Детски Градини Варна 2012 - Тема 3

• 60 614
  • 838
  •   1
Отговори
# 555
http://www.moreto.net/novini.php?n=189091&p=9
Хайде да се завъртим в томболата отново.Пожелавам успех на всички.
Местата ще се обявят днес, а от 22 до 26 ще подаваме новите заявления.

# 556
Чудесна новина. При 10 детски градини в нашия квартал да водя детето си в Чайка, и то ако бъде удостоено в голямата чест да бъде прието от тотаджиите. А тук да водят децата си с коли от др. квартали, която задача всъщност са реализирали със сегашната система. И то много успешно.

Роси_Дени, първо не ни е работа на нас да решаваме общинските задачи или да им легитимираме погрешните решения, особено сега като е опряло яйцето. Второ, предложения към общината са като глас в пустиня. Най-много да те приемат, изслушат, съчустват и толкова. Кучетата ще си лаят, керванът ще си върви. Казвам го от собствен опит.

И трето, аз поне имам пред-условие за каквито и да било разговори с тях. Искам си пропуснатите ползи (субсидии), парична компенсация за скъсаните нерви и подигравки с детето ми, както и дължимите лихви по тях. Добре ще е тия средства да са за сметка на фонд РЗ и плащанията към външни фирми. Щом моето дете ще стои в домашен затвор, техните могат да постоят гладни през това време. А данъци да си събират от родителите на приетите. Така е справедливо, мисля.

# 557
Днес към 17 или утре към 12?

# 558
Чудесна новина. При 10 детски градини в нашия квартал да водя детето си в Чайка, и то ако бъде удостоено в голямата чест да бъде прието от тотаджиите. А тук да водят децата си с коли от др. квартали, която задача всъщност са реализирали със сегашната система. И то много успешно.

Роси_Дени, първо не ни е работа на нас да решаваме общинските задачи или да им легитимираме погрешните решения, особено сега като е опряло яйцето. Второ, предложения към общината са като глас в пустиня. Най-много да те приемат, изслушат, съчустват и толкова. Кучетата ще си лаят, керванът ще си върви. Казвам го от собствен опит.

И трето, аз поне имам пред-условие за каквито и да било разговори с тях. Искам си пропуснатите ползи (субсидии), парична компенсация за скъсаните нерви и подигравки с детето ми, както и дължимите лихви по тях. Добре ще е тия средства да са за сметка на фонд РЗ и плащанията към външни фирми. Щом моето дете ще стои в домашен затвор, техните могат да постоят гладни през това време. А данъци да си събират от родителите на приетите. Така е справедливо, мисля.

Абсолютно съм съгласна с теб относно това, че децата не са разпределени по райони. Но сега аз съм малко обнадеждена за моето дете, което е набор 2008 и чака вече година и половина за детска градина. Най-после обявиха места за 2008 в Чайка. Аз не подавах досега в другите квартали, защото не желая детето ми всеки ден да го влача из целия град и да го будя 2 часа по-рано от другите деца. А да не говорим за зимния период ... И аз като теб съм си разтроила и нервите и това, че толкова време детето ми и аз покрай него изживяваме това, че не е на градина. А компенсация - никаква. Общната си спестява от нашите деца...

# 559
  • Варна
Защо толкова негативно? Новината е много добра, все пак 122 места не са никак малко. Би трябвало да сме благодарни, а не да подценяваме добрата новина.
Има хора които обичат тотото и за тях шансът не е малък.

# 560
  • Варна
Момичета, извинявам се, че се намесвам в темичката ви, но явно стриктно следите неща относно новообявените свободни места и вероятно имате някакви впечатления. Можете ли да ми кажете дали след днескашното класиране, следващите места ще са само за набор 2008 и 2009 или отново за всички възрасти? Дали ще има обявени места за децата, които подлежат на задължителна предучилищна подготовка? Моето дете ходи на градина, но аз искам да я преместя на друго място, оказа се че единственият начин е чрез отписване и ново кандидатстване.  В същото време обаче бюджетите за тези деца се вече разпределени и май не искат да ги местят и се чудя дали изобщо ще успея. Виждам, че има свободни места в нашия район за нашия набор и няма кандидатствали деца, но едва днес ги забелязах понеже следях друга градина и тази някак ми убягна от погледа, и е твърде късно за документите. Надявам се да ги обявят отново но... Като си избирате градинки, разпитвайте и подбирайте, че после е цяло чудо да си го преместиш детето ако изобщо е възможно. Страдаш едно известно време ако не е прието, ако пък попадне на цяла рода мързеланки, страдаш 4 години че е прието.

# 561
  • Варна
Lina, трябва ти само акт за раждане на детето и единият родител да е с адрес по лична карта във Варна. Щом е за 5-годишно дете други документи не ти трябват. Успех!

# 562
lina6.3, никой не може да ти каже какви ще бъдат точно следващите обявени места. Най-вероятно ще има за всички възрастови групи в различни ДГ. И на мен ми прави впечатление, че за много места, предимно за 3-та и 4-та гр. няма никакви кандидати. Може би е добра идеята да говориш лично и позитивно с директорката на тази ДГ, която ти е удобна и да я предразположиш, за да можеш да се обаждаш периодично и да питаш за нови места. Така със сигурност ще научаваш за новообявените места, които те вълнуват и спокойно ще може да отпишеш детето си от настоящата ДГ и да кандидтстваш за новата като си сигурна, че детето ти ще бъде прието  Simple Smile

А за последното изречение си толкова права, че формулировката "трябва да сте щастливи, че сте приети" е направо невалидна  Wink

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 14:11 от Taneto

# 563
  • Варна
Taneto благодаря ти, точно това искам да направя, но се усъмних че ще спрат приема за тази възраст поради разпределените вече бюджети, т.е. че ще ми позволят на мен да кандидатствам тъй като за моето дете вече има разпределени средства. Ще изчакам да видим какво ще стане, надявам се да успея още сега да я преместя. Ако не, догодина със сигурност ще се заема с това по-отрано.

На всички вас пожелавам успех! Дано ви приемат там къде искате  Peace

# 564
Не вярвам да спрат приема. Ако погледнеш новините от юни, когато бяха обявени около 300 места за 5-годишните, а се заеха само около 100, ще видиш, че децата бяха преразпределени в няколко градини. Въпреки това през следващите седмици в ел.регистър бяха обявявани непрекъснато места за набор 2007-ми.
Не знам точно как стоят нещата с бюджета. А ти почвай да следиш всеки петък местата за вашия набор  Peace

# 565
Какво стана с часът и мястото на срещата? По последни данни може да успея и за днес вечерта, поради разболяване на децата. Но не е окончателно още.

# 566

Не май не сме се разбрали добре,естествено, че ще искаме да си платят но си мислех, и имам в предвид това,  че ние освен да искаме места за детски градини.Трябва да кажем така:Ние родителите знаем (пример:че на цар освободител има общински имот къща,която се руши и вместо да правят крила към съществуващи вече градини могат в центъра да отворят филиял към някоя градина в тази къща на центъра)че има достатъчно общински имоти в центъра за да ремонтирате в Виница и Владиславово и да ни принуждавате да прекосяваме града.Моето дете вкъщи, е или пред лаптопа,или пред телевизора.Така, че се чувствам ужасно.Аз задължително, искам да си платят от общината, затова е и тази среща за да направим първо  един колективен иск в съда второ да се уточним за протеста, кога ще излезем на улицата, да ги оведомим от общината за нашите намерения, трето нали имаше предложение за записване час при омбудсмана, който го предложи това, записа ли ни час и да разясни кога,къде в колко часа, и така в никакъв случай няма да се отказваме. Нашите деца са дескриминирани и ще си търсим правата.А в връзка с това, че от общината казват няма място,къде да направим детски градини в центъра аз ще кажа,че има мнооого места каде да стане това.   

# 567
Какво мислите за събота 12:00 пред общината?

# 568
  • Варна
Какво мислите за събота 12:00 пред общината?
Става, аз съм заета в 13, но пак ще дойда за да се видим, па макар и за кратко.... Peace

# 569
И за мен е ОК. Може и по-рано, ако е необходимо.

Общи условия

Активация на акаунт