Payment Sent  Completed  ... -€22.49 EUR 
Original Authorization:
Additional Authorization:
Total Payment: -€20.34 EUR
-€2.15 EUR
-€22.49 EUR 

--------------------------------------------------------------------------------

# 93
Момичета, по сметката в PayPal имам някакви 1.15 лири, как мога да ги използвам за нещо?  newsm78 Трябва ли да е на същата стойност или мога да ги добавя към друга по-голяма сума и остатъка да е от картата? И изобщо как да платя с тях?  Rolling Eyes
Просто чак сега обръщам внимание и си викам айде да нямам излишъци никъде...  Laughing

При следващото плащане в лири ще се изтеглят първо те. Остатъкът от сумата ще е от картата.

Момичета имам две питания за пейпал.

Направих си 2 поръчки  в Ларедут които платих с Пейпал. Оказа се че два артикула са ми свършили и са анулирани, но парите за тях са били изтеглени. Междувременно аз бях без нет седмица и ларедутците са си самопоръчали тези артикули с плащане при доставка, а Францето взели че приели доставката и я платили даже. И за това двойно плащане аз разбирам сега като си засичам сметките.
Какво да направя, реално са си изтеглили 4 +2 евро за анулираните артикули. Идея си нямам на кой и какво да пиша.

Докато проверявах това преди малко, пуснах нова поръчка за 20,34 евро. Вчера си верифицирах картата и в акаунта имаше 1,50 евро. От картата са изтеглени 20,99 евро и в крайна сметка ми дава че съм платила 22,49 евро на ларедут, при положение че аз съм ауторизирала 20,34евро за плащане.
И тук какво да правя?

И друго момиче се оплака от същото - че са й изтеглили повече.
Не знам защо е, нея я посъветвах да пише на Пейпал и да ги пита защо са позволили да й бъдат изтеглени повече пари.
А за другите, първите, които са ти изтеглили - можеш да пишеш на Ларедут, като обясниш недоразумението. Ако не ти върнат парите, ще пуснеш диспут.

# 94
Аз съм другата с проблема. Видях, че Катрин е писала в темата за кодовете от Ларедут. Още не съм писала на пейпал. Чакам да си видя развитието на поръчката в Ларедут, че засега само 1 артикул е шипнат, всичко останало си стои уж подготвено за изпращане вече 4 дена

# 95
  • Варна
Здравейте! И аз имам един въпрос-ще се радвам някой да даде съвет Simple Smile
Получих повреден продукт от Ла редут ,писах им няколко пъти и след като не ми отговориха пуснах диспут в ПП. След няколко дни обече ми отговориха от магазина да върна продукта,но разходите по връщането осатват за моя сметка. Диспута вече е пуснат-какво се прави в подобни случаи?

# 96
Здравейте! Искам да попитам върната сума веднага ли се отразява в пейпал баланса или минава известно време?

# 97
Здравейте! И аз имам един въпрос-ще се радвам някой да даде съвет Simple Smile
Получих повреден продукт от Ла редут ,писах им няколко пъти и след като не ми отговориха пуснах диспут в ПП. След няколко дни обече ми отговориха от магазина да върна продукта,но разходите по връщането осатват за моя сметка. Диспута вече е пуснат-какво се прави в подобни случаи?

Два варианта:
1. Връщаш продукта за твоя сметка. За съжаление, такива са правилата. Когато го получат ти връщат парите. Няма кой да ти поеме разходите.
2. Не връщаш продукта и не ти връщат парите.

Здравейте! Искам да попитам върната сума веднага ли се отразява в пейпал баланса или минава известно време?

Дори не се отразява, защото не остава там.
Само в редчето с транзакциите се вижда върнатата сума и после отива към картата, ако е дошла от нея. В картата ще се появи след 3-4 работни дни.

# 98
  • Варна
А при условие ,че е дошла повредена стока не е ли редно те да поемат разходите за връщането.Дори немогат да ми изпратят нов продукт,защото са ми писали,че е изчерпан???Неразбирам,аз нямам вина за това ,та да плащам пак транспорт-не е някаква прищявка за нещо,което не съм харесала ,а просто е счупено.
Ако някой е изпадал в подобна ситуация,моля да пише!!!!
И какво да правя с диспута,който съм пуснала-да го прекратя ли?

# 99
Ако го прекратиш, може да си видиш парите обратно през крив макарон и ще зависиш само от волята на магазина дали да те обзщети или не.
Опитай се да се разбереш с магазина да ти поемат пощенските. Правилата на Пейпал са такива - ти си поемаш пощенските по връщането и едва тогава си получаваш парите обратно. Затова най-добрият вариант е да пишеш на Ларедут да ти поемат връщането, макар че се съмнявам. За съжаление това са рисковете на онлайн пазаруването.

# 100
Уф, давайте акъл и на мен, че и аз съм омотала здраво конците.
Ситуацията е следната:

От акаунта на приятелка поръчах фотокниги от Кравата (2бр в отделни поръчки през няколко дни разлика, уточнявам това, защото в същия период поръчах друга книга и снимки от мои акаунти, които пристигнаха за има-няма седмица-10 дни)... та моите книги, които платих от моя ПП ги няма.
Първата поръчка е от 4 юли.
Пуснах диспут в ПП за неполучена стока снощи.
Днес имам отговор, че са пуснали албума на 17ти юли  ooooh! и да чакам месец и половина, защото толкова било времето за транспорт до Б-я  ooooh! хм... това значи, че всякакви срокове се изпускат, ама няма да я бъде и предложение да затворя диспута май (как пА не!)
Писах, че поръчката е от 4 юли и очаквам да я получа в следващите 10на дни.

Сега питам за сроковете.
Реално плащането е от дата 4 юли, т.е. от тогава течеше 45 дневния срок за диспут.
Вчера (6 август) отварям диспут и ако не получа нещо до кога мога да ескалирам? (в ПП пише: You can escalate this dispute to a claim any time between 7/16/2012 01:56 PDT and 8/26/2012 )

В крайна сметка има шанс да си получа обратно парите, нали, ако не получа до крайния срок (25-26.08) нещо  newsm78

# 101
  • Варна
Ако го прекратиш, може да си видиш парите обратно през крив макарон и ще зависиш само от волята на магазина дали да те обзщети или не.
Опитай се да се разбереш с магазина да ти поемат пощенските. Правилата на Пейпал са такива - ти си поемаш пощенските по връщането и едва тогава си получаваш парите обратно. Затова най-добрият вариант е да пишеш на Ларедут да ти поемат връщането, макар че се съмнявам. За съжаление това са рисковете на онлайн пазаруването.

Благодаря за съветите! Вече писах на магазина и ще чакам отговор.
А кога се налага ескалиране?

# 102
  • bg
Здравейте, имам няколко въпроса по следния случай- изтече ми търга в ибей и сега ми се е появил купувач който ми предлага да ми купи стоката без да я листвам отново. По този начин не съм продавала и не ми е много ясно има ли рискове. Писал ми е да му пусна инвойс през пейпал. Обаче като никъде няма условия по сделката как ще си решим евентуални спорове, ако реши че не я иска тази стока, или пък че не я е получил, изобщо да приема ли този вариант?

# 103
Здравейте, имам няколко въпроса по следния случай- изтече ми търга в ибей и сега ми се е появил купувач който ми предлага да ми купи стоката без да я листвам отново. По този начин не съм продавала и не ми е много ясно има ли рискове. Писал ми е да му пусна инвойс през пейпал. Обаче като никъде няма условия по сделката как ще си решим евентуални спорове, ако реши че не я иска тази стока, или пък че не я е получил, изобщо да приема ли този вариант?

Има рискове. Не се съгласявай. Публикувай си стоката отново с цена "Купи сега" и да си я купи.

Ани, можеш да ескалираш до 26 август, т.е имаш време. Системата ще ти прати мейл, ако срока за ескалиране на диспута изтича. Естествено, че ще си получиш парите обратно.

# 104
Здравейте, имам нужда от помощ при работата с paypal. Търся как да отразя да се ползва курса на банката, а не на paypal. Посочените подменюта още в началната тема, не съответстват на сегашния ми профил и не мога да се ориентирам. Ако някой има идея как да го направя стъпка по стъпка, ще съм ви искрено благодарна.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт