Детски Градини Варна 2012 - Тема 3

• 60 594
  • 838
  •   1
Отговори
# 600
а това е линка в фейсбук
https://www.facebook.com/#!/groups/298836156817858/?fref=ts

# 601

Anna Stoyanova

Приятели,българските майки готвят протест на 22.10.2012.от 12:00 часа!Надяваме се да обхване всички градове на страната и ще се проведе пред общините.Ние се борим за по-нормални майчински за втората година от майчинството, защото тази зима много майки,чиито деца навършват 1 годинка са оставени с мизерните 240лв. майчински(с 1 лев под прага на бедността в страната ,който е 241лв!),при все шоковото поскъпване на тока ,горивата и респективно стоките от първа необходимост!Това е само малка част от нещата които трябва да се променят за децата в България,но все от някъде трябва да се започне!ПОДКРЕПЕТЕ ДЕЦАТА ,ПОДКРЕПЕТЕ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ,НЕКА БЪДЕМ ЕДИННИ!!!Благодаря предварително на всички ,на които им пука и ще бъдат редом с нас и нашите деца! Искам също да отбележа ,че схващането че българските майки 2рата година от майчинството са едва ли не''храненици''на държавата е напълно погрешно,понеже на гражданите на страната било то жени или мъже работейки през цялото време им се удържат чрез данъците осигуровки и за майчинство и раждане!!!И се получава така ,че ние изпълняваме дълга си плащайки данъци и такси,едва ли не цял живот,а когато дойде ред да упражним правата получаваме насреща единствено безразличие и мизерия!!! НЕКА ДА ПОКАЖЕМ ,ЧЕ НЕ СМЕ СЪГЛАСНИ ДА ИМАМЕ САМО ЗАДЪЛЖЕНИЯ БЕЗ НИКАКВИ ПРАВА!!!

# 602
Аз тука за градини нищо не видях.

# 603
Лукрециана не на последната публикация,а на самите искания, което е над линка в фейсбук
Вие с малката ще дойдете ли аз ще съм там с Йоан

# 604
Темата за яслите и градините е в doc-a. Майчински и детски, макар и основни за днешния протест, са само част същия проблем - да имаш деца в България.

Моята лична тема за днешния протест е: Да изгоним некадърниците и техните протежета от Община Варна, създали и поддържащи една некадърна и необективна система за прием в детски заведения - без райониране, без ясни критерии, толерираща платени предимства и парашутисти.

# 605
Не успях да запазя час за Омбудсмана но ни поканиха на дискусия в ФК на 25.10. от 18часа в зала пресцентър.Носете каквито документи имате (заявления за детска градина и др.) показващи безхаберието на общината към проблема ни  и дескриминацията на децата ни .

# 606
Дискусията е с Омбудсмана   а темата е БЕЗДЕИСТВИЕ НА ОБЩИНАТА..............

# 607
Момичета, имам въпрос извън темата за протестите... Между другото днес бях пред Обшината, стори ми се много ниска активността.
Та искам да попитам ако настъпят промени в обстоятелствата свързани с работата след като сме подали задължителния набор от документи, нужно ли е да се декларират новостите при подаване на поредното заявление? Като например, да смениш или напуснеш работата си.

# 608
# 609
Аз също днес не успях да си запиша час при омбудсмана, от 11:50 до 12:30 направих поне 6 прозвънявания (като между другото вървях към "Одесос" 20 за да се запиша на място), всеки път даваше заето и на последното ми прозвъняване вдигнаха и обясниха, че часовете вече за заети (12 души). На 25.10. ще отида, (във ФК ли беше). Също смятам да се консултирам с адвокат.

# 610
  • Варна.....
Съжалявам, че не успях да дойда в събота.
Момичета, не разчитайте аз да ви кажа какво да правите- имам някаква идея за какво да се води съдебен иск, но в момента ми е невъзможно да отделя необходимото време, за да го подготвя като за съд.
Консултирайте се и с други адвокати, потърсете и техните становища.
Идеята ми като цяло е да се входира в Общината искане за изплащане на размера на субсидията предвид неприемането на детето ви. След което да се изчака техният отговор и според това да се заведе дело.
Лично за мен дискриминация няма. Има случаен принцип, който трудно ще бъде пробит в съда като дискриминационен. Не пречи обаче да се пише жалба до Комисията. Аз самата за себе си няма да го правя, просто нямам вътрешното убеждение, че това е правилното.
Нито имам намерение да ходя да вися в Общината и да се срещам с хора, които да ми вдигат рамене и да се оправдават. Те всъщност и това не правят, просто са безхаберни и недосегаеми. Но това е картинката в милата ни Родина!
Не се включих и в днешният протест, защото не смятам, че трябва да се стимулира още повече професията майка на ромите, които от това се изхранват.
Е, и аз не получавам детски, но за да ги получа колко ли пъти ще ги платя преди това  с данъците и таксите, които плаща? Риторичен въпрос разбира се.
То повечето от недоволството тук е точно такова, риторични въпроси си задаваме, а сме изправени пред жестокото бездушие на общинарите.
Нито пък смятам, че Омбудсмана ще ни помогне, освен да ни изслуша болката.
Песимистично звуча, по отношение на тези инициативи, но си казвам какво мисля.

# 611
Според мен, когато хората са будни и активни и най-вече обединени, няма как безхаберните и бездушни да ни подминават, ще трябва да се поразмърдат малко или много и да почнат да си вършат работата, за която са там.
А за увеличение на майчинството, поправете ме ако бъркам, но за ромите не би трябвало да се отнася, при положение, че те масово не се осигуряват, какви майчински биха им се изплащали тогава...

# 612
Идеята ми като цяло е да се входира в Общината искане за изплащане на размера на субсидията предвид неприемането на детето ви. След което да се изчака техният отговор и според това да се заведе дело.

Предложението е интересно.
Искане на какво основание? Или няма значение?

# 613
  • Варна.....

Предложението е интересно.
Искане на какво основание? Или няма значение?

Според мен неприемането на децата ни в общинска ДГ на практика е отказ за предоставяне на социална услуга, на която предвид факта, че отговаряне на въведените изисквания имаме право! И тъй като не ни е предоставена въпросната услуга поради липса на създадена материална база, то ние искаме да ни се предостави сума, равна на субсидията, която Община Варна изплаща на ДГ, и с която сума ние да се "спасяваме".

# 614
Според мен неприемането на децата ни в общинска ДГ на практика е отказ за предоставяне на социална услуга, на която предвид факта, че отговаряне на въведените изисквания имаме право! И тъй като не ни е предоставена въпросната услуга поради липса на създадена материална база, то ние искаме да ни се предостави сума, равна на субсидията, която Община Варна изплаща на ДГ, и с която сума ние да се "спасяваме".

Да, подобен смятах да е и гражданския иск, за времето от първото неприемане до датата на приемане. Именно в това е голяма част от дискриминацията към децата ни. Но доколкото разбирам твоята идея е това да не е съдебен иск, а искане към Общината. Така ли?

Общи условия

Активация на акаунт