ЗОНАТА и ние - 10 Тема

• 69 313
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте да всичко си сметнах по - два пъти за всеки случай Simple Smile
Мисля да ги направя:
Закуска - 2 блока
Обяд - 3 блока
Вечеря - 3 блока
Като най-вероятно ще си приготвям от вкусните рецепти от Ние и зоната и да ги разпределям за деня.
Физическата ми активност за сега е ходене пеша Simple Smile

# 631
 mi_mito , за да бъдеш в Зоната храненията ти трябва да бъдат разпределени на  пет приема  три основни с две малки закуски. Така 4е махни по един блок от обяда и ве4ерята и си направи следобедна закуска и късна ве4ерна преди лягане. Не трябва да минават пове4е от пет 4аса между основните хранения.

# 632
Благодаря на dani1712 и  Ini за отговорите. Да попитам още нещо , някъде по-назад във форума прочетох , че хлябът "бонус"-1 филийка е 1БВ а в таблицата пише , че пълнозърнест хляб е 1/2БВ. Беше описано, че понеже е без брашно и за това е така и валидно ли е за всеки хляб без брашно. Благодаря.

# 633
Ini, напоследък и аз чета много статии в които млякото се отрича напълно, особено прясното.
Като цяло го обвиняват в голяма степен за остеопорозата и алергиите.
Ето една СТАТИЯ на Белчо Христов по въпроса...

Аз лично ползвам само био мляко, а киселото често си го правя сама. Кашкавала ми е новозеландски където със сигурност знам, че животните пасат на свобода, със сиренето се излагам обаче  Mr. Green
Гръцка фета е, най-вероятно произведена в САЩ (кой знае колко хормонки си хапвам с нея)
Според мен знаейки опита на нашите баби и дядовци и с какво са се хранили и ако имаме мляко с ясен произход риска не е голям  Peace

Да си метна закуската, че само спамя напоследък:
14гр. овесени ядки сварени в повечко вода
28 гр. сирене
3 маслини

Аз да попитам - на някой да му се струва малко месото в зоната или аз съм твърде месоядна?  Mr. Green

# 634
Здравейте да всичко си сметнах по - два пъти за всеки случай Simple Smile
Мисля да ги направя:
Закуска - 2 блока
Обяд - 3 блока
Вечеря - 3 блока
Като най-вероятно ще си приготвям от вкусните рецепти от Ние и зоната и да ги разпределям за деня.
Физическата ми активност за сега е ходене пеша Simple Smile

Лично на мен 3 Блоково ядене ми идва в повечко. За това съм ги направила  по 2 Блока, като само късната вечеря ми е 1 Блок, моите блокове са 9 за деня. Трябва да имаш 5 хранения за деня.

Момичета в таблицата пише Зрял боб 50гр. Въпроса ми е 50гр суров боб или варен?

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 18:22 от svetla_72

# 635
Благодаря момичета за съвета Simple Smile
Ще се поправя още от утре Simple Smile
Имам още един въпрос: Ако не мога да си изям късната закуска това проблем ли ще е ?

# 636
sv_vn ,колкото е по-пълнозърнест хляба, значи има повече фибри . При пресмятане на В вадим фибрите и тогава смятаме грамажа и затова по-пълнозърнестите хлябове излизат с по-голям грамаж за 1 блок. Най-добре си смятай по етикет. Те сега повечето хлябове са пакетирани и им пише садържанието или ползвай от тук . Когато правихме състезанието приехме, че хлябове като Вита, Тонус, Бонус са по 1 филийка за блок, а другите (по-меки и пухести, без значение бял или черен) са по 1/2 филийка.

Edira, на мен в началото на лятото месото ми беше твърде много и дори спрях Зоната по тази причина, но сега със захлаждането ми е таман  Blush. Все пак имаме всекидневна консумация, а не 1-2 пъти в седмицата. А и може би има значение кой на колко блока е. Аз съм на 10 и си ми е добре. Мляко мпрясно у дома не се консумира, освен в епизодични случаи за някакъв крем, но кисело мляко, извара и кашкавал почти всекидневно.

svetla_72 , зрелия боб е в графа "сурови зеленчуци"  Wink, а които са варени или печени са изрично упоменати.
mi_mito , желателно е да имаш късна закуска, ако вечеряш поне 3 часа преди лягане. Ако вечерята ти е много късно - тогава този блок трябва да го прибавиш към някое друго хранене. Отговорите на въпроси 12 и 30 от блога ще отговорят и на теб.

# 637
  • Chicago/Varna
Емигрантка, имам молба към теб. Може ли да ми припомниш за Гама линоленовата киселина :добра ли беше, лоша ли?. Знам, е е от Омега шест, но ми препоръ4аха две масла : от поре4 (извинете, но нещо ми отказаха някои бутони) и от ве4ерна иглика, а и двете са носители на доста голямо коли4ество от тази киселина. Подходящи са за хормонални проблеми и при атопи4ен дерматит (себорея). А аз имам и двете.
dani1712  инфото за ГЛК съм го сложила под въпрос 42 Simple Smile Въпреки че е доста сбита там информацията, но скоро ще обясня по подробно за тази киселина. При всички положения не бих те посъветвала да взимаш допълнително на хапчета, овесените ядки 2-3 пъти в седмицата са ти достатъчни. Колкото е полезна, толкова е и опасна тази ГЛК, защото като прекалиш малко, и това се превръща в Арахидонова киселина, от която трябва да бягаш като дявол от тамян. И за Архидоновата киселина ще пусна по подробен материал от последните книги на Сиърс, само съм малко кът с времето  тези месеци, нещо не мога да се организирам, по незнайни причини  Joy Hug

# 638
dani1712 благодаря, и аз мислех че е суров но за всеки случай да питам, да не объркам нещо.

# 639
И аз съм склонна да не изпадам в крайности - това е крайно вредно, другото не е. Нали курабийките на Бари Сиърс са с фруктоза  Wink

# 640
dani1712, при мен е обратното аз съм свикнала на едни хубави и големи пържоли и като си отрежа една 3-4 блокова която е на 1/3 от тази която съм свикнала да гледам ми иде да вия  Joy
Иначе аз съм на 11 блока  Peace

# 641
И на мен ми се яде повечко месо,отколкото ми е определеното.Тая вечер си приготвих вечеря от любимото си списание BBC GOOD FOOD и съм много доволна Simple Smile
Дани,за хляба и аз много се чудя понякога -защото като си изчисля по етикет,понякога ми излиза за 1 блок 1 филия от тия тип Бонус или Вита и в такъв момент - на етикета ли да вярвам.Те уж нали са с много влакнини и заради това ми се получава такъв резултат.Аз хляб ям от време на време на закуска,макар че ми е една от любимите - с рохко яйце ,малко сирене и някакъв зеленчук  Simple Smile
Лека  Mr. Green

# 642
  • София
1. Задължително вижте: “Sugar: the Bitter Truth”. За мое съжаление е на английски, но в общи линии ми става ясно за какво става на дума  Sad

Дани,ето линк на филма с български субтитри  Hug Много е интересен, но е много сложен за гледане. Аз съм го гледала вече 10тина пъти и определено много ми подейства на лакомията. А колкото до фруктозата, когато изгледах филма за първи път, веднага се сетих за това, което Carmen казва, че лакомствата на Сиърс също са с фруктоза  Laughing

# 643
Мохарет, не съм Дани, но благодаря за филма. Беше ми полезно   bouquet

# 644
Здравейте!
От един месец се храня по зоната( доколкото мога) и се чувствам много добре.
Резултатът е -1.5кг и намаляване на мерките.
Всяка вечер преди лягане( 23.30ч.) хапвам 1ч.ч кисело мляко най-често с 1с.л. суров слънчоглед.
Млякото е "Алфатар"- 3,6% - затворено производство, 100% натурално мляко от собствена кравеферма. Някой от вас използва ли го?
Споделете за такива като мен, които не можем да си правим сами кис.мляко, коя марка, от предлаганите на пазара е за предпочитане?
Благодаря и успешен ден ви желая!   Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт