Детски Градини Варна 2012 - Тема 3

• 60 613
  • 838
  •   1
Отговори
# 585
Ами последните класирания бяха без райониране,и сега ако им излезе по-удобна градина на тези на които им е далече,защо да не кандидатстват в по-удобната при повече бройки те са вътре.Ако предимството е по-голямо дете в същото детско заведение- да няма как да се ползва предимство в друга градина.
Това го пиша защото имах надеждата ,че ако ни приемат / дано ни приемат/ надалече ,мога с някое друго дете вътрешно да се разменим,но не ставало.Аз от сега го мисля как ще я водя,след година и сина ми на ясла/която пък може да се окаже в противоположна посока/ и в 8 часа да съм на работа ,а работя извън града.Как ще става не знам.В същото време пък и трябва да работя.

# 586
Чудесна новина. При 10 детски градини в нашия квартал да водя детето си в Чайка, и то ако бъде удостоено в голямата чест да бъде прието от тотаджиите. А тук да водят децата си с коли от др. квартали, която задача всъщност са реализирали със сегашната система. И то много успешно.
Защо толкова негативно? Новината е много добра, все пак 122 места не са никак малко. Би трябвало да сме благодарни, а не да подценяваме добрата новина.
Има хора които обичат тотото и за тях шансът не е малък.

Ооо каква благодарност изпитвам  newsm20.........АКО приемат детето ми в Чайка, ще е супер зимата да го водя от Възраждане до там в 8 сутринта при минус 15градуса

# 587
Аз пък когато ходих да попитам в ОДЗ ДРУЖБА (25.09),дали има желаещо за размяна директорката не ми е казала,че не може да се разменим. Само трябвало да си намеря детенце с, което да се разменим, така че не губя надежда. Ние сме приети в ОДЗ 15 МОРСКА ЗВЕЗДИЦА, МЛАДОСТ. Успех на всички в следващото класиране.

# 588
  • Варна
Ние сме болни с малката и не можахме да дойдем на срещата.Моля някой да ми пише какво сте решили!

# 589
Така на срещата бяхме 5 човека,какво решихме ли,почти нищо чакахме до 12:50 таис да дойде, но не дойде.Решихме за начало да подкрепим този протест на 22 пред общината 12:00 ч той ще се проведе в цялата страна, една от мамите понеделник, ще запише час при омбудсмана  и ще го постава за да я подкрепим,  и който реши да дойде на срещата , нека дойде. За подаването на жалба ли се казва иск ли се казва, не зная точно много не се разбрахме,но общо взето ни трябва адвокат, който да ни обясни и да го внесе в съда.

# 590
За срещата с омбудсмана жива, умряла, ще отида. По отношение на размяна на дечица в различни градини - допустимо е.

# 591
Така,аз все си мисля,че си зависи от самата директорка.Нищо не разбирам,защо и какъв ще им е проблема, ако две дечица си сменят местата, след като и двете семейства са съгласни.

# 592
https://word.office.live.com/wv/WordView.aspx?FBsrc=https%3A%2F% … D%D0%B8%D1%8F.doc
Не зная дали ще се отвори,но това са исканията за протеста на 22 пред общината

# 593
За мен поне искът за обезщетение си е съвсем ясен и предстоящ - от датата на първото кандидатстване за ясла/градина до датата на приемане. Но като се има предвид колко лесно се прави среща и колко хора идват, най-добре ще е всеки да си пуска исковете индивидуално. Така поне няма да си пречим взаимно.

# 594

За мен поне искът за обезщетение си е съвсем ясен и предстоящ - от датата на първото кандидатстване за ясла/градина до датата на приемане. Но като се има предвид колко лесно се прави среща и колко хора идват, най-добре ще е всеки да си пуска исковете индивидуално. Така поне няма да си пречим взаимно.
Да може би си прав,но на мен не ми е ясно,какво да си търся адвокат, така ли.Въобще не ми е ясно ти каза, че си бил при такъв и ставаше въпрос за граждански иск, нали така то покрай нас има доста адвокати, та ще взема да се поинтересувам, и на мен да ми обяснят по точно, и каква такса ще иска адвоката,  въобще  ще ми излезе.

# 595
 Не очаквайте сега някаква активност.Обявени са над 100 места.Всеки се надява.
В петък в 19,30 ч.ще има 500 разплакани майки отново.В 20,00ч вече ще  са вбесени. Тогава е моментът за обединяване. Надеждите ще са попарени. Нови места не се виждат на хоризонта.
 Само Румен спомена разумното искане: да се изплатят загубите ни със задна дата.Това обезщетение трябва да се иска по съдебен път. И айде стига с тея предимства .

# 596
  • Варна
Здравейте! Аз съм на семинар извън града до 4-ти .... ще участвам във всеки съдебен иск! Мога да влизам тук само в неделя, така че пуснете едно съобщение на лични като предприемете нещо....

# 597

Да може би си прав,но на мен не ми е ясно,какво да си търся адвокат, така ли.Въобще не ми е ясно ти каза, че си бил при такъв и ставаше въпрос за граждански иск, нали така то покрай нас има доста адвокати, та ще взема да се поинтересувам, и на мен да ми обяснят по точно, и каква такса ще иска адвоката,  въобще  ще ми излезе.

Точно така. Мога да ти дам координати на моя адвокат, но би било добре ако можем да сравним информация от няколко източника, за да се подготвим с всички необходими и по възможност неоспорими доказателства още преди началото на делата. За разговор/консултация по въпроса едва ли някой ще ти вземе и пари, така че по-смело.

# 598
Роси_Дени, дай линк pls към групата във ФБ, публикувала тия искания.

# 599

Общи условия

Активация на акаунт