Дочакахме финала на играта, ЮЛСКО бебче чука на вратата.

• 37 445
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Честити бебчета на мама Заради и мамаили! Да са живи и здрави, да растат с късмет и с много усмивки!
За протокола - и ние все още сме си 2в1. Вече имам чувството, че човекът си чака понеделник - да е лъвче....да видим!
Спокойна вечер на всички  Hug

# 496
Честити бебчета на мама Заради и мамаили! Да са живи и здрави, да растат с късмет и с много усмивки!
За протокола - и ние все още сме си 2в1. Вече имам чувството, че човекът си чака понеделник - да е лъвче....да видим!
Спокойна вечер на всички  Hug

И аз съм с твоя термин,но все още сме 2 в1:)Нещо си кротуват бебетата!:)Лека вечер!

# 497
здравейте момичета,

И аз да се похваля макар и в този късен час и ако може и нас да напишете на първа страничка на 13.07 /петък/ в 2:30 ч. се роди нашият малък мъж Никола с мерки 3.150 кг. и 50 см. термина ми беше 29.07  newsm44

Изкарахме малко жълтеница, но вече сме по - добре и сме си в къщи. Сега се връщам назад да ви изчета. Другият път ще разказвам как мина и моето раждане.

Честито на всички нови мами   bouquet

# 498
Здравейте,

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАЙЧЕТА, ДА СА ЗДРАВИ И ПОСЛУШНИ РОЖБИТЕ ВИ!

И аз да се отчета ние също сме две в едно. Започвам да се по изнервям защото другата седмица се очертава да действаме. Нямах много възможност да разказвам за тази си бременност, но накратко повечето време мина с доста притеснение. Причината, че плацентата е предно прикрепена, затова колкото повече наближава момента толкова повече ми се свива под лъжичката.
Добрата новина е че при последния преглед казаха, че не е толкова ниско.

Искам да питам, как се казва групата във Фейсбук, там е по лесно да се проследяват новините!

Успех на всички чакащи!

# 499
  • Варна
Мами, според вас колко време след цезаровото сечение мога да се накисна в морето. До скоро имах лохии...
Сузи, аз като ходех на зъбар, ме караше да пропускам кърмене заради упойката.

# 500
Добро утро скъпи мами!
Честито на мама Айли и malgeniof за рожбите им, да са живи и здрави и да растат в много любов и хармония!
На мамите, които са още 2 в 1 им стискам палци скоро да е  Hug
Днес също е една хубава дата та да видим кой ще се обеби!  Party Party
НелиДи направо ме успокои мила  Mr. Green, но аз и с каката имах такива кризи и съм подготвена! Да са здрави пък тези периоди си минават! А за лежането по корем абсолютно съм съгласна  Hug
Сузи, Саралу благодаря ви  Hug
Сега ви оставям че разходката ни зове!

# 501
  • Видин
Айде и тази нощ изкарах 2 в 1 ooooh! От 10 дни вечер си лягам с мисълта, дано тази нощ да е. И сутрин се будя наспала се, бодра и без нито една контракция Tired Но ще дойде и моя ред, тези дни. Айде сега аз да подканя другите 2 в 1 бързо да отчет Mr. Green

# 502
Добро утро и от мен 2в1 Simple Smile Днес е термина ми...дали ще се случи нещо...  Whistling  Снощи текна малко слуз, но безцветна, дали това е тапата или поне част от нея? Имам и малко болки, но не мога да разбера дали са контракции, защото са почти постоянни и не силни.
Днес ще ходя на преглед да видим какво ще каже чичко доктор Simple Smile

На всички мами 2в1 желая хубав ден, нека очакването да не бъде изнервящо и болезнено!
На всички мами с бебенца - спокоен и красив ден с вашите съкровища!
  bouquet

# 503
Zdraveite mai4eta.4estito na ve4e rodilite i yspeh na tezi koito vse o6te 4akat svoite sakrovi6ta.
Izvinqvam se 4e pi6a na latinica no nqmam kirilica  Simple Smile.Ta da vi se pohvalq,4e stanah mama na 10.07 na prekrasno momi4ence na ime Ivon.Rodi se 49sm i 3000kg,normalno rajdane.Nqma takova 6tastie Simple Smile
Hybav den na vsi4ki Hug

Последна редакция: сб, 21 юли 2012, 11:00 от kukla_

# 504
kukla честита ти принцеса Ивон! Да е много здрава и да расте в много любов и топлина!

jelly хайде мила днес да е деня Х!  Hug
Нийче и на теб успех мила!

Да питам майчетата с опит - тези капки Лефакс  с кърмата ли се дават или директно се капят?

# 505
  • Варна
Мами, според вас колко време след цезаровото сечение мога да се накисна в морето. До скоро имах лохии...
Сузи, аз като ходех на зъбар, ме караше да пропускам кърмене заради упойката.

Цанкова, аз като ходих да ми махат конците, т.е на около 10-тия ден, докторът ми каза, че мога да се цопна в морето да ми се изпече раната. Каза го с усмивка, но едва ли е бил несериозен.

ЛЛЛ:
Здравейте ЛЛЛ, имам проблем с едната гърда, от вчера е на бучки и кърмата тече мноооого трудно. Слагам топли компреси преди кърмене и на всяко кърмене давам на малчо да суче от нея, за да отпуши каналите, но ефектът е почти никакъв. След като го държа около 15-20 минути на нея (защото повече не мога да го удържа) му давам другата. Опитвам се с помпата да я изцедя, но нищо не пуска, а бучките си стоят. Моля за съвет какво още мога да направя, за да не се усложни положението.

Благодаря Ви!

Току що си измерих и температурата 37,8 Cry

Честито на всички нови майчета, да са ви здрави рожбите!!!

Последна редакция: сб, 21 юли 2012, 14:13 от Hope♥

# 506
  • Сливен
Явявам се и аз на отчет - все още 2в1. Снощи до 3,00ч. не можах да заспя, не че се притеснявам, но вече ми дотегна от всякакви болежки, а и бебка така мърдаше, че имах чувството че иска да излиза през корема  Laughing Ния и аз като теб като си легна и се почнат едни интересни контракции и си викам, че ще е тази нощ, а до сутринта всичко отшумява. Вчера следобеда имах и едни ужасни болки в кръста, но явно просто се преуморих, не знам вече, хем съм раждала, пък не мога да разбера раждам ли или не.
Честито на мама Ради, на мама Айли, на мама malgeniof и на мама Кукла, нека малките им съкровища растат здрави и щастливи деца   bouquet

# 507
 newsm81 mamma newsm81

Имам удоволствието да ви съобщя следващата мама - мама Snej83 /Снежана Костадинова/  днес в 9.40 е родила своя прекрасен малък принц, Яни, 3000 грама, 50 см. Яни се е родил нормално, мама Снеж е добре и според нея "Яни е най-сладкото бебче на света!" Снеж от мен честито, да ви е жив и здрав малкия сладур, много да ви радва, да има безгрижно детство и мама и тати много да го слушат! На теб бързо възстановяване!  Hug smile3525

# 508
  • Sofia
Здравейте, момичета! Явно все още не съм в час, вчера съм писала в августовската тема вместо тук Embarassed На всички обебили се - честито , на всички, които са още 2 в 1 - стискам палци момичета  Hug
Ние от вторник сме си в къщи, но все не успявам да се разпиша. От три дена ви чета на порции и чак сега успявам да разкажа и аз за моето раждане
На 13.07 (петък) бях на запис на тонове, които нещо хич не се харесаха на доки и ме накара да се разходя и след един час пак да ги запишем - отново нещо не беше наред  След което не видеозона се разбра и причината - пъпна връв около врата на бебето  В резултата на другия ден в 8:30 ме приеха в Майчин дом и предизвикаха раждане със системи. Към 15:30 часа вече имах 5 см разкритие и ми поставиха епидуралната упойка. Тъкмо си мислех, че този път ще родя с усмивка на лице, защото няма да ме боли и в този момент цялата стая се разтресе - земетресение   Имах чувството, че се намирам във филм на ужасите. Направо забравих, че раждам! Толкова страх брах с тези земетръси, пък и да ми се случи докато раждам   В 17:35 часа проплака Явор! Малката душичка дойде на белия свят без да ми причини нито един шев! Още същата вечер започнах да го слагам на гърда и до сега не е пил нито веднъж адаптирано мляко!
Един въпрос към ЛЛЛ:
В началото, когато ми дойде млякото, гърдите ми бяха адски напрегнати - цедях задължително след кърмене, но не докрай, а докато мине напрежението. Кърмя и от двете гърди през около 2-3 часа. Сега от вчера ги усещам съвсем по друг начин - няма го това напрежение и се чудя дали не намаля млякото? Да продължавам ли да кърмя от двете гърди, да цедя ли? Съвсем се обърках! За сега на Явор кърмата му стига, но се страхувам дали липсата на напрежение в гърдите не е лош знак и скоро да не му стига  А и как да разбера кога е изпил цялата гърда - той суче доста дълго, понякога по 40-50 мин, защото спира, дремва, пак започва, изморява се и така!
Предварително благодаря!

# 509
И ние сме си 2в1 още. Снощи май имах подготвителни контракции, но доста слаби....да видим. Утре ще ходя сутринта на тонове - да го видим бебчо как е. Май държи да е лъвче като батко си  Sunglasses Вече ми писна всички да ме питат какво става, кога ще раждам и т.н.  Tired Досадна работа Crossing Arms
Честити бебчета на мама Снежана, мама malgeniof и на мама Кукла!!!   bouquet
Laty, консултантите ще ти отговорят сигурно скоро, но и аз да ти кажа и най-вече да те успокоя - това ми прилича на като да ти се е регулирала кърмата. Когато това стане гърдите не стават така напрегнати и произвеждат точно толкова мляко, колкото детето иска. Т.е. няма нужда да продължаваш да цедиш след кърмене, за да не предизвикаш евентуална хиперлактация (аз поне така бих постъпила). Баткото като заспиваше докато го кърмя, го будех - побутвах го, вдигах го да се оригне, ще му намериш цаката - да не свиква да ти виси по гърдите, че после ще ти е тегаво. Обяснявах му (да, обяснявах, колкото и смешно да звучи), че когато е време за яде се яде, а не се спи - ако иска да спи, си отива в кошарата. Ако иска да яде, лапа и цока...няма тън мън. А ако покаже, че наистина му се спи и след като го оставя в кревата се разреве, обяснявам пак. При мен свърши чудесна работа - кърменията ни бяха не по-дълги от 10-15мин и това 8 пъти на ден...ако го оставяш по 40-50 мин....то почти ще слееш храненията...а време за теб - йок...бъди малко егоист, за да не ти се качи на главата  Naughty А как да разбереш, че е изпил цялото мляко...малко труден въпрос...първо това практически няма как да се случи, тъй като голяма част от млякото, което изяждат се произвежда по време на самото кърмене (задното мляко, де). Ще ти кажа при мен как беше - гърдата ти става доста мека и малкото може да започне да заспива, да губи интерес, защото потока на кърмата е доста слаба вече. Тогава като го сложиш на друга - тръгва силна струя, която го буди и той си хапва. Аз това помня...дано ти помогне. И все пак да видим какво ще пишат и консултантите, но не се притеснявай - това е най-важното  Wink
Хубав ден, момичета!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт