Консултация с логопед - тема 4

• 239 190
  • 860
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте мами,
мисля че и моето момиченце има нужда от професионална помощ. Тя е на 4 години и 5 месеца. Много трудно проговори. Все още използва бебешки думи. "Изяжда" понякога първата буква от думата. Притеснителна е, а иначе е много будно дете. Запомня много бързо всичко, но трудно се изразява. Не може да казва правилно някои думи, самата тя се притеснява, когато общува с деца, които говорят по-добре от нея. Казва "мамо, те не ме разбират". Опитвам се да се упражнявам с нея при изговарянето на думи, но тя се инати и понякога не иска да ги казва. Понякога сама казва "мамо, виж каква дума знам". Много ми е трудно да разбера дали е за консултация със специалист или не. Затова, май по-добре да я заведа.

Помогнете да намеря добър логопед в близост до Руски паметник или центъра на София.

# 586
Бихте ли споделили колко взимат на консултация логопедите в София? Бяхме на консултация и според логопеда най-добре би било два пъти седмично да я посещаваме. Нямам нищо против, но една консултация е 40 лв. и нямам таакава възможност месечно да плащам такива суми.

# 587
  • София
Мисля, че има и по 25 лв

# 588
  • София
При нас - по 24 лв., ходим два пъти седмично, обмисляме дали да го намалим по веднъж, че нещо финансово зле ни се отразява.

# 589
Ние ходим за 30 лв, но бяхме веднъж в Младост за 25лв (даже за 15,защото сме с увреждане).  При първата, при която бяхме беше 50 лв. Потърсете в квартала Ви ако има. Според мен ще е по-евтино Simple Smile

# 590
  • София
Първоначалната консултация ни беше по-скъпа, а после за заниманията е друга цената.

# 591
  • София
Бихте ли споделили колко взимат на консултация логопедите в София? Бяхме на консултация и според логопеда най-добре би било два пъти седмично да я посещаваме. Нямам нищо против, но една консултация е 40 лв. и нямам таакава възможност месечно да плащам такива суми.

Цените варират в сравнително широк диапазон от 30 до 60 лв. за терапия. Разбира се има и пакети с по-ниска средна цена, но аз не съм виждал отдавна колега да предложи дори цена 20 за час.
Все пак обаче има и държавни кабинети, в които терапията е безплатна. Колкото и да са претоварени, в момента-преди последната седмица на септември, би трябвало все още да има някакви свободни места и в тях.

# 592
Здравейте,
синът ми е на 5 год. и половина и говори много добре всичко. От другия септември тръгваме на училище, но в някои думи често замества л с р. И се притеснявам, че и така ще пише, както го изговаря.  Затова искам консултация с логопед. Но не познавам нито един в Перник. Учител съм, но училищните логопеди и тези в детската, по мое мнение, не са подходящ избор. Някой може ли да ми препоръча логопед в Перник? Моля ви за предложения, тъй като нямаме много време!

# 593
Здравейте, дъщеря ми е на 8 години, и има проблем с изговаряне на звуците "ш" и "с". Имаше допреди година проблем и с "ч", но това вече се коригира с помощта на логопед.
Тъй като в момента нямам възможност да я водя на логопед, а този в училище не може да я включи в графика, тъй като нейния проблем явно не е достатъчно сериозен предвид пълния график, бих искала да попитам дали можете да ме насочите към някакви материали за сигматизъм в домашни условия.
Благодаря предварително!

# 594
Здравейте. Дъщеря ми от няколко дни започна да заеква. Имаме много сериозни семейни конфликти, продължаващи дълго време, хронични според терминологията, категорично свързвам скандалите със заекването. Освен това има фамилна обремененост - мъжа ми заеква /леко/, майка му и брат му са заекваЛИ /излекувано/, дядо му е заеквал, общо взето всички в семейството. Трябва ли спешно да предприема нещо и какво? Да започна ли терапия с логопед веднага? Положението е нетърпимо вкъщи, пия лекарства, за да издържам на напрежението и пак не се получава - буквално по 15 таблетки на ден изпивам, за да изтрая. Знам, че трябва да си реша семейния проблем, кое ще е удачното за детето - огромно количество лекарства за майка му или липсващ баща  - кое ще бъде по-добре да се предприеме в този тежък момент..?

# 595
Не ти знам историята и проблемите, но категорично от двете опции - липсващ баща е по-добре за детето, пред скандали и стрес ежедневно.

# 596
  • Варна
Преди време бях засякла предаване по bTV с Ани Владимирова, мисля, че беше "Истински истории". Историята беше следната: момиченце на около 5-6-7 години беше спряло да говори и майката беше потърсила психологическа помощ. Оказа се, че детето доста дълго време е било свидетел на грандиозни семейни скандали. То беше помолено да нарисува мама, татко и аз, но като животни. Таткото беше вълк с дълги нокти (злия образ), майката - папагал с голям клюн (т.е. неспираща да говори), а детето - малко костенурче, свряно в ъгъла на листа (което търси спасение в корубката си). Преди да спре да говори, детето всяка нощ е ставало от леглото си, отивало е в семейната спалня и е молело майката да се премести при него в детската. Майката го е правела, което е изнервяло съпруга. Той я обвинявал, че глезела детето и т.н и т.н, а Ани Владимирова даде психологическо обяснение на детското поведение (което вече съм забравила). Ако не се лъжа, семейството нямаше конкретен повод за кавгите вкъщи (пр. изневяра), а скандалите бяха хронични. Психоложката ги прати на семеен терапевт, но различията им бяха непреодолими и им беше казано, че е най-добре да се разделят. Като се разведоха и спряха скандалите, детето проговори.

Наскоро чух съседката да казва, че малкият й син (дете на 4 г.) се стряска на сън и ако тя не е до него, започва да я търси. А съседите се карат ужасно много. Крещят си с пълно гърло, обиждат се, съседът псува като последния чобанин, няма да се изненадам и ако й посяга. И се сетих за горната история.

Пълна луна, със сигурност трябва да вземеш мерки. Много важно е ти да се съхраниш, да се освестиш и да продължиш напред, а след теб и детето. Горе главата!

# 597
Благодаря ви. Изложих конкретно причините, които аз виждам, понеже е важно да се знае защо детето заеква и от там последващата терапия.

# 598
  • при моите любими
Заведете детенцето и на психолог. Мисля че там ще ви дадат насоки за подходяща терапия. Много е важно да бъдете откровени и да разкажете всичко за да е ясна картината. Успех.  Hug

# 599
Здравейте! За пореден път пиша в темата за мнение, но все още не сме почнали работа с логопед - дори не знам да започваме ли. Някой посещавал ли е център "Светулките"?
Бях писала преди около година. Сега дъщеря ми е на 3 години и половина - говори, но все пак има изоставане в изразяването, като я сравнявам с други деца на нейната възраст (не мога да кажа от колко думи й е речникът, доста са). Основните затруднения са с изговора на С,З,Ц - слага езика леко между зъбите и просто речта ми се струва бедна за възрастта. Говори малко аграматично, но това предполагам е нормално. Иначе мисля, че се развива нормално, логическото й мислене е чудесно, по-схватлива е от мен  Embarassed
Дали сама ще го израсте или да провеждаме занимания с логопед? Според педагожката в детскага градина - препоръчва занимания след 5-годишна възраст, ако все още има затруднения.

Общи условия

Активация на акаунт