Имате ли 'тайни' пари?

• 33 604
  • 423
  •   1
Отговори
# 15
аз не знам руски. но горе долу май разбрах.
държанка? /защото на български съдържанка няма/

# 16
Това че се грижиш за домакинство и деца не ти дава НИКАКВО право да се разпореждаш с чужди пари както намериш за добре и още повече да криеш парите на мъжа си от самия него за собствени нужди. Това са ЧУЖДИ пари.
Когато вземе да ти плаща официална заплата за домакинската ти работа, тогава можеш да ги смяташ за свои. А до тогава си ИЖДИВЕНКА.
ТОВА е лична несъстоятелност. Неспособност една стотинка в този живот да изкараш сама.

И моля, не намесвайте провинции и липса на работа. Който иска, прави пари навсякъде.
Въпросът е че българина е станал толкова мързелив, че го мързи да гледа. От мързела си такива жени търпят ВСИЧКО.
Това може да го каже само една агресивна и крива на света жена. Неразбирането на проблема и самовглъбяването в перфектната ти персона те прави кон с капаци, пък злобата ти незнайно защо прелива от думите ти Peace

# 17
аз не знам руски. но горе долу май разбрах.
държанка? /защото на български съдържанка няма/

Няма но държанка не е същото. Едно е да те държи някой -друго да те съдържа. Laughing
Шега, но с много истина. Държанките ги държат за секс. А съдържанките се смятат в правото си да получават материално издържане доживот заради домакинска работа, която най-често също не вършат. Laughing

# 18
Това може да го каже само една агресивна и крива на света жена. Неразбирането на проблема и самовглъбяването в перфектната ти персона те прави кон с капаци, пък злобата ти незнайно защо прелива от думите ти Peace

Това го казва и Википедия- не само аз. ТУНЕЯДЕЦ знаеш ли що е? Мм?
Паразит живеещ на чужд гръб.

# 19
Оф, бе Лизет. Многократно е цитирано тук законодателство, което признава труда на жената по отглеждането на децата и поддържането на къщата. Защото е това, което е - положен труд, време, усилия, нерви, целодневна работа.

# 20
Оф, бе Лизет. Многократно е цитирано тук законодателство, което признава труда на жената по отглеждането на децата и поддържането на къщата. Защото е това, което е - положен труд, време, усилия, нерви, целодневна работа.

Може би законодателството определя полагаща се заплата за този "труд"?  Laughing Я нещо съм изостанала от законодателните глупости... Дайте моля цитат относно заплащането на труда на съпругата.

# 21
  • Пловдив
Едно ми е чудно, ясно е Лизет какъв трол е, останалите защо и обръщате внимание? Shocked

# 22
Не че ми се води такъв спор, особено с Ксения, но и в България вече домакините ще могат да се осигуряват за пенсия: http://news.data.bg/2/bulgaria/334525/

# 23
  • Пловдив
Не че ми се води такъв спор, особено с Ксения, но и в България вече домакините ще могат да се осигуряват за пенсия: http://news.data.bg/2/bulgaria/334525/
Това според мен е тъпо, та дрънка. Изказвала съм се и преди по въпроса. От къде на къде САМО жените на мъже със семейни фирми имат право на осигуряване? Ако мъжът е с достатъчно голяма заплата и може да си позволи жена му да стои вкъщи - да има правя да се осигурява жената.

# 24
Имам спомен за четено нещо тук за САЩ или Франция, може да бъркам страната.

# 25
Това според мен е тъпо, та дрънка. Изказвала съм се и преди по въпроса. От къде на къде САМО жените на мъже със семейни фирми имат право на осигуряване? Ако мъжът е с достатъчно голяма заплата и може да си позволи жена му да стои вкъщи - да има правя да се осигурява жената.

Тази статийка по принцип е първото което излезе в Гугъл на питането ми:)
Ина4е предполагам, че става дума за т.н 'семейни асистенти" /помощник в семейна фирма/, което го има в Европа ( аз 1г. бях с такъв статут в нашата семейна фирма) - т.е ти си съпруг/съпруга,  дефинира ти се работно време, работиш към фирмата ( помагаш) БЕЗ заплата, при проверка от трудова полиция си легално на мястото ( това е мн важно),  но с осигуровки за пенсия.
Осигуровките за домакините са нещо друго и съществуват отделно, т.е се декларираш за домакиня, не за безработна или неработеща -  и плащаш пенсионни осигуровки, като домакиня именно. Накрая получават ниска, но пенсия. Никой не ти пречи и на частни пенсионни застраховки, където според какво васяш накрая получаваш.

Но въпросът е по-скоро защо и как едни такива жени да разберат, че не могат да са наистина толкова беззащитни... защото явно палачинката се обръща много бързо..

# 26

Дай първо се определи със страната и законодателството преди да дрънкаш глупости! Кой какво точно "признава" за труд и на каква точно сума го признава този труд. После ще парадираш за права в онази страна която го признава. А в ТАЗИ страна домакинската работа е безплатна и по желание. Ако ти изнася.

# 27
  • Пловдив
10 c's caffè&lounge
Ами... аз достъп до закона практически нямам, обсъждам преработената информация от статията. Идея нямам какво фактически ще се получи.

# 28

Дай първо се определи със страната и законодателството преди да дрънкаш глупости! Кой какво точно "признава" за труд и на каква точно сума го признава този труд. После ще парадираш за права в онази страна която го признава. А в ТАЗИ страна домакинската работа е безплатна и по желание. Ако ти изнася.

Затова казах "законодателство", тоест - неопределено, но съм сигурна, че съм чела за това тук, в някоя тема. Ще трябва да го приемеш на доверие.

Ето нещо интересно - http://www.advantagefamilylaw.co.uk/site/library/legalnews/house … compensation.html

Още - "Permanent spousal support can be awarded if a displaced homemaker was never able to achieve a standard of living without the support of her husband, such as in the case of a housewife who eschewed a career to take care of the home and children."

Ето линк - http://www.ehow.com/about_5256811_spousal-law-displaced-homemake … akers-rights.html

Последна редакция: нд, 08 юли 2012, 01:33 от Зилозавър

# 29
Според Семейният кодекс, съвместният принос се изразява  във влагане на средства, на труд, в грижи за децата и в работа в домакинството. / чл.19 (2) / А съвместният принос касае вещите и правата върху вещи, както и паричните влогове, придобити от съпрузите през време на брака в резултат на съвместен принос, принадлежат общо на двамата съпрузи независимо от това, на чие име са придобити/

Така че трудът на домакинята е признат и в момента от Закона за приносен, независимо, че не е заплатен и парите в банковата сметка са равно и нейни, щом са придобити по време на брака, заедно с всичко друго материално придобито.

Не са чужди, не ги краде и тн. ' по Ксения"

с което мисля да спрем тролстването...

Общи условия

Активация на акаунт