Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 100-тнa тема

• 198 845
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
Момичета,кой беше с идеята за тиквичките и патладжаните на ветрило,май labrex?
Много,много сполучлива и интересна идея.Правих няколко пъти,изядохме си пръстите!Вкусно и бързо!
Браво labrex!Ако си ти ,уникална си!

# 346
Момичета,кой беше с идеята за тиквичките и патладжаните на ветрило,май labrex?
Много,много сполучлива и интересна идея.Правих няколко пъти,изядохме си пръстите!Вкусно и бързо!
Браво labrex!Ако си ти ,уникална си!

ТЯ, не знам кое ветрило имаш предвид, аз наскоро пуснах омлетените ветрилца, патладжаненото е по руска рецепта, а от тиквички направих поради липса на син домат, но се оказа много вкусно. Но, все едно, които и да са, важното е, че са ви вкусни, така че - да ви е сладко!  bouquet

Umbra, толкова е съблазнителен сладоледът в тия фунийки! Crazy  bouquet

# 347
larex,уникална си!

# 348
 Embarassed
Запис

Umbra страхотен сладолед  Wink и на Голди сладоледената торта ммм
На Лабрекс всички рецепти са за одобрение, не съм попадала на несполучливо попадение   bouquet
Мишки много съблазнителен кадаиф, ако кажеш от къде имаш пресен кадаиф  Laughing много ми харесва всички което си приготвила  Peace рецепта за хляба с маслини имаш ли  Embarassed
Мегансг видях ти млечната баница, много апетитна изглежда   Embarassed

Иначе точа лиги с всички  ooooh!  bouquet

Аз днес се включвам с кашкавал на фурна по рецепта от форума. Много вкусно се получи  Peace Благодаря на Еликсир (прекрасен кекс с тиквички) и Аелис за рецептата (по-лесно се намира   bouquet )

Baked yellow cheese by Dry Thyme, on Flickr

и пастет от патладжан или както се нарича напоследък дип от патладжан

Eggplant dip by Dry Thyme, on Flickr

Eggplant dip by Dry Thyme, on Flickr

Хубава вечер на всички.

# 349
Пламси, открадвам ти идеята за кьопоолуто, тъкмо се чудех какво да правя с един патладжан   Heart Eyes  Всичко е много вкусно!
Открадвам си от галета на Ди и от сладкото на Умбра Blush
Маги, вкусно   Heart Eyes
При Лабрекс както винаги разнообразно и също вкусно   Flutter
Мащерка, и при теб вкусно   Party  Ще погледна и за дип   Thinking
Кадаифа ми е гръцки, купих този
Моят хляб е много простичък, рецептата е следната:
Скрит текст:
Пълнозърнест хляб
400 мл топла вода (не гореща, но не и хладка)
4 чаши пълнозърнесто брашно (чашата е с вместимост 250 мл)
2-3 супени лъжици олио
1 чаена лъжица суха мая
1 чаена лъжица захар
1 чаена лъжица сол
Измервам си брашното, олиото и солта, поставям ги в контейнера на машината за хляб.  След което в чашка слагам допълнителна лъжица брашно, маята и захарта, заливам с част от топлата водичка (един пръст примерно), разбърквам хубаво и оставям да шупне за десетина минути.  След като си е увеличила обема два пъти, сипвам маята при брашното, останалата вода и слагам контейнера в машината на програма само за месене (моята е час и 30 мин).  Като свърши програмата, внимателно изваждам топката тесто с мазна ръка.  Или просто го слагам в друг съд и пека във фурната, или раздърпвам с ръцете върху намазнена повърхност, поръсвам с подправки, накиснати сушени домати, сирене, или в случая маслини.  Навивам го на руло и го поставям в съда за печене, завивам с прозрачно фолио, за да не съхне.  Мушкам във фурната и я включвам само на затопляне.  И през 5-10 мин наблюдавам, като преценя че се е надул добре, включвам на 180С и оставям да се пече.

# 350
# 351
  • пак на Рив Гош
Много обичам да влизам тук... вечеряла  Mr. Green Все вкусотии надничат Simple Smile
Умбра, вземам си веднага фунийка сладолед и от галета на Ди.
Мащерка, пастетът ти изглежда много хубав Simple Smile.
Лабрекс, подсешащ ме, че не съм правила чушки с яйца и сирене/извара от мноооого дълго време.
Маги71, за първи път чувам за риба "морунаж". Каква е?

Аз се отчитам с един провансалки кръмбъл:

- едни прости катофи на фурна

- и, не мога да не се похваля - Камбанката беше 5 дни на лагер в една ферма наблизо и там са ги учили да месят хляб. Та, като се върна, държеше веднага да ми покаже новите си умения. Затова ви представям - първият хляб, замесен от Камбанката (аз се намесих малко при оформянето и печенето) Simple Smile

Хубава вечер на всички!

# 352
# 353
С помощта на съседната тема (Hug), ето тази 'бърза' торта Simple Smile

# 354
Малееееееее,вие сте преполовили темата и аз пак ви изпуснах тотално.
Ужким все сиобещавам че няма да ви изпускам от поглед ама нейсе пак ви изпуснах.
Страхотни предложения видях,браво момичета !
Просто сте не вероятни.

# 355
Здравейте! Напоследък виждам много примамливи снимки на домашен сладолед. Crazy
Въпросът ми е: трябва ли да имам машина за сладолед за да го направя?
Поздравления за всички, които се трудят неуморно пред печката в тези горещини, това е направо геройство.   chef

# 356
  • Варна
Елия, Бени, Меганс, Hug радвам се, че рибката ви е допаднала!
Искам от всичко да опитам, на Умбра сладоледчето, на Лабрекс - чушките и пирога, на Маги - каденичките.
Роца, поздравления за новите умения на Камбанка!
Тайна,Пламси, Василева, Мащерка, боцкам си от всичко.  bouquet
При нас вчера - зеленчуци на фурна и салата от краставици.

# 357
  • Смолян

Може ли рецепта за тази вкусотия!

# 358
От тези отпуски и морета, не мога да стигна до темата:) То не че има и кой знае какво за пускане. В тази жега изобщо не ми се готви. Само се радвам на вашите красоти:)

Да не съм капо, две сладки неща:

Нещо като бисквитена торта, с крема на торта Медовик. Много вкусна стана

Сладкиш с кайсии, джинджифил и ябълков сайдер.

# 359
лулу, тъкмо те издирвах  Laughing  чудна торта   bouquet
Меичка, добре е станала  Peace
gretacvetina, може и без машина, но вадиш купата със сладолед от фризера през 15-20 мин. и бъркаш, за да не образува големи кристали.
Роца, поздравления за Камбанката   bouquet

у нас имаше Мусака от патладжани   newsm68

Общи условия

Активация на акаунт