Консултация с логопед - тема 4

• 237 843
  • 860
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте!
Моля ви за препоръки и координати на добър логопед в Пловдив. Става въпрос за сина ми, който е на 2 г. и 10 м. и не говори. Изобщо. Нито дума.
Благодаря ви предварително.

Не мога да препоръчам колега в Пловдив.

Но исках да попитам дали сте изследвали слуха на детето?

# 151
Да, през септември. Съвсем наред е.

# 152
  • София
Ами значи е хубаво да се обърнете към логопед. Съжалявам, че не мога да помогна с координати в Пловдив!

# 153
  • Бу-у-урга-а-ас
Тук има инфо за логопеди в различни градове:

logopedico.com

# 154
  • тук и там
Здравейте!Дъщеря ми след седмица ще стане на 3гд-но все още говори като бебе.Не изговаря целите думи а ги съкращава-Примерно"Дай да"-вместо вода,"то ка-отвори това" и други.Когато я накарам да каже някоя дума сричка по сричка я казва почти правилно,само вместо "Ч" казва  нещо като"Т",но когато трябва да каже цялата дума-я съкращава.Живеем в чужбина,през лятото сме в Бг.В къщи говорим на български,в яслата  говорят на френски .Когато и говорят на френски и я питат нещо-предпочита да отговаря с кимане на глава,или само с "да" и "не"-употребява само 7-8 думи на френски .Според вас трябва ли да се консултираме с логопед,или е нормално при тези обстоятелства?
Благодаря!

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 14:30 от Kaisia

# 155
Здравейте моят син е на 10г. и от известно време има леко заекване и по скоро при изговарянето на Б,П,Т, направихме консултация с логопед който ни препоръча лечение в рамките на 10м.по два пъти седмично.Може ли да ми препоръчате логопед в Ямбол за да направим още една консултация.Цената на сеанса е 15лв.за 25мин.Какво мислите дали е нормално?

# 156
  • София
vesielina, вижте сайта, който е даден по-нагоре на страницата. Сравнете там.
Аз никога не бих казала колко време ще отнеме. Учудвам се на колеги, които от първи разговор /интервю,анамнеза/ казват за колко време ще оправят състоянието.....
Казаха ли какво е заекването? 25 минути за мен са малко...

# 157
  • София
... направихме консултация с логопед който ни препоръча лечение в рамките на 10м.по два пъти седмично.

Това на мен също ми се наби на очи. Такива обещания
са много рисковани, защото е много голям процентът
вероятност да не се сбъднат и не знам как си ги позволяват
колеги. Разбира се, всеки си преценява за себе си.
Двадесет и пет минути са много малко. Препоръчвам
втора консултация.

# 158
  • София
Здравейте,

Детенцето ми скоро навърши 4г. Забелязвам, че има проблеми с правилното произнасянето на следните звуци:

- "ш" звучи като нещо средно между "ш" и "с"
- "ч" звучи подобно на "ц"
- "р" не е добре изказано
- "л" е леко заваляно..

Нормално ли е за възрастта? Налага ли работа с логопед на този етап? За "р" то прочетох, че до към 5 годинка може би не е проблем, но не съм сигурна за останалите звуци..

Има ли упражнения, които засега можем да правим вкъщи за правилно изговаряне на тези звуци и ако няма подобрение тогава да се започнем посещения при логопед?

Извинявам се ако е коментирано преди, не успях да прочета цялата тема..
Благодаря ви предварително!

# 159
  • София
Здравейте,

Детенцето ми скоро навърши 4г. Забелязвам, че има проблеми с правилното произнасянето ...

Здравейте! Това са звукове от късния онтогенезис! На този етап и по интернет, не звучи притеснително! Всички колеги съветват да се направи среща с логопед, който вече да прецени дали е само това, което родителят забелязва и дали има нужда от работа!

# 160
Здравейте, имам следния въпрос:
Има ли тук логопеди, които да се занимават с деца със спина бифида?
Интересувам се заради детето на моя много близка приятелка.

# 161
  • София

Колко е годишно детето и с каква форма е? Аз работя с деца, с други диагнози, не съм имала със СБ. Но работя ДЦП, ХАДВ, Дюан, ТУИ и такива. Къде ходят на рехабилитация, оперирани ли са....? Въпросите са много, едва ли някой би се наел по нета....

# 162

Колко е годишно детето и с каква форма е? Аз работя с деца, с други диагнози, не съм имала със СБ. Но работя ДЦП, ХАДВ, Дюан, ТУИ и такива. Къде ходят на рехабилитация, оперирани ли са....? Въпросите са много, едва ли някой би се наел по нета....

Спокойна,
благодаря ти много, че се отзова на въпроса ми.Исках да попитам има ли говорни проблеми, които са типични за деца със спина бифида.Детето е тук в Германия.

Аз самата съм се напатила от незаинтересовани лекари, които искат да отбият номера с 5 минути преглед, за да вземат хонорара от здравната каса.Наскоро бях на УНГ-лекар заради силни и постоянни болки в гърлото, но първото, което направи е да ме прати на тест за слуха, чак след месец ми прегледа гласните връзки.Явно това му плащат от касата  по-добре.

Това, което моята приятелка ми разказва за терапията при Спина Бифида не ми звучи като голяма заангажираност от страна на лекарите. Явно  и тук трябва всеки да се бори за да го лекуват адекватно.
Спокойна ще ти пиша на лични, за да не спамя тук в темата.

# 163
  • София
Здравейте,

Детенцето ми скоро навърши 4г. Забелязвам, че има проблеми с правилното произнасянето ...

Здравейте! Това са звукове от късния онтогенезис! На този етап и по интернет, не звучи притеснително!...

Благодаря!

# 164
Здравейте!
Вероятно се повтарям с някой друг, но търся мнение за добър логопед в Бургас. Дъщеря ми е на 5 год и пропуска "р"-то. Бяхме на консултация с една логопедка, но групичките й са запълнени( тя работи в ДГ). Спомена и за проблем със "С" и " З", на който не бях обръщала внимание.
И друг въпрос-закъснели ли сме? Защото послушахме доста хора, които ни съветваха да изчакаме още малко, а като се зачетох тук, дечицата посещават логопед от доста по-мънички...

Общи условия

Активация на акаунт