ЗОНАТА и ние - 10 Тема

• 69 299
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Добро утро!   bouquet
Благодаря ти dani1712 за изчерпателния отговор в момента имам малко проблеми с бъбреците и пия повече от два литра вода на ден Simple Smile Това никога не ми е било проблем Simple Smileднес имам - 800гр.
Успешен ден на всички !

# 661
             Здравейте мили дами!
             Преди известно време спазвах този хранителен режим и бях много доволна,
             обаче за по бързи резултати минах на друг режим.
             Връщам се отново при вас. Моля обаче за съвет!!! Изчислих по таблицата от
             блога, че трябва да приемам 10 блока за деня. Мога ли да си разпределя блоковете на
             6 - приема: 6,30ч- 1Б: 9- 2Б: 12- 3Б:16- 1Б: 19,30- 2Б и 21,30-1Б. Лягам към 22,30ч.

# 662
  • в сърцата на децата <3
Здравейте момичета   bouquet
Имам въпросче - за довечера смятам да правя пилешка кавърма с фикс маги. Обаче как да си изчисля блоковете от този фикс? Иначе освен прахчето ще сложа лук и пилешки гърди. Нещо не мога много да се ориентирам още в сметките  newsm78
А и още нещо да питам - по препоръка на лекарката ми не трябва да си спирам кафето, но не мога да го пия без захар. На голяма чаша 250 мл слагам една бучка, като кафето си го мъкна цял ден из къщи, не го пия на веднъж. Тези въглехидрати как трябва да си ги сметна?

# 663
snow_angel, за фикса не знам, но за кафето си купи стевия (подсладител). В началото е странен вкуса, където и да го добяваш, но с времето се свиква със всичко. Simple Smile

# 664
Здравейте, отскоро и аз започнах да се храня по Зоната. Разтърсих се из форума и много благодаря на всички, които споделят толкова ценна информация с лаиците.
Имам един въпрос относно спанака - в бг сайта на Зоната - 1 БВ спанак се равнява на 1,2 кг - което ми се струва огромно количество. Някъде из форума мернах информацията, че някои от вас изчисляват блоковете на друг принцип(мисля, че Емигрантка е момичето, което е правило изчисленията, съветвана от специалист)и по това изчисление спанакът излиза около 300 гр, както и има разлики при краставиците и гъбите,ако не се лъжа. Бих искала да ви помоля да ми дадете малко разяснение - къде бих могла да намеря таблица с алтернативните изчисления и към чии "сметки" според вас е редно да се придържам? Много благодаря!

# 665
sonicspot, разгледай този блог http://www.bg-zonata.com/. Горе в Линкове има и таблица, където може да гледаш за грамажите на храните.  Peace

# 666
Дани, за мазнината в рецептите я взимам предвид според зависи.
Ако е малко количеството и под 1БМ го подминавам, но ако е 1 или повече, го вземам предвид, като го закръглям за по-лесно.
В случая 1.3 БМ + 2 БВ за филийка ще добавя само един БМ и 2БП  Peace

snow_angel Абсолютно подкрепям Мерито - стевия му е майката  Laughing
Ако ти е странна сложи и малко мляко и канела...

Аз довечера ще се опитам да правя тирамису със стевия да видим как ще го докарам  Mr. Green

# 667
Добро утро момичета! Днес се чувствам прекрасно пожелавам ви успешен, слънчев и усмихнат ден! Simple Smile
За три дена съм смъкнала 1,400кг.   Hug щастлива съм Simple Smile
Успех на всички!

# 668
mi-mito браво на теб, само така  Flutter
Аз да ви попитам поръчах си соев протейн с шоколад, защото ми писна все да прибавям месо и млечни продукти Flutter...я подскажете някоя рецепта?Отивам да правя мъфините от рецептите на дани..и аз да ви пожелая лека и усмихната събота  Mr. Green

# 669
  • София
poliville, освен на смути или някакъв друг шейк, не се сещам как можеш да консумираш този протеин, защото до колкото знам, протеина на прах се губи при топлинна обработка.

Дани, моля те, сподели твоята рецепта за хляб  Hug

# 670
А Moharet супер идейка Simple Smile мерси сега тъкмо гледам рецептата за ягодовото смути. Та да споделя и аз за мъфените на дани, излязоха ми доста повече, с 2 повече :-С Как да ги калкулирам сега?

# 671
  • в сърцата на децата <3
Добро утро, момичета   bouquet
Как сте днес? Много минусчета ви пожелавам  Grinning
Аз все пак снощи приготвих пилето с фикса... Пък каквото станало - такова. Сложих малко месо - 400 грама (все пак храня и един добре похапващ мъж), около 500 грама гъби, 1 голяма глава лук и фикса. От общото количество си отделих горе-долу 1/4, добавих и голяма салата от домати и праз (около 5-600 грама) и доволна се почерпих с половин мини мъфин (около 10 грама). Не е полезен, ама... (бебето го иска  Joy)
За сега съм доволна - хапвам доста и спрях да качвам  newsm44 newsm18
Като се появи бебката ще пробвам и да свалям, но до тогава има доста време.
Сега се чудя нещо друго - като трябва да приемам 14 блока как е най-добре да ги разпределя? Сутрин закусвам кофичка мляко 2% с 1-2 с.л. овесени ядки с някакви семена и малко стафиди (ама семената и стафидите наистина са доста дефицитни в този микс). Нямам кантарче да си премеря грамовете на ядките (а и няма къде да го сложа точно сега, че сменяме жилище и е ад) - та някой мерил ли ги е? Смятам, че това са си три блока... Или са два? Това към 7:30-8:30, следващото хапване ми е към 11-11:30 - днес беше омлет от 2 яйца с добавено зрънце масло, 3 тънки лентички кашкавал, краставица на салата и филийка пълнозърнест хляб. Това също го броя за 3 блока. Нещо трудно се разбираме със сметките ми се струва... Не мога да ги разпределя равномерно и това си е!

# 672
Момичета днес за обед, пилето по китайски от блога....мамма мия каква вкусотия... newsm64  newsm20 newsm81 newsm81

# 673
  • София
snow_angel в последно време чета статии за мононатриевия глутамат, който се сдържа във всички продукти на Маги. Общо взето са противоречиви мненията - компаниите от хранително-вкусовата промишленост твърдят, че е безопасен, но независими изследвания, казват, че е много вреден, защото указва влияние на мозъка, сходно на наркотик и също така се натрупва в плацентата и може да окаже влияние на развитието на плода. Не се шашкай, това, че си хапнала една манджа с Маги, не би указало каквото и да било влияние. Просто те съветвам в твоето състояние да се придържаш към храни от естествен произход и да ограничиш химията до минимум. И за да съм полезна, ето ти моята рецепта за пилешка кавърма по зоната:

Продукти за 12 порции /3П;3М;1В/:
пилешки гърди - 1008гр. - 36П
стар лук - 1040гр. - 8В
чушки печени - 420гр. - 3В
доматен сос - 200гр - 1В/по етикет/ или 240гр смлени домати
зехтин - 6с.л. - 36М
сол, черен пипер, чубрица, магданоз /ти може да не слагаш магданоза/

Кипвам малко вода със сол и нарязаното на късчета пиле го слагам във водата за 2-3 минути. Това го правя за всеки случай, ако пилето е инжектирано с консерванти, да се разтворят във водата. Отцеждам го от водата, за да не е водно. В една тенджерка запържвам лука в зехтина и добавям пилето и нарязаните чушки.След около 5 минути добавям доматения сос и подправките /магданоза слагам чак като е готово/. Така варя кавърмата 5 минути, след което я изсипвам в тавичка и запичам, защото ние я ядем по-сухичка.
Когато е готова, я разделям на 12 равни части, всяка от които по 3П;3М;1В и я хапвам с още 2В.

# 674
  • в сърцата на децата <3
Moharet, знам за глутамата... Има го в много продукти, не е само магиния фикс - бульончета, супички (инстантни), кафета тип капучино, мокачино, за съжаление дори в соевия сос и много, много, много други храни, на практика в 90% от обработените. Избягвам до колкото мога, не само защото е чиста отрова, но и защото от него се изостря чувството за глад и се притъпява усещането за насищане. Записвам си рецептата за кавърма   bouquet и следващия път ще е тя! Успокоих се, че не съм само аз почти параноична относно храната  Laughing Виж това, че консервантите се разтварят във вода не го знаех  newsm78 При всички храни ли е така?
И може ли някой да ми каже вече за киселото мляко какви точно блокове е и правилно ли е да се комбинира с овесени ядки, защото прочетох сто източника и в различните смятат млякото по различен начин - някъде е само протеин, другаде - протеин и мазнини, в блога е протеин и въглехидрат...?

Общи условия

Активация на акаунт