Консултация с логопед - тема 4

• 239 176
  • 860
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Здравейте, моля да ми препоръчате логопед в района на Дървеница, Младост, Студентски град. Ако може и информация за цената. Благодаря!

# 601
  • София
Посещаваме Оксиния в Младост 3 до метростанция Малинов, логопед ни е Жана, много сме доволни, таксата е 24 лв. на занимание 45 мин., не съм сигурна, но мисля,че първата консултация беше по-продължителна и по-скъпа.

# 602
  • София
За центъра препоръчвам Ади Василева. Няколко пъти съм писала, че проблемът при дъщеря ми беше, че заместваше к и г с т и д. Първата консултация е безплатна. След това плащахме по 25 лв за сесия.

# 603
Здравейте , ще споделя следното което преживяхме със сина ми на 3г 10м - при боледуване от гнойна ангина лекарят установи ,че в лявото ухо има чуждо тяло / нагъната хартийка/ за което ние не знаехме нито кога , нито как е попаднала вътре. Задевохме го на унг и той потвърди като трябваше да  го извадим под упойка на детето . Два три дни след манипулацията започна да заеква , предполагам е от стрес . Манипулацията извършихме на 15. 12.2016 посъветваха ме да изчакам месец и да потърся логопед . Предполагам от болницата е получил стрес / крдиограма , вземане на кръв и вкарване в операционна - не е рязан , всичко беше за 10 мин , като тр да е спокоен и да не мърда . И коршум л    ляхме  . Когато емоционално иска да каже нещо и то да е бързо започва да повтаря първат дума или сричка или буква след това речта тръгва .Усеща се сам какво прави и му става смешно и забавно. Не еимал проблеми преди тази манипулация от детската винаги са казвали , че много изпреварва въстниците си в развитието , говори много , рисув , пише букви има желание да учи нови неща. Моля да ме посъветвате какво да правя да изчам ли още две ти седмици и да отиваме на логопед или психолог или да изчакам да отмине . Пропуснах да кажа че докато извадим нещото минаха 15 дни защото тр да оздрвее напълно като през това време все за ихото говорехме и два пъти още го водихме на лекр явно мундокарахме стрес от всичко взето заедно

# 604
Здравейте!
Пиша тук, с надеждата да ме насочите към правилния специалист, защото не знам дали се нуждаем от логопед или психолог.
Притесненията ми са няколко.
Синът ми е на две години,а все още не говори,не казва дори отделни думи. Издава само звуци.
С храната също имаме проблем. От 3,4 месеца отказва да яде с лъжица и се налага всичко да пасирам и да се храни от шише.
В поведенческото му развитие ме тревожи това, че отказва да го науча на нещо ново, разсеян е, не изпълнява прости инструкции,като че ли не разбира какво му обяснявам, не играе с играчките по тяхното предназначение, както и това,че наблюдавам странни реакции в определени ситуации.

# 605
  • при моите любими
Според мен първо консултация с личен лекар за храненето на детето. И по-удачно би било психолог не логопед. За евентуална насока при нужда от специалисти.

# 606
  • Слънчевия дом
Здравейте!
Пиша тук, с надеждата да ме насочите към правилния специалист, защото не знам дали се нуждаем от логопед или психолог.
Синът ми е на две години,а все още не говори,не казва дори отделни думи. Издава само звуци.
С храната също имаме проблем. От 3,4 месеца отказва да яде с лъжица и се налага всичко да пасирам и да се храни от шише.
В поведенческото му развитие ме тревожи това, че отказва да го науча на нещо ново, разсеян е, не изпълнява прости инструкции,като че ли не разбира какво му обяснявам, не играе с играчките по тяхното предназначение, както и това,че наблюдавам странни реакции в определени ситуации.
За говоренето не знам има деца които проговарят и прохождат много рано  , например първото ми дете  на 10 м. ходеше сама на 1 година говореше , има много малко бебешки думи . Второто проходи само на 1 и 3-4 месеца а проговори към 2 година. Но думи като мама , баба , дай , тате  ги изговаряше м-ду 10 месеца  и година . Не знам направи си една консултация но не с логопед , най добре с педиатър сподели с него притесненията си и решете заедно . Ти най - добре усешташ като родител  кое е правилното . Всяко дете е различно  виж при мен. Ял ли е не пасирана храна  и с лъжица  ?

# 607
  • Varna, Bulgaria
И моето дете на 2г не казваше нито дума. Само Ъъъъ и сочеше това, което иска. Направихме консулт с невролог, психолог и логопед. Набързо ни сложиха диагноза ГРР :/
Малкият пи ноотропил и рибено масло (рибеното масло - седмица след започването му се усети разликата)) по схема и 4 пъти седмично занимания със специалисти (спец.педагог, психолог и логопед) в продължение на 1 година. Към днешна дата( на 4г) е едно здраво и приказливо дете.
Успех!

# 608
Здравейте!
За говоренето не знам има деца които проговарят и прохождат много рано  , например първото ми дете  на 10 м. ходеше сама на 1 година говореше , има много малко бебешки думи . Второто проходи само на 1 и 3-4 месеца а проговори към 2 година. Но думи като мама , баба , дай , тате  ги изговаряше м-ду 10 месеца  и година . Не знам направи си една консултация но не с логопед , най добре с педиатър сподели с него притесненията си и решете заедно . Ти най - добре усешташ като родител  кое е правилното . Всяко дете е различно  виж при мен. Ял ли е не пасирана храна  и с лъжица  ?

С лъжица започна да се храни от 6 месечна възраст ,към годинката започнах да му давам непасирана храна и винаги се хранеше с огромен апетит. Лятото ни се наложи да приема антибиотик и му го давах с лъжица, като го залъгвах, че е храна. Оттогава ни стана проблемно храненето, докато в един момент не отказа напълно да яде от лъжица.
Говорила съм с личния като цяло за поведението на сина ми и той ни насочи към Карин дом във Варна. Тези дни се свързах с тях и очаквам най-рано февруари да ни се обадят и да ни извикат на едноседмична терапия с психолози и логопеди. Сега обаче се замислям, дали този период ще ни бъде достатъчен. Реално те трябва да научат мен как аз да подхождам с детето си занапред.
...Но тук в Добрич не знам към кой специалист да се обърна, за да можем да го посещаваме редовно.

# 609
Здравейте , моля за помощ и съвет.
Дъщеря ми е на 1г. 10 месеца. От 5 дни започна да заеква. Например , когато иска да каже баба , казва бббб- баба или дддд- дядо, в деня го прави около 20 пъти. Досега се развива нормално , знае около70 думи , изпълнява команди, знае имана на всички ни , без памперс е от 5 месеца, казва когато има пиш. Спи спокойно по 11 часа на нощ и 2 часа през деня. Храни се нормално, не й давам нищо сладко, какао, сокове и други пакетирани неща. Телевизия и телефоне не й давам да ползва. В рода си нямаме заекващи , не съм забелязала да е имало стресова ситуация , която да породи това заекване. Карам й се понякога, но спиред мен е в рамките на нормалното.Споделих с педиатъра и тя каза да изчакам 4  месеца и ако няма промяна тогава да се обърна към логопед.
Въпросът ми е не е ли прекалено много 4 месеца да чакам и чак тогава да взема мерки.  препоръчайте ми логопед , който се занимава с по- малки деца , или е по- добре първо да се обърна към  детски психолог?

# 610
  • Слънчевия дом
 anit87 когато моето дете започна да заеква беше на 3 години и половина и ми каза логопед  че е още много рано да говорим за заекване а твоето няма и 2 годинки . Не знам просто какво да те посъветвам .

# 611
  • Karlovo
И моя син започна да заеква на 3 годинки и уж беше рано ,сега е на 7 г. и продължава .Трябваше по рано да се обърне внимание на проблема, сега ходи на логопед ,но няма подобрение. Казаха ,че има прекалено много информация в ума си за неговата възраст.Ами той си е такъв ,любознателен.Как да му кажа не чети и не се интересувай,защото си малък и заекваш  ooooh! .

# 612
  • при моите любими
И моята дъщеря започна да заеква на 3. Вече е на 8 и половина и все още заеква. Водих я на психолози и логопеди още от самото начало. Нещата във времето много се промениха и са зависими от емоционалното и състояние, но въпреки всичките занимания, все още не е изчезнало напълно. Сигурна съм, че ще отмине. Май вече започнах да свиквам с това. Години наред, когато се засилваше заекването, всяка нейна повторена буква, сричка или дума ме изяждаше отвътре.  Sad Малко се отклоних от темата.

За дете под 2 години не съм чувала и аз за занимания. Най-рано на 3 и то на много малко места, а и зависи от комуникативността на детето.

# 613
Като се появи заекването , аз естествено започнах да чета статии в интернет и на повечето места пише, да се взимат мерки възможно най- рано. От друга страна познати казват, че е прекалено малко. За това се надям да се включи някой от логопедите във форума и да даде съвет Simple Smile

# 614
Някой да ми препоръча оториноларинголог?

Общи условия

Активация на акаунт