Дочакахме финала на играта, ЮЛСКО бебче чука на вратата.

• 37 445
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • Някъде по Дунава
Привет!
Celika честито ти момиченце!
Cveke beke желая ти леко и безпроблемно раждане  Hug
И мен цяла нощ ме болеше кръста, но признаци за раждане още няма. Хубаво е ако стане тези дни, защото мъжът ми е до вторник болнични. Притеснявам се когато тръгне на работа, защото дава предимно нощни смени и да не вземе бебо да излиза тъкмо когато той е на работа. Като се има предвид че болницата е в друг град се чудя кой ще ме закара тогава. Но пък нищо не се знае  Simple Smile

# 241
Добро утро!
Селика, честито момиченце.  Simple Smile
tsveke beke, стискам палци.  Hug

# 242
  • Варна
Добро утро и честито на всички нови мами  Hug Много се радвам за всяка една от вас  Simple Smile
Аз вчера цяла вечер бях с болки ниско в коремчето и кръста, чак си помислих, че това трябва да е. Ама като се прибрах и си легнах и.... край! Явно съм се поизморила, че излязох още в 17 и чак към 23 се прибрах  Mr. Green И днес, като съм се наспала, няма и помен от тези болки. Честно казано много се притеснявам дали ще разбера, че са контракции  Embarassed Може и тъпо да ви звучи, ама се чудя как ще разбера  Grinning
Днес моето бабче, на което съм кръстена, има рожден ден! Може пък днес да е денят и за мен  Flutter

# 243
Киара, Селика, да са ви живи и здрави малките съкровища!

Цвеке беке - стискам ти палчета!  Hug Hug Hug fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Снежи, няма как да ги сбъркаш този вид контракции - ще разбереш като дойде момента. Имах една приятелка навремето казваше така "Малко преди да умра отидох в болницата и родих веднага"  Joy Joy Joy Гадно, но болката определено няма аналог, освен един единствен - цветна снимка за проходимост на тръбите без упойка  Peace

# 244
Благодаря на всички за прекрасните пожелания!
Честито и на всички нови мамчета, които съм пропуснала!

Ами нещата се случиха много бързо. Предния ден бях говорила с доктора за евентуално секцио, защото така ме посъветваха акушерките, щото съм дребна, а и беба се виждаше големичка на апарата. Сега си мисля, че все пак сигурно съм можела да родя нормално, но пък една приятелка, която е доста по-едра от мен се е мъчила много с нейното бебче, което се е родило колкото моето... ми не се знае.... Та нали бях писала, че сутринта ми падна тапата... Наобяд пък ми изтекоха води. Имах и без това уговорка с доктора за тонове и реших да си взема багажа за всеки случай и така... приеха ме.

# 245
Здравейте, момичета. Мноооого отдавна не съм писала.
Честито на всички мами. Да ви са живи и здрави бебоците. А на чакащи като мен - още малко търпение.
Моят термин беше на 13ти, но още сме 2в1  preggo  Аз си харесах 13ти (сватбата ни беше на 13септ). Обаче бебето, както изглежда, има друг план Laughing

# 246
Като гледам вече май няма много желаещи да не занимават с редактирането на темата Sad
Мен още ме боли и хич не ми е до това.

# 247
  • Видин
Цвете, чакаме новини Praynig Hug
Момичета, благодаря ви за мненията за епидуралната упойка  bouquet Ще видим какво ще реша в последния момент, пък и дали ще има време Flutter Дано и това раждане е толкова бързо като първото Praynig Heart Eyes

# 248
Здравейте, маминки!
Честито на всички нови майчета - да са им живи и здрави съкровищата - много да ги слушкат и радват !
Много големи жеги, еййй ужас е направо! Как се справяте вие с бебенцата си? Аз да споделя моята Еминка цялата се обрина от горещините  Cry. До скоро имаше ситни червени пъпчици около глезенчетата и китките, слава богу преминаха, но ни остана зачервяването около гънките и около вратлето. Мажа я с SOS крема на Нивея, мисля че помага. Олио не ползвам, за да не се пържи миличката, само един лек лосион за телцето пак на Нивея и Бепантенче за дупенцето.
Температурата в спалнята ни е постоянно 28-30 гр, пускам климатика в хола, но разхлаждам само за 10-15 мин., че пък ме е страх да не я изстудя. През деня я държа голичка по памперс, вечер - с боди с къс ръкав. Чорапки или ръкавички изобщо не й слагам, просто си представям себе си с чорапи или ръкавици през лятото, а и крачетата й са топли, ръчичките и нослето също и ми е спокойно.
Вие вече извеждате ли бебоците си, аз още не съм в извела? Мисля да изчакм поне до 30тия ден или чак след погачата. Не искам да я мъча на тази жега навън  Tired. Решила съм другата седмица като се разхлади да я поизкарам малко на терасата да дишне въздух.
В понеделник всъщност ще направим една разходка до педиатърката да я регистрираме. Ааааа вече си имаме от вчера и акт за раждане  Party Simple Smile Между другото ЕГНто й е много странно - 124628...Вашите така ли са, визирам 4-ката? Обясниха ми, че ЕГНтата вече са така   newsm78
Много съм щастлива, че нямаме силни колики - само промрънкваме от време на време и се присвиваме. Давам и Био гайа във водичката или директно на бибката и капвам 2-3 капчици и тя ги изсмуква после ( ако не иска водичка). Вие вода давате ли на вашите душички? Аз редувам преварена водичка един ден с един ден на 5% глюкоза.
Газове и ние имаме много и също много акаме - едно такова рядко, жълто като подсечено - има няма 4-5 пъти на ден. Лекарката ме увери, че е нормално и е признак на здраво стомахче и на пълноценно хранене, защото се бях шашнала преди седмица като почна да ака така, че е разстройство. Също така когато е горещо, метаболизмът на кърмачетата бил по силен Naughty Любимо ни е пък да пишкаме разсъблечени, току що измити и подсушени  Mr. Green Умницата на мама  Sunglasses
При мен къменето е 7 пъти на ден - понякога трае само 10 мин, или 15, понякога надвишава 15-20 мин и стига 1/2 час, даже и от двете гърди.
Вчера се теглихме вкъщи и съм много доволна, че за 10 дена от изписването при 2510гр изписани сме наддали 390 гр, лекарката също ни похвали  bowuu
Е мами, това е от нас, прегръщам ви, лек ден ви желая, пазете се от жегата, целувки на бебчетата ви и чакам нови мами   bouquet

# 249
Със сигурност е обсъждан въпроса, но моля ви, кажете ми пак, щото чета, чета и пак не мога да разбера... за 15-дневния отпуск на таткото.... Той ли трябва да си носи нещата в НОИ или ги носи във фирмата? И какво точно трябва да носи?

# 250
Със сигурност е обсъждан въпроса, но моля ви, кажете ми пак, щото чета, чета и пак не мога да разбера... за 15-дневния отпуск на таткото.... Той ли трябва да си носи нещата в НОИ или ги носи във фирмата? И какво точно трябва да носи?

От фирмата ще му подготвят документите и те ще ги занесат в НОИ. На него му трябва акта за раждане, документ, че сте изписани от родилното и свидетелство за сключен брак/декларация че е припознал детето

# 251
Много ти благодаря, Марсинка!

# 252
Селика честито бебе!Да ти е жива и здрава мъничката !!!

# 253
Здравейте, майчета. Не съм влизала от както съм родила, както и не съм спала откакто съм родила Simple Smile Първо искам да честитя на всички майчета гушнали вече своите съкровища. Да са ви живи и здрави и много, много да ви радват. Hug Ще се опитам да ви прочета. за да вляза в час. Иначе ние сме добре, но не спим вечер, хванаха ни колики и много се тормози горкото. Давам му инфакол от два дни, да видим дали ще има ефект. Ще вляза после пак, да разкажа за раждането, а сега трябва да ставам Hug Hug

# 254
Между другото ЕГНто й е много странно - 124628...Вашите така ли са, визирам 4-ката? Обясниха ми, че ЕГНтата вече са така   newsm78

Спокойно така е! След 2000 година всички ЕГН-та са така. Месеците от януари до септември са с 4-ка, а октомври, ноември и декември са с 5-ца  Peace, т.е. месеца+40  Mr. Green

И аз така се пулих 2003-та като родих баткото, ама ми обясниха, че било наложително за да не се бъркат ЕГН-та със столетниците  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт