ЗОНАТА и ние - 10 Тема

• 69 298
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Гледам, че много от момичетата пържат в зехтин...
Тук на всяко едно масло си пише дали става за пържене или не.
Доколкото знам най-добрия зехтин е студено пресования, който не се препоръчва за нагряване обаче  Peace

# 676
  • София
snow_angel честно да си призная, аз повечето продукти с глутамат не ги ползвам от години, но съм се зачела, защото много близки ги ползват и ми се иска да съм по-наясно, когато се мотивирам защо не е хубаво да се ядат такива продукти  Hug
За киселото мляко - то е въглехидрат и протеин. Постоянно проучвам млеката на българския пазар и не съм попаднала на такова, което е само протеин, въпреки че в други държави има и такива млека. От българските млека 1чч или 220гр. са 1П+1В. Гледаме да ядем по-нискомаслени млека и към тях да добавяме полезни мазнини, защото животинските мазнини не са чак толкова полезни. И накрая, ако ядеш кис.мляко с овесени ядки, трябва да хапнеш например 220гр.мляко, 14гр. овесени ядки и към тях да добавиш 1 блок протеин и 2 блока мазнина. Така ще ти се получат 2 блока зново хапване.

Edira знам, че не всичкия зехтин става за пържене. Аз съм малко извратена в това отношение и не пържа изобщо, а само варя и печа и добавям зехтина като е готова манджата, но написах рецептата с пържене, защото така знам, че става по-вкусно, а и не всички са свикнали на вкуса на вареното.  Hug

# 677
...
Edira знам, че не всичкия зехтин става за пържене. Аз съм малко извратена в това отношение и не пържа изобщо, а само варя и печа и добавям зехтина като е готова манджата, но написах рецептата с пържене, защото така знам, че става по-вкусно, а и не всички са свикнали на вкуса на вареното.  Hug
Ясно  Hug

Аз с въпрос сварих на домочадието макарони и ми се доядоха и на мен...
Някой да ги е замервал в сварен вариант?  Laughing
Същия въпрос и за картофите?

Последна редакция: сб, 20 окт 2012, 18:57 от Edira

# 678
  • София
Edira не съм мерила макарони, но в блога пише, че 1/4 чч сварени спагети са 1ВБ. Същото пише и за юфката, ето защо си мисля, че ако хапнеш 1/4 чч макарони, ще си близо до реалността.
Картофите са 1/3ч за 1ВБ.

# 679
Добър вечер момичета!
Искам да попитам с какво си подслаждате овесената каша?
Аз си я правих вчера за закуска с ванилия и канела не е лоша но ако е една идея по сладка ще е по добре Simple Smile

# 680
poliville, освен на смути или някакъв друг шейк, не се сещам как можеш да консумираш този протеин, защото до колкото знам, протеина на прах се губи при топлинна обработка.

Досега не съм опитвала топлинно обработен протеин, но знам, че в основите за пици на Бари има протеин, както и в други тестени изделия. Имам една книга Формулата, написана от колеги на Сиърс, която представя същата идея 40-30-30, но по друг начин  Wink В тази книга има печива с протеин на прах (те са и с фруктоза). Не знам кога ще ми остане време да пробвам рецептите, ... пише там, че с протеин може да се пече. Тия дни едва имам време да пусна компа, но щом ми остане налично, ще се пробвам.

# 681
Moharet ,  мога да ти напиша цептата за хляба. Тя е от книжката към хлебопекарната за пълнозърнест хляб като аз си добавям от мен семена, но не съм я изчислявала. Аз не съм включвала от месеци хлебопекарната, че се получава толкова ухаещ и вкусен хляб, че трудно устоявам на 20-30 гр  Embarassed . Затова без него  Naughty Освен това се старая въобще да изключа хляба и всякакви зърнени, че се старая да се храня безглутеново ( а в хладилника имам 3 пакета елда, които купих в момент на умопомрачение, че бяха на промоция  ooooh! ). Ако  искаш рецептата - само кажи  Hug

Edira, аз съм мерила макарони, но в сурово състояние  Laughing И , ако не знаете за 1ВБ са 12 гр (което се оказа, че от вида, който ползвам е 4 макарона  Joy). В началото стоях и гледах тия 4 макарона и се чудех да се снимам ли с тях или да ги ям   Shocked( че аз преди си варях по половин пакет само за мен и си ги изяждах Embarassed). Но се оказа , че се получава страхотна закуска от 36 гр макарони, 168 гр извара и 1 чл масло с червен пипер. Чак се учудих колко засища и колко дълго държи ситост.

poliville,  всички мои рецепти за сладкиши и солени кексове ги пека в кексова форма или тава и след това разделям на необходимия брой блокове на равни парчета. Така се избягва именно това разминаване в броя на блоковете и броя на мъфините. Защото на всеки формичките са с различна големина няма как да се прецени колко броя ще се получат. Е, има по-лош външен вид, но вкусово са си идеални   chef

# 682
О,dani1712 , как ме развесели !  Laughing
Аз също единия път мерих макарони ,уж си бях взела (то все още си седи непокътнат пакета де) от едни пълнозърнести ,ала бала - та и аз май така странно ги погледнах макароните и реших да закуся с нещо друго  Mr. Green
Аз днеска бях при баба на село и нямам думи просто - като невидяла   Blush
Нещо лекичко ще хапна ся - някоя салатка двублокова може би .

# 683
момичета Hugмоля ви помогнете ми как да си сметна лещата която приготвих за 4 блока :
леща 3/50гр.
зеленчуци-1бл.
вода-премерени5 купички
или общо казано за 4бл готова  след като се свари си отделих в 4 купи но остана в тенжерката още newsm78 някъде бъркам  Praynig моля ви за помощ Laughing

# 684
Ами сложи по още малко в купичките  Laughing

# 685
Добро утро момичета!
Лек ден и успешна седмица!
Сега ще мисля какво да хапна за обяд и вечеря!

# 686
Цитат
Ами сложи по още малко в купичките

набъбна доста остана повече от една купичка  Praynig

# 687
  • в сърцата на децата <3
Цитат
Ами сложи по още малко в купичките

набъбна доста остана повече от една купичка  Praynig

Раздели първо самата леща, а след това досипвай от бульона  newsm78

# 688
Прецеждаш и разделяш първо гъстата част на 4 равни порции и след това разпределяш бульона. А и ти си сипала 5 купички вода + гъстото , така че няма как да ти се събере после в 4 купички. Или използваш по-големи купи или разпределяш на 8 равни части и всяка ти е по 1/2 Б .

# 689
Благодаря ви момичета   bouquet така и ще направя. Няколко дни само на леща doh newsm68
отдавна не бях готвила .тя така се навари че стана цял казан smile3514 една пълна купа много ми се вижда за 1 бл. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт