Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 100-тнa тема

• 198 726
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
На еликсир, ако имаше как, направо бих и свила бурканчетата със сладкото от смокини! Heart Eyes  bouquet
Де да бяха на Еликсир,ама не са Tired....Луча да си брани бурканчетата,защото и аз,и Лабрекс им се точим. smile3508

Лабрекс,не се търпите с Руми да знаете,ама и ти какъв рубинен цвят си му докарала,леле мале...  Yum  Yum ,убиец е! Peace

Аз да доложа на Пепи и Джемма,че си направих малка пробна дозичка сливов кетчуп,отлежава и чака утре вечер нещо да се удави в него Mr. Green - примерно панирано Бри,уааау как ще му ходи. Crazy Crazy .

# 631
  • Русе
bliznacite2004,˙·•Di•·˙,Tari Tasartir, megansg, Селма, pavlina6328, много вкусотии при вас!   bouquet При всички,които съм пропуснала е много вкусно!  bouquet
еликсир,чуден сладкиш  и едно много свежо кремче,което и при пепчо видях! Hug
labrex,мъжката торта е много идейна!  Peace
пеп-4o,чудни неща при теб!  Hug
Ох,на Луча бурканчетата и на мен много ми се искат! Grinning
От мен пита по labrex и нейното сполучливо тесто  Hug и една торта с нектарини,маскарпоне и шоколад  Crazy

# 632
Де да бяха на Еликсир,ама не са Tired....Луча да си брани бурканчетата,защото и аз,и Лабрекс им се точим. smile3508

еликсир, ами то разногледа ме направихте тук, едно след друго, едно след друго, все вкусотии и красоти, ошашавих се! Grinning Ех, ако я бяха измислили най-после тая телепортация, може пък Луча да щеше да се смили и да прати по едничко бурканченце! Praynig Дано и при нас тръгнат смокини, ама тия дни няма и да ходя по пазар в горещините, дано не вземат пък да  свършат междувременно. Ами ще си въздишам тук във форума, тук поне ги има! Grinning   bouquetА пък за цвета, той си става от чушките сигурно. Аз днес в най-опростен вариант го направих, защото не изтърпях - чушки, оцет Кулинар, бяла захар, черен пипер, дафинов лист, чубрица. В близките магазинчета няма такива глезотии като специални оцети, кафяви захари и подобни. Но си е голяма вкусотия, много го обичам! Heart Eyes

*sve*, чудна ти е питката, но тортата ми взе акъла. Е, нея няма как да я опростя, като чушковия конфитюр, ще има само да преглъщам, много съблазнителна! Heart Eyes    bouquet

# 633
хайде сега на мармалада от чушки  Laughing и аз го замислих. Оцет ще си ползвам ябълков, но ще накисна или запаря малини вътре. Ще го мисля, но по-рано от неделя няма да стане.
Роси, а ти ще търпиш   до утре вече и няма да опиташ сливовия сос ли  Laughing

# 634
Michael@, как правиш домашното песто и колко време може да се съхранява в хладилник, имам една саксия с доста босилек и ми се иска да го направя на песто, но не знам как да го запечатам така, че да издържи повече време.

Flowers, аз го правя с орехи, защото детенцето ми е малко за кедрови ядки.
Ще ти напиша рецепта, с която се получава малко количество около 5-6 с.л., колкото за салата или ястие /тя е по Звездев/. Ти направи колкото дози искаш, за да ги консервираш.

10 листа пресен босилек
2-3 с.л. орехи или кедрови ядки
1 скилидка чесън
30-40 г пармезан Грана Падано
6 с.л. зехтин
сол на вкус

В саханче счукваме пресният босилек, чесъна и ядките. Добавяме половината зехтин и разбъркваме хубаво. След това добавяме консервант на д-р Откер /предварително разтворен в 1 с.л. гореща вода/. Подправяме със сол. Добавяме настъргания пармезан и останалия зехтин и разбъркваме. Изсипваме пестото в измит и подсушен буркан и изливаме отгоре една супена лъжица зехтин. Съхранява се на тъмно и хладно място!

# 635
Michael@, как правиш домашното песто и колко време може да се съхранява в хладилник, имам една саксия с доста босилек и ми се иска да го направя на песто, но не знам как да го запечатам така, че да издържи повече време.

Flowers, аз го правя с орехи, защото детенцето ми е малко за кедрови ядки.
Ще ти напиша рецепта, с която се получава малко количество около 5-6 с.л., колкото за салата или ястие /тя е по Звездев/. Ти направи колкото дози искаш, за да ги консервираш.

10 листа пресен босилек
2-3 с.л. орехи или кедрови ядки
1 скилидка чесън
30-40 г пармезан Грана Падано
6 с.л. зехтин
сол на вкус

В саханче счукваме пресният босилек, чесъна и ядките. Добавяме половината зехтин и разбъркваме хубаво. След това добавяме консервант на д-р Откер /предварително разтворен в 1 с.л. гореща вода/. Подправяме със сол. Добавяме настъргания пармезан и останалия зехтин и разбъркваме. Изсипваме пестото в измит и подсушен буркан и изливаме отгоре една супена лъжица зехтин. Съхранява се на тъмно и хладно място!

За какво бурканче е тази доза?

# 636
*sve*,питката и тортата са превъзходни!  Hug
Тортата описана ли е някъде? Интересуват ме подробности за пълнежа.  Simple Smile

# 637
Не че е голямо ястие, но пък е вкусно и изглежда апетитно - пълнени гъби от мен Simple Smile

# 638
  • Русе
labrex, Селма,благодаря!
Селма,пълнежът е от 500 гр.маскарпоне, 400 гр. заквасена сметана, 400 гр.кисело мляко с висок % , 4-5 супени лъжици пудра захар, 2 желатина и 2 ванилии. Не е много сладък,но понеже има шоколадова заливка и основата е от заварени с много захар нектарини беше достатъчно сладко при консумиране.Кремът стана доста голямо количество и почти напълни догоре ринг от 26 см. Мислих да слагам още един ред бишкоти,но не остана място във формата.

# 639
*sve*,благодаря за отговора!   bouquet
Гисчо,наистина изглежда апетитно!Чудни гъбки!  Heart Eyes

# 640
Павлина, тази доза е колкото за салата или ястие. Получават се около 6 с.л. песто. До сега не съм правила повече, за да пълня буркани. Правя го без консервант непосредствено преди да седнем на масата или преди готвене. Предполагам, че ако направиш 4-5 дози ще напълниш среден буркан.
Аз чакам босилекът в градината да порастне и ще правя буркани. И едни домати ме чакат за зимнина....,но много ми е топло..... Crazy.

Све, страхотна торта! Еликсир останах без думи.................!

# 641
  • София
Nevinn - може ли да дадеш рецептата за баклавата, от дете не съм виждала такава баклава.

Може ли и аз понякога да се включвам във вашата група на майсторите? Ежедневно ви следя, но не споделям снимки. Днес реших и аз да почерпя по-случай Рамазан байрам с баклава приготвена от свекърва ми.

# 642
Здравейте! Simple Smile

Седмица мина вече от отпуската и още не мога да свикна с ежедневието, даже не се сещам да снимам. Добре поне че се сещам да готвя. Ето непоказвани неща отпреди почивката:

Омлет с магданоз на фурна (сниман преди да е спаднал)

Шоколадовите сладки с фъстъчено масло (този път добавих и начупени какаови зърна)

По-голямата част от сместа вместо на курабийки направих на сладкиш:

# 643
Здравейте,
тези дни много сладки изкушения като започнем от тортата на  *sve*, както и сладкиша на Katerina - при всяко отваряне на темата преглъщам  Grinning    bouquet

А аз днес правих индийски хляб, поднесен с картофена салата и кюфтенца  Wink

Тук можете да намерите: рецептата за индийски хляб Роти

Хубава вечер на всички  Peace

# 644
Роси, а ти ще търпиш   до утре вече и няма да опиташ сливовия сос ли  Laughing
Опитах го,че как иначе ще му натъкмя вкуса на захар и кисело,като го правих на око,не ми стана ярък като твоя,защото сигурно сливите са ми от другия сорт,т.е. от класическите,но пък на вкус е.....трепач! Peace
И тази вечер даже не дойде ред да го комплектовам и съотвенто увековеча,че окъснях за готвене,но и утре е ден.... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт