Бихте ли "преглътнали", ако ви удари?

• 28 547
  • 412
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Мислещите същества се бият, включително хората. Не зная откъде ги вадиш твоите заключения. Речта е също толкова силно бойно оръжие, колкото и тялото. Все повече се питам защо така се подценяват думите, говоренето, като начин за тормоз, поне също толкова страшен, колкото и физическия. Ще използвам твоето правило за шамара и после - веднъж който си позволи да каже унизителни и обидни думи на партньора, пиши го бегал - ако повече не каже на партньора си, може да каже на следващия такъв, че и по-лоши думи.

# 106
Мислещите същества се бият, включително хората. Не зная откъде ги вадиш твоите заключения. Речта е също толкова силно бойно оръжие, колкото и тялото. Все повече се питам защо така се подценяват думите, говоренето, като начин за тормоз, поне също толкова страшен, колкото и физическия. Ще използвам твоето правило за шамара и после - веднъж който си позволи да каже унизителни и обидни думи на партньора, пиши го бегал - ако повече не каже на партньора си, може да каже на следващия такъв, че и по-лоши думи.

Словесният двубой е едно, а физическият съвсем друго. Вадиш ми думите от контекста. Мисълта е повече от асоциации, така че дай да не спорим за глупости.
п.п. аз също идея нямам защо смяташ, че някой подценява вербалният контакт(даже и поговорки има по темата), но тук идеше реч за физическият такъв и аз него коментирам. Та идея нямам как ти си вадиш заключения за моите такива. Grinning

# 107
  • София
а защо да е друго? Така както не всеки е едър и ербап да размахва юмруци, също и с думите не всеки може да борави така тънко, че да жегне точно там, където най боли! Аз лично не правя особена разлика между физическото и психическото насилие, защото и от двете боли силно, дълго и дори завинаги.

# 108
а защо да е друго? Така както не всеки е едър и ербап да размахва юмруци, също и с думите не всеки може да борави така тънко, че да жегне точно там, където най боли! Аз лично не правя особена разлика между физическото и психическото насилие, защото и от двете боли силно, дълго и дори завинаги.

Дълго и завинаги е - да. Но пребитият в Пирогов да речем също ще пази дълго и завинаги психическата травма от физическата такава. Няма смисъл да изместваме ъгала, защото не противопоставям двете неща, те са доста различни като вид тормоз.

# 109
  • София
Е, хубаво ще караме на "дума дупка не прави"!

# 110
Е, хубаво ще караме на "дума дупка не прави"!

хаха не се отказваш...ми карай я, както ти харесва. Или отвори тема, може пък да стане интересно- "Кое е по-страшно физическият или словесният побой?" .  Но в тази за глупости не ми се спори - сори.

# 111
  • София
Ами, ето, с репликата си, че не ти се спори за глупости, проявяваш агресия към мен и ме обиждаш като ме игнорираш! За мен това може да е като шамара за теб! Сега в моите очи ти си насилник, макар и виртуален. Сега разбираш ли колко са коварни нещата, и че е по-лесно да се вкопчим във физическото насилие, в шамара, в удара, защото е лесно разпознаваем, а за психическото си трайкаме, защото нямаме никаква категорична идея. Затова предпочитаме да го игнорираме по принципа дума дупка не прави.

# 112
Дълго и завинаги е - да. Но пребитият в Пирогов да речем също ще пази дълго и завинаги психическата травма от физическата такава. Няма смисъл да изместваме ъгала, защото не противопоставям двете неща, те са доста различни като вид тормоз.

Тук никой не говори за пребития в Пирогов. Това си е престъпление.

Моята теза е, че ако една жена достатъчно дълго време провокира, унижава и обижда човека до себе си е възможно да отнесе някой шамар заради това дори от най-благия и кротък мъж.
Дадох и пример за моя позната, която съвсем тенденциозно правеше този експеримент с гаджето си и ако взема да ви разказвам до каква степен го е унижавала пред приятелите му, а като са сами не знам, то не бих се изненадала да е отнесла някой шамар.
Сега някой ще каже - ами защо не я напусне като се държи така и разбира се ще е прав. За друго става дума - че ако тенденциозно провокираш или обиждаш или унижаваш някого е възможно да отнесеш някой шамар. И за n-ти път ще кажа - това не прави нито провокиращото поведение, нито последващото поведение приемливо.

# 113
      А защо да не я унижи и той публично? Не мисля, че има средноинтелигентен мъж, който да не знае как да отговори на подобно нагло и безпардонно поведение. Дори с половин дума може да го направи.
      Но картинката "средноинтелигентен - жена-напаст" някак не мога да си я представя. Все си мисля, че повечето такива връзки приключват след 3-4 подобни прояви от страна на жената.

# 114
И психическото, и физическото, са недопустими в отношенията, едва ли има човек, който да омаловажи психическия тормоз. Друг е въпроса, че психически тормоз е нещо много повече от една дума, казана веднъж, а нещо което понякога леко и незабележимо пробива все по-навътре, и тогава единият е смачкан, няма думата за нищо, за децата и т.н.

За шамара - според закона Е физическо насилие, а вече всеки може да си го приема, както му е удобно, включително като любов.

Пингуи, да, защо е очаквала да я удари, а не да я унижи, например, или да я напусне? Последното мисля, че е най-логичното в случая, за бой не се бях сетила.

# 115
Ами не всички хора са интелигентни Simple Smile Не всички са дори средно интелигентни. Всякакви ги има. Свят широк, хора всякакви както се казва. А колкото хора, толкова и ситуации. За това е трудно да се говори на теория, защото обстоятелствата могат да бъдат много и различни.

Човече - причината е тривиална. Бивше гадже - побойник. Мацката се опитваше да разбере дали и настоящия е такъв. Според мен по възможно най-тъпия начин... ама какво да се прави, на някои хора понякога им идват подобни "гениални" идеи.

# 116
     Много е лошо да приписваш на новия партньор негативните качества на стария. Няма по-лесен начин да разрушиш една нова връзка.

# 117
  • софия
тръгвам си на секундата! черта, режа и до там!!!

имах една приятелка преди години, която беше тормозена от гаджето си. Няма да обяснявам тя колко разбораща беше за емоционалния му свят и алабала глупости. Един ден ми звънна от пирогов- пребита.Хукнах да я видя да я спасявам.С мен и един неин братовчеда ходихме да и събираме багажа за да не я пребие до смърт като се разгневи, че се изнася.Мина тихо кротко.Изнесохме я от там.
нямаше и месец след това, когато се събраха отново!!!!
До там бях и с приятелката!черта, резнах от раз! Определно като се убедя че сам не искаш да се отървеш от глупоста с която сам си вредиш не прощавам!!!!

Изобщо не ме интересува кой колко е бил тормозен като малък. Да си намери себеподобни след като не поема от различноподобни подадената ръка!След няколко опита да съм верен и всеотдаен приятел, видя ли че няма смисъл- режа!

# 118
Андариел, а твоето не е ли тормоз, че желаеш да бистрим нещо (даже настояваш сякаш), което за мен е несъпоставимо, защото има еднаква тежест, но в различна светлина? М?  Laughing
Мисля, че достатъчно културно ти поясних, че не противопоставям нещата, така както на теб ти се искаше да стане.  По твоята логика доста съфорумки тук са "ошамарени" или по-точно настава едно меле направо. Коварен ти е на теб диалога, но добре, че имам часова разлика, та ме спасява да бъда насилник или жертва. Що за смехории - пак ще ви насиля - сори. Mr. Green

Пингуи, дадох пример, прост пример разбираш ли?! Показващ как физическото насилие не по-малко наранява психиката ни от словесното такова. Това е. Престъплението е съвсем друга тема по отношение на насилието и то много обширна.

Последна редакция: чт, 12 юли 2012, 08:19 от Fortune

# 119
  • София
на практика се оказва, че агресията си вирее необезпокоявана, включвам и себе си в общата картина. Исках само да илюстрирам как нещо безобидно за един, може да се окаже ужасно за друг. Една лоша и унизителна дума не отстъпва на един шамар.

Общи условия

Активация на акаунт