Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Консултация с логопед - тема 4

 • 209 488
 • 836
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 283
Детето ми е на 3 годинки и е с увреден слух. Посещава сурдопедагог веднъж седмично. Искам да го посещава по често, логопеда ми обеща, но изглежда поради липса на време не може да го поеме за по чести посещения. Мисля си да посещава паралелно друг логопед, но обикновен, не такъв които да владее жестомимика.  Посещения при двама логопеди нали няма да обърка детето ми или това е без значение? Важен е все пак резултата, които ще се постигне накрая, ако се работи с детето по усърдно, а не лежерно, ако ходи само веднъж седмично. Има ли някакво значение, колко пъти седмично трябва да се ходи при логопед и по честите посещения водят ли до по добри резултати или се обременява детето?

# 46
 • София
 • Мнения: 1 752
blumchenn, добра практика е детето да посещава
логопед два пъти седмично. Аз не препоръчвам
паралелна работа на двама логопеди, особено ако
не са съгласували помежду си работата.

# 47
 • Мнения: 4
Здравейте!
Според мен не е добре детето да посещава двама логопеди, тъй-като начина на работа е различен и детето ще се раздвоява. По-добре си намерете друг логопед и препоръчвам 2-3 пъти седмично терапия, за да има ефект.
Успех!

# 48
 • Мнения: 3 696
Здравейте , на 2 години детето  трябва да  има минимум 50  смислени думи  и да може да  свързва глагол със съществително .Детето  трябва  да може да състави  фрази  от  две думи  (кола тръгва )
Назовава  предметите  , и отговаря на въпроса Какво е това  ?
Здравейте!
Тези 50 думи трябва да са правилно изговорени или може да са по бебешки?
Аз още не съм успяла да го заведа на логопед. Моето е на 2 г. 5 м., наскоро се поотпусна да бърбори и да повтаря думи, което чаках с нетърпение. Но думите му са доста отрязани /обикн. казва последната сричка/ или съвсем преправени.

# 49
 • Мнения: 267
Здравейте,
има ли някъде в нета помощ за изговор на буквата "л". Трябва ми за 14 годишно момче.

Последна редакция: пн, 17 сеп 2012, 09:25 от liana_2

# 50
 • Мнения: 283
Благодаря ви за отговорите. Ще настоявам тогава да го посещава по често, че от друга страна ми е не удобно да търся и друг, защото мога да обидя логопеда, които работи с детето ми. А тя няма начин, как да не разбере, ако ще си съгласува работата с друг. А не искам накрая детето ми да си носи последствията от неправилните ми взети решения.

# 51
 • Мнения: 2 350
Здравейте, синът ми преди няколко дни стана на две години. Разбира, когато му товорим. Осъзнато използва не повече от 35 думи. Навързва нямам кола примерно, нямам мляко, биба и нподобни; мамо мляко дай. Иначе на моменти повтаря доста думи несъзнателно, на моменти не иска.
Много е общителен и завързва разговор с абсолютно всички по улиците, но си говори на измислен език с хората.
Трудно ми е да му задържа вниманието за смислена игра, в която да научи нещо или книжка. Обича да му се говори и слуша, когато му обяснявам нещо.

Мисля, че към всичко е важно да добавя, че не живеем в България, навън слуша друг език. Само с мен е по цял ден, мъжът ми се прибира късно. Обшуваме и с други българи, но далеч не всеки ден и е за някакви часовe, когато се видим. Не мисля, че е достатъчно да слуша само мен така или иначе.


Дали да се обърна към логопед още сега? Ще ми е сложно, защото не живея в България. Нямам идея какво точно трябва да направя.  Confused

# 52
 • Мнения: X
Здравейте, ще съм ви благодарна ако ме насочите към конкретен логопед във Варна. Синът ми е на 4 години и опеределено е за логопед. Не ми се слуша вече как нищо му нямало, изведнъж щял да започне да говори (не, че не говори, просто думите ги изрича грешно, замества звуци....дълга и широка). За държавни центрове е почти невъзможно да се вредим. И все чакаме. Не искам да чакам вече.
 Благодаря предварително

# 53
 • Варна
 • Мнения: 1 038
Логопед във Варна http://logopedvarna.com/. Много съм доволна!

# 54
 • Пловдив
 • Мнения: 337
Здравейте, бихте ли ми препоръчали добър детски логопед в Пловдив?

# 55
 • Мнения: 73
Логопеда в ДГ на детето ми ни покани да отидем при него срещу заплащане.  Доколкото ми е известно тя е назначена в градината, не би ли следвало ползването на услугата да е безплатно.  Става въпрос за ЦДГ 17 .

# 56
 • София
 • Мнения: 1 752
Логопеда в ДГ на детето ми ни покани да отидем при него срещу заплащане.  Доколкото ми е известно тя е назначена в градината, не би ли следвало ползването на услугата да е безплатно.  Става въпрос за ЦДГ 17 .


Това можете много лесно да проверите,
като разговаряте с директора на детската
градина.  Peace

# 57
 • Варна
 • Мнения: 386
Логопед във Варна http://logopedvarna.com/. Много съм доволна!
И аз, благодарение на нея синът ми проговори. На 3 казваше само няколко думи и след 6 месеца посещения 2 пъти седмично започна да прави изречения.

# 58
 • Мнения: 1 258
Здравейте! Синът ми е на 3 г., говори, но произнася неправилно думите - както граматически, така и замества звукове.

В детската ни градина има логопед, но тя казва, че в 1-ва група само наблюдават децата и от 4-год. възраст започват работа с тях, ако е необходимо. Нормално или късно е на 4 годишна възраст да се започва работа с логопед?

Във връзка с англииския език в детската градина - удачно ли е при това пложение да го записвам на английски език или е по-добре да изчакам да започне да говори правилно родния си език?

Преди детето си казваше добре буква "п" в началото на думите, но от няколко месеца я замества с буква "к", но не във всички думи, започващи с "к". Това логопедичен проблем ли е или трябва да търсим причините другаде?

# 59
 • София
 • Мнения: 190
Здравейте и от мен! Синът ми е на 9 месеца и ме притеснява, че не изговаря никакви срички. Като бебе гукаше и сега от време на време казва агуу, но иначе е предимно на А и понякога все едно пее и вика "аааааааааааааа". Трябва ли да се консултирам с логопед или е рано за притеснение? Много ви благодаря за помощта!

Общи условия

Активация на акаунт