Дочакахме финала на играта, ЮЛСКО бебче чука на вратата.

• 37 445
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Добро утро, момичета  Hug

Честито  на новите мами! Така ви се радвам на бебчета  Heart Eyes
  Аз още съм си с коремчето, постоянно му говоря, че вече много искаме с татко му да го видим и да го гушкаме, да не се страхува, а да тръгва  Laughing Вчера звънях на моята докторка, че ми се засили течението и се притеснявах да не са пак гъбички. Тя беше на смяна в родилното, та ме повика да ме прегледа. За течението каза, че не са гъбички, но за всеки случай ми изписа няколко глобулки. Това, което ме озадачи е, че ме прегледа за разкритие и каза, че имам 3 см  Shocked То вярно, че доста ме понаболяваше вечерите, ама си мислех, че нищо още не се случва, защото след като си легна - всичко приключва. Отделно от вчера, явно от прегледа, прокървявам по мъничко та... да видим. А иначе прегледа за разкритие този път хич не беше болезнен. Някоя от вас беше споделила, че трябва да си отпуснат.... е май работи  Mr. Green
  А днес е едно хладничко от сутринта, така ми се иска да е днес  Laughing Но... ще видим.
На всички очакващи, като мен, стискам палци и желая повечко търпение в последните дни с коремче   bouquet

# 346
  • Някъде по Дунава
Добро утро!
Честито на всички майчета с бебоци от изминалите дни. Нека дечицата растат живи и здрави , а вие майчета бързо се възстановявайте!
Пепина, Нувел, нека вашите юнаци скоро се оправят  Hug

# 347
Здравейте момичета !

Честито отново на всички нови мами !!!

Повечето от вас , вече се вълнуват от кърмене и гледане на бебетата , но аз все още съм на вълна раждане:) До този момент бях много спокойна, но вчера бях на доктор и резултата е : Утре  постъпвам в болницата и в четвъртък ще  раждам. Бебка върви голяма уж, вече била 3600, а аз искам да раждам нормално, и за да не стане още по-голяма и да не може да излезе ,ще ми предизвикат раждането с хапче. Доста се притесних, защото момента явно дойде и чак сега го разбрах с пълна сила.Искам да ви питам, вече родилите мами дали на някоя от вас са и предизвиквали раждането така ( с хапче )?

Благодаря ви предварително !

Пепи не се тревожи за малкия кокорчо, всичко ще е наред.

Ема, относно приятеля ти ...мисля, че трябва да се радваш мила, че така са се стекли обстоятелствата. По това, което прочетох от твойте разкази ...мисля, че такъв човек не ти трябва !
Знам, че ти е трудно , но ще продължиш напред с малката принцеса.

# 348
Добро утро ! Честито на родилите мамчета Да са живи и здрави и бързо да се възстановяват

# 349
Здравейте момичета,
Честити рожби на всички мами,
на мама Диди честита принцеса, пожелавам й много здраве, много късмет и прекрасно детство, на мама бързо възстановяване и да бъде най-гордата мама на света.

# 350
ЛЛЛ, Миряна, , първо с голямо закъснение благодаря за отговора   bouquet Божидар вече спи при нас, на леглото, но за съжаление това не помага. Всяка вечер около 12-1 ч той започва да плаче неистово, държи се като при колики, и единственото, което го успокоява донякъде, е сукането - не само за успокоение, но и като средство за хранене. Стигнахме дотам една вечер да нямам нито кърма, нито запаси. Иначе по принцип нямам проблеми с количеството и вече успях да регулирам нещата май. Всяка нощ обаче влизаме в цикъл от сукане (хранене с шише), оригване, хълцане, сукане... И така до сутринта. За мен този режим е адски изтощителен за съжаление. Започнах да се чудя дали не предизвиквам по някакъв начин нещата с храната, която ям. По принцип спазвам общоприетите правила за "забранени храни". Чудя се дали не е някаква алергия и реших да изключа млечните от днес за няколко дни. Какво друго бих могла да направя? Как да разбера дали не е алергия или някакъв друг проблем? Между другото, той връща по малко храна понякога след ядене, хълца ужасно често и за дълго и освен това от време на време изпищява, докато го кърмя - мисля си, че последното може и да е от струята, ама знам ли  newsm78 Освен другото от време на време се дави, а понякога в съня си прави такива физиономии, сякаш нещо му е заседнало на гърлото  Rolling Eyes Благодаря отново предварително за ценната помощ и съвети  Hug Hug Hug

Здравей, nouvelle_vague!

Толкова е хубаво, че следвате Божидар и отговаряте на нуждите му! Справяш се чудесно и се надявам заедно да намерим начин и бебко да е по-спокоен в интервала от време, който посочваш.

Дали намираш за удачно по това време да му предлагаш само гърдата? Сукането на шише доста се различава от сукането от гърда и особено когато бебето е по-неспокойно да му се предлагат ту едното, ту другото - може допълнително да го обезпокои.

На гърдата:
*бебето все едно изплезва език и го подлага под зърното и част от ареолата
*прилага определено усилие с него и лицеви мускули за да суче
*цялата му уста като че ли се изпълва от зърното и част от ареолата
*върхът на зърното опира в мекото небце
*потокът на млякото е променлив

При шишето:
*езичето на бебето обхваща (като латинската буква U) само връхчето на биберона
*усилието за сукане е много малко
*остава повече "празно" място в устата и бебето може да "гълта" въздух
*шишето стига до твърдото небце (т.е. не е толкова надълбоко в устата)
*потокът на мляко е постоянен.

Има вероятност ако една-две вечери му предлагаш само да суче от гърдата по това време - в следващите няколко дни тялото ти да реагира на сигнала за "повече кърма по това време на денонощието" и производството да се увеличи и да отговори на новата нужда. Така той може отново да е неспокоен, но може би това ще бъде за тази 1-2 вечери докато се регулира производството именно за тази част от деня.

Няма забранени за кърмачки храни. Храненето по време на кърмене е естествено продължение на храненето по време на бременността - балансирано, да ви е вкусно, с достатъчно течности. Ако все пак имаш някакви съмнения за връзка между това, което консумираш и неспокойството при Божидар - чудесно си се сетила да изключиш млечните, за да видиш дали има някаква връзка. Следва за 1-2 седмици да има яснота, за да знаеш дали това е причината и да прецениш как да действаш занапред.

Връщането на малко храна след кърмене, хълцането, давенето звучат като признаци на интензивна струя по време на кърмене. За да му е по-комфортно за бебко, можеш да опиташ да го кърмиш просто в по-изправена поза или биологична (и при нея също можеш да се поизправиш и ти, ако намираш за удачно). Идеята е бебето да бъде по-високо спрямо гърдата и гравитацията да помага естествено за отслабването на струята.  

Дали сте изпробвали някои от тези идеи за успокоение на бебето - всякакви шумящи-шипящи звуци като просто "шшшш"-кане, включен сешоар, звук на течаща вода, работеща пералня... Подобни звуци може би им напомнят за утробата, когато са чували всичко като през някакъв "шшш"-кащ филтър - и често ги успокоява.

Поздрави за теб и Божидар!
Ще чакам новини от вас  bouquet

Последна редакция: вт, 17 юли 2012, 10:24 от Mupяна

# 351
КЪМ ЛЛЛ:
Кърмим се със силиконови зърна. Искам да попитам дали те могат да са причина за не достатъчно ефективно изсукване и затова Симона да остава гледна понякога след кърмене и да се налага да дохранвам, макар че след кърмене се изцеждам и не успявам почти нищо да изцедя?

Здравей, Mimi_nka!

Поздравления за раждането на Симона! Пожелавам много вълшебни моменти и мнооого любов в семейството ви Simple Smile

Как протича кърменето със силиконовите зърна - каква част от зърното успява да поеме Симона? Виждаш ли я да пие мляко като отваря уста - прави пауза - преглъща - отново отваря уста? Как усещаш гърдите си след кърмене?

Възможно е бебето да не изпразва добре гърдата по време на кърмене със силиконови протектори. Удачно ли е да споделиш какво наложи употребата им? В зависимост от причината можем заедно да помислим за удачен вариант, при който както да помогнем за по-ефективното сучене на Симона, така и за премахването на силиконовите зърна.

До тогава можеш да следиш за нааканите и напишканите памперси на Симона, как се чувства тя като цяло, да опиташ да й предлагаш по-често гърдата и да преценяваш дали да я дохранваш всеки път след това. Все пак, колкото повече бебето има достъп до гърдата, толкова повече се стимулира производството на мляко.

Поздрави  Hug
Миряна

# 352
Здравейте,мочичета!
Ето ме и мен,вече в къщи и вече най-щастливият човек на света! Two Hearts
Като начало -честити бебчета на всички,които станаха мами в последните 5-6 дни,откакто не съм писала-да са ви живи,здрави,обични и да ви пълнят душиците!
Аз във фейса,мисля,не съм пропуснала нито една нова мама,но все пак...
Всъщност-нито за ден не съм пропускала да ви чета-и тук,и в групичката ни във фейса-влизах през телефона,и си живеех с вълненията на всички ви! Simple Smile
ПРи мене как се развиха нещата-ами,както ви бях писала,много бях се навила и много,много ми се искаше,въпреки предшестващото ми първо раждане със секцио,този път-да е нормално.Но понеже при предшестващо секцио това е възможно ,само ,ако си тръгне раждането спонтанно и се установи наистина хубава родова дейност,защото е противопоказано каквато и да било индукция с окситоцин или таблетки-предвид евентуална опасност от руптура на матката.И доки ми каза така-ако си тръгне бебето до 10 дни преди термина,ок,ще раждаме нормално.Ако обаче не тръгне самичко-най-късно до 12 юли -се налага да е ресекцио.Наистина не си заслужава да се запъва човек и да предизвиква нещата насила,защото най-важно е финал със здраво бебче и мама,неразумни са излишни рискове от суета.И така.Бебка естествено не тръгна,а като се замисля-ми нормално-като имаше още 10 дни до термина.Крайната дата ,която доки ни даде за секцио беше 12 юли.Ние решихме така-да не избираме дати и да дадем максимално време на беба и вече,ако не -секцио.Но 12 число мъжа ми не го предпочиташе ,поради неприятно събитие,с което той я свързва,а и аз.И последната дата-остана 11 юли.Но до последно-ние чакахме и нямахме сигурна дата.Всичко стана за един ден-трябваше да отида на тонове и доки каза-време  евече да действаме.Много вълнения и тревоги -веднага-багажа,подготовката,емоциите...не съм мигнала през нощта,и тревоги имах много,едно такова изключително вълнуващо и с изпънати до край емоции.Само се молех да ми е здрава бебка,аз да съм добре,да минат нещата гладко,да няма неприятни неща.Притесненията ми бяха малко повечко,защото като това работя,какво ли не съм видяла.Минаваха ми какви ли не неща през главата.Което е много лошо,ама съм си такава.Поревах си доста също..Мъжа ми беше до мен и ме гушкаше.Каката ни също-изобщо много сплотен миг беше.На сутринта 6.30 отидохме в болницата,/спах си в къщи , по изключение,а багажа си го бях оставила от предната вечер в стаята-бях си сама в стая/,казаха ми да си облека държавната нощничка и-на клизма.След това се изкъпах и оправих в стаята и ме включиха на тонове и започнаха да ми вливат банки,защото при спиналната анестезия,трябва да е налята жената предварително.Идваха от колегите ми,да ме окуражат,да ми стиснат ръката..мило беше.После ми сложиха катетъра/неприятно доста,но нищо кой знае какво/После ми казаха да отиваме в операционната.Станах и отидохме,качих се на масата,разпънаха ме на кръст Grinning-ръцете,аз треперех,макар да беше от най-горещите дни.Мъжа ми влезе също,облякоха го с все стерилните престилки и шапки.Дойде анестезиолога.Каза ми как да застана,с извит гръб,почувствах много леко боцване/изобщо не боли/,поставиха ми анестезията.Бяха ме предупредили,че може да ми стане за момент лошо-и наистина при мене тази вегетативна реакции се получи-както казва анестезиолога-щот си наш човек,ти стана,а не при всички се появява GrinningЗа кратко ми стана лошо,тежко,забуча ми главата,замъгли ми се всичко,като при колабс.Но мина бързо.През цялото време се шегуваха хората от екипа,то вицове,то..абе нормално,докторски разтушки по време на операции.Аз в тоз момент изобщо не ги слушах,чаках само едно-да извадят бебчето ми и да видя и чуя ,че всичко е наред с нея.Мъжа ми стоеше до главата ми и се поглеждахме тайно от време на време и с очи само си говорехме.И в един момент-вълшебството се случи-казаха ми-ето я-чух плача и,и ми я показаха -едно такова розово-лилавичко,с вирната горна устничка ...Разплаках се...И онова чувство-,което всички вие много добре разбирате,затова няма да описвам.Мъжа ми ме целуна по челото,и неговите очи бяха насълзени и ми каза-"благодаря ти".
Оттам насетне-всичко вече се случи за мен като в сън-чувах ги,че говорят,че се хилят и майтапят,а аз мислех вече само за моето второ голямо щастие и не разбрах кога свърши операцията и ме изкараха от залата..оттам-в реанимационната стая.И се носех в небето от щастие.Започнах да се обаждам на най-близките.Плачех от щастие.Пишейки смс-ите също.Много силен миг!!!Цял следобед ми мина така..Нощта беше по-тежичка,нооо на фона на случилото се нещо,нищо не можеше да ме уплаши.Всичко мина гладко и чудесно.Рано се раздвижих и станах на крака ,преместиха ме в моята си стаичка и оттам насетне,душче-което ме върна отново на себе си като физическо състояние,бебка ,аз ,почивка,посещения,щастливи колеги,роднините,които ме поздравяваха и идваха да ме видят...

Много подробно го давам, Grinning,нооо така си го преживях отново...То е секцио и няма какво толкова да се разказва,затова и се чудех дали въобще да пиша разкази...но вълнението за майката винаги е лично-интимно-съкровено. Simple Smile
Сега сме си в къщи,бебка е добре,кърмим се много добре-засега де,пу,пу!Дано да продължи така! Praynigкърмата ми слезе изненадващо за след секцио още на 2-ия ден.И се закърмихме рано.Майка ми е за 10-тина дни ,да ми помага,а аз само се занимавам с бебка.Каката ни е на седмото небе.Изобщо цялата къща грее.Аз съм неистово щастлива.И много плача,бе момичета.От вълнения.Не знам как да ви го обясня.От нищото-и почвам.Много странно,не ми се е случвало май преди.Дали хормоните,дали какво..Просто явно-силен миг в живота.

Прегръдки на всички!На чакащите мами-предстои да почувствате най-най-милото нещо! Hug Hug Hug

Последна редакция: вт, 17 юли 2012, 10:53 от kamatna

# 353
Благодаря Ivy  Наренени са ми и двете зърна на повърхността имат кафява коричка която започна да се бели малко по малко,а от помпата да се мъча да стискам ,за да цедя ми е разранено и едното зърно в основата.Когато бебчо засмуче ме боли много,много,много,но след това ме успокоява и се чувствам добре когато суче,но като спре и зърното ми не е вече в устата му започва пак да ми е неприятно .Имам още един проблем,малкия започва много настървено да търси гърдата когато е гладен започва силно и мощно да засмуква,но това трае 5 мин.после заспива след като успея да го разсъня като го изправя  след 3 мин.пак засуква и пак 5-10 мин.така заспива преди това пръцва или се нааква уригва се и заспива спокойно,но спинка 1 час събужда се като постоянно присвива крачета не плаче е хленчи.Дали това е признак,че е гладен и трябва ли пак да го слагам на гърдата.Ако го взема и го сложа по коремче върху гърдите ми веднага се успокоява и заспива,но разбира се аз не мога по цял ден да го държа.Какви с атези признаци(колики или празен стомах) Благодаря предварително.

Здравей, asya_y!

Дали успя да опиташ компресията, за която ти е споделила Иви в отговора си до теб? Компресията следва да помогне за това Веселин да остава по-дълго на гърдата и да приема достатъчно мляко. Ето тук има и клипче как се случва тя - надявам се да ти послужи като допълнителна визуализация към чудесното описание на Иви. Надявам се скоро да споделиш какви са резултатите!

За да започва да суче по-спокойно бебето - можеш да се опиташ да му предлагаш да суче още докато той е сънен или е подал най-първичните признаци за глад (прави сучещи движения с уста по време на сън, опитва се да си суче устничките, езичето или да сложи ръчичка или пръстче в устата). Когато началото е спокойно, бебето суче спокойно и по-дълго. Като приложиш и компресия - следва да прекара повече време на гърдата. Така би следвало да се нахранва по-добре, да прекарва известно време в сън, като храненията му вече бъдат между 8 и 12 пъти на денонощие.

За зърната - можеш да ги намазваш с кърма след кърмене или цедене - за да им помогнеш да се възстановят по-бързо. Също така може да прилагаш крем със съдържание на ланолин (за предпочитане такъв, който няма нужда да се отмива преди кърмене). Ако все още използваш помпата - следва да навлажняваш частта, която прилепва към гърдата, да използваш крем като лубрикант за зърната (може да е същият крем с ланолин и без отмиване), да следиш за това зърната винаги да са центрирани и да масажираш гърдите, за да помогнеш на млякото да потече. След като приключиш с цеденето - можеш отново да намажеш с кърма или кремчето за зърна. И все пак - ако усещаш гърдите си НЕнапрегнати след кърмене (особено с прилагането на компресия по 1-2 пъти на всяка от гърдите), Веселин суче добре, пълни памперсите, спи, спокоен и бодър е като цяло - това означава, че той е добре нахранен и можеш и да не цедиш след хранене.

Ще чакаме новини как се справяте с Веселин!

Поздрави,
Миряна

Последна редакция: вт, 17 юли 2012, 11:38 от Mupяна

# 354
Здравейте момичета!
Честито на майчетата, които се радват вече на своите творение, е на майчетата 2 в 1, търпение още  мъничко, няма къде да ходят, все ще излязат  Heart Eyes
Момичета, благодаря за подкрепата Ви, не съм влизала изобщо, с бебка се гледаме и докато спинка гледам да пооправя вкъщи. За моя жалост  поради стеклите се обстоятелства, кърмата ми стана водниста много и прозрачна почти, малката не се нахранваше и ми се наложи да я храня с адаптирано мляко, защото иначе става много нервна и почти не спинка. А сега с млякото е др. все едно гледам бебето си от периода в болницата ни, не може да й чуеш гласчето, всички ми казваха, че сякаш нямам бебе, толкова спокойна балеринка не бях виждала.
Иначе др. оплаквания нямаме за момента, при което много се радвам- пу - пу.
Надявам се всички майчета , които имат тревоги около бебенцата си, всичко да се нареди с тях и да се радват на своите малки ангелчета.
Пожелавам Ви хубав и спокоен ден  Hug

Последна редакция: вт, 17 юли 2012, 12:57 от Ema*08

# 355
  • Сливен
Момичета  Hug
 Най-накрая ни оправиха компютъра и вече съм тук все още 2в1
Да честитя на Лати, Гибана, Ками, Дафи, Дитка,mimimi_k, ihtiandra,sisely  ,kleo_st,Диляна
,  нека малките Явор, Витан, Калина, Дария, Део, Леда, Пресиян, Мира, Радина,Силвия да са живи и здрави и много да радват своите родители, а на мамите бързо възстановяване
    bouquet
Благодаря на мама Рая, че извести за раждането на Ками, поради невъзможността аз да го направя  Hug
Хубав ден на всички  Hug

# 356
Ivy, благодаря за бързия отговор. Млякото ми не е с твърде силна струя, макар че бебка се задавя леко понякога, но се изкашля и продължава да суче. А в интерес на истината, аз също открих, че ако й дам още малко да посуче, понякога хълцането спира.  
Нищо друго не ме притеснява засега, освен хълцането - това е и единствената причина така неистово  Laughing да се опитвам да я оригвам...

Здравей, licorn!

Дали си опитвала да кърмиш Габриела в по-изправена поза? Може би това заедно с предлагането да посуче още малко след като се е нахранила също ще й помогне да спре да хълца.

Поздрави   bouquet

# 357
Здравейте скъпи мами! Благодаря на всички ви за подкрепата, минавам набързо да се отчета след прегледа с хирург и отивам да лягам, че снощи съм ставала два три пъти и съм като ходещ труп.  Mr. Green
Първо да ви кажа, че ни махнаха пъпа, и ми казаха два дни да не го къпя, след което промивки с тетра и спокойно да со къпя вече по гръб, т.е дори и конец не ни сложиха, никакви спиртове и сулфатиацоли. После прегледаха ни тестисите, и се оказа че е това което ми казаха и в клиниката която раждах, задържана вода, вследствие на бременността ми - т.е нямаме херния, и ще продължаваме с компресите с риванол, викат ни отново след един месец, ако не спадне! Та да ви кажа направо си отдъхнах, само с пъпа малко ми е притеснено, че незнам как ще изглежда като махна превръзката. Докато го оправяха ни изкараха от стаята с мъжа ми с думите "по-добре да излезете, да не припадне някой от вас", като го чух детенце да реве неистово и аз ревнах, просто ми идеше да вляза в стаята и да ги унищожа докторите. Въпреки, че знам че го правят за негово добро, сърцето ми се късаше като го слушах как реве! Важното е, че се разминахме засега с хернията, че много се притеснявах наистина!
Райче по този повод няма да се налагам да правя разни процедури и да стягам кончета!  Simple Smile Не че с каката не съм го правила, но пак си е едно облекчение за мен!
Нувелче напълно те разбирам миличка, и ти явно нямаш минутка почивка, но важното е Божидар да се оправи и да сте и двамата спокойни. какво ги казаха за запушените слъзни каналчета! Промиваш ли очичките с натриев хлорид? Дано и с херниите нещата да отшумят и да не се налага да прибягвате до операции.  Praynig Иначе благодаря ти за инфото, ако имам нужда знам кого да попитам  Hug
Каматне добре дошла у дома, звучиш истински щастлива и завършена  Heart Eyes Много си поплаках на поста ти, сякаш и аз бях там и аз го изживявах, стана ми много мило.  Heart Eyes Да я нацелуваш красавицата Яна, да сте живи и здрави цялото семейство!  Hug
Миминка доволна съм мила, нас от клиниката ни почнаха с тази козметика и затова му купих същата, взела съм си олио за мазане, лосион за тяло и шампоан и душ гел две в едно, както и кремче за подсичане за всеки случай! Целувки и на твоята красавица Симона!
Ема звучиш ми по-спокойна, сега Сияна е най-важна нали знаеш! А мама няма да остане сама, сега ще и е трудно, но после ще си добре, повярвай ми и както казват и другите майчета, този човек въобще не ви заслужава! Целувки и на двете ви!  Hug
Цанкова аз съм съгласна с твоя пост за кърменето и дохранването, един от дните ми в болницата буквално изкарахме през половин един час на гърда, Илиан беше много неспокоен докато се чистеше от мекониума и това му помогна много! Първо че кърмата действа разхлабващо, и после детето се успокояваше, а и така стимулира отделянето на достатъчно количество кърма!
Мария кв, Николаева благодаря ви момичета! Мимче на теб успех в четвъртък и те чакаме с хубави новини! Всичко ще е наред, само бъди спокойна!  Hug Не съм чувала за предизвикване на раждане с хапче, но то вече какво ли няма, та не се учудвам! Нека другите момичета споделят!
Мама на Ани напълно те разбирам, последните две седмици преди да родя, като видех познати отдалеч им казвах " само не ме питайте кога ще раждам, защото съм готова да убия някого" !!! Супер досадно е, все едно ти не искаш да раждаш и знаеш точно кога ще дойде събитието!  #Cussing out Та моя съвет е дай им пълен игнор, защото само ти ще изнервяш от положението!
Целувки на всички ви, успех на мамите които очакват да гушнат своите съкровища, а на мамите, които ги гушкат, да успеят да си починат!  Hug

# 358
ЛЛЛ Миряна,
Не получих отговор на моите въпроси. Дали е удобно да помоля за помощ отново?
Благодаря!

# 359
Здравейте и от мен. Не бях много активна последните месеци, но ви четох редовно и с интерес. Сега влизам и аз да се похваля:)))НА 11 ЮЛИ СЕ РОДИ И НАШЕТО ЩАСТИЕ! КАЗВА СЕ АНДИ, ТЕЖИ 3.300КГ И Е ВИСОК 49СМ.  Simple Smile Родих естествено в Майчин дом.
Честито на всички МАЙКИ ГЕРОИНИ Simple Smile) Нека всичките ни малки същества растат здрави и много щастливи. Simple Smile)) Много прегръдки от мен и успех на бъдещите юлски мами, още малко остана.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт