ЗОНАТА и ние - 10 Тема

• 69 314
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Emigrantка ,едно много мило ми става като видя ,че си се отбила тук  Hug
Съгласна съм за т.нар "бързи резултати" - наистина се сваля бързо - но се свалят не само мазнини - те последно се свалят - губи се вода и мускулна маса.Прочетох скоро ,че на всяка клетка мускули са прикрепени колко там грама вода.И повечето жени смятат,че то мускули не им трябват - но благодарение на мускулите се горят повече мазнини и също се поддържа добро ниво на метаболизма.
Искам да кажа само - КераЦудка ,придържай се към зоната,защото това е правилен начин за оптимизиране на теглото и е режим,които не те затормозява да не се храниш.Освен това не е важен само кантара ,а и мерките на сантиметъра - мазнините не са тежки,но пък добре обвиват формите ни  Laughing
Днеска малко се поровичках във форума на "the zonediet.com" и едно момиче,което активно спортува питаше защо все е гладна след като е яла и си беше дала менюто. По-опитните й отговориха,че в менюто и голяма част от въглехидратите идват от плодове ,които й вдигат бързо инсулина и да използва повече зеленчуци ,вместо плодове. Смятам,че е добър съвет ,аз също съм така - толкова много да обичам плодове ,преди основно с тях се изхранвах.

# 616
и при мен плодовете са голяма част от храненията..и резултата е същия...след обяд съм адски гладна  ooooh! но мн обичам Embarassed

дами, как измервате айсберга...аз в началото се бях заблудила и го мерех като обикновена маруля, но скоро видях, че 2ч=2 глави=1 вб, двете чаши ми излизат около..250 гр, а главата е около килограм Shocked

# 617
  • София
ribka.bananka по мои сметки в 100гр айсберг има точно 2гр. въглехидрати като извадим фибрите. Това означава, че 1 ВБ би трябвало да е 450гр.

# 618
  • Chicago/Varna
Днеска малко се поровичках във форума на "the zonediet.com" и едно момиче,което активно спортува питаше защо все е гладна след като е яла и си беше дала менюто. По-опитните й отговориха,че в менюто и голяма част от въглехидратите идват от плодове ,които й вдигат бързо инсулина и да използва повече зеленчуци ,вместо плодове. Смятам,че е добър съвет ,аз също съм така - толкова много да обичам плодове ,преди основно с тях се изхранвах.
Ini` Аз съм неуморно тук, но съм като една сянка горе на балкончето само Simple Smile , просто не се обаждам, защото се справяте чудесно и без мен Simple Smile
А относно плодовете и зеленчуците, да ви припомня хранителната  пирамида на д-р Сиърс  Wink най от долу е водата и рибеното масло, после са зеленчуците и по-нагоре са плодовете.  Wink

# 619
Емигрантка аз си мисля, че Дюкан все пак е по-добрата алтернатива от 90 дневната да речем където   преобладават храните с висок гликемичен индекс и протеините почти отсъстват. Дюкан приложен правилно и със знание изобщо не е толкова опасен, да не говорим че и повечето трениращи ползват подобна схема на хранене.  
И аз харесвам Зоната повече, но за хора нямащи волята на мерят другия режим е по-лесен, а по-добре да се прави нещо все пак отколкото да се затлъстява още и още.

Обаждай се бе момиче, винаги е интересно да те чете човек  Hug

А аз издирвам баничката от овесени ядки на Емигрантка - неможах да я намеря. Моля някоя добра душа да се включи с линк  Hug

Редактирам се: намерих я  Peace

Последна редакция: вт, 16 окт 2012, 19:53 от Edira

# 620
  • София
Edira според мен не може да става въпрос дали 90 дневната или Дюкан са по-малко вредни, защото и двете са еднакво вредни и опасни. Ето тук една статия за вредата от прекомерната консумация на протеин. В момента не коментирам, активните спортисти, които имат нужда от специален хранителен режим, а обикновени хора като нас, със стандартен ритъм на живот. Познавам ужасно много хора, които са спазвали Дюкан по учебник (включително и моята майка). Да, резултатът е бърз и е "Уау", обаче всички те до един в момента, в който спрат да следват диетата обратният ефект е толкова бърз, че всички в момента са не просто затлъстели, а с наднормено тегло. Да не говоря, че почти половината от познатите ми, спазвали Дюкан, са стигнали до болницата с бъбречни проблеми (включително и майка ми). Много съм против и двете диети, и никой не може да ме убеди в противното. От известно време започнах да чета различни статии за биохимичните процеси, които се случват в клетката и си давам отговори на много въпроси, свързани със зоната и това затвърждава убеждението ми, че няма по-добър режим от зоната.

# 621
Не казвам, че има по-добър режим от зоната, но не се изказвам и толкова негативно за други режими. Не мога да разбера защо за да се похвали един трябва да се наплюе друг  Mr. Green
Аз също съм спазвала Дюкан и съм писала и във форума и познавам и много хора на които режима им се е отразил повече от добре.
Не се и опитвам да убедя някой в каквото и да било, но да се казва, че ВСИЧКИ в момента са с наднормено тегло е малко или много смешно. (поне аз не съм, в зоната съм за удоволствие , не толкова за сваляне)
Аз лично съм препоръчвала Зоната във форума на Дюкан, някак не бих допуснала и тук да се изкарват всички спазвали друг режим некомпетентни.
Отделно ако се замисли човек за храненето по кръвни групи и т.н. също изникват много въпроси, на кого какво му понася и доколко човек може да намери правилния режим за себе си.  Peace
Цялото ми философстване иде да каже, че ако някой няма волята и мотивацията да спазва точно Зоната,  по-добре е все пак да прави нещо и да се храни по определен начин, вместо да се храни с каквото и да е...

Емигрантка, баничката е попадение, тенкс!   Hug

# 622
Относно фруктозата, която получаваме като консумираме повече плодове има интересна статия ето тук. Освен това има доста скрита фруктоза из други продукти, които си позволяваме като изкушения. Трябва доста да се внимава с нея. Нормалното количество, което не вреди е 2 кисели плода дневно, ако е по-сладък плода 1 брой. Ако се придържаме само към зеления списък не е проблем, но кривванията са опасни  Naughty . Отдолу има доста интересно видео, което дава ценна информация какво е храненето на всички и защо нараства лавинообразно затлъстяването  ooooh!

# 623
Момичета, благодаря ви за отговорите!

dani1712, къде е това видео, не успявам да се ориентирам!

# 624
Момичета, благодаря ви за отговорите!

dani1712, къде е това видео, не успявам да се ориентирам!

Ето тук мисля ,че е :

Повече информация:
1. Задължително вижте: “Sugar: the Bitter Truth”

# 625
Здравейте момичета, имам въпрос : задължително ли е ползването на рибено масло и според вашият опит каква марка да е като се има предвид наличието на нашия пазар. И още нещо , фатално ли е ако да речем блоковете са примерно с 5,10 или 15 грама в повече от указания грамаж в таблицата или в по-малко количество. Благодаря ви. Лек ден!

# 626
Здравейте, момичета!   bouquet
Приемате ли нови във вашите редици !:pray:
Реших и аз да се пробвам със Зоната  Hug
 При моето изчисление се получи 7 блока , а като прочетох началото пиши минимум 8 блока.
Какво бихте ме посъветвали?

# 627
 КераЦудка , Порой ти е отговорила вярно. След края на статията има
Повече информация:
1. Задължително вижте: “Sugar: the Bitter Truth”. За мое съжаление е на английски, но в общи линии ми става ясно за какво става на дума  Sad

sv_vn, използването на рибено масло не е задължително, но е желателно. Ако целиш подобряване на здравето си и подпомагане лечението  на някои проблеми е хубаво да се приема. За съжаление след доста дискусии се оказа , че на нашия пазар няма нито едно качествено, което да отговаря на показателите за качество. Някои момичета поръчват от чужди сайтове. В блога има статия по този въпрос, а също и в тамошния форум е коментирано за марките масло. Относно грамажите за блоковете мисля, че е желателно да се спазват, защото се разваля съотношението между П, В и М. Според мен 1-2 до 5 гр не е чак толкова фатално, когато става дума за В (където колкичествата са по-големи) , но за П - М е задължително да се спазват точните грамажи. Това е за случаите когато се стремиш да подобриш здравето си или целиш по-бързо сваляне на килограми. А ако само се стремиш да се храниш здравословно или да си поддържаш килограмите такива малки отклонения не са от съществено значение.

mi_mito , добре дошла при нас. Минимума е 8 блока и недей да слизаш под него. А взе ли си предвид физическата активност при смятането на блоковете?

# 628
mi_mito ,добре дошла Simple Smile Задължително 8 блоока Simple Smile - те са минимум
sv_vn ,аз също не съм си открила на нашия пазар качествено масло и заради това не пия,а много бих искала. А на другия ти въпрос - много зависи за какъв продукт става дума.Хубаво е да се спазват пропорциите ,колкото по-стриктно спазваш,ще виждаш резултати по-лесно Simple Smile
Дани,да отбележа ,че статията е много полезна,а и останалите по-надолу.Все повече се убеждавам ,колко малко знаем и колко е сложен нашият организъм. И не стига това,ами и всеки реагира по различен начин.Аз прочетох и за киселото мляко,че възпрепятствало при повечето жени свалянето и млечните продукти като цяло.Дали е така,то на мен това ми е основната храна Stuck Out Tongue

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 14:53 от Ini`

# 629
Емигрантка, имам молба към теб. Може ли да ми припомниш за Гама линоленовата киселина :добра ли беше, лоша ли?. Знам, е е от Омега шест, но ми препоръ4аха две масла : от поре4 (извинете, но нещо ми отказаха някои бутони) и от ве4ерна иглика, а и двете са носители на доста голямо коли4ество от тази киселина. Подходящи са за хормонални проблеми и при атопи4ен дерматит (себорея). А аз имам и двете.

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 16:45 от dani1712

Общи условия

Активация на акаунт