ЗОНАТА и ние - 10 Тема

• 69 310
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
  • в сърцата на децата <3
Здравейте, момичета   bouquet
Да питам нещо, че четох, четох и... може би съм го пропуснала  Mr. Green В момента съм бременна и си търся подходящ режим на хранене. Зоновото ми допада, количествено мисля че ще е повече от достатъчно. Въпросът ми е - как да си определя блоковете? Ако ги определя по калкулаторите излизам с наднормено тегло, а и със странни мерки. Забелязах, че има кърмещи мами, които се хранят зоново, но бременни?
Хубав ден и много усмивки   bouquet

# 646
snow_angel , този режим е подходящ и за бременни стига да можеш да се въздържаш от изкушенията около теб. Въпрос номер 4 от блога се отнася за твоя случай - там е записано за бременни не по-малко от 14 блока. Желая ти лека бременност и успех със Зоната. А по-мое мнение дори и всички хранения да не са точно по Зоната, а само 2-3 да са за деня пак ще правиш нещо полезно за теб и бебчето.

франсоаза, аз си купувам " От извора" 1% - и то е от частна ферма собствено производство. А по едно време си бях харесала на БМК 5% , но гледам да купувам по-рядко от него, че като го започна нямам спиране, но пак си вземам от време на време да се поглезя.

Moharet, благодаря, че сподели този сайт - изгледах филма с интерес, а и си набелязах още няколко   bouquet 

# 647
Абе купих си тофу, ама не знам какво да го правя  Laughing Просто ми беше интересно. А мама ми е пратила хиляда домата от градината и тях няма кога да ги изям и се чудех дали да не направя една доматена крем супа, но не знам как да сметна тофуто. Не знам колко е твърдо и колко е меко и не мога да преценя как да го сметна и на това отгоре на пакета нищо не пише като П В М. Според мен не е твърдо. Със зелен етикет е (Здраве за вас), Тофу натурално пише на него. Фирмата май е Аморея - 16. Всъщност, отгоре пише за ПВМ, но в проценти?!  newsm78

# 648
Ами щом имаш проценти, значи може да си го сметнеш  Laughing . Примерно 20% са ти 20 гр, защото ти е за 100 гр и 20 от 100 = 20гр.

ПП: това е , ако пише хранителна стойност. Ако пише енергийни проценти е по-сложно. Но ги дай и ще ги сметнем  Hug

# 649
Хранителна стойност пише, да. В 4,1%; П 14%; М 4,8%. И излиза Мазнина 31%  Crossing Arms

# 650
От тук  излиза, че трябва да го приемеш за меко тофу и да го броиш по 85 гр за 1Б

# 651
Добър ден и от мен, наскоро получих книгата и я прочетох и съм твърдо решена да започна да се храня съобразно нея. Имам толкова много въпроси към Вас. Първият ми и най-спешен е свързан с хляба, живея в Италия и тук няма "Тонус" кажете ми какъв е този и с какъв хляб да го заместя newsm78 ? Възхищавам Ви се  bouquet , че живеете в зоната и се храните здравословно. На мен ми изглежда много трудно и сложно, но се надявам да успея. Имам да свалям доста килограми и това е моята светлина в тунела.

# 652
  • в сърцата на децата <3
Благодаря за отговора, Дани   bouquet
Искам да попитам  - http://www.bg-zonata.com/storage/docs/ZoneBlocks-15052012-3.htm
тук всеки продукт в посочените грамажи е един блок, нали така? Т.е. ако трябва вечерята ми да е от 3 блока трябва да имам примерно 3х28 гр. пилешко + 3х4 ч.ч. гъби + 1 ч.л. зехтин? Нещо ми се струва, че сметката ми излиза странна  Laughing Основно зеленчуците не мога да ги разбера как се смятат, тези чаши един блок ли са? Благодаря още веднъж, извинявам се за многото въпроси, дано по-бързо да разбера принципа и да спра да ви досаждам  Blush

# 653
 Stanislava Kalchevska, щом не си в България , а не можеш да се откажеш от хляба трябва да си избереш най-черния и твърд хляб (без брашно и набухватели, а само със смлени цели зърна и евентуално семена). Иначе тук намерих снимка на хляб "Вита", който е подобен на "Тонус", за да ти даде представа за какво става дума. Но най-желателно е хляб да се използва по-рядко и не всеки ден. Успех със Зоната - в началото е объркващо и сложно, но се свиква и с малко повече упоритост се постигат много добри резултати и най-важното без йо-йо ефект.

snow_angel , в тази таблица всеки един ред е 1 блок от съответната група. За В освен в чаши е дадена мярка с грамаж. Ако ти е по-лесно изполвай грамажа. Например за гъбите 1ВБ = 360 гр . НО не е необходимо да ядеш само гъби. Една вечеря от 3 блока може да садържа няколко продукта като е важно общия им сбор да е 3 блока накрая. Например може да вземеш 180 гр гъби=1/2 блок+ салата от 120гр домат(1/2Б)+240 гр краставица(1/2Б) + десерт от 1 1/2 Б някакъв плод. И така да си задушиш в 1 чл зехтин (3М)  3*28гр =84 гр пилешко филе (3П) с 180 гр гъби + салатата + десерта и вечерята ти е готова. В ЗОната трябва да се яде, за да се отслабва  Laughing

# 654
Мерито, тофуто го хапвам на сандвичи- филийка хляб, сметнато количество добре узряло авокадо, резен домат, тофу и шарена сол. Аз ползвам по-твърдо обаче  Peace

Stanislava и при мене няма, а често си правя и в машинката за хляб. Смятам го по етикет или по сложените продукти.

snow_angelСметката е вярна, ако определен продукт ти се струва в голямо количество слагаш 1бл и добавяш друг, който в малко количество е много блокове.

Пример: 3x28 пиле, 4чч гъби към него, правиш бял сос със 14 гр. брашно.
и си го ядеш с 1/2 филийка хляб. Зехтина в манджата или ако караш без него със 9 маслини.

Ако не ти се нравят кофти въглехидратите печеш пилето, мяташ една голяма салата от блок домати, блок чушки, блок зелен лук, и зехтин и сядаш и преяждаш доволно Wink

Вчера правих агнешко със спанак и киноа.
4x4 бл агнешко
600 гр. Спанак
80 гр. морков
80 гр.пресен лук
180гр. гъби
182 гр. киноа
Подправих с лека сметана за мазнина

Единствения минус беше че после много трудно разделях, така че препоръчвам да се прави в две тенджери по 2 порции, ако са ви нужни 4 както на мен  Peace

# 655
Edira, ще съм ти много благодарна да споделиш, ако имаш записана рецепта за изчислен хляб в машината с грамажи и по колко се пада за 1 блок.

# 656
Дани, проблема е че, не винаги бухва като хората и всеки път се налага да се тегли готовия продукт и да се смята.
Значи принципа е такъв:

Пример - Френски хляб:

Вода - 1ч. 220 гр.
Мляко на прах: 2.5 сли 18гр. - сметнато по етикет излиза 3 БМ
Олио 1сл -27 гр. (аз ползвам такова от гроздови семки)  -  17 БМ
Захар 1сл - 12 гр.  1.5 БВ
Сол- 1чл -14гр.
Брашно 3 чч - 400гр. - 28.5 БВ
мая - 8гр.

Което е общо 20 БМ и 30БВ -
Готовия хляб го мерим като грамаж, разделяме на 15 да речем и имаме 1.3 БМ + 2 БВ за филийка

Може да се изчисли всяка любима рецепта и после да се замерва Wink
Играчка е, но се прави еднократно Simple Smile

Грамажите може да не съответстват на лъжици и др. мерки, понеже аз си слагам казанчето на машината на везната и хвърлям вътре на око, като записвам грамажите за по лесно.
Така за следващия път ми е по-лесно да слагам всичко точно, а и знам колко ми е понеже вече съм го смятала.
Дано сте ме разбрали, понеже хич ме няма в обесненията  Peace

# 657
Добър вечер, момичета Simple Smile
Днес се храна през 4 часа горе- долу и съм си разделила блоковете на 5 хранения Simple Smile
Имам един въпрос от два дена ми се вие малко свят отдавам го на прочистване на токсините или ми е паднала кръвната захар.
Някоя от вас имала ли е такива симптоми в началото?

# 658
Edira, благодаря ти за споделената рецепта. Аз в хлебопекарната си правя най-често пълнозърнест хляб с добавени семена, който се получава горе-долу на вид като хляба"бонус", но в пъти по-вкусен. Чуденката ми беше именно за мазнината дали трябва да я вземем в предвид, защото нали се взема само преобладаващото(с купешките хлябове постъпваме така и с всички други продукти) newsm78.

mi_mito , в началото на всяка диета има леки неразположения, защото организма първо започва да се справя с вътрешните поражения, които сме му нанесли и чак след това са килограмите. По принцип тук няма от какво да се притесняваш, защото това е най-балансирания режим и не се лишаваш от нито една съставка на храната, а още по-малко от минерали и витамини ( с тази голяма консумация на зеленчуци и плодове). Така че карай смело напред. Всичко ще отшуми и ще почувстваш такава енергия, каквато надали си имала преди (че чак ще се чудиш в какво да я вложиш  Wink ) Освен това , когато се чистят токсини е много важен приема на вода. Минимум 2 литра  Naughty

# 659
Момичета, четейки днешната наша страница се замислих за разликата между пилешки гърди без кожа - 28 гр и пилешко месо /варено, печено/ - 42гр.от табл. на д-р Сиърс. 
Спред мен месото от пилешкото бутче се смята за 1ПБ-28гр., а бялото месо се счита за 1ПБ-42гр. Така ли е наистина?

Общи условия

Активация на акаунт