Бихте ли "преглътнали", ако ви удари?

• 28 518
  • 412
  •   1
Отговори
# 375
  • Бургас
4baby, излез от самообвиненията и самосъжалението - на всеки се случва да направи грешен избор (даже повече сме тези с грешните избори - човешко е просто, малко са безгрешните и късметлиите). Ти не живееш просто с темерут, ти живееш с насилник - а срещу такива си има закони, особено действащи в Щатите! При следващия побой, просто излез и отиди в най-близката болница, изкарай си медицинско, като междувременно уведомиш и полицията. Преди това се информирай за центровете за помощ на жени, жертви на домашно насилие. Начини има! Belle-Etoile ти дава добри съвети, послушай я! Ще се справиш!  Hug
И аз да задам няколко въпроса сътоветно. Легално ли си в САЩ? Настоящият българин ли е? Можеш ли да се върнеш в Бг и виждаш ли шансове тук? Другите ти две деца в Щатите ли са? Не потъвай в самобичуване и депресии, концентрирай се върху решаването на проблема!

# 376
В БГ едва ли може да се върне, защото предполагам бащите няма да разрешат да изведе децата. Но има шансове да си уреди живота и там. Някои хора започват живота си от нула на 50 години, а ти нямаш 30, и си се прежалила.

# 377
Миналата седмица по време на лекции по Управление на социално-педагогически институции стана въптос точно за насилието над жени.
Един колега каза нещо...той междудругото е удрял веднъж бившата си приятелка.Жената му изневерявала,били в заведение и той я сварил да се целува с някакъв в един ъгъл.Превъртял и я ударил пред всички.Казва,че и до днес я обича,би бил щастлив да бъде с нея,но огромната му любов,болката от предателството и унижението са го накарали да си загуби ума и да я удари.Но такива причини са рядкост,повечето пъти мъжете бият,за да те смачкат..често без причина.
Та той каза,като мъж, че един шамар може да е преглътне...всеки нали губи контрол,особено ако направиш нещо ужасно.Но ако се повтаря,ако си те бие трябва обезателно да се махнеш.Каза,че мъжете много обичат мазнене,четкане на самочувствието.Известно време да се правиш на "умряла катерица",както той се изрази Simple Smile събираш пари,проучваш,говориш с познати...и си мълчиш,съгласяваш се,показваш послушание.И в един момент,когато най-малко очаква си "биеш камшика".

# 378
4baby, много тъжна история. Не мога да повярвам, че при огромната помощ, достъпна за насилвани жени и мъже, няма кой да те измъкне от тази каша или поне да ти подаде ръка. Когато усетиш заплаха за сигурността си, позвъни веднага на 911. Те ще се отзоват и ще премахнат насилникът от дома! През това време ще те насочат към консултанти и можеш да подадеш нужните формуляри, за да се повдигнат обвинения. Потърси приют. Ако искаш децата си обратно, нямаш избор! wrcdv.org

# 379
А как бихте възприели, ако ви удари или ви направи скандал пред майка си и пред други още роднини, просто така, без причина, и тя никак даже не реагира, не ви защити, а си мисли, че вие просто сте една глезла, и сте толкова лоша, че той не може вече да си сдържа нервите?

# 380
  • София
А как бихте възприели, ако ви удари или ви направи скандал пред майка си и пред други още роднини, просто така, без причина, и тя никак даже не реагира, не ви защити, а си мисли, че вие просто сте една глезла, и сте толкова лоша, че той не може вече да си сдържа нервите?
В такъв случай бих си помислила, че го прави, за да направи кеф на майка си и да се покаже пред роднините. Аз бих си тръгнала, но всеки реагира различно.

# 381
  • София близо до Витоша
Само комплексари биха реагирали така , да покаже мъжкото в него и че е по-силен от нежния пол, като я унижи или и посегне.

# 382
Аз бих си помислила много неща.
Надали той иска да се покаже-прави го,защото така иска,агресирал е и мус е крещи.
Но над поведението на майката може да се разсъждава.Най-малкото веднага ще ми ясно от къде идва малоумщината му.Тя първо като човек не би трябвало да допуска несправедливост без значение дали някой и е дете или не,второ като жена също би трябвало да изпитва солидарност към теб.  Не знам какъв бурсук и малоумница трябва да си, че да не ти трепне нещо, да не се разстроиш, когато друга жена е несправедливо навикана,тормозена,бита.Аз лично не бих могла да остана безучастна ако пред мен бият някого,когото и да е...случвало се е и съм се намесвала, за разлика от много големи,здрави мъже,които също са наблизо  Rolling Eyes

# 383
Да, и аз така мисля - в интерес на справедливостта.  Нужно е да реагира, защото това, още повече,  става в нейния дом!  Смятам, че човек трябва винаги да бъде буден и да разбира, кога се нарушава справедливостта пред очите му и дори и да е по-слаб от другите, поне вътрешно в себе си да защити правдата!   

# 384
  • 5 етаж в ляво
Дори и да не е права снахата, с удар ли се поправя кривотата???? Този явно е мамино синче, щом си позволява удар пред майка си, /не че е необходим и насаме!/, силно убеден в правотата си, и със сигурност знае, че мам ще застане на негова страна......недопустима реакция на свекървата, явно и тя е била малтретирана като млада, за да не реагира по никакъв начин, или пък не вижда, заслепена от "майчинска обич" как синът и се е превърнал в идиот Tired

# 385
  • София
Дори и да не е права снахата, с удар ли се поправя кривотата???? Този явно е мамино синче, щом си позволява удар пред майка си, /не че е необходим и насаме!/, силно убеден в правотата си, и със сигурност знае, че мам ще застане на негова страна......недопустима реакция на свекървата, явно и тя е била малтретирана като млада, за да не реагира по никакъв начин, или пък не вижда, заслепена от "майчинска обич" как синът и се е превърнал в идиот Tired

Биячите често са гледали това и у дома, а битите и търпели толкова години оправдават боя с "нещо ги е ядосала", "не е права", "защо не си мълчи, мир да има", "той е мъж, той решава", "никакъв развод, какво ще кажат хората, а и той ни храни", "изнервил се е от работа", "Пийнал е", "Е, и мен ме побийваха, ама имахме и хубави моменти, ето жива съм", "всички мъже са такива, по-добре да съм с него, че го познавам".

Вижте сега, момичета, ако ви бият, намерете сили в себе си и се спасете, има случи, в които и родителите не помагат, или са помагали донякъде, пък накрая им е писнало от мазохистичните мераци на дъщерите си. Не чакайте свеки, съсед или някой друг, разчитайте на себе си. Сега, ако сте в бяла държава като САЩ, където ще има сигурни санкции за изрод, а и сигурна и реалнапомощ за вас като малтретирана жена, е друго- там институциите помагат.

# 386

Биячите често са гледали това и у дома, а битите и търпели толкова години оправдават боя с "нещо ги е ядосала", "не е права", "защо не си мълчи, мир да има", "той е мъж, той решава", "никакъв развод, какво ще кажат хората, а и той ни храни", "изнервил се е от работа", "Пийнал е", "Е, и мен ме побийваха, ама имахме и хубави моменти, ето жива съм", "всички мъже са такива, по-добре да съм с него, че го познавам".

Вижте сега, момичета, ако ви бият, намерете сили в себе си и се спасете, има случи, в които и родителите не помагат, или са помагали донякъде, пък накрая им е писнало от мазохистичните мераци на дъщерите си. Не чакайте свеки, съсед или някой друг, разчитайте на себе си. Сега, ако сте в бяла държава като САЩ, където ще има сигурни санкции за изрод, а и сигурна и реалнапомощ за вас като малтретирана жена, е друго- там институциите помагат.
И аз имах такаава колежка ,за съжаление. Мъжа й беше пълен простак,без извинение. Унижаваше я и й мачкаше самочувствието при всеки удобен случай. Направиха грозен скандал във фирмата и тя уж бе решила да го напусне. Но под натиска на собствената й майка Shocked сега пак са заедно. Собствената й майка е оправдала боя с реплики,подобни на изброените по-горе.

# 387
  • София
Затова трябва сама... Tired, а тези, дето натискат в обратната посока- пълно изтриване от живота, дори и да е собствената ти майка.

# 388
Така е. Но не винаги се справяш,ако си сама. Дано никога не ми се наложи,но знам ,че мога да разчитам на близките си,поне за морална подкрепа. И знам ,че брат ми ще разпердушини този,който ми е посегнал.
Но не смея да си помисля какво би станало,ако съм на нейно място. Та те всичките й близки  бяха срещу нея.
Макар ,че в нейния случай е било очевадно за какъв изрод се омъжва Tired. Но това е друга тема.

# 389
  • out of space
Никога не съм познавала жена, която я бият.
как бе, какъв човек трябва да си? Да, знам- ако баща ти е пердашил майка ти...най-вероятно ще го възприемеш като нормално нещо.

Но все пак....абе някакво чувство за самосъхранение2 Болката? Унижението? Колко много трябва да се нехаресваш, че да търпиш?

Няма как да ми се случи, няма такава любов. Ще ме набие и нали все някога ще заспи! Е, тогава...
Но няма как да се случи просто.

Общи условия

Активация на акаунт