Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 140

• 71 168
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
  • На изток от рая...
Аз загледах сериала по Бтв заради Берен. "Забранения плод" го гледах отгоре-отгоре след като се заформи интригата между Бихтер и Бехлюл и много я харесах като жена и актриса.

Естествено не можах да издържа на темпото на Бтв, влязох тук във форума и започнах да гледам напред. Това беше епизод, когато се настаняваха в първата къща край реката и по-точно сцената, когато разтоварваха багажа и Керим се опита да свали сандъка с чеиза. Ей, като ме хвана тази сцена за гърлото и като започна един луд маратон по цели нощи, за 3-4 дена изгледах всичко преведено до този момент. Настигнах момичетата тук по времето, когато Керим беше прострелян в болницата.

Не знам кога попаднах в плен на магията "Енгин". Просто след 1-2 нощи гледане разбрах, че не мога да отделя погледа си от него. Поглед, маниери, жестове, усмивка - всичко ме привлича и ми харесва. В моите очи всичко е изграно перфектно, напълно естествено и истинско и това направо ме вкара във филма, все едно бях част от декора.  Вече спрях да разсъждавам "ЗАЩО", факт е, че харесвам филма безкрайно много - Енгин, Берен, Бюлент, Есра..... - всички, както и че много, много ми липсват.

# 106
  • В Града на липите
Dilemi, това да не е реклама за новия му филм  Joy  Joy  Joy Прилича ми малко на научна фантастика, но сигурно ще е интересен  Peace То какво ли не им се случи на американците  Joy , колко пъти устояха на извънземни атаки и природни бетствия, но явно "Урагана Енгин" ги е отнесъл  Joy

# 107
Спиритче,  Joy Joy Joy Joy Joy

Аз за зарибяването от сериала бях писала преди време,провокирана от коментара на едно момиче във фейса.Продължавам да съм на същото мнение и затова ще сложа част от тогавашния си пост в спойлер.Вале,  wavey

Скрит текст:
Със сигурност много важен фактор е наистина сценария,проблематиката,която поставя и играта на артистите.Тук от самото начало всичко беше много добре представено,толкова реално,че дори и да не познава човек някой от типажите в реалния живот,може да повярва,че наистина ги има.Битовизмите са само страничен похват за засилване на чувството за реалност и те се използват в много други сериали и филми,затова не им отдавам такова значение като това момиче.Не мисля също,че заснемането на сериите със  звука на живо е нещо ново.Имало го е преди,има  го и сега.За мен лично не би играло никаква роля дали чувам звука на пералнята в съседната стая или отвън кукурига петел.Не мисля,че това е ,което ме кара да чувствам  тези герои като реални.Тъй като за мен това не е първия сериал,от който се чувствам зарибена,се мъча да потърся кое е общото между двата,онова,което ме приковава към екрана,кара ме да чета в интернет всичко,каквото намеря,да искам да науча повече за артистите,които изпълняват съответните роли.Участието ми във форум обаче е първо,не съм си и помисляла някога да пиша някъде.Стана съвсем случайно,търсейки информация се натъкнах на този форум и като начало започнах само да чета.Едва по-късно се регистрирах и скочих от балкона.Причината за това бяха постовете на някои момичета,усещането,че нещо ме обединява с тях.
Сега ще се опитам да извлека общото между иначе различните по тематика сериали,което евентуално би могло да е причината за зарибяването ми.Ще се конкретизирам обаче само върху „КВФ“.
-От една страна от голямо значение е изпипването до най-малката подробност на всеки от персонажите.Тук няма маловажни герои,такива които да не са изпълнени с живот,с информация за характер,начин на мислене и поведение.Всички си имат своята индивидуалност,зрителят не само се запознава с тях,но и се замисля върху това какво правят и защо го правят.Т.наречените второстепенни герои не са само спомагателен персонаж за разкриване  и развитие на главните герои.Те също по свой си начин са главни герои.Това допринася сериала да се доближи максимално до зрителя,защото и в живота е така.Отделният индивид си е главен герой в своята  си деиствителност,но всички около него са също герои от неговия свят и той ги познава,заедно вървят по пътя си.Затова имат рожденни дни,съответните зодии,болести,тъжни и весели моменти.
-От друга страна артистите допринасят с изключителната си игра да изпълнят замисъла на сценария с живот.Всички,  без изключение ,играят на едно високо ниво.Техните превъплащения в героите са толкова силни и изразителни,че понякога успяват само с жестове и мимики да внушат толкова много,колкото и думите често не успяват.Зрителят усеща болката,радостта,съмнението,пеперудите в стомаха,мъката,копнежа и всичко,което придружава като емоции всеки от героите.Усеща ги интензивно и ги изживява по свой си начин пред  екрана,защото те са го докоснали,той вече ги познава,така както познава и други хора от реалността,знае тяхната история и става съпричастен.Мисля,че това е основната причина зрителят да се дразни,когато режисурата изкара някой от героите от познатата вече представа за него.Според  мен добрият сценарий не е достатъчен,за да вкара зрителят наистина във филма,необходимо е това,което вече описах,придаването на живот на всеки от героите,внушението,че историята и всичко,което я придружава  е истинско.
-Другото нещо,което според  мен е от голямо значение е наличието на любовна история.Сериалът е драма,но и животът е драма,в която всеки копнее да бъде обичан и да обича безрезервно.Стремежът към любовта винаги е придружавал човека през всички етапи от развитието на човечеството.Разбирането за истинска любов,за усещането,която тя носи не се променя през вековете,променя се само израза и показа.И преди,и сега това усещане за пълна всепоглъщаща любов е временна ,а не постоянна величина.Затова и копнежът по голяма и силна любов продължава да живее у хората,които се отличават със своята емоционална (къде скрита,къде открита)душевност.Тук в сериала откриваме силата на любовта,която е още по-впечатляваща,заради това,че наистина се ражда на границата на невъзможното и преминава през всякакви трудности,за да се задълбочи още повече и накрая да се овенчае с успех.Зтителят иска да вярва,че тази любов съществува и по възможност,че силата и няма да затихне толкова бързо,колкото в реалния живот.И тъй като той вече е повярвал в съществуването на тези герои в истинския живот,му се ще и другото да съществува.Може би и като мотивация да се бори за любовта в действителността си,да я изисква,да я търси,да я подклажда...
Това са общите неща в двата сериала,от които се почувствах зарибена.При мен това са причините,други няма.

# 108
  • софия
Спиритче  Hug, не знаех, че и халюцинации си имала  Joy  Joy  Joy Аз признавам си, дотам не стигнах. Дори и сънищата ми си бяха съвсем порядъчни. Но пък що глупости изписах покрай този филм   Joy  Joy  Joy сега се сетих, че и хайку прописах  Joy да не говорим за "чалъмите на Мука"  ooooh!,определено бях в по-тежка фаза от теб.

ако знаеш какъв английски проговорих Joy
ама момчето всичко ми разбираше Joy

чалъмите на Мука са истински шедьовър..... Hug
както и много от нещата в нашата тема...!!!
много пъти  съм казвала , че съм тук само заради вас и удоволствието от споделянето е невероятно Hug Heart Eyes

Димони-      love001
Скрит текст:
единствения друг сериал, който много харесвам е 1001 нощ...
забравила съм ти кой друг  освен КВФ харесваш толкова много newsm78

Последна редакция: вт, 10 юли 2012, 15:44 от freespirit

# 109
# 110

Добър ден момичета !
Преговаряме 48 серия - благодаря на Дилеми и Димони / страхотни преговорни резюмета плюс снимков материал / !

Момичета нали ви казах - всичко архивирам в папки - Хриси беше първа, сега сте вие на ред !

Първото пътуване в АВА - първото им оставане насаме извън семейството /справиха се добре /.
Идването на Денис - малката сестра беше като слънчев лъч, упорито опитващ се да стопи парчето "лед" в сърцето на Керим.

А относно въпроса който дискутирате - какво ме заплени в "КВФ" - започнах сериала за да видя как играе Берен / нищо друго не съм гледала с нея /. 
Но се появи Енгин   - и дотам с Берен.

# 111
Аз сега ще предложа на вниманието на по-новите съфорумки чалъмите на Мукадес,до които имахме достояние благодарение на две наши съфорумки Хриси и Славена.Може би ще представлява за някои интерес.Слагам ги в спойлер,защото са дълги.
Скрит текст:
Чалъмите на една умна и красива дама
От днес на пазара ще намерите новата книга на все още неизвестнната турска писателка Мукадес Кетенджи „Чалъмите на една умна и красива дама”. Ето и част от предговора на книгата, която се надяваме да се превърне в новия световен бестселър написан от самата авторка. Бележка от издателсвото: Писателката не разреши редактиране на текста, той е автентичен.
„....Идиятъ зъ таз’ книга ми дади моята немногу кръсива зълва Фатмагюл и чаровния ми и мнооогу добър зет Керим.Всичку тук каквоту е описано се е случилу наживу пред очите ми. Слиучките са напъно реални кат’режисьора съм личну ас......Фсичку тува съм га направила с цел хубавия ми енище да хареса повече мен, кръсивъта и много умнъ Мукадеса-прустакеса опс  пуетеса....ама йок ни стана нищу...Кат’ рекал Фатмагюл та Фатмагюл...Боже,боже....Ами бийися сеа в главата тази ти любоф, аз като ти давах нишани ти мигаше кату плъх у трици и нищу не схващаще....”

И към уважаемия купувач на книги, не ми минавайте с номеръ „Сиерджи чок,алъш-вериш йок”, че две деца гледам....Айде устанети си ссъ здраве,вашъ Мукадеа-Простакеса,иф пак объркъх и що не могъ да трия....Мукадеса-Пуетеса Кетенджи.
Чалъм 1 – Дикулте.

Първото и най-важно нещо при чалъмите е дикултету. Ако някой ви каже, че можете да забършете, демек свалите един обект, демек мъж, облечена с поло, хич не му вярвайте. При всички случаи не ви мисли доброто или сам е хвърлил око на въпросния обект и иска да ви направи мръсно. Деколтето е особено важно, защото един мъж, в повечето случаи се предполага да е по-висок от вас и ще ви гледа от високо (изключвам Рааамито, щото него съм го взела по други съображения, които ще разисквам в друга глава). И къде ще му попадне погледа, ако не в пазвата ви? Да не мислите, че ще ви гледа очите, косата или зъбите. Мойто енище Керим, се прави на много скромен, обаче съм го хващала един два пъти да ме заглежда, точно в деколтето. И е прав човека, при условие, че неговата жена, сякаш с поло е родена. ЗаУшена до носа. Три екземрляра и подарих от новата си книга и не й увира главата. Искаше да си шие булчинската рокля с поло, едвам я разубедих. Добре че и Аблата се включи, та ни уйдиса на акъла. Младоженеца, завалията щеше да го втресе. Той и без това е за окайване. Година и половина на сух режим. Предложих му се пет-шест пъти, ама още се услушва. Понякога имам чувството, че е бавноразвиващ, нищо, че е завършил вишу. Не вдява от намеци и чатлаци, хич. Аз не за друго, ами за здравето му мисля. То вече почна да му се отразява и на психиката. Съвсем наскоро, като отидох да го проверя към два часа през нощта дали не се е отвил, го чувам да бълнува: Фатмагюл, целувки, ябълки, език, грозде, сусам, шам фастък... Ми не е нормално това, ама кой ме слуша мене.
Напоследък малко по малко, под моето влияние, макар няколко пъти да се наложи да я вържа за леглото за да й чета от книгата, Фатмагюл, започна да се облича по-свясно. Неистови усилия правя за да я вкарам в пътя, но не винаги успявам. За съжаление има и такива хора – типигьоз. Вари ги, печи ги, искат да си останат прости и демоде.
Та да се върнем на деколтето, Фатмагюл я дадох за пример. Въобще нея често ще я давам за пример, какво НЕ трябва да правите за да съблазните един мъж.
Деколтето, само по себе си е важно, но много по-важно е как го носиш. Има си и други чалъми, не е само в конфекцията.
Задължителните чалъми при едно деколте са – изпъчена стойка, наперена походка, и хубав бюст като моя. Ако нямате хубав бюст, веднага си набавете. Чух, че продават сякакви размери и модели. Мъжете държат да има матриял за гледне и пипане. И който ви разправя друго най-нагло ви лъже. Богатия ми опит от преди брака и малко след него сочи, че един мъж не го интересува колко мозък имаш в главата, а какъв номер ти е сутиена. Ето, аз може да имам мозък на министър-председател, ама кой ми го цени? Никой. Добре, че природата ме е дарила и с други дадености, които ще изброявам и изтъквам в следващите глави.
Към книгата ще приложа и видеоматериал, как точно да си нагласите деколтето за привлечете вниманието на обекта, демек мъжа. Хубаво гледайте, после да няма недоволни.
п.п. аку съ чудите, що успявъте да ми разбирети, кво съм написала, то е щото Издивателствуту съ тръшнъ и настуя да ми зачисли Ридактур. Но нещу напуследък многу ма нерви, та ши видим дъл нямъ да гу увулна. Жина е междувпрочем. От Булгаристан. Някаква отракана устатница от бг-мамата. Другия път ши настуявам за мъж-ридактур, ако можи с мустаци. Можи и енището Керим, че от сичку разбира.

Втори чалъм:Саблазнявани и ощи нещу
От Славена
След кату ви станъ известну каква е ролятъ на дикултето в един чалъм ,монаваъм нъ следвъщия.Това е така да се каже психулугическия мумент на чалъмъ и негувата физическа пруява....Саму малку отклонение ,шъ мъ прушавати:Кугату искъти да кажите истинатъ а тя не изнася на някуй се уптрибява този магически израз”алла,алла-боже,боже”,тува е един вид кату код към онези коиту ви говорят в главатъ или корабъ-майка,щото аз пустояно чувам гласуве дето искъд да кажът нещу повече от мен,ама те ни знаят че мен никуй не мой мъ  надприказвъ.И пак давъм за пример моята немногу умнъ зълва Фътматъ и хубевецъ с черните букли дет’ми е зет Керим...Тъй де аз дан’съм обратнъ ще да харесвъм  онази ,Керим е моя чувек ам’той още не го е разбрал...Айда пак съ отлкуних...Прайте струате ,гледайти да е за дубро,щото аз кату взех парите на Яшъранови,го напраих за дуброто на фамилията да имъме пари и зълвата да не плювват у прувинциалния ни градец,щото енището и той бил зел пари ама казва ли ти някуй...малчат кату бити гъзвета/шъ мъ прощавате на изразъ/...и после Мукадес това,Мукадес онова /ей кажети ми браву,че си написах имету вярну/...ама аз като разтръсна едни цици и кату зяпнат всички в дикултету и толкоз глътват си езикъ ...еле енищету милия се гу мисля ,то бива сухота и недоимък  откъм женска ласка,ама неговото минава  всичку... ама и Фътмагюл еднъ стинала си пулата  и не смее и баджак да му покажи...Уча я аз как да гу съблазни:Укупваш съ,да му миришеш на хубаво а не на бюрек и кюфтаци,мажиш със с пудра и парфум с арумат на рози,слагаш кату моята синя ношницъ и лягъш в лиглоту до негу,но не да спиш  и ...Раами после ко беше бе,че забраих /Раами е мъж ми/....А Фатмата с тъз нощницъ кафявъта ,завързанъ ду горе,с чорапи  до средата на баджакъ,рошава тръгнали при негу да спи че да се пробвъ как е...Ох чок будала си казъм,чок будала...А онзи красавец енището де и той един загубен кат нея легнал с ансугъ сакън дан вляза вътре и не го изнасиля ,аз мирак ти имам  бе ,ама риализация нямам...Ох,ох и тъй се съблазнява зълво,но ко ли чуваш курава глава ...Саму оф енеге ,оф енеге...И онази девица-убавица вече бивша Аблата и тя идин опит имъ с мъжте,нищу не мой научи от нея ама все я слушъ Фътматъ...Тъй се съблазнявъ мъж казъм,тъй..с убава миризма,еротична нощшница,може и фещи..ама енището какту е загорял няма да стигнете до тях...Айде от мен толкова в тази глава,че ми иде да награбя убавеца ми ненагледен Керим и да му покажа какво значи гуреща жена,ама то много калабалък у дома и няма как да стане.

Ей ама гуляма съм будала,забраих да напишъ как ще съблазня енището саму да идем в новата къща,Раамито ще го пратя да разсходи Елиф,Мурат ще гу пратя на училище,нищу че е затворену сига,Фътматъ ще я затворя у мутфакъ и като го приклещя у една стая... да те видя как ще подскачаш като бит петел на подскоци енищео,ох мале,меле...Aбе ей читателити няма ли някой дубра душа малку да му научи на пръвупис,че май съ злагам нещу, а?

„Чалъмите на една умна и красива дама”
от Мукадеса-Пуетеса Кетенджи

Глава трета:
[/b]
Чалъм 3 –  Очи, погледи и консервиране.

Очите са едно много важно нещо, както сте разбрали. И не само защото без тях няма да можете да си вденете конеца, а защото може да ги използвате за прилагане на чалъм 2, т.е. Съблазняване. Когато си избереш един мъж, първата работа е, да му хванеш погледа и да не го пускаш. Ей за това е нужно да се изучи и тоз чалъм.
Обяснявам стъпка по стъпка, защото на някои хора трябва да им се обяснява като на малоумни, визирам сестрата на мъжа ми Фатмагюл.
Първа стъпка: Избираш обекта, демек мъжа.
Втора стъпка: Улавяш му погледа. Има няколко начина. Завърташ се около него, да те види хубаво, показваш си чалъм № 1, демек деколтето, правиш няколко ситни и кръшни стъпки, и ако и това не помогне, значи или е сляп или има нужда да му думнеш един тиган в главата за да предизвикаш внимание.
Трета стъпка: Присвивате очи и ги завъртате наляво. Все едно казвате – Ей, ти. Искаш ли да отидем да се поразходим? /Да не сте посмели, да тръгнете с него. Сакън! Ще ви вземе за лека жена, като една моя позната Асуто/
Четвърта стъпка: Завъртате очи надясно с цел объркване на обекта. Трябва да предизвикате интерес и любопитство за да му задържите вниманието.
Пета стъпка: Въртите очи кръгообразно и мигате бързо. Може да си помисли, че ви е влязло нещо в окото. Като дойде да провери, вече ви е в кърпа вързан. Гледайте да има и килер наблизо, та ако се наложи да действате бързо. В този килер са позволени само няколко целувки. Може и с език, по желание. Зависи какво е ял обекта. Ако е сърбал пача с чесън ясно, че ще е без език.
Естествено има и такива, като мойто енище Керим, дето въобще на се поддават на нито една от стъпките. Вече взех да си мисля, че е късоглед. Ще предложа на Фатмагюл да го заведе на очен лекар, че ме е страх да не си закове някой пръст. Подозирам, че има и друга причина да не ми зачита стъпките и тя е, че умира от страх да не го види жена му. Много е ревнива. А пък той продължава да се прави, че я обича. Кого заблуждава, не знам.
Сега да ви обясня как НЕ трябва да гледате един обект, ако искате да го съблазните. Долуизброеното съм го наблюдавала у Фатмагюл и стриктно съм си водила записки.
Никога не гледай един мъж с присвити вежди и дълбока бръчка на челото. Тип настъпана усойница. Или така сякаш всеки момент ще повърнеш. Нищо не убива мъжката потентност, както един такъв поглед. Или злобно, все едно някой ви е откраднал мъжа. Дори и да са ви се струпали всичките проблеми на света, дори и да се налага да живеете със зълва, като моята, трябва в очите ви да танцуват искри, по възможност похотливи. Как иначе един мъж да разбере, че имаш намерения към него. Той да не е ходжа, или да говори със звездите?
Онзи ден забелязах енището как гледа Фатмагюл. Ами стомаха ме присви. То неговото очи ли са. Как не я изпепели не знам. Очаквах да остане само пара от нея и да се отървем веднъж завинаги, ама тя упорита, не изчезва. На мен ми се подкосиха краката и хванах разстройство на стомашната и периферната нервна система, тя седи кат чукундур и нищо й няма. Ако можех да му консервирам погледите на енището, щях да забогатея като султана на Бруней, ама не става. Не че не съм пробвала. Онзи ден го преследвах с един буркан, ама много бързо бяга. С тия дълги крака, не е чудно.
Та сега ако не сте ме разбрали от първия път, как да си използвате очите, върнете се и прочетете стъпките една по една. Докато ги четете се завъртете три пъти наляво в кръг, направете кълбо напред и може нещо да ви влезе у главите.
Напоследък мисля да организирам и курс, ама ще видим. То толкоз работа имам, какво по напред. Енището ли да следя, жена му ли. Все пак правя социологическо проучване или беше социалистическо. Много ми е трудно с тия сложни думи, а хората и продължение ми възложиха да напиша.

п.п. Какту сти забилязъли зЪчислиха ми мъж-ридактУр. Ама няма мустаци, та сигурно чИтвъртъ главъ пак шъ й натюр. Ако не вдявъти нищУ взимети си привудач.

Глава четвърта:
Чалъм № 4 – Походка, чупки и други тарикатлъци

Не мисля да ви обяснявам в подробности колко важна е една походка при постигането на чалъм номер 2, демек Съблазняване. Чалъм номер 1 и чалъм номер 3 може също да са от съществено значение, но точно походката е тази, която ще накара обекта да се спре, да се почеше по главата и да се запита: Абе таз жена, аджеба да няма дископатия, или пък е напълнила гащите? Точно това ще избегнем с настоящия урок по чалъми.
Ще започнем с тренировки на сухо, демек на едно място.
Станете прави, стига сте лежали на тез бюра. Изправете се. И следвайте указанията ми. И не ми се оправдавайте с пролетна умора, годишно приключване и спешни съвещания. Много добре ви знам, че цял ден дремете в нета, нали тъй му викате.
И така. Съсредоточете се.
Свийте едното коляно, другото да е изпънато, размяна и продължавате. Ляво свито, дасно изпънато и обратно, все едно карате колело на фона на бавен кючек, корема прибран, раздвижете лявото рамо в синхрон, после дясното, брадата горе, точно така, погледа вперен напред. Ииии тръгваме, с плавна походка и въртеливи движения в ханша.
Много внимавайте да не се спънете в някой кабел или да не се бухнете в някоя стена. Ама като ви знам, че сигурно всички се упражнявате в офиса, може да мине за трудова злополука, тъй че да не ви мисля.
Начи ханша, и това дето е под него /ще ме извинявате ама редактора не ми разрешава да наричам нещата с истинските им имена, каза, че било сценично или цинично, нещо такова/, са най-важни при походката. Номера е да не се увлечете дотолкова, че да се сецнете наистина и да стане сакатлък.
Наскоро опитах да приложа чалъм № 4 на енището Керим. Дори нарочно си защипах края на полата за гащите, демек бельото, за по-добър ефект. Резултата беше катастрофален. Изчерви се, и взе да заеква. Замолих се горещо да припадне, че да мога да му окажа първа помощ с изкуствено дишане уста в уста, ама не припадна, де тоз късмет. Стана като домат. Изведнъж се притесних да не получи някой инфаркт, че направо не ми се мисли, какъв ще доведе след него зълвата. То поне да прибере Мустафа, че се знаем от село, ама тя будалата не го ще. Как ще го иска, като не й ходи по гайдата.
Сега да ви обясня как да НЕ ходите пред един мъж, ако искате да го съблазните. Пак съм си водила записки от наблюдения над Фатмагюл.
Значи, първо. В никакъв случай не носете обувки тип кубинки. По-големи страстоубийки за един мъж аз не знам. То ако не обуеш един висок червен ток, минимум 10-15 сантиметра, че да залитнеш нарочно и да се свлечеш в ръцете на енището, че да заровиш нос във врата му и да му удариш два зъба... Ехххх, увлякох се. Ама тя проста, обула ги тез цървули и друго не признава. Зима, пролет, есен все с тях. Лятото май само ги оставя да си починат.
Второ. Никога не обувайте дебел чорапогащник, под рокля или пола до коляното защото ще заприличате на 5 годишно момиченце, дето ще пробуди всичко друго у обекта, но не и страст.
Трето. На всеки пет-шест крачки правете по една чупка в кръста за фасон. Таз нащта една чупка не я видях да направи, обаче иначе все много знае.
Стигат ви толкова примери, че се уморих.
Най-важното вярвам го разбрахте. Ситни стъпки, чупки в кръста, и буфан ръкави. Ох, това пък от къде дойде, сигурно от някоя друга глава ще е.

П.п. ВечИ ни знам нЪ куго дъ съ уплачъ. Пратили ми за ридактур вмисту мъж с мустаци, жинъ с мустаци. Идвам я изтърпях. Цял ден си ги зъсуквъ и съ заяждъ с мен. Изтри ми пулувинтъ глъвъ, дъно не е утишлу нещу важну.

Чалъм № 5 - Любов, похот и други междинни състояния

Любовта е сложно нещо и не веднъж са ме сурнали по улиците заради нея, ама то може да е било и заради голямата ми уста.
При всички случаи ви препоръчвам да се влюбите по веднъж на младини, и по веднъж на старини, защото не може само другите да стават за резил, пък вие да изпуснете патакламата.
Сама по себе си любовта е придружена от едни сложни състояния на снагата и ума, това второто, който го има, и определено предизвиква дискомфорт. Въобще влюбите ли се, гледайте да ви мине по-бързо. Давам ви за пример себе си. Ако не ми беше минало по-бързо последния път, сигурно щях да остана без зъби. А на днешно време да си сменяш зъбите си е направо разоряващо. В никакъв случай не ви препоръчвам да се омъжвате/жените за обекта на влюбването. Дискомфорта ще продължи до развода ви или в по лошия случай до смърта на единия от двамата.
Вземете си мъж по сметка или по други съображения като мен.
Да ви дам за пример мойто енище Керим. Само като му видите изпития и посърнал вид, вечно зачервените очи и разлюляната походка, трябва да ви стане ясно, че е влюбен. Ами той се люшка от една емоция в друга и човек не смее да му каже нещо. Онзи ден го гледам боядисва и пее. Ама едно хубаво пее. Следващия път ще си нося някое записващо устройство, че да пратя една демо версия в някое звукозаписно студио. Проста съм била. Нека да съм проста, и да трупам пачки. Никога не се знае от къде може да изскочи някоя лира. Та както си пееше и само две приказки му казах и ме замери с един стол. Добре че не ме улучи. И какво толкоз му казах, само че съм видяла Фатмагюл да чете новото писмо на Мустафа. Със сигурност зълвата му е направила магия. Не виждам друга причина да се влюби в нея. Тя е кльощава, рошава, изпита, гледа лошо и постоянно мрънка. От години се опитвам да й угодя, и файда никаква.
Към мойто Раами, изпитвам едно междинно състояние, дето му викат обич. Много го обичам и то най-вече когато не ми се зъби, подскокоросан от сестра си и ме слуша и с двете уши. Обичта е хубаво нещо, особено когато те обичат. За късмет Раами и синът ми Мурат ме обичат много. За малката Елиф, още не знам. Имам едни подозрения, че може да е наследила характера на леля си. Дано да бъркам.
Следващото състояние към което искам да ви насоча внимението е похотта. Ето това вече е едно хубаво състояние.  Да не ви казвам каква похот изпитвам аз към енището. Още като го видя сутрин да излиза от банята с тая кърпа преметната през врата и в корема ми не пеперуди, ами гущери препускат. То не бе похот да го опишеш. Изтръпват ми пръстите на ръцете и на краката. Аз за това не съм в състояние да работя, а те си мислят, че ме мързи. Върви им обяснявай. Обливат ме едни горещи вълни, та ми иде гола да тръгна. Но като си помисля, колко са консервирани ли беше или консервативни тия у нас и се отказвам в последния момент. Похотта е хубаво нещо, особено като е споделена. За сега моята не е, ама аз още тая надежди.  Не съм се отказала.
Тоз път няма да ви давам за пример Фатмагюл, защото тя постоянно е в едно междинно намусено състояние, дето не мога с точност още да го определя. В момента, в който забележа някакъв напредък или развитие в отношенията на семейство Илгаз, ще ви уведомя веднага.

Та какъв ми е съвета към аудиторията: Влюбете се на младини, че по-лесно зарастват раните, оженете се за някой дето ви обича, да си живеете в рахат и се снабдете с по едно енище като мойто, към което да изпитвате похот, която да ви държи живи и нащтрек.

П.п. Най-сетни случих нъ ридактур. Пак нямъ мустаци, амъ приличъ нъ Къванч, оня дету, игра в идин сириал с ина рошава. Гледа ме ино усобено и съ пази, кът пусегна да му упрая кусътъ, амъ за сига съ ръзбиръми. Дано ни мъ убземи похут и към негу, чи съм чувала, чи нее убуу дъ смесвъш личнити и служебнити утнушениа. Можи и негу дъ гу увулнъ.

Чалъм № 6 - Интригата, като висша форма на пилотаж

Интригата е едно много важно помощно средство без което нищо не става, и сега ще се опитам да ви обясня защо.
Не може да струпате на масата продуктите за манджата и да чакате сами да се сготвят. То не че не може, ама ще умрете от глад. Иска се ръка да пипне, творчество да се вложи. Малко солчица, пиперец, оцетец. Не може само захар. Ще ви окапят зъбите.
Аз цял живот с интриги се занимавам и то само и единствено за добро. Обичам да подбутвам нещата, така да се каже, защото решиш ли да ги чакаш да станат от самосебе си и може да си останеш с чакането.
И така, за да ви обясня нагледно как точно се правят интриги, ще ви дам за пример сестрата на мъжа ми Фатмагюл и енището Керим. Тях двамата ги ожених насила, защото бяха слепи да видят, че са родени един за друг. Да не ви разправям как се гледаха в началото. Идеше ми с поло да тръгна, представете си какъв студ беше настанал у нас. Замръз голям. Енището по едно време не издържа да го обиждат и наритват през пет минути и реши да я напуска. Опитах се да му влея ъкъл в главата на няколко пъти и добре че ме послуша, та се върна от летището. То тъй или иначе щеше да се върне, защото му бях скрила международния паспорт в сутиена си и за по-сигурно се бях обадила на летището, че пренася наркотици, ама добре че не се наложи да влизат в действие и тез допълнителни интриги.
После се заех да му втълпявам, че я обича и той взе, че си повярва. Пуснах му една две интриги, че тя ходи тайно в бараката да му рови из бельото и той веднага се хвана. По-голям шаран не съм виждала. Много по-трудно ми беше да накарам нея да си повярва, че го обича. Бая време ми отне. Там добре че Мустафа помогна и се включи като го гръмна, ама аз така или иначе си имах резервен план. Бях намерила номера на Кристин и бях научила как да й кажа на английски, че Керим държи нейна снимка под възглавницата си и бълнува името й. Като знам колко е ревнива Фатмагюл, на инат щеше да се влюби в него, само да не го изпусне.
Тез двамата са голямо предизвикателство. Наложи ми се да използвам методи от висшия пилотаж в интригантството така да се каже. Да бяха други двама, досега да са се развели, тия още не са се изконсумирали.
Да спомена и последната си интрига, тази с писмата на Мустафа. Тук надминах себе си по изобретателност и въображение. Вследствие Керим избяга, а Фатмагюл хукна да го гони. Идеята ми беше да не го хваща много бързо и да се помъчат месец два и ако Аблата не беше тръгнала с нея, можеше и да ми се сбъдне желанието, но... включи ли се тежката артилерия, и интригите ми все нямат щастлив край. Как не разбра таз жена, че всичкото го правя за добро.
Сега съм замислила още няколко интриги за да ги подтикна по-бързо да се оженят, че докато дойде време за сватбата и може да се откажат. Първо съм решила да снимам енището в банята. Това е много трудно изпълним план, но съм разучила дървото зад къщата, и видях, че един дебел клон стига до прозореца. Направо се възхищавам на себе си, за куража и себеотдайността. То и без това няма кой друг да ми се възхити. Та като го снимам, ще подхвърля едно копие на Фатмагюл, /другите ще ги продам на някое списание, ще оставя и за себе си разбира се!!!/, да види какво изпуска и да спре да се мота. После може да й скрия булчинската рокля за ден два, да засиля напрежението. Може и да й подменя сините аксесоари за баня с ярко червени. Трябва да има тръпка, то иначе ако не съм аз да им правя весело на тия двамата, ще умрат от скука.
Решила съм, и да им изнеса една лекция, как да протече първата брачна нощ, като съм си я нахвъляла точка по точка. Дано ме послушат, че после не ми се мисли колко интриги трябва да сътворя, за да оправя нещата.
И така, надявам се, че ме разбрахте защото не обичам да се повтарям. Съветвам ви, ако искате да уважавате себе си, да правите добро всеки ден. Естествено чрез интриги. Може да са малки интриги, но гледайте да са качествени и ефективни. Примерно от сорта на това да кажете вместо добро утро на колежката си, че е напълняла, или че сте чули, че шефа ви се кани да я уволни... абе ще се сетите. И помнете, вие просто й правите добро. Сигурна съм, че дълбоко заровен у всеки дреме по един интригант. Номера е да го събудиш и да го подтикнеш да прави добрини.

П.п. Зъ сигъ съм със същиъ ридактур. слУшъ мъ с двети уши и зъръд мен идвЪ нъ рабутъ с кожини гащи. все ощи водим прегувури дъ си пусни и мустаци. 

Глава седма:
Чалъм... някой си, вече им загубих броя – Лицемерието и други помощни средства.

Сега някой ще каже, че лицемерието е недостатък, но точно в тази глава смятам да ви убедя в обратното. Лицемерието е много сложен похват, който ако се усвои правилно, само може да ви бъде от полза, както и да донесе много ползи на другите. При всички случаи е по-добре лицемерието да ви е вродено, но ако сте били ощетени генетично, то винаги може да се усвои. Това е и моята цел в настоящата глава.
Първо, да уточним защо е полезно да сме лицемерни. Ами защото хората никога не са готови да чуят истината директно. И ако им я кажеш ще им причиниш болка. А защо, аджеба трябва да нараняваме хората и да им смачкваме още повече самочувствието? Ето да ви дам пример с Аблата, демек на енището кака му дето го е отгледала. Тръгнала да се жени на стари години. И къде е бляла до сега? Уж била имала ухажори. Какви ухажори, питам се аз, като един чалъм не умее. И вместо да й кажа в прав текст – не ти трябва стар мъж, ще почнат да му се обаждат болежките една след друга и много грижи ще иска, вземи си някой по-млад, че поне да го употребяваш по-дълго време, аз я насърчих. Излицемерничих така да се каже, но с цел. Ако не за друго, поне се ожени по сметка, от която смятам и аз да се възползвам, колкото се може по-дълго. Лицемерието по принцип може да ви бъде само и единствено от полза, аз досега поне вреда не съм видяла.
Сега да ви запозная с роднините на лицемерието. Той рода им е доста голям, дано не пропусна някой.
Та значи, по-малката сестра на лицемерието съм я кръстила ласкателство. Никак не е трудно, усвоява се лесно. Сега ще ви обясня как. Ставате сутрин, както сте си подпухнала рошава и неугледна, заставате пред огледалото и започвате да се лъжете, колко красива и неотразима сте и как всички ще падат в краката ви. На третия ден вече ще си вярвате напълно, - ако естествено не заспите пред огледалото, пак зависи в колко сте си легнали, - и много лесно ще повтаряте въпросните лъжливи комплимани и на околните. И те повечето с удоволствие ще ви вярват. Даже ще им се издигнете в очите. И самочувствието им ще нарасне. Въобще, имаше една поговорка – Чрез ласкателство, към прогрес. Съвсем вярна е. Даже ако правилно подходите и поласкаете, /не приласкаете!!!, а поласкаета - да не объркате средстовото, че после не отговарям/шефа си, може да се издигнете в епархията ли беше, в йерархията ли, тия сложни думи ми оплитат езика.
Първата братовчедка на лицемерието е кака ви преструвка. Аз лично тази роднина най я обичам. Просто отвътре ми идва и я владея до съвършенство.
Научете се да се преструвате, защото иначе всички ще злоупотребяват с вас. Ще ви товарят с излишна работа и ще се мъчат да ви изкарат по-прости от тях. Нахвърляйте си един списък с преструвки и си го дръжте в джоба, за да ви е винаги под ръка. Не се знае, кога ще ви потрябва. На мен примерно ми трябва на всеки половин час, ама той моя списък е дълъг три страници, мен няма как да ме стигнете, тъй че в началото около 10 до 15 преструвки ще свършат работа.
Най ме е яд, че всички се преструват ама никой не си признава. Ето енището Керим, се преструва, че не изпитва нищо към мен. Нарочно ме заобикаля и като посегна към него се пази. Това е за да се прикрие, защото едва сдържа чувствата си. Ето ви един пример за пълно лицемерие. 
Фатмагюл и тя се преструва на недостъпна, за да може да го върти на малкия си пръст. Най-нагло го дразни, и после се оправдава с мен.
Лицемерието има още роднини, но смятам само да ви ги изброя, че много се отплеснах. Може да си записвате: угодничество/не чревоугодничество, то е за друга глава/, неискреност, престореност, двуличие – това ви го препоръчвам горещо, фалш, нечестност, измама и т.н.
Всички те са много полезни, естествено, ако се използват за добро. Пак повтарям - винаги когато използвате някой от тези чалъмопохвати, много внимавайте. Задължително трябва да има някой облагодетелстван, пък дори и това да сте самите вие. Иначе цялата работа се обезмисля.

п.п. ощи съм със същия ридАктур, многу читъв излези. Машалла.

Глава осма:
Чалъм 8 - Как да извлечате полза, като ви хванат в издънка или как да се измъкнете сухи от батака в който сте затънали.

Значи, много мислих, дали да ви занимая точно с този чалъм, защото и аз още не съм го усвоила напълно, обаче напоследък забелязвам едно прогресивно подобрение в уменията ми, предвид това, че засега се измъкнах, дори ненакапана от последния си шедьовър на интриганското изкуство. Но то още нищо не се знае. Аблата ме гледа подозрително, и оная скрита лимонка Керим, дето се прави на светец и той може да изгърми всеки момент. Така че стъпвам като балерина и ходя на пръсти, като съм си подготвила поне три оправдания, в случай че ме хванат.                                                                                                                          На всеки му се случва от време на време да се издъни и да не си свърши работата, както си му е реда, номера е да се измъкне, пак ще ви цитирам една поговорка - ни чорба ял, ни чорба мирисал. Аз напоследък си я сърбам редовно, но какво да се прави, съдба.
Та да преминем по същество, че увода ми се проточи. Тезата ми е следната. Не трябва да разчитате на съучастници, не се знае, кога ще си избършат с вас ръцете/тук исках да използвам друга дума, ама редактора не разреши/. Един път сбърках, като се забърках с Мюнир, и втори път съучастник не съм си вземала. Винаги си вършете работата сами и по възможност на тъмно. Действайте бързо, логично и с въображение. При мен успеваемоста за сега е горе-долу 68/32.
Да ви дам малко примери от моята афтобиография.
Една от най-големите ми издънки, така да се каже беше, когато всички разбраха за комисионната, която получих за това, че уредих брака на Керим и Фатмагюл. И какво толкова. Ами че аз съм като една брачна агенция, не събрах ли пак аз аблата и Кадир бей. Ако не ги бях подтикнала още щяха да си подаряват рози, да си пишат тайно стихчета и да си мятат телешки погледи. Там комисионната я взех в натура, вместо да плащам наем. Сега съм намислила да ускоря брака на Йомер бей. Винаги е добре да си имаш един задължен адвокат под ръка. Никога не се знае, кога ще ти потрябва такъв.
Друг един пример за полу-успех е като тръгнах да пиша на бащата на Керим, за да му помогна да си уреди живота. Там пак се издъних. Да си имам късмета. Толкова внимавах, и накрая ме хванаха със смъкнати гащи, т.е. с доказателството в ръце. Естествено така нагласих нещата, че накрая аблата го отнесе и аз минах между капките.
Едно от най-големите ми и рисковани постижения беше, когато въпросната абла ме хвана да й ровя в стаята, докато търсех прословутото писмо на майката на енището. Наложи се да падна по стълбите, и си понатъртих някои части, предимно задните, но си струваше. Точно тоз натъртен з....к ми уреди рум сървис и уважение месеци наред. Буквално си паднах на късмета. Но не ви съветвам да го пробвате това у вас. Този номер е за напреднали и като нищо може да си счупите главата. Искат се години, докато човек се усъвършенства като мен.
И запомнете. Хванат ли ви, хич да не ви пука. Дръжте си един лук в джоба, за да ви е винаги под ръка, точно до списъка с преструвките. Защото не на всеки му се удава да зареве от само себе си. Също винаги преди да се забъркате в някоя конспирация, гледайте да имате и по едно две оправдания, за всеки случай. И най-важното - Най-добрата отбрана е да се хвърлите в атака. Ревете и крещете и няма да имате никакъв проблем. Понякога и боя помага, но преди това се уверете, дали противника ви си е изрязал ноктите. 
И ако случайно не сте ме разбрали, то щото и аз много не се разбрах ви препоръчвам един сериал, който се казва “Ну заяц погоди!!!”, та от него ще разберете, как става номера с измъкването. Аз все още съм на първи сезон и си водя записки, за това не мога да ви го анализирам с подробности.
Айде и успех.

Чалъм 9 - Кумовата срама и ползата от нея.

Ако сте лишени от срам като мен, е добре да усвоите един похват, който е известен сред широките маси като „кумова срама”, „мижи да те лъжем” и други подобни.
Срамът е едно болезнено състояние на ума и душата, което съм чувала, че било предизвикано от липса на самочувствие. А ние тук дето сме се събрали да се обучаваме, не бива да страдаме от тази липса. Самочувствието трябва да присъства у вас откак си отворите сутрин очите, та докато ги затворите вечер. Обикновено съм чувала, че човек изпитва срам, като се изложи. Аз като се изложа вместо да изпитвам срам, се излагам още повече, че да замаскирам първото излагане. Получава се – обикновето ме гледат облещено и въртят очи.
Сега ще ви дам примери, от моят богат опит на употреба на въпросния похват.
Една вечер, когато надничах през ключалката на банята, да огледам енището, за да преценя Фатмагюл дали не се е минала, като я принудих да го вземе за мъж и аблата ме хвана. Доста конфузна ситуация се получи и от кумова срама започнах да обирам трохи. От тогава и до сега, доста трохи съм обрала, долу горе, колкото  за два кекса и три тави баница.
Имах една кунфузна ситуация с бившия ми Салих. Той успя да ме убеди, че още изпитва чувства към мен и аз се подведох. Лошото е, че всички разбраха и стана голям панаир. После от кумова срама трябваше да се върна. То там не беше само кумовата срама имаше и два три шамара, ама периодът е много болезнен за деликатната ми чувствителност и не искам да навлизам в подробности. Ще ме разберете. Особено тези, които са изневерявали. Хич не е лесна работа. Мен два пъти ме подведе въпросния и двата пъти все се налагаше да се прибирам с подвита опашка и да инсцинирам кумова срама.
Въобще, много често ми се налага да използвам този похват. Наскоро мъжа ми Рахмито, ми подари един папагал за празника на влюбените. Идеше ми да му го думна в главата и да му го навра в устата, ама от кумова срама се наложи да се зарадвам така сякаш съм получила чисто нов мерцедес със 25 годишен шофьор с мустаци.
И на Мустафа отговорих от кумова срама, че то не е редно да ми пише седмици наред и аз само да чета. Викам си, чакай да му драсна два три реда, да му отворя очите, че много заблудено това момче. Дано се освести, че не ми се занимава да му пиша втори път. Както знаете, не обичам да се повтарям.
Ама не всеки път ми се получава и на мен. Например от няколко седмици се опитвам от кумова срама да излъжа енището и Фатмагюл, че ми харесва новата им къща ама не мога. Ей, как ли не го суках и въртях тоз език в устата си и не можах да се насиля да излъжа. Ми то това къща ли е? Баща му цял палат с два етажа само за нас искаше да му купи, той уйдиса на акъла на жена си и си взеха една мухлясала кучешка колиба с три дъски вместо веранда. Овесили две саксии и пет дрънкулки против уроки, то все едно някой ще я хареса до толкоз, че да я урочаса. Ми то аз като вляза в някоя стая и въздух не ми стига. Пък за двора, какво да ви кажа. Змиярник с бурени до кръста. 
Фатмагюл да я похваля, често го използва тоз похват. Все се черви и пипа за бузите, голяма срамежливка се извъди. Не спира да ме имитра.
И съм сигурна, че само от кумова срама не спи още при Керим. Нали я виждам как го гледа. Все едно е тава с баклава. Още малко ще я потрая да го мъчи това момче и ще забравя и кума и срама. Откога съм му дигнала мерника.
Стига с толкоз примери, че продължа ли да изреждам, тая глава ще стане около 326 страници.
Та значи, препоръчвам ви да използвате този похват, за да не решат хората, че сте съвсем типигьоз, демек дебелокож и коравосърдечен. Казват, че срама красял човека, тъй че украсете се и вие.
Обикновено когато имитирате срам, трябва да приклепате с мигли, да прехапете виновно долната си джука, и да се почешете по ухото. Добре е и да пуснете малко цвят на бузите, но това вече е за професионалисти. Начинаещите може да използват помощни средства като едно малко шише ракия, мастика или коняк/зависи от предпочитанието/, което ще ви зачерви бузите. Дръжте си го до лука и списъка с преструвките.
От мен толкоз и да знаете – репетиция му е майката. Кумовата срама се усвоява лесно, но гледайте да не изпиете цялото шише, че тогава вече навлизаме в друг чалъм – алкохола, като средство за привличане на вниманието.
А в случая ние не целим привличане, а отвличане на въпросното внимание!

П.п. За койту гу интирисУвъ, ридактуръ гу сминИх. Не ми утгувори нъ пухутливити Учаквъния и избягъ. Сига пак съ ми турили унъз жинЪ с мустацИти и идвам я изтрайвЪм. 

Глава десета

Чалъм 10 – Колко е важно да бъдеш нахален.

И така. Колко е важно да бъдеш нахален? Отговора е – много е важно. Не напразно хората са измислили поговорката – Нахалството е майка на знанието и баща на самоусъвършенстването. Аз, ако не нахалствах, щях да си тъна в невежество и пълна неосведоменост. Само по себе си нахалството не е вредно, стига до го използваш правилно. При всички случаи решиш ли да си нахален, трябва да си много нахален. Защото иначе ефекта е нулев.
Аз този похват съм го усвоила още преди години и досега ми върши работа. Винаги съм осведомена за всичко и мога да реагирам адекватно във всяка една ситуация, както и да предложа съвет, помощ и идея... и т.н.
Сега, да уточним какво ви е нужно за да бъдете нахални. Преди всичко, дебела кожа, остър слух, добро зрение и нюх на хрътка.
Хората по принцип са много разсеяни и често забравят да ми споделят някои лични неща, и без да се усетят затъват в проблеми. Аз като една добра самарянка, включвам този похват и проявявам нахалство за да установя проблема и съответно да предложа решение за него.
Започвам с примерите, които както винаги са свързани с енището и зълвата Фатмагюл.
При енището проблема е много сложен. Той е от хората, които не обичат да споделят. Случвало се е примерно три пъти да му задам един и същи въпрос и той да се прави, че не ме чува. Е, как да му помогна, ако не проявя нахалство? Да го гледам да се мъчи ли?
А той често се мъчи завалията. Косата му взе да побелява. Аз когато видя една несправедливост не мога да търпя. На рождения му ден, видях, че баща му се опита да го прекара с един часовник втора употреба от дядо му и веднага му намекнах, да си развърже кесията. За късмет ме чу от първия път и му купи работилница. Ако не си бях отворила устата щеше да види работилница през крив макарон. Още щеше да се мъчи да завива сърми в ресторанта и да търпи жена си денонощно. Сега поне ще може да си кове самостоятелно и да си пее без тя да му приглася непрекъснато.
Иначе, забелязвам у него една особена наглост. Само да се разсея малко и веднага гледа да нацелува Фатмагюл. Ама къде дават така, само веднъж са се оженили и ще се целуват. Добре че съм аз та да не ги изпускам от поглед и ги дебна неотлъчно. За малко ми се измъкнаха от очите докато бяха в Бодрум, ама набързо ги привиках обратно. Да им имам наглостта, на мен ми се отпра гьона дето се вика в ресторанта, две деца, мъж и Мехмет гледам, те ще ми се развяват по екскурзии.
Аз за сега все още не съм стигнала до най-високото ниво на нахалството, макар че ежедневно се мъча да се усъвършенствам.
Ако бях много нахална, щях всяка вечер да ходя да се любувам на енището, докато спи, но за сега опитвам да се контролирам до три пъти седмично. Големи усилия ми коства. Такава гледка е тоя мъж, нямате си представа. Понякога направо забравям да си тръгна, и докато се усетя съмнало. Почнах да получавам болки в кръста. То напоследък не мога и да се добера до там. Фатмагюл цяла вечер такър, такър с тая машина мира не ни дава. То не беше рокля и чудо. Все едно на всички гости тоалетите уши.
И пак казвам, ако бях много нахална нямаше ли да отида на меден месец с Кадир и Мерием, ама аз не настоях от тактичност. Все пак нека и те да прекарат два дни от живота си, далеч от благотворното ми влияние. Иначе ще се разглезят от прекалено внимание.
Иначе сега съм се концентрирала и мобилизирала върху предстоящото събитие – демек сватбата. Там ще се наложи да вложа целия си творчески потенциал. Защото ако не проявя нахалство усещам, че тез двамата може не само да забравят да ме поканят, ами и да ми изземат функциите на конферансие, главен диригент и сватбен агент, т.е съветник.
Айде оставям ви, че ми предстои много важен разговор с Фатмагюл за първата брачна нощ. Налага се да заместя майка й. Задачата е много трудна , защото тя от край време ме слуша само с едното ухо, та дано не пропусне най-същественото, което в случая е да загаси лампите, че каквато е кльощава, може да стресира младоженеца.

И запомнете!!! Бъдете нахални, за да сте в течение, не на течение, и да ви забелязват. Иначе ще сте неграмотни, незабележими и низгвернати. Имаше и още думи с Н, които исках да изредя, ама ми се изгуби мисълта.

П.п. Аку ви кажЪ, чи съм усвУилъ пръвуписъ, знам чи нямЪ дъ ми пувиарвъти, зъ туй си признАвъм, използвъх ридактур. Голям убавец, направу ми губи мисълтъ... и зъбравъм кво искъм дъ кажъ. Аку тъз глъвъ ни е многу у ред, дъ знайти чи той е  вИновен.

# 112
  • Разград

Скрит текст:

# 113
Димони благодаря за чалъмите ей сега вече си ги съхранявам и аз в папка,че са невероятни.Хриси ,Славена  Heart Eyes.
Толкова смях че до сълзи с тази Мука

# 114
Спиритче, Joy Joy Joy Joy Joy голямо  newsm78 newsm78 newsm78 пада
Скрит текст:
Асито

Скрит текст:

# 115
Аз сега ще предложа на вниманието на по-новите съфорумки чалъмите на Мукадес,до които имахме достояние благодарение на две наши съфорумки Хриси и Славена.Може би ще представлява за някои интерес.Слагам ги в спойлер,защото са дълги.
Скрит текст:
Чалъмите на една умна и красива дама

Joy Искрено ме разсмяхте! Стоя сама вкъщи и се смея на глас пред монитора. Simple Smile))
 smile3525 beer moresmile

# 116
  • Разград

# 117
  • В Града на липите
Димони  Joy  Joy  Joy сега като се замисля, така съм била влязла в образ, че чак се плаша Shocked
п.п. Трябваше да пишем в преговора: Въпросните чалъми са само за четене. Моля не ги практикувайте!!! В никакъв случай!

# 118
И като съм тръгнала да припомням,сега ще ви предложа и малко вицове от нашия форум.
Скрит текст:
Мукадес и Рахми били на пътешествие. Видяли кладенец на който пишело "Кладенец на желанията".
Енгето се надвесила и паднала, а Рахми се почесъл и казал:
- Хей! Много бързо се сбъдват...бързо бързо 

Рахми застанал пред огледалото и казал:
- Мукаадес, ако членът ми порасне с два сантиметра, ще стана султан,султан ще стана!
Мукито го погледнала с ирония:
- А ако ти намалее с два, ще станеш султансака жена...     

Мукадес:
- Мурат, посвири малко на пианото и ще ти купя сладолед!
- Тате каза, че ако не свиря, ще ми купи два...   

Рахми и Мукадес гледат телевизия. На врата се звъни. Мукадес отваря и вижда непознат мъж:
- Извинете, госпожо, ще направите ли дарение за новостроящият се басейн в центъра на града?
Муки се обръща към Рахми:
- Скъпи, би ли налял на човека две кофи вода...

Телефонът звъни рано сутрин. Рахми го взема, слуша известно време и отговаря сърдито:
- Откъде да знам, да не съм метеоролог,аз не съм,не съм?! – и затръшва слушалката.
- Кой беше? – пита Мукадесита.
- Не знам – ядосано отговаря той. Някакъв глупак питаше дали хоризонтът е чист./Салих/

Мурат пита баща си:
- Тате, твоята майка била ли те е?
- Не, детето ми, само твоята...

- Господин съдия, Аллах ми е свидетел, че съм невинен - кълне се Ердоан Шаран.
- Съжалявам, но този свидетел не можем да го призовем, защото няма постоянен адрес - отговаря му съдията. - Призовавам следващия свидетел, който твърди че е първа братовчедка на въпросния Аллах. Моля в залата да се яви Мукадес Кетанджи.

Скрит текст:

ХРИСИ,ти си просто великолепна

# 119
  • Разград
Yonca Lodi – Milat

Общи условия

Активация на акаунт