СЕПТЕМВРИйки вече стягат си багажа, но за болницата не за плажа!

• 29 548
  • 729
  •   1
Отговори
# 315
Е то аз по стечение на обстоятелствата знам кога точно е станало и си отговаря на седмиците по ехограф, но въпреки, че казах на лекаря си, той си ме води по цикъл. Иначе по коледа е станало newsm78.
Да , терминът не се променя с размерите на бебето (то и размерите са относителни). Седмиците които се отчитат са на големината на яйцеклетката т.е. тя започва да се развива още от 1вия ден на последната менструация, ето защо се гледа тази дата , а не предполагаемата овулация или пък нещо друго. Няма какво да се безпокоиш. Ехографите отчитат +/- 14 дни , винаги има разминаване , не се безпокой излишно. АКо има нещо , док би ти казал според мен  Hug

# 316
Фейтче, на теб колко ти казаха че тежи твоя тропчо?

Ваничката и стойката ми дойдоха-излязоха ми 29 лв.Харесахме ги  dancing

Ами миналата седмица беше 2020гр /31 седмица/   Crazy док каза, че до 19-ти може и 2700 да стане  Whistling Аз лично не съм склонна да се доверя на тези таблици и изчисления. Спокойно  Rolling Eyes
Чстито за ваничката ... направо си е на далавера  Hug

unforgiven много сладка тази мишонка  Crazy

Бъдик ... легълчето е много хубаво .. подобно е на нашето, само, че вие сте с цветно  Hug

# 317
Канела Успех и дано всичко е наред и с теб и с бебка стискам палци и аз Simple Smile
Антония Да е жив и здрав сина Simple Smile  bouquet  bouquet  bouquet

И аз да ви споделя моя  бебо го усещам страшно много и чак се плаша,толкова много рита и бута че не знам много е луд ,чак таткото го е страх вече да ме пипа по корема защото си мисли ,че ще изкочи всеки момент,доктора всеки път казва, че е добре дано да е така Simple Smile

# 318
  • Варна

angel_bbb коя ваничка, че нещо съм изтървала  Rolling Eyes

Тук така гърми, трещи и вали -страшна работа.

# 319
Бебка си расте, даже е с една седмица напред. Тежи 1640 гр., а иначе коремът ми е привидно малък. Има си достатъчно вода, плацентата е перфектна, шийката и тя. Дано всичко е ок до края  Praynig

angel_bbb Ще визирам поста на Барборани  от днеска  Peace
Тя е в 30 седмица, почти толкова колкото бях и аз на преглед миналата седмица и малкия беше 2020 гр.. На мен ми казаха, че си върви в нормите и си отговаря на седмиците ... а не нея и казват, че е със седмица напред пък грамчетата са 1640 гр  Rolling Eyes
Според мен е много относително това мерене, а и явно зависи от апарата и затапаратното устройство.
Така, че се успокой ... вървите си много добре  Hug

# 320
  • Варна
Здравейте  момичета,тук най-после заваля и ще се разхладим.Разгледах покупките и тумбаците-страхотни са!
Канела дано всичко е наред  с теб и бебето  Hug
F.a.t.e. чудесно си подредила всичко  Heart Eyes.Благородно завидях за този ред в шкафчетата.Откакто малката сама започна да си измъква дрехи от гардероба  ooooh! и изобщо да има достъп навсякъде  всичките ми усилия са безрезултатни  Blush
И на мен ми се струва още рано да си подготвям багажа за родилното , но сега като прочетох поста на Канелка се замислих .
Иначе освен няколко  дрешки, стерилизатор и възглавница за кърмене нищо не съм купувала.Повечето неща си ги имам от каката.
Прохладен ден на всички ! Heart Eyes

# 321
sentex, абе и аз съм с последен цикъл 01.12  newsm78 Терминът ми е 06/ 08.09 , а беба миналата седмица беше 1800гр , отговаряща на седмиците .
Тони , честит ти рожденик , да е жив и здрав !

# 322
Канела, стискам палци всичко да е наред и с теб и с бебето, пък когато трябва, лекарите ще преценят да го вадят  Praynig  Hug
Антония, честит ти рожденик, да е жив и здрав   bouquet

# 323
  • Русе
Наистина е относително и не може по съвсем точни шаблони да се определи развитието на едно бебе.Както виждам от постовете на всички бъдещи мами тук мерките на всяко бебче са абсолютно индивидуални и зависи от много други фактори.Чувала съм от доста вече родили момичета, че им е било трудно да качат килограми по време на бременността, но в крайна сметка са родили здрави и в нормата(относно кг) дечица.
Има и други случаи : коремът да изглежда огромен, а да се окаже при раждането, че бебока е по фин отколкото се е предполагало, което си зависи и от структурата на тялото му.

Всяка от нас преживява притеснения, това е нормално...Аз съм 29 седмица и все си мисля, че моята принцеса изостава с наддаването.Когато бях на преглед в 27 г.с. докторът ми каза, че е 890 гр., което било нормално.Аз обаче изкарах 2-дневен летен грип и все си мисля, че е повлияло (не съм пила друго освен 2 пъти Парацетамол.)

Канела , успех и дано всичко да е наред !!! Хубаво е, че наддава така бързичко твоето бебче Simple Smile

# 324

Когато бях на преглед в 27 г.с. докторът ми каза, че е 890 гр., което било нормално.Аз обаче изкарах 2-дневен летен грип и все си мисля, че е повлияло (не съм пила друго освен 2 пъти Парацетамол.)

Първия път когато ми казаха за кг на бебчо бяха 1300 гр. точно месец по-късно  вече беше 2020 гр. Не се притеснявайте ... те сега започват само да качват и ще видите колко бързо наддават  Hug

# 325
  • Варна
Абе вече съвсем спрях да им вярвам на тия техники. Важното е бебоците да мърдат и другите неща да са ок, пък колко ще тежи все тая. Вече има техника за недоносени и не е чак такъв проблем. Важното е да са здрави  Grinning

# 326
  • София
Мацки, ще падне покрива hahaha hahaha hahaha hahaha

*Georgia*, antonia79, elio, ilina_td, kami2004, krassymira, Melly.G, Milena_87, mobsi83, pecata, ro6li4ka, rossy-pm, stefanel, stefiss_1978, susamenna, tolinka, Vasilena P, zornitsa85, Августа (+ 2 Скрит/и) и 4 Гости преглежда(т) тази тема

хахахахах еми така е всички вече  сме болнични / отпуска  wash hang 1ironing newsm28 1dishes newsm55 newsm19

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 17:24 от bydik

# 327
/ не желая да се включвам в залагането за първото бебе за да не се окаже, че съм изтеглила късата клечка/

Да си кажа и аз след прегледите днес:
Преглед 1: на 4Д - бебо в  норми, 1408 г., бистри води, нахранен, но.... му е много тясно и може да се появи всеки момент / дано да се позабави още доста/ Praynig
Преглед 2: ЖК в поликлиниката 1200 г. т.е това с грамажа на бебето е много относително и е по- важно колко време е стояло в корема, а не толкова колко е тежко.

# 328
Канела, стискам палци всичко да е наред  Hug
Антония, да ти е жив и здрав рожденикът   bouquet
Момичета, имате страхотни покупки за бебчовците, днес тъкмо щях да снимам нашите да ги кача и ми се прецака апарата  Sad  после се оправи сам, но вече бях навън, довечера ще ви кача снимки. Бъдик, ние сме се спрели на същото легълце само  че е беличко   smile3534
 Поздравления за дъжда на варненските мами   umbrella  дано дойде и насам малко като вчера  newsm20  
Искам да ви питам вие знаете ли кръвната група на бебчетата си и как се разбира преди да се роди? Бях чела че е важно да се знае, защото ако е несъвместима с тази на майката можело да започне производсво на антитела ...

# 329
  • София
*Georgia* готини са много ( ако имате нужда от помощ за зглобяването "викай" ) ние го измъчихме вчера  thumbsup

Канела всичко ще е наред само стискай кълки още малко  Hug

Фейт имаш ли представа кога близнаците спират да натдават като другите бебета в корема, че моята АГ каза "има време още е рано" и тва е Confused

Общи условия

Активация на акаунт