ЗОНАТА и ние - 10 Тема

• 69 401
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Carmen подозирам, че тази рецепта ще ми влезе в графа любими  Hug
И понеже пише, че е важно доматеният сос да е хубав, да ви споделя за моето откритие:
http://www.bulcons.com/?p=347
Много ми допада, на вкус напомня доматения сос, който баба навремето приготвяше  Grinning

Ооо, много се радвам Simple Smile И на мен ми хареса, и е засищащо. Да благодарим на Джейми Оливър  Laughing Само дето рикотата си пада висока на мазнини, ама нищо.
В Бг ще го пробвам с този доматен сос, който си посочила.  Hug

# 76
  • София
Ех този Джейми  lovekiss Трябва да издаде книга с негови зонови рецепти - размечтах се Laughing

Аз пък се зачудих от къде мога да си купя тортила, за да спретна от твоята пица, понеже никога не съм купувала тортила от Бг и тъкмо разгледах новата брошура на Лидл и с изненада видях, че от четвъртък има мексиканска кухня и ще продават тортила  smile3508

# 77
Ех този Джейми  lovekiss Трябва да издаде книга с негови зонови рецепти - размечтах се Laughing

Аз пък се зачудих от къде мога да си купя тортила, за да спретна от твоята пица, понеже никога не съм купувала тортила от Бг и тъкмо разгледах новата брошура на Лидл и с изненада видях, че от четвъртък има мексиканска кухня и ще продават тортила  smile3508

Мерси за информацията. Аз тъкмо се чудя какви неща ще ям в Бг (когато не съм на кръч  Mr. Green) и събирам инфо. Значи в Лидл има тортили, в Метро има сладолед... ще падне обикаляне.
Пицата съм я снимала, но не можах да намеря къде съм записала грамажите, но общо взето - 3 блока е тортилата, и отгоре пилешко (деликатесно или всякакво), моцарела, доматения сос, гъбите и маслинки. Може да се докара в рамките на баланса, да стане три блока и (пренебрежимо) малко. Ето моята пица-тортила. Няколко минути във фурната или под грил, после си я навиваш на руло и я хапваш с кеф  Sunglasses

# 78
  • Бургас
Аз днес си приготвих тази рецепта http://kulinarenelixir.blogspot.com/2012/05/blog-post_14.html?sh … 55637243926980270 много вкусна,бърза и лека  Peace

На мен пък ми се развали фотоапарата точно докато снимах пицата на Дани,дано има някоя друга сполучлива снимка

# 79
  • София
mis_val супер изглежда тази рецепта. Аз само по заведения съм хапвала нещо подобно. А преизчисли ли я по зоната да кажеш точно по колко да слагаме  Hug

Аз съм правила пак пиле с моцарела, но с песто дженовезе и сушени домати,  но беше отдавна и не съм го преизчислявала по зоната и сега ме подсети да го преизчисля и да пробвам как ще стане зоново  Hug

# 80
  • Бургас
Moharet,изчислих я  Grinning  "на око"  Joy
А после си похапнах и десерт  Embarassed

# 81
  • София
И аз днес хапнах сладолед, ама не от zero  Laughing
Нали съм се заклела да не ям прясно мляко и не бях яла сладолед от миналата година, но днес нещо ме прихвана и си угодих  Laughing

ПП mis_val не те обичам вече  Laughing Шегувам се, разбира се  Hug Но в този блог, който постна има толкова изкушаващи предложения, че ме обричаш на доста извънзонови хапвания  Grinning Ще трябва да пробвам някои рецепти, защото на милото съвсем му втръсна от моите зонови манджички и в последно време, каквото и да приготвя, реакцията му е "Еее пак ли това"  Joy

Последна редакция: вт, 17 юли 2012, 23:40 от Moharet

# 82
  • Варна
Здравейте, някой знае ли колко грама черници е един въглехидратен блок?

# 83
  • София
От тук излиза приблизително 110 грама за 1ВБ

# 84
  • Бургас
Moharet,питаш ли ме мен какво ми е  Joy Joy Аз всеки ден по около 6 часа прекарвам сред такива блогове и кулинарни теми от рода "Какво сготвих днес" и то само с апетитни снимки
Да те поизкушавам още малко,ако искаш  newsm78  hahaha

# 85
  • София
Moharet,питаш ли ме мен какво ми е  Joy Joy Аз всеки ден по около 6 часа прекарвам сред такива блогове и кулинарни теми от рода "Какво сготвих днес" и то само с апетитни снимки

Искам, искам  Hug Ама дай на лични, да не спапим темата  Laughing

# 86
  • Варна
много ти благодаря, може ли да ми кажеш и за пъпеша по колко грама, има го в таблицата но е на брой

# 87
Погледни тук и прецени твоя пъпеш от кой вид е. Според сорта между 100-150 гр . А в таблицата е за чаша нарязан  Wink

# 88
  • София
Аз изобщо не мога да различа кой пъпеш какъв сорт е и затова за себе си съм възприела, че 1ВБ е 100гр. - толкова ми се получи като го нарязах на парчета, колкото 1 нормална хапка и претеглих 1 чаша по таблицата на Емигрантка.

# 89
  • Варна
Много Ви благодаря:)

Общи условия

Активация на акаунт