ЗОНАТА и ние - 10 Тема

• 69 297
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
Момичета някоя от вас може ли да сподели режимни мъфини с плодове ?
Наумила съм си ги и това е Simple Smile
Ще ви бъда много благодарна   bouquet

# 691
roksi12, аз лещата си я смятам по описанието на пакета или от тук . И от двете места ми излиза около 30 гр за 1ВБ ( и дори изтеглена на кантарче 1/4 чч се равнява на 30 гр ) и така съм си я записала в моята таблица и така я смятам като готвя. Не знам кое е вярно, но за себе си съм приела това. Така е и с боба записала съм и ползвам 25 гр за 1 ВБ. И това при условие, че вадя фибрите иначе се получава дори по-малко.

mi_mito, не мога да ти предлога такава рецепта, но мога да ти предложа да си направиш стандартни мъфини като си сметнеш всички продукти , които влагаш. Накрая например ще имаш 15ВБ и ти се получават 5 мъфина и така ще знаеш, че към 1 мъфин от 3 блока трябва да си хапнеш предварително 3ПБ, за да компенсираш. Дано си ми разбрала мисълта  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 22 окт 2012, 16:11 от dani1712

# 692
Благодаря ти dani1712 сега ще си ги спретна Simple Smile

# 693
  • София
Дани, и аз съм си сметнала лещата и боба, които купувам - 30гр. за леща и 26гр. за боб при положение, че вадя фибрите. Доста дълго време така ги готвех и може би ще продължавам така да ги смятам, но ми направи впечатление, че и при други зеленчуци с протеиново съдържание Бари дава по-големи количества отколкото излизат в действителност. Ето защо се замислих, че тъй като лещата има високо съдържание на протеин, може би той при сметките е взел и това предвид  newsm78 Не знам със сигурнос, това са просто догадки, но се замислям, защото разликата е почти двойна.

Дани, моля те, сподели рецептата за хляба, пък някой ден като го направя, ще го сметна за блок  Hug

mi_mito, може и ти да споделш рецептата за мъфините  Laughing

# 694
Пълнозърнест хляб за хлебопекарна

Олио -1,5 чл
вода- 210мл
сол - 1,5 чл (аз слагам само 0,5 чл, че иначе ми е солен хляба)
захар - 1,5 чл
брашно бяло - 140 гр
пълнозърнесто брашно - 210 гр
суха мая - 0,5 чл

Слагат се в машината в тази последователност и се пуска на програма за пълнозърнест хляб ( моята хлебопекарна е Мулинекс и е 4-та програма). При сигнала при 2-то месене от мен си слагам семки - слънчоглед, сусам, мак, начупени тиквени - по около 1 чл от всеки. Става на вид и консистенция точно като хляба "Вита" или " Бонус", но в пъти по-вкусен. Дозата е за 0,5 кг хляб. В книжката има мерки и за 750 гр и за 1 кг, но при мен се получава само 500 грамовия. Другите не се изпичат добре. Ако искаш ще ти напиша и за по-големите.
Ще чакам отзиви, а и да споделиш какво си сметнала и по колко се полага за 1 блок - да си запиша някъде  Sunglasses
И аз си мислех нещо подобно за бобовите. Но ми мина и друга мисъл през главата. Доколкото знам в Щатите използват много готови консерви за приготвянето на бобови. Направи ми впечатление от таблиците , че консервирани леща и боб се падат по около 50 гр за 1 блок. Дали пък не идва разликата оттам . Или пък е точно заради протеините.  newsm78  Rolling Eyes  newsm78

mi_mito, чакаме отчет за мъфинките  Laughing - сполучливи ли станаха, колко блока се получи 1 мъфин, успя ли да се спреш само на 1 и други такива  Wink

# 695
dani1712 ,последните няколко думи най- ми харесаха - "успя ли да се спреш само на 1"  Laughing
Аз бих искала да отчета ,че правя опити да намаля въглехидратите от плодове и що годе се справям,гледам да са както е препоръчително най-много по 2 на ден Simple Smile и да не ям вечер такива.
Настойването на хормоналния карбуратор явно наистина е много важна част от Зоната  и при мен май трябва да е 2:1 в полза на протеините.Предизвикателство е да не ям от любимите си плодове,но почна ли не мога да се задоволя с малко.

# 696
Добро утро момичета!   bouquet
Момичета признавам че нищо не съм пресмятала купих готова смес от Кауфланд. Изядох три мъфини признавам и половин млечен шоколад в моя защита ви казвам, че вчера ми дойде и предполагам, че затова глада за сладко ми беше толкова голям. fight Но най -хубавото от всичко е че съм смъкнала  и триста грама  Hug
Днес съм режимна за закуска хапнах овесена каша с орехчета Simple Smile
За обяд съм намислила шопска салата Simple Smile
Следобедна закуска - ябълка + 3 лешника
За вечеря пиле с гъби Simple Smile
Последна закуска - кисело мляко Simple Smile
Това е от мен Simple Smile

# 697
mi_mito ,аз няма да взема предвид мъфините и шоколада - на всеки се случва  Laughing ама гледай все пак да се ограничаваш до парценце - две шоколад ,защото човек свиква с мисълта,че утре ще е режимен и започва голямото отклоняване все по-често  Laughing
А да те питам - така както си написала ли ядеш нещата или си включваш и протеини?
Защото тука само на вечеря виждам пиле ,а другото всичко са въглехидрати ?

# 698
Здравей Ини това си беше моментна слабост с шоколада Simple Smile не ми се беше случвало може би от месеци да ми се дояде шоколад. Sad
За обяд мисля да хапна сирене нали е протеин или се бъркам
ако греша имам и пиле ще си направя пържола Simple Smile

# 699
И сирене е добре ,просто да го има Simple Smile  Както и следобяд - с ябълката.Аз както и други момичета харесахме комбинацията от настъргана ябълка с извара и малко тахан Simple Smile   bouquet

# 700
Благодаря за съвета но да включа и лешниците за мазнина нали?

# 701
  • Бургас
Благодаря за съвета но да включа и лешниците за мазнина нали?
ако ще слагаш тахан без лешници

# 702
mis_val Благодаря ти за пояснението в момента нямам тахан така че си остават лешниците Simple Smile

# 703
Privet i ot men ne sam pisala ot mnogo vreme no pak vseki den 4eta kakvo stava v ZONAT Wink Az sam zonova ot 1 mes i ve4e sam stignala jelanie rezyltat -4 kg no pak prodaljavam da se xrania po tozi na4en.Moje da ne sam napalno v zonata no ako krivna ot patia to e s 1-2 xapki napriner ako ne6to me e izky6ilo i posle pak .Gledam da ne se vmania4avam i da si ostane ydovolstvieto ot xranata taka 4e da sa4etavam xybavite ne6ta Naughty.Iskam da popitam za tazi zakyska s iabalkite i taxana Da mi kajete kak stava .Dnes misla da si kypia tamen taxan ne sam opitvala do sega no sam sklona da xapna Laughing.Tova e ot mene do sega vseki den 4eta no ne pi6a  :blush:Za mene ZONATA E MOIA REJIM I TILOTO MI E XARESVA NA 100% Wink

# 704
Добро утро момичета!  Hug
Пожелавам ви усмихнат и успешен ден!
Закуска: кисело мляко + овесни ядки + ябълка 1блок
Обяд: зеле + пилешко + салата домати 2блока
Следобед: кисело мляко 1блок
Вечеря зеле+ пилешко + салата домати 2 блока
Преди лягане: кисело мляко + 1/2 портокал
Ако някъде имам грешка моля помагайте!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт