СЕПТЕМВРИйки вече стягат си багажа, но за болницата не за плажа!

• 29 553
  • 729
  •   1
Отговори
# 285
Ако моята овулация беше както трябва, нямаше да съм бременна, това имах предвид, защото мислех че е била в период, в който няма как да съм забременяла, а все пак съм, но за лекарите меродавен и цикъла. Видеозонът определя г.с. по размерите на бебето, при някой това може да е по-вярната дата, при други - не, принципно лекарите се ръководят от датата на цикъла и казват, че размерът на бебето по видеозон може да е подвеждащ, но явно е, че при всяка мама е различно, така че май всеки сам решава коя дата да счита за меродавна за своята бременност. Само че не знам, ако има наистина голяма разлика м/у двете дати, дали не трябва лекаря да промени датата на термина, защото по нея се определя дали преносваш?

# 286
Barbera, Премаман доколкото знам е белгийска фирма, а пък Пренатал - италианска. Стоките са им почти еднакви, но са различни фирми. Ако някой го интересува нещо от сайта на Пренатал и не може да го преведе, ще се радвам да помогна

# 287
Lucky*, ти ли питаше за праха на Angel Baby? Аз си взех такъв и го пробвах с нашите дрехи веднъж, но нямам мнение за него защото нямаше петна по които да позная как пере, а и не мирише на нищо. Фирмата има сайт / който в момента  не работи/ и имат фейсбук страница. Пиши им - хората са много симпатични и любезни. Мисля, че имат само 1 магазин в София / на канала/.

# 288
Моя доктор още не се е заинтересувал много много кога ми е термина Simple Smile Всеки път си ми го мери с ехографа и си го нарича предполагаем термин, а в болничните ми пише тоя по последна редовна менструация...Като стане време за писане на 45 дневния болничен ще го измислим кой точно термин ще вземе, но аз си вземам за верен тоя дето ми го измери в началото 27ми, защото с напредване на бременността термина по ехограф става относителен Simple Smile

# 289
Момичетата,които залагахте на първо бебе момче....май няма да е така.
Връщам се от консултация.Мериха ме,теглиха ме,всичко е на ред.Но акушерката като ме качи на кантара и се ошашка ,че съм отслабнала още.Уж бях само за консултация,но веднага извика лекаря и го накара да ме погледне на видеозон дали бебето растяло.Лекаря ме погледна....Ами 2,200 сме всичко е нормално,но плацентата ми се калцирала от дясно и то не малко.Бебка е много добре,но ми каза,че след не по късно от 10 дни трябва да ме погледне пак и най-вероятно ще я вадим малката мишка....
Аз честно казано въобще не съм притеснена колкото и странно да звучи.Майка ми пък като чу и веднага сметна,че идвало точно на рождения и ден и изпадна в дива еуфория от радост  Mr. Green
Не съм притеснена,защото преди 10 дни бебка беше 1,500 значи е сложила цели 700 грама.След още десет дни може и да мине 2,500.А под 2,500 ги слагали в кувьоз.Така,че....май първото бебе ще е момиче .....

# 290
Канелка стискам палци малката принцеса да е добре и да качи грамчета  Hug

# 291
Олеле Канелка, толкова рано ли ще я изкарат.  #Crazy Ти кога точно влизаш в 9-тия? Изчакайте поне до тогава. Дано всичко да е наред, а пък "загубата" ще я преживеем  Heart Eyes

# 292
Канела стискам палци и съм сигурна, че бебка ще е добре. Ееее ти сигурно ще си първенеца в групата  bouquet  bouquet  bouquet
Фейтче, наистина ли по-нататък започва да се усеща коя част на бебето къде е!  newsm78 newsm78 Много страннноооо ми се струва това #Crazy #Crazy #Crazy
Гледам имаме си нови мами в темата - ама къде ходите до сега бе момичета, крайно време е било да се включите при нас.

# 293
Ами стефи идва точно един месец преди термин....абе да стане 2,500 и ще ми е мирна главата....

# 294
Всичко ще е наред  Hug Ти си млада, силна а и бебка мноого добре наддава. Всички пръсти дето ги имам, ще ги стискам  Heart Eyes

# 295
  • Варна
Канела, твоята работа направо ме изумява  Mr. Green Няма кила, пък беборана голяма. За 10 дни е качила 700гр  Shocked Shocked Аз до колкото си спомням с теб сме с последен цикъл 1-ви декември. Значи трябва да сме в еднаква гестационна, а ти още малко и ще родиш. Аз още не съм влязла в 8-ми месец, а като ходих на лекар на 21-ви ми казаха, че е 1400гр и е 2 седмици напред. Вече почвам да се съмнявам в тия видеозони и доктори. Или моя термин не е верен или вече незнам.....

# 296
  • При моите мъже...
Канелка, големия синковец го родих 23 дена по рано - беше си 3 кила и всичко си му беше наред. Дори и така да стане, не се притеснявай. Пък и не е сигурно дали веднага ще го вадят...  Hug

Вчера бяхме на консултация - бебо е 1400, плацентата и шийката е добре, но водите са ми много малко и АГ-то иска да ме види пак след 10-12 дни. Гледам да не се шашкам Peace

# 297
Канела  ,стискам палци!Страхотно е,че не се притесняваш,желая всичко да мине добре Hug

# 298
Канелка, аз така си и знаех , че ти ще си първата мама HugДано сега да трупате грамчета и стискам палци всичко да е наред с малката принцеса и с мама Hug Hug

# 299
Канелка - стискам палци всичко да е наред  Hug важното е малката да наддава, и аз помня, че беше с по-късна дата на последен цикъл, но всичко е толкова индивидуално, килограми на мама, на бебчо, както и всяка бременност  Hug хубаво е, че редовно те следят  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт