Бихте ли "преглътнали", ако ви удари?

• 28 522
  • 412
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Нищо не се връща, тази приказка е за утеха на битите измислена. От опит. Като стоиш не му правиш напук, а евалла.. И си го знаеш дълбоко в себе си.

# 361
  • До морето :)
Не, не ме е удрял и 100% съм сигурна, че никога няма да ми посегне.
Не, не е задължително да имаш такъв пример вкъщи, за да станеш такъв. Доста често, мъжете които са израснали в такава среда стават пълна противоположност на баща си.
Вече не бих преглътнала, правила съм го.  Peace

Случи ли се 1 път - може, но случи ли се втори път - бягай. Всяка жена която попадне в такава ситуация трябва да търси път да избяга и да се отърве. Такива - "Ама заради децата, те децата баща да имат!" Децата имат нужда точно от това, да имат спокойствие и сигурност, а с такъв баща не биха ги имали. Казвам го от опит като дете.

# 362
  • Насред хаоса
И в последните 5 месеца 5 пъти е вдигал ръка. Не е нищо фрапиращо, последния път говорехме нещо аз, той и девер ми, и девер ми ръсеше простотии и мъжът ми ме пита дали няма да кажа нещо по темата, тоест да се защитя, защото брат му ръсеше някакви неуместни забележки. Аз станах и почнах да казвам нещо, и в същия момент, мъжът ми помислил че ще кажа нещо недопостумо, ку*венско, стана и ми удари лек шамар. Аз се разпених и излязах за около половин час. Той идва да ме успокоява, аз още бясна, защото ченето ме беше наболяло от неговия лек шамар. И влиза той в банята и аз "бам" с юмрука в лявата челюст... след което последва една мътеница. Бях на земята, той ме риташе, душеше и т.н. Брат му се намеси да го спре, та после продължихме и т.н.
Та това е, още един пример за слаб мъж. Искал да ме накара да се защитя по този начин, а не да седя да ме бие... ха. Седя, защо да не седя. Знам че всичко се връща. Аз съм търпелива. Доста изгубих заради този човек, докато не ми върне всичко, не мърдам никъде.
OMG!!!!!!! Не било фрапиращо ли?! Той да ме контролира, и при това с шамари, какво съм щяла да кажа или направя?!  ooooh! Направо нямам думи.
То на него може да му се върне и в някой от следващите животи, може и изобщо да не му се върне. На теб кой ще ти върне пропилените нерви и живот? И какво ще ти компенсира изживените страхове и унижения? Искал да я накара да се защити .... Ми по тая логика и аз да го издебна да го цапардосам с тигана по главата, че да се размърда и да се защити. По-идиотски опит за оправдаване на насилието не бях чувала.  ooooh!

# 363
Всеки си знае за себе си, момичета, някоя от нас, ако няма да търпи подобно нещо, то друг заради обстоятелствата го търпи.
Не познавам  4baby, прочетох написаното от нея само в тази тема, гледам и и местожителството под аватара, ако е вярно...като нищо момичето може да е в чужбина с мъж, който определено има повече възможности от нея, та се чуди как да я командори, тя на кого да се оплаче, освен на някоя институция или агенция за закрила или нещо подобно... то и тук в Б-я има разни такива, дано намери начин да се отскубни от тая гад, пък господ да му връща,  4baby, търси начини, момиче, не търпи подобно отношение!  Hug

# 364
  • Бургас
Жената сигурно е в Щатите, но е варненка. Би могла да се върне в родния си град и да опита да вземе живота в свои ръце. Би могла да опита и в Щатите сама. Ако е нещо друго - да го изтърпиш, но да ти посягат, да живееш в насилие и тормоз... Не знам - на улицата по кофите може би ще е по-добре и спокойно отколкото да се питаш кога ще е следващия шамар/душене/ритник и т.н.  Confused А това с "всичко се връща" не топли - може и да му се върне след 10 години, това на теб какво ще ти даде - ще ти възобнови ли съсипаните нерви и пропилените години в насилие и преглъщания?! Ще заличи ли кошмарните спомени на децата?!
4baby, мъжът ти дори не чувства вина, абсолютно се смята за прав, не вижда проблем, преднамерено те налага. Ако беше някаква агресия, с която иска да се справи, но не може - да потърсите психологическа помощ, да опитате (дори и тогава не си струва, но това е мое мнение, все пак има специалисти за това - при дългогодишни успешни връзки и внезапно появил се такъв проблем, може да се опита да се разреши с помощ от професионалист). Но твоят си е патологичен насилник - бягай, намери начин, такова нещо не може и не бива да се търпи - ще има последствия както за твоята, така и за психиката на децата, помисли за това. Успех и кураж!  Hug

# 365
.... Седя, защо да не седя. Знам че всичко се връща. Аз съм търпелива. Доста изгубих заради този човек, докато не ми върне всичко, не мърдам никъде.

Не знам какво толкова си изгубила заради този, но гледай да не изгубиш и живота си.

# 366
  • 5 етаж в ляво
Незнам житието на 4baby, но не е толкова лесно да ес дава подобен съвет....ако жената е с деца,заеми, работи но заплатата и не е достатъчна да се махне,дори и да има собствено жилище, тогава? Не  е оправдание да търпи побоища и разправии,но как виждате живота на жена с 400 лв заплата примерно и едно-две деца? как ще се справи?
По мое мнение повечето жени търпят подобно отношение,защото са притиснати финансово....кредитите им изяждат половината заплата и именно затова не виждат никаква надежда да се справят сами с децата си .... Tired

# 367
Ако е в чужбина,и не е някоя арабска държава има избор.
При следващия побой отива и си изважда медицинско.Свързва се с някоя организация,институция.
Ще изведат нея и децата и ще ги настанят в някой център за временно настаняване.Вярно,че е за няколко месеца,но през това време ще и помагат,ще и помогнат за работата,мястото за живеене.
За себе си мога и да се примиря,но има опасност и за децата.
Той следващия път може да изперка и след като пребие нея да мине и на децата.

# 368
  • София близо до Витоша
4baby нямам думи за твоята история , била съм свидетел на подобни побоища , не бях на себе си няколко дни , всеки път когато се сещах ми се насълзяваха очите .

Сега и с две деца, ако ме удари мъжа ми , не бих му простила . Ако го направи един път ще последва и втори сигурна съм.

# 369
Благодаря за отговорите и отзивите, момичета  Hug не споделих да търся състрадание, споделих по темата, да вляза в статистиката, така да се каже. Да, прави сте, то ще му се върне с мен или без мен. И на практика, си изгубих всичко заради този човек: като се почне от апартамента под наем, през 2 коли, през работата и последното беше 2-те ми деца (от бившия ми приятел), които сега живеят с баща си, а аз се чудя как да поискам пак дело за да си ги върна. Та това е... искам си живота обратно.
Човекът, сам по себе си, има доста тежко минало така да се каже. Иначе семейната му история е достойна за психолог. Но като всяко младо момче на 25 години с 1001 задължения, е просто не за завиждане. Майка му не го е обичала достатъчно и на един етап заявила пред съда че не го иска. И след 20 годишен брак, майка му напуска баща му заради друг мъж. Баща му изключително добър и мирен човек, за съжаление се помина преди 2 години и половина, аз даже нямах възможност да се запозная с него. Отделно това че става баща за първи път на 16 години и за втори на 19... да ме пита човек къде съм бляла. Ама сега си сърбам попарата. Да, в чужбина съм, единствения близък който имах тука беше бившия ми приятел, ама разбира се, той се обърна срещу мен когато се разделихме. Така че... хем тъй, хем иначе, нищо не става.
Пак казвам, не търся съжаление, защото сама съм си виновна. И ако бях прочела подобна история за някой друг и аз щях да кажа същото както и вие. Така че... живот ли бе да го опишеш. Работих 8 години да бъда независима от никого, за да пропилея всичкия този труд, защото си мислех че му помагам да постигне мечтата си да има собствен бизнес. За какво... за да бъда бита и психически манипулирана когато и както на него му отърва. И да се чуди човек как попаднах на този.

# 370
изобщо не ме учудва, че авторката е "попаднала" на такъв.
Човек не "попада" просто на партньор, а прави съзнателен избор.

# 371
Толкова си млада, може би ти предстоят тепърва най-хубавите години и най-голямата любов. Но ми звучиш много....примирена със съдбата си. Специално за малтретиране на жени все си мисля, че законът  там не е като в България /поне това, което съм виждала по филмите/. Така, че се вземай в ръце и действай.

# 372
За законите надали има голяма разлика...разликата е в спазването и прилагането.
Не мисля всъщност,че навсякъде са цъфнали и вързали-навсякъде,по цял свят има агресивни мъже,мълчащи жени,мързрливи държавни служители и организации,които лапат мангизи.Не е характерно само за нашата държава.
Но мисля,че всичко е,както ти си го направиш.Като изключим арабските или африканските държави,където и да си инициативен трудно ще намериш защита и разбиране,навсякъде другаде ако ти поискаш да се измъкнеш все ще се намери човек,който да откликне.В полицията и да ги помръзва все ще направят нещо(да не говорим колко изключителни хора познавам,които са полицаи или работят в системата),има специални институции,неправителствени оргянизации.
Ако на едно място не срещнеш разбиране отиваш при други.Винаги има начин,просто човек трябва да го поиска.Не е лесно,трябва време...но това време трябва да се използва за събиране на сили,мислене на варианти.И в един момент си тръгваш,оплакваш се,съдиш.
Това,че човек сам се е набутал в някаква ситуация,не означава,че няма право на изход от нея.Даже е длъжен да намери изход.

# 373
Ти в България имаш ли близки, роднини?
И двамата ти приятели - българи ли са или?

# 374
4baby, много ме натъжи...исками се от все сърце да се подредят нещата при теб...достатъчно умна си според мен и не се отказвай, нито от дечицата си, нито от борбата....мисли мисли и си подреди нещата. Проучи всички възмножности, събирай скришно пари, смени си поведението, играй театри, не му налитай и ти, бъди много хитра и манипулативна, прокарай свои идеи под друг предтекст, които биха ти помогнали за твой цели (под предлог, че ще помагат на него)...не се отказвай!!! Няма начин да ням начин! Можеш да поправиш грешката си!
Има жени, които са минали по този път- успели са да се измъкнат, просто търси, търси, търси... Повярвай в себе си и ще успееш! Дори си мисля, че бившия ти приятел и той може да помогне...

Успех ти желая!

Общи условия

Активация на акаунт