Детски Градини Варна 2012 - Тема 3

• 60 586
  • 838
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна.....
Обърнахме го на чат  bowuu
Идеята ми е е първо да поискам от Общината да ми заплаща въпросната сума и ако ми откаже тогава да искам съдът да постанови решение срещу нея.

# 616
Идеята ми като цяло е да се входира в Общината искане за изплащане на размера на субсидията предвид неприемането на детето ви. След което да се изчака техният отговор и според това да се заведе дело.
Таис кой трябва да изготви въпросното искане към общината?адвокат ли да си наемем,възможно ли е ти да го изготвиш?Ако е възможно добре ако не пиши моля.Да се обединим, всички да си разделим сумата за такса на адвокат , да ни изготви въпросното искане,но това е по добре да е общо искане
Аз днес бях при една адвокатка и тя ми обясни че е по добре да се обединим всички които сме недоволни от факта че децата ни не са приети в ДГ и да дадем пълномощно да ни представлява и най важното че не е нужно повече да се явяваме където и да било.Освен да се срещнем за въпросното пълномощно, обясни ми че на писмен отказ децата ни да бъдат приети можем да предявим какъвто и да било иск т.е който смятаме че можем да спечелим.Аз обясних че такъв отказ нямаме черно на бяло и също като таис ми обясни че за начало трябва в общината да се внесе искане в общината за обезщетение на нашите деца.След техен писмен отказ, въз основа на него се внася в съда.
За дискриминация каза че мнооого трудно е да се докаже такова нещо.
Попитах колко време трае едно такова дело зависело от много неща.
Каза също че може към областния управител да се отнесем, обаче мн ми стана инфото и не схванах добре но каза че било безплатно освен нейната такса.

# 617
  • Варна
Аз също днес не успях да си запиша час при омбудсмана, от 11:50 до 12:30 направих поне 6 прозвънявания (като между другото вървях към "Одесос" 20 за да се запиша на място), всеки път даваше заето и на последното ми прозвъняване вдигнаха и обясниха, че часовете вече за заети (12 души). На 25.10. ще отида, (във ФК ли беше). Също смятам да се консултирам с адвокат.
И аз се пробвах,и на мен това ми казаха...свършили местата,хората чакали пред вратата и т.н.Много жалко... Tired
Но това,за искането в общината,което те ще отхвърлят - звучи добре...И на мен адвокатка ми каза,че за да подам иск в административния - трябва да има акт,който да обжалвам.Този отказ на Общината ще е акта Thinking

Последна редакция: вт, 23 окт 2012, 21:12 от *Elesta*

# 618
Аз не знам какво и къде да подам в общината. Моля за помощ.Ако има пълномощно към адвокат съм вътре. Ако има предложения за добър адвокат давайте.

# 619
Адвокатката с която аз говорих е на Неофит Бозвели срещу книжарницата казва се Красимира тя каза,че ако се интересуваме сериозно тя ще проучи нещата като начало може да изготви и внесе нашето искане в общината и после всичко останало.
Понеже ние не сме наясно какво точно да направим то за това адвокатката я наемаме но всички които сме недоволни да се включим като общо цяло, за да имаме успех.
НЕ Е НУЖНО ДА СЕ СЪБИРАМЕ ВСИЧКИ ЗАЕДНО ОСВЕН КОГАТО И ДАВАМЕ ПЪЛНОМОЩНОТО.
МЕЖДУ ДРУГОТО ТЯ МИ ОБЯСНИ ЧЕ ,МОЖЕ ДА СЕ НАЕМАТ 2 АДВОКАТА ТЪЙ КАТО БИЛО ДОСТА СЛОЖНО ДА СЕ ИЗГОТВИ ТАКЪВ ИСК. НО ТОВА КАТО СЕ СТИГНЕ ДО СЪДА..

# 620
  • GB->BG
http://www.varnautre.bg/2012/10/24/79436-smeniha_oblastniat_upravitel  Интересно , кой ще дойде на мястото на К. Базитов.....

# 621
  • Варна
http://www.varnautre.bg/2012/10/24/79436-smeniha_oblastniat_upravitel  Интересно , кой ще дойде на мястото на К. Базитов.....

Точно това щях да публикувам. Като гледам, колко "успешно" се справи със задълженията си като зам. кмет по образованието, нищо добро не чака Варна ...  ooooh!

# 622
Който и да дойде,ползата и от него ще е никаква!Прибирам се на 4ти ноември и бих искала и аз да се включа в общия иск,ако ми позволите.

# 623
Понеже ние не сме наясно какво точно да направим то за това адвокатката я наемаме но всички които сме недоволни да се включим като общо цяло, за да имаме успех.

А това е информация от tais от вчера, преди горния пост: "Ще опитам тези дни да подготвя един темплейт на искането, за да е индивидуално, всеки да си го занесе и да си търси отговор." Преди или след срещата във ФК с омбудсмана може да обмислим вариантите, и да почваме да действаме.

# 624

Това ми изглежда по-скоро като уволнение чрез повишение, както се правеше по Бай Тодорово време Simple Smile

# 625
Направо съм възмутена с тоя Коста Базитов той перфектно си свършил работата става областен управител направо перфектно това е България.

# 626
И аз бих се включела в колективен иск. Мисля си, че по- този начин бихме могли да се съберем повече родители и да привлечем по-голямо медийно и обществено внимание и ще имаме по-голям шанс за успех!
Относно жалбите до омбудсмана! Ако някой все още не го е направил, нека се реши и да пусне жалба- изобщо не е трудно и не отнема много време.

И да попитам къде точно се намира този филиал на  ул.”Капитан Райчо”, филиал на ЦДГ №4 ”Теменужка”

# 627
  • Варна

И да попитам къде точно се намира този филиал на  ул.”Капитан Райчо”, филиал на ЦДГ №4 ”Теменужка”
Съдейки по номера - към Максуда...Някой каза, старото кино Просвета или нещо около тоя край на улицата...след автогарата. Дай боже да разберем....като ни приемат Praynig

# 628
  • Варна
Колективно или индивидуално, който пробие да посочи начина веднага за да нямат време за реакция.

# 629
Утре аз също си уговорих среща с адвокат да видим какво би ми казал.

Имам намерение и аз да отида във ФК, ще уговорим ли някаква среща там?

По груб ориентир - градината на ул. "Кап. Райчо" се намира зад един от блоковете на бул. "Владислав Варненчик", разположени от другата страна на автогарата.

Общи условия

Активация на акаунт